- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
Ben iki gun oncesi ona destek oldum ki hep destegim ama alkol icmesini gerektircek birsey soz konusu degildiki annesiyle olan tartismasini anlatti bana .. annemle bi sure konusmak istemiyorum dedi. Beni kirdi dedi.. ki anneside iyi bi kadin.. aralarina giremem sonucta..İnsanlar canı sıkılınca ya da mutlu olunca içebilir. Ya da canı ister içer. Kıyamet kopmaz ya. Siz niye adama destek olacağınıza bir de tekme atma niyetindesiniz?
bana göre 40 yılda bir içmek sorun değil. bende onunla içebilirim hatta.Surekli icmez cnm.. 40 yilda bir icmek lazim diyor bana.. oyle olmus olsa zaten ciddi bir iliskinin icerisine girmezdim.. bir yilda ilk kez ictim dedigini duydum.. kafa dagitmam lazim dedi telefonda.. tabikide seviyorum ama kendisi alkole alisirsada diye korkuyorum.. cunku teldeyken aklima geldi simdi bir yere girdi ve sirf erkekler vardi selamun aleykum dedi sonrada askim ben iki saat kafa dagitcam dedi.. telefonu kapatti..
Yok muhafazakar degildir.. ama yani dusunun biz evlendik alkol tuketiyor.. benim kizdigim nokta burasi aslinda.. temeli saglam olsun istiyorum kafamda soru isareti kalmasin istiyorum..
Sarhos olacak kadar aliyorsa orasi SIKINTI.. sorunlar buradan basliyor.. bende bundan korkuyorum iste..Esinin sevgilisinin alkol almasindan bu kadar rahatsiz olanlari son zamanlarda anlamakta güçlük cekiyorum. Alkolikse eyvallah da adam tatilde, bir eglencede ya da arada sirada icmisse bunda ne var bu kadar yollari ayirmayi dusunecek kadar? Tamam dini hassasiyet diyorsunuz da arkadas bu dinin yasakladigi tek sey bu mu? Tonla sey var gün icinde istemeden yapılan. Hic gunahsizini bulabilecekseniz mubarek olsun. Bence alkol konusu resmen tabu bu toplumda. Bu arada ben alkol kullanmıyorum.
Evet iste aliskanlik haline gelirse sorun olur .. ama 40 yilda bir yine Eyvallah derim.. yeterki alismasin..bana göre 40 yılda bir içmek sorun değil. bende onunla içebilirim hatta.
ama tabi sıklaşırsa, alışkanlık haline gelirse bu gerçekten sorun olur.
Dini olarak mı alkole karşısın onu anlamadım ki ben. Evlendikten sonra içerse diyorsun... e ne olur evlenince içerse? Ben de eşim de tüketiyoruz arada ne var ki... Kaldı ki kola biradan daha zararlı...Ben iki gun oncesi ona destek oldum ki hep destegim ama alkol icmesini gerektircek birsey soz konusu degildiki annesiyle olan tartismasini anlatti bana .. annemle bi sure konusmak istemiyorum dedi. Beni kirdi dedi.. ki anneside iyi bi kadin.. aralarina giremem sonucta..
ne olacak ki arada bir sarhos olsa? Sarhosken kisinin yaptiklari normal hayatta hayal ettiklerinden fazlası degildir. Yani ahlakli bir kisi sirf alkol aldi diye tecavuzcu falan olmaz ornegin. Hatta size de sevgilinizin icini daha net görme sansi cikmis olur sarhos olursa. Ne zamanki sarhos olunca sacmalamaya baslar o zaman isler degisir.Sarhos olacak kadar aliyorsa orasi SIKINTI.. sorunlar buradan basliyor.. bende bundan korkuyorum iste..
Sarhos olacak kadar aliyorsa orasi SIKINTI.. sorunlar buradan basliyor.. bende bundan korkuyorum iste..
Hem dini acidan, hemde saglik acisindzn canim objektif dusunmeye calisiyorum.. ama sanki en buyuk.korkum aliskanlik haline getirmesi ve zivanadan cikmasi.. annesine sorsammi ya ustu kapali sekilde ?Dini olarak mı alkole karşısın onu anlamadım ki ben. Evlendikten sonra içerse diyorsun... e ne olur evlenince içerse? Ben de eşim de tüketiyoruz arada ne var ki... Kaldı ki kola biradan daha zararlı...
Yok muhafazakar degildir.. ama yani dusunun biz evlendik alkol tuketiyor.. benim kizdigim nokta burasi aslinda.. temeli saglam olsun istiyorum kafamda soru isareti kalmasin istiyorum..
Hem dini acidan, hemde saglik acisindzn canim objektif dusunmeye calisiyorum.. ama sanki en buyuk.korkum aliskanlik haline getirmesi ve zivanadan cikmasi.. annesine sorsammi ya ustu kapali sekilde ?
Kendini bilmez biri degil.. olgun biri.. benimde sigara sorunum var.. oda bugun alkol deyince delirdim cunku surekli bana birak birak diyor kendisi.. tmm birakcam zaten yani daha dogrusu elimden geleni yapcam ama alkolde zarar ..Sorun ne ki bunda? Arada iki kadeh icmesi ne sıkıntı yapabilir? Kendini bilmeyen bagimli olmaya musait bi tip mi?
Sigaraya bagimlisiniz siz de. Ve bence en yogun bagimlilik bu
Evet iste sana harfiyen katiliyorum.. arada olursa olur alkol ama alkol eger siddette gotururse, bagimliliga gotururse orasi kotu iste.. bende bundan endiselendim..Alkol bende de tabu ya. Ama su an sen yazinca farkettim :) icmem esim icmez babam da icmezdi. Yani yeterince dindar degildi ama icmezdi. Ben dini sebeplerden icmiyorum aslinda icsem sapitmaya musaitim bence :) benim kafamda da icki icen erkek karisini doven,eve icki arkadasi getiren,nerede sızdıgi belli olmayan gibi. Elbette öyle degildir belki toplumun bize yansittigi budur. Anliyorum sizi. Ama sigarada cok cok tehlikeli yarin anne olacaksin bence şimdiden vazgec.
Düğünüme 5 gün kala alkol yuvamı yıktı. Hiç girmeyin o topa. Kontrolu bilmeyen hiç bilmez
Bakın alkolü kırk yılda bir içiyor diyorsunuz.Kendini bilmez biri degil.. olgun biri.. benimde sigara sorunum var.. oda bugun alkol deyince delirdim cunku surekli bana birak birak diyor kendisi.. tmm birakcam zaten yani daha dogrusu elimden geleni yapcam ama alkolde zarar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?