Sizce ayrilmalimiyim ? Sessizce hayatindan ciksammi ?

Esinin sevgilisinin alkol almasindan bu kadar rahatsiz olanlari son zamanlarda anlamakta güçlük cekiyorum. Alkolikse eyvallah da adam tatilde, bir eglencede ya da arada sirada icmisse bunda ne var bu kadar yollari ayirmayi dusunecek kadar? Tamam dini hassasiyet diyorsunuz da arkadas bu dinin yasakladigi tek sey bu mu? Tonla sey var gün icinde istemeden yapılan. Hic gunahsizini bulabilecekseniz mubarek olsun. Bence alkol konusu resmen tabu bu toplumda. Bu arada ben alkol kullanmıyorum.

İnsanlar canı sıkılınca ya da mutlu olunca içebilir. Ya da canı ister içer. Kıyamet kopmaz ya. Siz niye adama destek olacağınıza bir de tekme atma niyetindesiniz?
Ben iki gun oncesi ona destek oldum ki hep destegim ama alkol icmesini gerektircek birsey soz konusu degildiki annesiyle olan tartismasini anlatti bana .. annemle bi sure konusmak istemiyorum dedi. Beni kirdi dedi.. ki anneside iyi bi kadin.. aralarina giremem sonucta..

bana göre 40 yılda bir içmek sorun değil. bende onunla içebilirim hatta.
ama tabi sıklaşırsa, alışkanlık haline gelirse bu gerçekten sorun olur.

Yok muhafazakar degildir.. ama yani dusunun biz evlendik alkol tuketiyor.. benim kizdigim nokta burasi aslinda.. temeli saglam olsun istiyorum kafamda soru isareti kalmasin istiyorum..

yani şimdi alkol o kadar da tu kaka değil

dini hassasiyetleri olanlar tüketmiyor vs de evlenince alkol tüketilince yuva vs yıkılmıyor

adam iki bira içti diye alkolik olmaz ki eğer korkunuz bu ise olmaz ama ben istemem işte alkol satılan yerden bir şey bile almam diyorsanız bu kişi size uymaz

Sarhos olacak kadar aliyorsa orasi SIKINTI.. sorunlar buradan basliyor.. bende bundan korkuyorum iste..

bana göre 40 yılda bir içmek sorun değil. bende onunla içebilirim hatta.
ama tabi sıklaşırsa, alışkanlık haline gelirse bu gerçekten sorun olur.
Evet iste aliskanlik haline gelirse sorun olur .. ama 40 yilda bir yine Eyvallah derim.. yeterki alismasin..

Dini olarak mı alkole karşısın onu anlamadım ki ben. Evlendikten sonra içerse diyorsun... e ne olur evlenince içerse? Ben de eşim de tüketiyoruz arada ne var ki... Kaldı ki kola biradan daha zararlı...

Sarhos olacak kadar aliyorsa orasi SIKINTI.. sorunlar buradan basliyor.. bende bundan korkuyorum iste..
ne olacak ki arada bir sarhos olsa? Sarhosken kisinin yaptiklari normal hayatta hayal ettiklerinden fazlası degildir. Yani ahlakli bir kisi sirf alkol aldi diye tecavuzcu falan olmaz ornegin. Hatta size de sevgilinizin icini daha net görme sansi cikmis olur sarhos olursa. Ne zamanki sarhos olunca sacmalamaya baslar o zaman isler degisir.

adam bir kere sarhoş olsa da bir şey olmaz

yani sarhoşum ben araba kullanmayayım diyebilecek durumda ise sıkıntı yoktur ki

geçen babama gittik oturduk 3 kişi bir yetmişlik rakı içtik

ben eşim babam

ne bizim ne de babamın yuvası yıkılmadı

annemin babası olan dedem sağ iken babam dedemle de içerdi

ne babamın ne dedemin yuvası yıkılmadı

içmek değil dozunu ayarlamak önemli

tatile gittik her gece içtik

çocuğumuz da var

bir sıkıntı yaşamadık mesela önemli olan dozunu ayarlamak

sigara diyoruz çocuğun yanında sigara içmiyor içirtmiyoruz ama alkol sıkıntı değil zira o içmeyene zarar vermiyor

Dini olarak mı alkole karşısın onu anlamadım ki ben. Evlendikten sonra içerse diyorsun... e ne olur evlenince içerse? Ben de eşim de tüketiyoruz arada ne var ki... Kaldı ki kola biradan daha zararlı...
Hem dini acidan, hemde saglik acisindzn canim objektif dusunmeye calisiyorum.. ama sanki en buyuk.korkum aliskanlik haline getirmesi ve zivanadan cikmasi.. annesine sorsammi ya ustu kapali sekilde ?

Alkol bende de tabu ya. Ama su an sen yazinca farkettim :) icmem esim icmez babam da icmezdi. Yani yeterince dindar degildi ama icmezdi. Ben dini sebeplerden icmiyorum aslinda icsem sapitmaya musaitim bence :) benim kafamda da icki icen erkek karisini doven,eve icki arkadasi getiren,nerede sızdıgi belli olmayan gibi. Elbette öyle degildir belki toplumun bize yansittigi budur. Anliyorum sizi. Ama sigarada cok cok tehlikeli yarin anne olacaksin bence şimdiden vazgec.

Yok muhafazakar degildir.. ama yani dusunun biz evlendik alkol tuketiyor.. benim kizdigim nokta burasi aslinda.. temeli saglam olsun istiyorum kafamda soru isareti kalmasin istiyorum..

Sorun ne ki bunda? Arada iki kadeh icmesi ne sıkıntı yapabilir? Kendini bilmeyen bagimli olmaya musait bi tip mi?

Sigaraya bagimlisiniz siz de. Ve bence en yogun bagimlilik bu

Hem dini acidan, hemde saglik acisindzn canim objektif dusunmeye calisiyorum.. ama sanki en buyuk.korkum aliskanlik haline getirmesi ve zivanadan cikmasi.. annesine sorsammi ya ustu kapali sekilde ?

annesini vs karıştırma şimdi

alkol eroin gibi bir şey değildir

yani içtin diye hemen bağımlı vs olmazsın

hani desen ki adamın her gece içtiği arkadaş grubu var ya evlenince de böyle devam ederse o zaman haklısın

kırk yılda bir içmiş adam bir sıkıntı olmaz

yalnız yazdıklarından hiç içki içmediğini ve ailede de içen olmadığını düşündüm yani hiç içki içmiş ama normal insan gördünüz mü gerçek hayatta herkes içince eve gelip eşini çocuğunu vs dövmüyor

Sorun ne ki bunda? Arada iki kadeh icmesi ne sıkıntı yapabilir? Kendini bilmeyen bagimli olmaya musait bi tip mi?

Sigaraya bagimlisiniz siz de. Ve bence en yogun bagimlilik bu
Kendini bilmez biri degil.. olgun biri.. benimde sigara sorunum var.. oda bugun alkol deyince delirdim cunku surekli bana birak birak diyor kendisi.. tmm birakcam zaten yani daha dogrusu elimden geleni yapcam ama alkolde zarar ..

Evet iste sana harfiyen katiliyorum.. arada olursa olur alkol ama alkol eger siddette gotururse, bagimliliga gotururse orasi kotu iste.. bende bundan endiselendim..

Kendini bilmez biri degil.. olgun biri.. benimde sigara sorunum var.. oda bugun alkol deyince delirdim cunku surekli bana birak birak diyor kendisi.. tmm birakcam zaten yani daha dogrusu elimden geleni yapcam ama alkolde zarar ..
Bakın alkolü kırk yılda bir içiyor diyorsunuz.
Ama sigarayı sanırım her gün içiyorsunuzdur.

Dolayısıyla aslında sizinki daha büyük bir sorun olmaya müsait. Sigarayı bırakmadınız diye sizden ayrılır mı mesela?

Ben sigara içmiyorum, sigara içen insanlardaki sigara kokusunu da gayet net alıyorum örneğin.

Ama su var cani sikildiginda icecek mi bu adam?Hadi evlilik bitaz kotu gectii.ickiye mi sarilacak.Konu sahibi sorun et bunu ayrilmasan da.

Ayda yılda bir içen adam bağımlı olmaz. Ama tepesinde içme diye söylenen, içtiği zaman acısını çıkartmaya çalışan bir kadın olan adam %90 bağımlı olur.

Bu akşam eşimle karşılıklı iki şişe şarap içtik, hala yuvamız yıkılmadı bağımlı olmadık. Yarına kadar yıkılırsa yazarım size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…