Sizce basvuru yapmali miyim ?

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
23
27
Selamlar...İnstagramda sertifikalı eğitim kursu karşıma çıktı..tıbbi sekreterlik,eczane yardimciligi ve dış hekimi asistanligi ...Birkac araştırma yaptım sayfasına girdim ve memnun olup geri dönüş yapanlar var..aklıma takılan bir kaç soru vardı iletişime geçtim ve uzaktan eğitim olduğunu,sertifikaların üniversite onaylı olduğunu ve e-devlete işlendiğini söylediler..Açıkçası aklıma yattı..Bir an önce hayatıma yön vermem lazım..Kızım için kendi ayaklarımın üzerinde durmam gere..lise mezunuyum şuan sınavdı falan derken 1 sene boşa gidicek..issizlik şuan hatsafhada bununda farkındayım..kesin iş garantili değil biliyorum ama en azından böyle boş durana kadar elimde bir belgem olur diye düşünüyorum..3 belge uygun fiyatli dediler..Fakat daha önce böyle uzaktan eğitim alıp sertifika almadığım için tereddüt ediyorum..daha önce bu şekilde sertifika alıp iş deneyimi yaşayan oldu mu ?

Son düzenleme:
Halk eğitime gidemem şuan..çocuğumu devamlı birakamam..ailevi sebeplerden dolayı
Şimdi o belgeler seni bir yerde ise sokmaz benim bildiğim kadarıyla.
Ancak söz konusu programı ogrenirsen ilerleyebilirsin.
Başvuru icin gittiğinde hakim olduğun bilgisayar programlarını soruyorlar,yahut kendi kullandıkları programı başvuruda sart koşuyorlar.
Mühim olan belgeden ziyade senden istediklerini kullanabilmen.

Her sertifikanın iş garantisi yok ama mesela adalet mezunu olup arabuluculuk eğitimi ile e devlete dosya gönderip dosya başına para alma durumunu duymuştum..

Hayırlısı olsun, sadece firmaların güvenilirliğine dikkat edin. Kendi sitesindeki yorumlar, telefon görüşmeleri yanıltıcı olabilir. İlle de yanıltıcı, kötü demiyorum. Firma adını yazıp yorumlar diyerek internetten araştırabilirsiniz yada şiayetvar sayfasından bakabilirsiniz. Büyük ümitlerle yatırım tapıp üzülmenizi istemem.

Bence işkurun işbaşı eğitim kurslarına yazıl. Hala güncel mi bilmiyorum ama on sene önce şöyle bir şey vardı. Çeşitli eğitimlere gidiyorsun, günlük sana asgari ücretten biraz düşük ödeme yapıyorlar kursa geldiğin için. Ve sana birkaç iş öneriyorlar.
Yani para vermiyorsun ,eğitim alırken para kazaniyorsun. Sıgortani işkur karsiladigi için işe alımlarda bir sıfır önde oluyorsun
Benim en yakın arkadaşım grafikerlik eğitimi di böyle. Ustelin aylar süren detaylı bir egitimdi. Atanana kadar onların bulduğu işte çalıştı kaç sene.
bence hemen edevletten gir iskura,senden kim sorumluyda yazar sağ üst köşede. Pazartesi ilk iş git onu bul:) o sana yardımcı olsun

5 yıl kıdem lazım onun için.
Her yerde şartlar aynı mı bilmiyorum ama bu işi yapan bir arkadaşım özel bir üniversiteden almıştı ve benim işe yaramayan işletme diplomamım da geçerli olduğunu söyleyip ek iş yapabilirsin demişti ordan hatırlıyorum..Deneyim, kıdem bahsi geçmedi

sadece işkur halk eğitim ve üniversitelerin eğitimine bakın

Her yerde şartlar aynı mı bilmiyorum ama bu işi yapan bir arkadaşım özel bir üniversiteden almıştı ve benim işe yaramayan işletme diplomamım da geçerli olduğunu söyleyip ek iş yapabilirsin demişti ordan hatırlıyorum..Deneyim, kıdem bahsi geçmedi
Şöyle oluyormuş meslektaş arkadaşlarımın dediğine göre,ben avukatım diğer meslekleri bilmem ama mesela benim almam için ruhsatın üstünden 5 yıl geçmesi gerekiyormuş 2020de ruhsat aldıysan 2025te başvurabilirsin gibi.diğer mesleklerdede bu tarz bir süre vardır diye düşünüyorum.

İşkurda iş başı eğitimleri var. Hatta bir dönem malum marketlerde 1 yıl çalışma imkanı veriyorlardı.
Hali hazırdaki eğitim durumunuza göre iş öneriyorlar.
Genelde de işkur ile işe başlayan insanlar eğer işlerini düzgün yaparlarsa bulundukları kuruluşlarda devam ediyorlar.

Back
X