sizce ben kötü birimiyim?

seheryelikiz

ya hep ya hic ;)
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
514
9
118
kendinizi elestirirmisiniz hic? bazen ic sesim beni yerden yere vurar..

arkadaslar söle bir durum var olumlu olumsuz yorum ve elestirilerinizi istiyorum...

gurbete gelin gelmis biriyim ve cevremde herkes 20 yillik evliler tek yeni gelin benim yani cömez :) durum böyle olunca herkesin gücü yeni ve cömeze yetiyo..ha benim hatalarim yokmu var elbet..nasil anlatsam mesela politik olamiyorum digerleri gibi yüze gülüp icimden düsünmüYorum..birisi hakkinda ne düsünüyosam pat die yüzübe sölerim sanirim buda biraz kirici oluyo..yada insanlarin alt yapisi dolu normal bi lafi dahi kaldiramiyolar..cevremdeki insanlari elimde olmadan elestiriyorum adim sivri dilliye cikti acaba ben kötü birimiyim<oysaki tek amacim insanlara hatalarini göstermek..dost aci söler ya iste burda herkes tatli ve sahte..bana gelince ben elestiriye hep acik olmusumdur insanin kendine gelmesini saglar..elestiri yapmak cok bilmislik gibi mi geliyo acaba? hadi beni biraz elestirin....

Sizi tanımadığımız için kötü biri olup olmadığınızı da bilemeyiz :) Eleştiri yapmakla insan elbette kötü biri olmaz .Ama eleştiriden kastınız ne ? o da çok önemli tabi .Çevrenizde ki insanların hayatını yadırgayıp yargılıyorsanız ,karşınızda ki insan da her ortam da kup arar gibi sürekli kusur arıyorsanız , evet orada sana bilmişlik taslama sen kendi hayatınla ilgilen derler :) Çünkü bunun adı eleştiri değildir ,Ama kötü niyetli insanlar bunu eleştiri olarak yorumlarlar :) Umarım eleştiriden kastınız bu değildir .

Eleştiri elbette yapılır ,ama ortam da çok önemlidir .Her ortam da yapıldığında artık eleştirinin suyunu çıkarmış olursunuz :)

Bence sen dogru yoldasin, birak seni böyle seven böyle sevsin sevmeyende uzak dursun.
Bende böyleyim ve beni bilen seven böyle seviyor, ama sevmeyen ve kaldiramayanda cok oluyor.

Zaman zaman bende agizimi kapatip daha geride durmaya calisiyorum ama o hic olmuyor,bu sefer birsey söylemedim diye icim icimi yiyor karekterime uygun olmayinca icimde huzurlu olmuyor.

Ve sadece etrafimda yanlis insanlar belki daha fazla olyuor ona da ihtiyacim yok.

Sonrasinda fark ettim ki elalem yanlis anlamasin elalem kirilmasin diye ben manipule olmusum, ve aslinda bu ben degilim.

O yüzden yeniden karar aldim eski halime dönüyorum, kabul eden etsin etmeyende etmesin.

Bende esestiri yaparim ama yaomak icin degil gerekiyorsa , yani baskalari gibi kem küm yapamam.
Objetkif olmaya calisirim.
Bazen de birseyi dank diye söylerim...
Tabiiki bazen kirici oluyor ama kim kirici olmyuorki ?
Karsimdaki insan bana gülüp gülüp arkamdan konsumasi dedidokdu yapmasi icabinda ifitra atmasi daha kirici bence.

Ben kendi dogrularimla buyum, kabul eden eder etmeyen etmesin zaaten....

ben genelde eleştirildiğimde beni eleştiren kişinin hayatına bakarım kendiyle çelişiyorsa terslerim ama olgun akıllı ağırbaşlıysa hayatı örnekse kişiliğine hayransam önemserim ve sorgularım kendimi...
sen şimdi hepsinden küçüksün ya onları eleştirmen onların zoruna gidebilir..herkes böyle söylüyorsa adın sivri dilli olmuşsa belki de sen cok titizsindir ya da onların hepsi tuhaf..
aslında mesela ne eleştiriyorsun nasıl bir dille onlara söylüyorsun bunları yazarsan daha iyi yorum yapabiliriz..

"Vurar" değil "vurur" Ben eleştirilecek başka birşey bulamadım. Bence doğru olan sizin yaptığınız :107:

saol cnm aynen kendim olamayinca mutsuz oluyorum..beni böle sevenleri ciddiye almaliyim belkide..

belkide evet kücük olunca zoruna gidiyo ..tam elestiri sayilmaz acik sözlü biriyim..ama sölede bi durum var ben benimsedigim insani elesttirrim..

hahahaa:)
bu yazıyı sevdim,neden mi,en azından yalnız olmadığımı biliyorum artık.bende senin gibiyim tatlım ve inan son günlerde kendimi

deli gibi eleştirmeye başladım.ukalalık olacak belki ama sanırım çok dürüstüz,yada yapmacık olamıyoruz(kibarcası politik diyorlar:))

arkadan konuşup yüzüne gülmek bana politiklik değil resmen kişiliksizlik gibi geliyor.evliliğimin ilk zamanları apartmanda güne

katılmıştım,birgün bir teyzenin arkasından atıp tuttular,sonrada yüzüne güldüler,o an nefret ettim ve günden ayrıldım,sevmiyorum böyle şeyleri ben,resmen ikiyüzlülüktür bu,bunu kabullenirsem kendime saygım kalmaz.çevremde buna benzer o kadar çok şey

oluyorki,bazen sinirden deliye dönüyorum,evde söyleniyorum,eşimde dünyayı senmi düzelticeksin diyor,bence bu çok bilmişlik değil

canım,ben böyle olduğum için mutluyum,her ne kadar sivridilli yada agrasif olarak nitelendirilsemde.bence doğru olan biziz,sorun onlarda.

bende cok elestiririm ve ic sesim benide yerden yere vuruyor..
konustuklarima bazen pisman oluyorum gibi :26:

Valla ben 3 senenin sonunda dayanamayıp kaynanaya bile cıkıstım
Oyle abartılacak biseylerde soylemedim ama kadın simdi millete anlata anlata bitiremiyo ne kıskanclıgımı koydu ne terbiyesizliğimi, duyunca ben bile sasırıyorum aa ben oylemi yapmısım diye

Ama benim icim rahat ben kendimi biliyorum

Yani demem o ki bosverin ne dusunurlerse dusunsunler
Sizi sessiz gorup iyice tepenize bineceklerine dilli görüp ona gore davransınlar

Ha ama baskalarına 1e 1000 katıp anlatıcakları icin hic alakanızın olmadıgı insanlar sizi kotu bilebilirler
Bu benim icin onemli değil diyosanız emin olun hayat boyle daha guzel oluyor:)

İcinizde kalıp kendi kendinizi yiyeceğinize, soyleyin onlar vay terbiyesiz hadsiz diye kendilerini yesinler.

acık sozlu olmakla karsıdaki insanın canını yakmayı kalbini kırmayı ayırt etmek lazım..cunku bazen bakıyorum karsıdakini yerin dibine sokup inciten insanlar sonrasında ama ben acık sozluyum diye savunma yapıyorlar oldu her agzına geleni say dok sonra acık sozluyum diye sıyrıl bu kalp kırmak oluyor baslı basına..yuzune gulup arkasından demedigini bırakmamakda ayrı bir olay tabi bu tarz insanlardan kimse haz etmez onlar hakeden cinsden :)

Son düzenleme:
Değerin bilinmez, sevilmezsin, seni sevenlerin sayısı az olur. Çünkü seni sevenler gerçeğin söylenilmesinden hoşlanan, eleştirileri dikkate alan insanlardır. Doğruları iyiliği için söylediğinin farkındadırlar. Fakat bazı insanlar poh pohlanmaktan hoşlanırlar, yanlış yapsalar da '' evet sen doğru yoldasın , iyi yaptın'' denmesini beklerler. Bu kişilerce de değerin çok geç anlaşılır ya da anlaşılmaz hiç. Sen sen ol sevilmesen de doğruları söyle, tabii bunu da güzel bir dille anlat

insanların neyini eleştiriyosunuz biz dört dörtlükmüyüz ki ddikodu yaparlar bişey yaparlar boşver de geç her doğru her yerde söylenmez

Açıksözlü olmakla patavatsız olmak ve dobra olmakla küstah olmak arasında çok ince bir çizgi vardır.
İşte o çizgiye dikkat etmek lazım.

Elbette düşüncemizi söyleyeceğiz,bize yanlış gelen noktalarda itiraz edeceğiz.
Ama herşeyin bir usulü var.
Mesela "bu saç sana hiç yakışmamış" demek yerine "şöyle yapsan daha güzel olur" demek arasındaki fark gibi...

Sen açık sözlüyüm diyorsun.Onlar da açık sözlü davranıp senin "sivri dilli" olduğunu söylemişler.
Mesela bu da senin pek hoşuna gitmemiş :)

Bir de hayatta bazı roller insanın üzerine yapışır kalır.
Ben sivri dilliyim,dobrayım diye düşünen bir insan,sürekli "bir laf edeyim de pat diye taşı gediğine koyayım" modunda düşünebiliyor.

Aynı tutumu,ben aykırıyım veya ben kolay beğenmem,ben huysuzum,ben nazlıyım rollerini benimseyen kişilerde görebiliriz.
Çoğu zaman,kendilerinden beklenen davranışları sergilerler ve kendilerine yakıştırılan sıfatların yinelenmesinden hoşnut olurlar.

Yaşadığın çevrede,tabiri caizse sivri dilli rolünü sen kapmışsın.
Çevrendekileri ve seni rahatsız eden bir noktada olduğuna göre,bundan kurtulmanın zamanı gelmiştir.

Herkes kadar iyi, herkes kadar kötüsünüz. İyilik ve kötülük hepimizin içinde belli miktarlarda var, insanların çıkarlarına ters gelen hareketlerde bulunursanız kötü olduğunuzu düşünürler, sizden çıkarları ne denli bolsa o denli iyi görünürsünüz. Hayatta mutluluğunuzu ve onurunuzu koruyacak kadar prensipleriniz varsa şunun, bunun ne dediğine bakmayın, önünüze bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…