sizce ben kötü niyetli miyim?

Hic kotu niyetli degilsiniz. Kocanizin ailesine bakmak icin okutmadi sizi aileniz. Ne yuzsuz anne babaymis bunlar ya. Dogur dogur baskasinin basina at.

Abilerine guvenerek mi yapmislar diger cocuklari?
Durumlari kotu olsa tamam da sizden iyi durumdalar.
Tepkinizi koyun tabi.

Eşiniz okurken kim vermiş harçlığını yurt parasını ? Bi de kardeşleri kaçıncı sınıftalar

Eşinizin ailesi gayet zengin. O çocuklar sizin mi onların mı?Hayır yani durumları kötü olsa devam edin diyeceğim de.. Burada öyle bir durum yok. Eşinizle sakince konuşun.Anlatın bence

çalışın...okumuşsunuz..güzel bir mesleğiniz var...şimdi aile de şöyle görüyor oğlumuz çalışıyor ne isterse yapar..fakat üç kuruş olsa siz de eve katkı getirseniz çok kolay dışarı para çıkamaz size de sorulur.sorulmuyorsa naparsa yapsın dersiniz kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz kazanırsınız çocuğunkini de bölüşürsünüz

Yardim etmek ayri komple bakicilik etmek farkli. Sizin kosullarinizi etkileyecek boyuta geldiyse zaten esinizin gozunu acma zamaniniz gelmis

merak etmeyin ilk darbeyi o okuttugunuz çocuklardan yersenız aklınız başınıza gelir

ama kocana şuan ne desen boş umarım az yılları kalmıştır , birde alttan ders laıp çabuk bitirsinler bir zahmet

sevgili maviorkide34 yazdıklarınızı okudukça işte ben dedim. ben de kendi koluna takılacak bileziği alanlardanım. mesleğini yapan bir mühendisim ve eşimin ailesi tarafından sağılacak inek olarak görüldüm ne yazık ki. düğün sonrası da düğün öncesi olduğu gibi birçok ödemeyi biz karşıladık. ev kredisi ödüyorlardı dardalardı. Güya. o sıra işsiz olan kardeşine biz yardım ettik. Allah için kardeşi çok iyidir ve asla pişman olmadım. gelin görün ki doğum yapıp tek maaşa kalınca anne babasının gerçek yüzleri ortaya çıktı. geçim sıkıntısı çektiğimiz dönemler oldu. borçları bitmiş olduğu halde hiçbir yardımlarını görmedik. inanın 1 paket bez alsalar ona bile razıydım. anladım ki zor zamanlarda destek olmak, ailecek sorunlara karşı birlik olmak diye bir dertleri yokmuş. sadece almayı seven, bekleyen; paylaşmaktan hoşlanmayan insanlarmış. defalarca eşime bunu anlatmama rağmen anlamadı. iyilikle, kavgayla çok çok çok söyledim. ama eşimin tavrı değişmedi benden gizli yardım etmeye devam etti. insanları almaya alıştırınca hep daha fazlasını istiyorlar. para, zaman, emek, yetmedi hep daha fazlasını istediler. zamanla eşimle aramızda çözülmez bir soruna dönüştü tüm bunlar. 8 senenin sonunda ancak benden beklentilerini çok dillendirmez hale geldiler. ama eşimle aramızda büyük büyük uçurumlar oluştuktan sonra. velhasılı eşiniz gözünü açmadıktan sonra sizin söyleyecekleriniz yapacaklarınız evliliğinize zarar verecek. tavsiyem bebeğin doğmasını beklemeyin hamileliği bahane ederek biran evvel işi bırakın ve siz isteyin. tek kazanca kaldık deyin odasını isteyin pusetini isteyin bir şeyler isteyin ve izleyin. o 20 inekten sizin için kaçı satılacak. o zaman eşiniz ne yapacak. Allah kolaylık versin her şey eşinizde bitiyor.

kardeş bu yapacak tabiki... ben olsam açmam konuyu. bana açılsa da burnundan getiririm o edeceği lafları...

Bencede ac agızını sizden para gelıyorkı seviyor lar tamam abisi arada yardımı olsun ama sureklı de olmaz Yanı

Çoçuğunun rızkını amcası halası yiyemez. Onlara harcanacak parayı kenara koyarsan en iyi özel okullara en iyi kurslara gönderebilirsin çocuğu. Bir çocuk bir ev parası bu devirde. Para gençlikte kazanılıyor, bir ev fazla al koy kenara. Hasta masta olsanız geliriniz düşse size kim bakacak? Az bile söylemişsin

Canim benim sen bir de kendine kotu niyetliyim diye eziyet mi ediyorsun?Ne demek sana bir sey yapmamislar bir de cocuklarini okutturuyorlar sana guvenip mi dogurmus?Sen ailene bir sey veriyor musun?Nefret ettim boyle asalaklardan ya

Benim babam böyleydi. Babannem bir sürü doğurmuş. Dedem tembel çalışmaz. Abisi kazandığını arkadaşlarıyla yer içer. Sadece babam kazancını eve verirmiş. Küçük kardeslerinede o bakmış. Anası yavrum kuzum diye agladikca babam bizim rizkimizdan kesip onlara verdirdi. Kardeşlerini okuttu evlendirdi şimdi allahın selamini vermezler. Bizim için ne yaptı ki diyorlar.Babam ameliyat oldu ne bir geçmiş olsun ne bir ziyaret. Ben defalarca uyardım babamı. Annen kardeşlerini sana karşı dolduruyor diye.Arsız terbiyesiz yalancı diyordu bana. Şimdi kızım haklıymış diyor. Eşinizede ne yaptın der geçerler. Hiç kıymeti olmaz.

Ben daha evli değilim ama cazgir nişanlardanım. Yilanin başı küçükken eszilir misali.

Nişanlım annesine ve kardeşine bankamatiklik yapiyordu...
Eeee bizde malum para biriktiriyoruz. Yardim eden yok zaten.
Bir yapdi... iki yapdi...
Ben bütün birikimleri ablama aktardim..
Dedim: seninki aile ise benimkide aile.
Sen vermeye devam et. Bende verim. Oh ne güzel. İkimizde dipdizlak kalalim.

Bence sen eşinin 3 yil icinde verdiği paralari hesapla. Eş miktarda, eger köşede var, kendi ailene gönder. Sorarsada dersin: kusura bakma, onlar beni okutdu büyütdü...buda boynumun borcu. Kalsin parasiz. Hic takmaaaaaaa...
Erkek milletine böylesi yariyor

Canim bana tercuman olmussun peki sen bosandin mi bu adami veya bosamadiysan ailesiyle nasilsin

Iyide herkes bolluk içinde okumuyor ki.
Tabiki sefil olmasınlar ama part time da olsa çalışıp üc beş birşeyler kazanıp kendi eğitimlerine katkıda bulunabilirler. Hem sorumluluk almayı erkenden ögrenmiş olurlar.
3 çocuk okutmak kolay değil yani,haklısınız.

E esiniz bu zorluklari yasamis bari kardesleri yasamasin degil mi ama? Tamam sizin kaygılarınız da hakli ama anne babaları öyleyse çocukların ne sucu var? Tabii ki destek olacak. Boyle bir adamla evli oldugunuz icin sanslisiniz bence. Eşim bana kardeşlerime yardim ediyorum diye sorun cikarsa ben kiminle evliyim diye bir dönüp bakardim açıkçası. Ha ama eger diyorsaniz ki biz de cok zor geçiniyoruz ya da çocuğumdan kısıp kardeslerine veriyor; o zaman siz abilerine ya da ailesine cocuklara para göndermelerini soyleyin. O zaman belki vicdan azabi duyar da gonderirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…