- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.094
- 598
- Konu Sahibi maviorkide34
-
Yazarken bile biraz vicdan yapıyorum. Eşim ve ben avukatız, ama ben hamilelik sebebiyle çalışmıyorum bir süredir.Neyse biz eşimle evlenirken evdeki herşeyimizi, düğün, balayı hatta ailesinin bana düğünde takacağı altınları bile ikimiz aldık. Evet ben kendisine takılacak altınları kendi alan gelinim. aile bana bir çöp almadı,yarım ağız bişeye ihtiyacınız var mı falan dendi, ben de yok dedim, istemedim. Karışmasınlar da dedim içimden ben çalışır yaparım.
Neyse biz kıt kanaat evlendik. Bizim meslekte yıllar geçtikçe para kazandıran bir meslek, başta zar zor kazanıyorsun. şimdi 3 yıllık evliyiz. Eşimin 3 kardeşi de üniversitede okuyor ve yurt paralarını biz oduyoruz. Anne baba çiftçi ama 20 tane inekleri var, dükkanlardan kiraları var. Abiler kendi iş yerleri malları mülkleri var ama biz ödüyoruz. Öğrenci olan kardeşlerde eşime çok düşkün, çok da iyi insanlar, diğerlerinden istemek istemiyorlar ve eşimden istiyorlar.
Biliyorum öğrenci okutmak sevap ama ben de hamileyim, yolda doğacak bebeğimiz var. onun da bir geleceği var. 3 Öğrenci yurt kitap telefon bilgisayara vs. tüm ihtiyaçları bizde. Eşime kıyamıyorum. Bir kere bana sormadan nasıl gönderirsin. Bizim artık bir çocuğumuz olacak. Arada yardım et ama hep ödemek ne demek! Yoklukta yalnızdık, varlıkda neden herkes başımızda! Nasıl bir ailen var! falan diye yüklendim ve sonra çok üzüldüm. Geçen de tesadüfen gördümki hala aylardır biz ödüyoruz herşeyi. Ben ne yapayım şimdi?Susup devam mı edeyim yoksa konuyu tekrar mı açayım?
bu kadar zenginler bide enayi mi senin eşin ya Allah allahAnne baba çiftçi ama 20 tane inekleri var, dükkanlardan kiraları var. Abiler kendi iş yerleri malları mülkleri var ama biz ödüyoruz
sevgili maviorkide34 yazdıklarınızı okudukça işte ben dedim. ben de kendi koluna takılacak bileziği alanlardanım. mesleğini yapan bir mühendisim ve eşimin ailesi tarafından sağılacak inek olarak görüldüm ne yazık ki. düğün sonrası da düğün öncesi olduğu gibi birçok ödemeyi biz karşıladık. ev kredisi ödüyorlardı dardalardı. Güya. o sıra işsiz olan kardeşine biz yardım ettik. Allah için kardeşi çok iyidir ve asla pişman olmadım. gelin görün ki doğum yapıp tek maaşa kalınca anne babasının gerçek yüzleri ortaya çıktı. geçim sıkıntısı çektiğimiz dönemler oldu. borçları bitmiş olduğu halde hiçbir yardımlarını görmedik. inanın 1 paket bez alsalar ona bile razıydım. anladım ki zor zamanlarda destek olmak, ailecek sorunlara karşı birlik olmak diye bir dertleri yokmuş. sadece almayı seven, bekleyen; paylaşmaktan hoşlanmayan insanlarmış. defalarca eşime bunu anlatmama rağmen anlamadı. iyilikle, kavgayla çok çok çok söyledim. ama eşimin tavrı değişmedi benden gizli yardım etmeye devam etti. insanları almaya alıştırınca hep daha fazlasını istiyorlar. para, zaman, emek, yetmedi hep daha fazlasını istediler. zamanla eşimle aramızda çözülmez bir soruna dönüştü tüm bunlar. 8 senenin sonunda ancak benden beklentilerini çok dillendirmez hale geldiler. ama eşimle aramızda büyük büyük uçurumlar oluştuktan sonra. velhasılı eşiniz gözünü açmadıktan sonra sizin söyleyecekleriniz yapacaklarınız evliliğinize zarar verecek. tavsiyem bebeğin doğmasını beklemeyin hamileliği bahane ederek biran evvel işi bırakın ve siz isteyin. tek kazanca kaldık deyin odasını isteyin pusetini isteyin bir şeyler isteyin ve izleyin. o 20 inekten sizin için kaçı satılacak. o zaman eşiniz ne yapacak. Allah kolaylık versin her şey eşinizde bitiyor.Yazarken bile biraz vicdan yapıyorum. Eşim ve ben avukatız, ama ben hamilelik sebebiyle çalışmıyorum bir süredir.Neyse biz eşimle evlenirken evdeki herşeyimizi, düğün, balayı hatta ailesinin bana düğünde takacağı altınları bile ikimiz aldık. Evet ben kendisine takılacak altınları kendi alan gelinim. aile bana bir çöp almadı,yarım ağız bişeye ihtiyacınız var mı falan dendi, ben de yok dedim, istemedim. Karışmasınlar da dedim içimden ben çalışır yaparım.
Neyse biz kıt kanaat evlendik. Bizim meslekte yıllar geçtikçe para kazandıran bir meslek, başta zar zor kazanıyorsun. şimdi 3 yıllık evliyiz. Eşimin 3 kardeşi de üniversitede okuyor ve yurt paralarını biz oduyoruz. Anne baba çiftçi ama 20 tane inekleri var, dükkanlardan kiraları var. Abiler kendi iş yerleri malları mülkleri var ama biz ödüyoruz. Öğrenci olan kardeşlerde eşime çok düşkün, çok da iyi insanlar, diğerlerinden istemek istemiyorlar ve eşimden istiyorlar.
Biliyorum öğrenci okutmak sevap ama ben de hamileyim, yolda doğacak bebeğimiz var. onun da bir geleceği var. 3 Öğrenci yurt kitap telefon bilgisayara vs. tüm ihtiyaçları bizde. Eşime kıyamıyorum. Bir kere bana sormadan nasıl gönderirsin. Bizim artık bir çocuğumuz olacak. Arada yardım et ama hep ödemek ne demek! Yoklukta yalnızdık, varlıkda neden herkes başımızda! Nasıl bir ailen var! falan diye yüklendim ve sonra çok üzüldüm. Geçen de tesadüfen gördümki hala aylardır biz ödüyoruz herşeyi. Ben ne yapayım şimdi?Susup devam mı edeyim yoksa konuyu tekrar mı açayım?
kardeş bu yapacak tabiki... ben olsam açmam konuyu. bana açılsa da burnundan getiririm o edeceği lafları...Yazarken bile biraz vicdan yapıyorum. Eşim ve ben avukatız, ama ben hamilelik sebebiyle çalışmıyorum bir süredir.Neyse biz eşimle evlenirken evdeki herşeyimizi, düğün, balayı hatta ailesinin bana düğünde takacağı altınları bile ikimiz aldık. Evet ben kendisine takılacak altınları kendi alan gelinim. aile bana bir çöp almadı,yarım ağız bişeye ihtiyacınız var mı falan dendi, ben de yok dedim, istemedim. Karışmasınlar da dedim içimden ben çalışır yaparım.
eşim kendi kendine burslarla okudu, aileden bir kuruş yardım görmeden. Çocuklar 1.sınıfta 2si, bi tanesi de 3.sınıftaEşiniz okurken kim vermiş harçlığını yurt parasını ? Bi de kardeşleri kaçıncı sınıftalar
Canim benim sen bir de kendine kotu niyetliyim diye eziyet mi ediyorsun?Ne demek sana bir sey yapmamislar bir de cocuklarini okutturuyorlar sana guvenip mi dogurmus?Sen ailene bir sey veriyor musun?Nefret ettim boyle asalaklardan yaYazarken bile biraz vicdan yapıyorum. Eşim ve ben avukatız, ama ben hamilelik sebebiyle çalışmıyorum bir süredir.Neyse biz eşimle evlenirken evdeki herşeyimizi, düğün, balayı hatta ailesinin bana düğünde takacağı altınları bile ikimiz aldık. Evet ben kendisine takılacak altınları kendi alan gelinim. aile bana bir çöp almadı,yarım ağız bişeye ihtiyacınız var mı falan dendi, ben de yok dedim, istemedim. Karışmasınlar da dedim içimden ben çalışır yaparım.
Canim bana tercuman olmussun peki sen bosandin mi bu adami veya bosamadiysan ailesiyle nasilsinsevgili maviorkide34 yazdıklarınızı okudukça işte ben dedim. ben de kendi koluna takılacak bileziği alanlardanım. mesleğini yapan bir mühendisim ve eşimin ailesi tarafından sağılacak inek olarak görüldüm ne yazık ki. düğün sonrası da düğün öncesi olduğu gibi birçok ödemeyi biz karşıladık. ev kredisi ödüyorlardı dardalardı. Güya. o sıra işsiz olan kardeşine biz yardım ettik. Allah için kardeşi çok iyidir ve asla pişman olmadım. gelin görün ki doğum yapıp tek maaşa kalınca anne babasının gerçek yüzleri ortaya çıktı. geçim sıkıntısı çektiğimiz dönemler oldu. borçları bitmiş olduğu halde hiçbir yardımlarını görmedik. inanın 1 paket bez alsalar ona bile razıydım. anladım ki zor zamanlarda destek olmak, ailecek sorunlara karşı birlik olmak diye bir dertleri yokmuş. sadece almayı seven, bekleyen; paylaşmaktan hoşlanmayan insanlarmış. defalarca eşime bunu anlatmama rağmen anlamadı. iyilikle, kavgayla çok çok çok söyledim. ama eşimin tavrı değişmedi benden gizli yardım etmeye devam etti. insanları almaya alıştırınca hep daha fazlasını istiyorlar. para, zaman, emek, yetmedi hep daha fazlasını istediler. zamanla eşimle aramızda çözülmez bir soruna dönüştü tüm bunlar. 8 senenin sonunda ancak benden beklentilerini çok dillendirmez hale geldiler. ama eşimle aramızda büyük büyük uçurumlar oluştuktan sonra. velhasılı eşiniz gözünü açmadıktan sonra sizin söyleyecekleriniz yapacaklarınız evliliğinize zarar verecek. tavsiyem bebeğin doğmasını beklemeyin hamileliği bahane ederek biran evvel işi bırakın ve siz isteyin. tek kazanca kaldık deyin odasını isteyin pusetini isteyin bir şeyler isteyin ve izleyin. o 20 inekten sizin için kaçı satılacak. o zaman eşiniz ne yapacak. Allah kolaylık versin her şey eşinizde bitiyor.
Iyide herkes bolluk içinde okumuyor ki.Saldım çayıra mevlam kayıra doğuruyorlar çocukları, sonra da kim bakarsa baksın diyorlar. Bakarsak hayatlarını kurtarıcaz belki okuyacaklar, bakmazsak zorluk yaşayacaklar. Nasıl insanlar bunlar anlamadım inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?