Sizce benmi yanlisim?

Kizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
üslubunuzdan ötürü öyle davranmış kim suçlunun cevabını maalesef bulamadım.3 cocugunuz var maşallah oda anlayışsız arsız biraz sanırım silip süpürüyor dediniz birdaha yiyecekle gitmeyin bahçeye siz en güzeli

Cocuga versin ben ver dedim ama benimkilerde mutlaka biseyler yemek istiyor o an onlari asagida birakip eve cikamazim.bide kendisi getirdiginde benimkilere vermez sadece kendine gore getirir.onu biraktim eve gelip karama calar gibi bir tabak pogacaya ne demeli
Sayılı mı indiriyorsunuz mesela her çocuğunuza 3er tane mi indirdiniz?
Genelde fazla koyarız başka çocuk da vardır biri yer biri bakar diye
İlla o komşunun çocuğu değil yani
Kendi vermiyorsa vermesin
Ben birkaç poğaçanın lafını yapmazdım çocuklarıma da paylaşmayı öğretirdim misal bakın arkadaşınızla da paylaştık ne güzel oldu daha isterseniz eve çıkınca tekrar veririm hadi biraz oynayın diyip durumu yönetmek gibi. Demek ki ters bir üslupla söylediniz ki kadın içerleyip hemen pişirip getirmiş al da sus der gibi.

poğaca istediğinde çocuğa göz hakkı bir tane vermeliydiniz bir tane daha isterse o lafları söyleme hakkınız doğardı benim çocuklarıma yetecek kadar getirdim vs diye.
Verdim zaten yedi cocuk bide bitirmis hatta helalihos olsun.ama bitincede baskalarinin yiyeceklerine baktilar benimkilerde

Çocuğuma da verebilir miyim dediğinde tabi diyip 1 tane uzatsaydınız
Yok benimkilere de kalsın demek yanlış olmuş sanki avuçla almış gibi lanse etmişsiniz
O yaptığında vermiyor olabilir sizde kendiliğinizden vermemişsiniz o isteyince verdiniz sonuçta
Çocuk yiyecek yani böyle hesaplara girmeniz yanlış
ben sizi haksız buldum malesef
Ben o sirada kucuk cocugumla ilgileniyordum al dedim almis oda hatta bitirmis yani

Herkez indiriyor biseyler bende indiriyorum mecburen yoksa cocuklar baskalarininkine saldiriyor bide asagida uzun kaliyorlarlar acikiyorlar
Yemek yiyip inseler mesela?
Bide başkalarınınkine saldırıyorlar demişsiniz başka anneler de rahatsız olmaz mı bu durumdan?
Siz izin bile almamış oluyorsunuz bu durumda
Çok tuhaf geldi ortam

Çocukların olduğu bir ortamda ya hepsine indiririm yada cocuklarimi tok indiririm. En azından 1 2tane fazla koyarım
Çocuk bu 1 en fazla 2 tane yer bana böyle diyen birinden asla lokma almazdım garip bir diyalog olmus.
Zaten fazla indirdim diger cocuklarada ikram ettim

Bide başkalarınınkine saldırıyorlar demişsiniz başka anneler de rahatsız olmaz mı bu durumdan?
Çok tuhaf geldi ortam
Bende zaten baskalarindan istemesinler diye indiriyorum yanima uzun kaliyorlar asagida cikaramiyorum tok indiriyorum kosturduklari icin acikiyorlar.

Havuzlu sitede oturanların Havuzbaşında yiyecek iki poğaçası vardır emin olun . Evin aidatı zaten dışardaki kira kadar
Olabilir
Belki bi kadın kurabiye yapmışken diğeri börek yapmıştır çocuk bu canı çeker
Madem ortak alanda yenilecek fazla yapıp götürülmeli görgü gereği
Çocuklara paylaşmayı anneler öğretmezse kim öğretecek?

Biz kucukken annemiz elimizde kemirdigimiz salataliklar bitmeden cikmamiza izin vermezdi. Ben de yanima ya meyve alirim parktaki tum bebeler gelip gidip yerler ya da sadece su alirim kmsenin gozu akli kalmasin diye cunku bunlar cocuk. Parkta boyle seyler getirip yiyenlere de garip bakiyorum acikcasi. Piknige mi cikiyosunuz? Ben sizi haksiz buldum
Ama herkez indirince bende mecburen indiriyorum tek ben degilimki.kimse indirmese bende indirmem zaten.bide herkeze ikram ettim

Çok tuhaf geldi ortam
Bunu bi şekilde biri başlatıyor ve sen düzene ayak uyduruyorsun. Bizde de var. Bi çocuğu olan da çocuk sayısını bilir diğerlerini hesaplar ona göre 3 pogaça değil de 10 pogaça indirir mesela. Ben de bunu yapsam komşum da hep beleşe konmak gibi davransa vermek istemeyip aynı şekilde al ama kalsın benimkilere de derim. Haa nezaketen de sorulmuşsa bile kadın sormuş neticede evet ve hayır yanıtlarına razı olmayı göze alarak. Hayır bile denebilir bence.

Herkez bu tarz seyler indiriyor ben herkeze ikram ettim zaten sonuna yetisti sonradan geldi.bide eve gelip kafama calar gibi bir tabak pogoca cok ayi geldi bana
Kendisi hiç getirmeyip hep sizden istiyorsa ve sizinde 3 çocuğunuz olduğunu düşününce haklısınız fakat üslup hatası var sizde de. Ben çocuğum aç kalsa bile söyleyemezdim mesela. Var böyle insanlar, sorun yaşıyorsanız inmeyeceksiniz. Çocuklar insin oynasın. Gelip evde yesinler acıktıklarında.

Akşam yaptığı hareket zaten herşeyi ortaya koyuyor.

Çok tuhaf geldi ortam
Poğaça bitti çocuklarım başkalarının yiyeceklerine baktı demiş bir üstte.

Çok tuhaf.

Başkasının yiyeceğinr saldıran çocuklar, kendi poğaçası bitincr başkasınınkine göz kesen çocuklar.

Nasıl çocuk bunlar anlamadım.
Benim daha 10 yaşındayken obez olan kuzenim böyleydi. Gözlerini dört açar bizim tabağımızdaki yemeklere dikerdi kendi önünde olduğu halde. AKLIMA O geldi.

Bende zaten baskalarindan istemesinler diye indiriyorum yanima uzun kaliyorlar asagida cikaramiyorum tok indiriyorum kosturduklari icin acikiyorlar.
Sanırım biraz disiplin meselesi
Evet şimdi yemeğimizi yiyoruz aşağı iniyoruz saat 17de tekrar eve çıkıyoruz çünkü yemek vakti! Şeklinde aşılansa çocukların hem yeme düzeni olur hem de konulan kurala uymuş olurlar ilerideki hayatları için yararlı adımlar olmuş olur
Sanırım söz dinlemiyorlar

Kendisi hiç getirmeyip hep sizden istiyorsa ve sizinde 3 çocuğunuz olduğunu düşününce haklısınız fakat üslup hatası var sizde de. Ben çocuğum aç kalsa bile söyleyemezdim mesela. Var böyle insanlar, sorun yaşıyorsanız inmeyeceksiniz. Çocuklar insin oynasın. Gelip evde yesinler acıktıklarında.
Benim 3 cocugumda bebek sayilir tek indiremiyorum malesef ve herkez yiyecek indiriyor

Bunu bi şekilde biri başlatıyor ve sen düzene ayak uyduruyorsun. Bizde de var. Bi çocuğu olan da çocuk sayısını bilir diğerlerini hesaplar ona göre 3 pogaça değil de 10 pogaça indirir mesela. Ben de bunu yapsam komşum da hep beleşe konmak gibi davransa vermek istemeyip aynı şekilde al ama kalsın benimkilere de derim. Haa nezaketen de sorulmuşsa bile kadın sormuş neticede evet ve hayır yanıtlarına razı olmayı göze alarak. Hayır bile denebilir bence.
En iyisi hic indirmemek bence, sen indirirsin ama cocuk baskasinin getirdigini ister 💀

Ama herkez indirince bende mecburen indiriyorum tek ben degilimki.kimse indirmese bende indirmem zaten.bide herkeze ikram ettim
HerkeSin ne yaptigi sizi ne ilgilendirir hepimiz cocuk buyutuyoruz. Benim oglum tam bir haylaz ama asla gidip birinin getirdigi yiyecege saldiramaz. En fazla.gorur anne ben de bundan istiyorum der alinacak biseyse sonra aliriz derim evden biseyse eve cikinca yersin cikalim mi derim. Cok isterse cikar. Cikmak istemiyosa da ondan vazgecmesi gerektigini baskasindan bisey isteyemeyecegimizi hatta saldiramayacagini bilir. Hem aciklamalariniz hem ustune almis bitirmis falan demeniz cok garip. Cok sukur ki komsuluk iliskisi sevmem. Sizin tarzinizda birine rastlasam hastalanirdim muhtemelen

Back
X