Sizce benmi yanlisim?

Kısır tarifin güzelse defterime ekleyecektim , poğaça tarifinde de bir tutarsızlık varsa onu söyleyecektim. 😉
salçasını çiğ koymam.soğanla hakiki zeytinyağında öldürürüm biraz sonra hem domates hem biber salçası ekler biraz daha kavururum.ıslattığım düğüre dökerim .ama dur kırmızı biber biraz da acı biber eklerim .sonra bir limon yarım çay bardağı da gerçek nar ekşisi eklerim.biraz daha zeytinyağı gezdiririm.yeşillik olarak dereotu maydonoz yeşil soğan doğrar eklerim.yanına da domates salatalık ve marul eklerim tabağa.öyle pişmemiş salçayla yapılanı annannem bile yemezdi.bu cücük yemi gibi olmuş diye.malzeme önemli yani kısırda en çok.sızma zeytinyağı şart nar ekşisi de edit:hem kuru soğan hem de yeşil soğan olacak.kuru soğan öldürülecekkkkk :KK45:

Son düzenleme:
Ama benim cocuklarimin gozunun onunde cok yedirmisligi var yemekler falan ben alinmadim hic birine

Evet cok haklısin en normali indirmemek ama biri getiriyor sonra digerleri e bakiyorsun olmuyor mecbur bende indiriyorum.inanin 3 cocukla zor biseyler yapmak indirmek geceleri kaclara kadar pasta borek yapiyorum hazir bulunsun diye

Yani yine dicem ama bir tabak pogocayla kapima gelmesi gurur meselesimi oldu🥺

Hepiniz sitenin ortak alanını kullanan annelersiniz. Ortak bir karar alıp , aşağıda yemek yeme alışkanlığına son verebilirsiniz ; bu çok zor değil.

Ekonomi hergün kötüye giderken , kim neyi alabiliyor , alamıyor bilemeyiz. 1 kişinin 20 çocuk varsa hepsine yetecek yiyeceği hazırlaması da maddi / manevi zor.

Şimdi illa ki yazan olur ; dışardan varlıklı sanılıp evinde ay sonunu zor getiren insanlar da var. Komşunuz hangi gruba dahil bilemem. Ancak ben, ya yoksa diye düşünüp hareket etmeye çalışıyorum.

En güzeli çocuklar evde yesin , kimse kimsenin önünde bir şey yedirmesin.

Çocuklarınızı güle güle büyütün.

Maalesef bu günlere geldik. O kadar doğru tespit etmişsin ki...

Tam olarak ben de öyle, hamur işi, tatlı, sarma vs hiç yapamam. Annem de bilmez zaten 😭

Parası ve maddi kaygısı olmayan , fark etmeyen insanlar hep vardı , muhtemelen hepte olacaklar.

Ancak bırakın kokan pişmiş yemeği , markette sebze reyonuyla bakışıp her şey çok pahalı , nasıl alıp yiyeceğiz diyen insanlar günden güne artıyor.

Marketten görece pahalı bir ürün alınca , alan var alamayan var diye, yeri geliyor bir torbaya daha koyuyoruz.

Bu şartlar altında konuda poğaçadan isteyen komşuya yapılan beleşçi , otlakçı ithamlarını çok ağır buldum.

Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin.

Parası ve maddi kaygısı olmayan , fark etmeyen insanlar hep vardı , muhtemelen hepte olacaklar.

Ancak bırakın kokan pişmiş yemeği , markette sebze reyonuyla bakışıp her şey çok pahalı , nasıl alıp yiyeceğiz diyen insanlar günden güne artıyor.

Marketten görece pahalı bir ürün alınca , alan var alamayan var diye, yeri geliyor bir torbaya daha koyuyoruz.

Bu şartlar altında konuda poğaçadan isteyen komşuya yapılan beleşçi , otlakçı ithamlarını çok ağır buldum.

Ben oyle bir ithamda bukunmadimki ayni zamanda durumu cok cok iyi ben zaten her zaman herseyimi payrasirim kendisiyle biseyi sakinmam ne cocugundan nede kendinden

Ben oyle bir ithamda bukunmadimki ayni zamanda durumu cok cok iyi ben zaten her zaman herseyimi payrasirim kendisiyle biseyi sakinmam ne cocugundan nede kendinden
Komşunuza bi baskın yapın elinizde pastayla gönlünü alın iciniz rahat etsin. Burda konu açtığınıza göre kafanıza takmışsiniz. Önemli olan hatayi fark etmek.

O sözleri kim yazdı bilmiyorum.Artık mevzu para meselesinden de çıktı, görgü meselesine geldi. Hani biz her şeyi paylaşırdık, hani komşumuz aç uyurken biz sofradan tok kalkamazdık? Biz paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrenerek büyütülmedik mi?

Ben hiç bir dönemde bu kadar malını mülkünü övüp böbürlenen insanı ortalıkta görmedim. Aile terbiyesi, görgüsü olmayınca hiç bir şey olmuyor maalesef. Hayat şartlarından dolayı mı iyice gözümüze batıyor yoksa bayraklarını arsızca dalgalandırmaktan imtina etmedikleri için mi bilemiyorum. Çok yazık.
Bütün kalbimle Amin
🙏

Siz yapmadınız ; konu içerisinde , yorumlarda yazılmıştı.

Komşunuzun durumu nasıldır , dışarıdan bakıp yorum yapamam ; bilmiyorum. Yalnız dışarıdan bakıp hali vakti yerinde sanılan ancak aslında kıt kanaat geçinen insanlar da olduğunu biliyorum ; o yüzden elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.

Sadece sizin için değil ; çocuğu olsun , olmasın tüm site sakinleri için ortak alanda daha özenli olmak ve yemek taşımamak , hepinizin hayatını kolaylaştırır.

Kizlar gecenlerde cocuklarimla birlikte sitemizin bahcesine indik.yanima yiyecek pogaca corek tarzi seylerde aliyorum inerken cocuklarim aciktiklarinda veriyorum ellerine.butun komsular biseyler indiriyor.bir komsum tek cocuguyla asagi inmisti ve yaninda bisey getirmemisti.ben 3 cocugumla ugrasirkrn bana pogacandan cocugumada verebilirmiyim dedi.bende ver ama benim cocuklarada kalsin biraz dedim cunku benim cocuklar ac olunca huysuzlaniyorlar yukarida cikaramiyorum.bu arada bu komsum kendi cocuguna bisey indirdigi zaman kolay kolay vermez kimseye ve bisey eline gecti silip supurur.neyse biz yukari ciktik aradan zaman gecti bir kac saat kapi caldi ve cok kotu bir tavirla bana bir tabak dolusu pogaca getirmis.bana alinmis ben bizim cocuklarada kalsin dedigim icin.bende tabikide tabagi geri cevirdim ve yaptiginin cok yanlis oldugunu kotu niyetten soylemedigimi soyledim am hala kendini hakli saniyor sizce kim suclu?
Kendisi indirdiğinde kimseye vermiyor ve başkasının yiyeceğini silip süpüren bir insan ise çok iyi yapmışsınız.
Madem bi tabak poğaçasi var çıkıp evinden çocuğuna pogaca indirseymis…
3 cocuk hayat pahaliligi ortada insan istemez bu şartlarda…

annemin bir komşusu vardı.haftanın 3 günü abartısız salça isterdi .bir de çabuk çabuk ocakta yemeğim var derdi.2 ay sabrettik komşu diye ama baktık olmuyor 2 kutu salça aldım kapısını çaldım bu size 1 ay yeter herhalde durmadan gelmenize gerek de kalmaz dedim verdim eve geçtim.tek kelime etmedi salçayı da aldı ama.bir daha da bir şey istemedi :KK45:

:oha: Aldı mı o salçaları? Off...

Ayağını çok güzel kesmişsin de o salçaları alabilen insan onu da son koparabildiği kar olarak görmüştür işte.

İlave: Durumları kötü müydü yoksa da belli etmemeye mi çalışıyordu ki? O da var bak. (Ama onda da yani haftanın üç günü istemeye yine utanır insan amaan, ilginç kafalar)

Son düzenleme:
Site bahçesi değil sanki Piknik alanı, herkes evinde yemeli bence , ortalık yerde yenilecekse fazla getirilmeli göz hakkı var, kadın alıp bütün poğaçalari çocuklarina yedirmezdi herhalde öyle uyarmak kırıcı olmuş ben olsam hiç almazdım .

Yani kaba bir yaklaşım kendi için istese neyse ama ne bileyim çocuğun canı çeker falan birde çocuk laftan anlamaz ben olsam verirdim laf etmezdim heralde.en iyisi dışarda yemek işini bitirin göz hakkı var sonuçta biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.

Ayrıca neden millet evinde yemiyor yemeğini
Olan var olmayan var
Evde yenilir dışarı çıkıp aktivite yapılır
Garip geldi
Sitenin adeti mi bu

Çünkü çocuklar evden çıkınca acıkır, susar ve cişleri gelir. Yazılı olmayan çocuklar arası sözleşmedir.....

Su indiriyorum birde cubuk kraker her cocuga 2 tane veriyurm site kalabalik vala pogaca yetmez .açıkinca yedirip gelecem diyurm. Çoğuda yedirp geri geliyor yedirip indiriyor artik .sizin uslup yanlış. Birgun parkta oynuyoruz hic tanimadigimiz biride var iki cocuk ben ve onlar .neyse cocuk kek acti bizimki bakti yarisini verdi aldim goz hakki sonra kizi markete gidiyordi cocuk yine kek istedi annesi iki tane al dedi kiz getirdi bizimkine veriyor deidm yeter yemek yemez kibarca redettim cocugada göstermedim istemesin diye cocuk bu sınır yok onlards disarda olana.ama cok hoşuma gitti dedim insanlik ölmemiş kadini her gördüğümdekonuşur sorarim baska bir aptda . Sonra bi kere ablam parkta yegen oynuyor yillar önce tanidik cocuklar guya arkadaşlar kadin cocuklar biseyler istedi bakkaldan gitti aldi geldi bizim yegene bi kraker almamislar bide uzatmadılar ikramlik ikisiide ogretmen durum var yani. bu arada yegen alinmis orda anne bizede alalim ablam gitti bakkali aldi nerdeyse kac sene geçti yegen ergen hala konuşur o durumu ablamda konuşur .bak unutamamış yegenim o ogretmen Kadinin üslubunu .bir kraker almamasini bunlarda arkadas haaa .ablam elini etegini cekti kadinla bir daha görüşmedi nezaket herseyden önce gelir bizde.bilmiyurm anlattım iste öyle zamani geriye alamazsiniz artik eskisi gibide ortam olmaz vesselam

Çünkü çocuklar evden çıkınca acıkır, susar ve cişleri gelir. Yazılı olmayan çocuklar arası sözleşmedir.....
Çok doğru dediniz
Çişleri gelince eve çıkılıyorsa acıkınca da çıkılabilir. Yanında en fazla su çıbık kraker götürürsün

Çok doğru dediniz
Çişleri gelince eve çıkılıyorsa acıkınca da çıkılabilir. Yanında en fazla su çıbık kraker götürürsün

Üç çocuklar işler öyle kolay olmuyor. Bende de üç tane var oradan biliyorum. Biri çıksa digeri ağlıyor.

Ben kimseden birşey istemem o ayrı. Üslup sert olabilir. Ama herkes getiriyorsa ben de götürürüm. Çocuk mu canı çeker normal değil mi? Birde ben fazla paketli almam dışarda görünce benimkilere o kadar tatlı geliyor ki. Eve dönüşte almak zorunda kalıyorum.

Ya camdaki, balkondaki o ortama inmeyen ama gören ve evinde olmayan çocuğun göz hakkı...

Çocuğuma bir şey aldığımda asla sokakta, kapıda yemesine izin vermiyorum, bana böyle öğretildi...

Konu sahibi dediğiniz şey, yazdığınız şekliyle bile iğreti duruyor; vücut diliyle daha da kırıcı olmuştur.

İşyerinde herşeyi önünde ikram etmeden yiyen biri vardı bizde görse diyelim bir kutu kurabiye onu bittiğini görene kadar isterdi gıcık olmuş olabilir konu sahibi

Back
X