Sizce benmi yanlisim?

Öf ne alaka ya dilenci gibi poğaça dileniyor milletten. Ben düşünüyorum açlıktan ölme raddesine kadar isteyemezdim birşey random bir insandan. hem yüzsüzlük yapıyorlar hem alınıyorlar hayret birşey ya. Ha ama şöyle bir şey de var benden isteseler ben verirdim yine de ve çocuğuma da kalsın ama falan da diyemezdim utanırdım onu söylemeye de😁

Yaşlandıkça emin olun onların da canı çocuk gibi çekiyor. İmkanı varsa ve alabiliyorsa ne mutlu.

Alamayan , yapamayan , sağlık sorunu nedeniyle yemesi yasak olanlar da var tabi.

Gluten alerjisi olan çocuklar da var mesela. Onların görüp istediklerini, alıp anında yedirme imkanı da olmuyor.

Parkta insanlara baka baka çocuğun iştahı açılıyor diye çocuğuna et ürünleri yedirenler dahi var. Kokması yetmiyormuş gibi : bir de bak amcaya ,bak teyzeye ,bak kardeşe aç ağzını nidalarıyla yediriyorlar.
Insanlar gerçekten çok düşüncesiz bana görgüsüzce geliyor .

Konuyu okuduğunuzda vardığınız sonuç bu oldu yani.
Bilmiyorum ben çok kolay bir şey isteyebilen biri değilim ailem dışındaki insanlardan en ufak bir şey de olsa, kahve bile ödetmişliğim yoktur bir sonrakinde ben öderim. İnsanların bu kadar kolay bişeyler talep edebilmesine sinir oldum sanırım 🤷‍♀️

Bu yorumunuzu doğumdan 3-4 sene sonra tekrar gözden geçirin derim
Çocukların midesinde parazit olması gerekmiyor
Evde tıka basa yemiş olsalar bile bir avmye gidince yada pastanenin önünden geçince biranda çoook acıkabiliyorlar.
Adı üstününde Çocuk.
Evde yemediği asla sevmediği birşeyi misafirliğe gidince çok sever olur vs
Evet çocuğun her dediği yapılmaz o ayrı ama herşeyinede hayır hayır hayır demek doğru değil.
Yanında birisi bişey yiyorken karnı aç olmazsa bile isteyebilir, ama sen toksun daha yeni yedin demek bana göre doğru değil.
Şu sıralar hava çok sıcak malum evde günlük dondurma tüketiliyor, dışarı çıkıncada mutlaka yemek istiyorlar. Aaa olmaz evde yedin yada yersinmi demeli?
Bende çok kez evden karnım tok çıkıp gideceğim yerde bi kahve içerim diye düşünüyorken kendimi biranda yemek veya tatlı siparişi verirken bulabiliyorum. Bunun nesi ayıp mesela?
Siz benim dediğimi nerden anladınız anlamadım ? Dışarda kimse yemek yemesin kimse acikmasin demedim. Bende diseda yemek yiyorum . AVM de yemek katı var değil mi restorantin içindeyiz. Ya da kafeye gittiğimizde de aynı şekilde . Ben çocukların olduğu bir parka yemek götürmekten bahsettim . Kaldı ki site içerisinde ev hemen iki kat yukarda çıkarıp istediğini yedirebilirsin . O kadar çocuğun içinde oturup çocuğa birşey yedirmenin mantığı yok .

Çocuğunuza yemek almanızı neden ayıp karsilayim yani 🤣 benim derdim çocukların içerisinde çocukların olduğu bir parkta tüm sitenin annelerinin aynı anlayissizlikla bir şeyler getirmeleri. Orda başka çocuklar olacağı belli . Bir poğaça da çocuktan esirgenmez kimse çocuğuna evde yemek yedirmek zorunda demedim . Yemek yemenin de belirli bir adabı olmalı bence. çocukların toplu oynadığı parkta çocuk beslemenin manası yok . Ileride oturtursun bir banka istediğini yesin

Öf ne alaka ya dilenci gibi poğaça dileniyor milletten. Ben düşünüyorum açlıktan ölme raddesine kadar isteyemezdim birşey random bir insandan. hem yüzsüzlük yapıyorlar hem alınıyorlar hayret birşey ya. Ha ama şöyle bir şey de var benden isteseler ben verirdim yine de ve çocuğuma da kalsın ama falan da diyemezdim utanırdım onu söylemeye de😁
Iyi de isteyen çocuk . Çocuk yoktan anlar mı ? Büyük insan zaten ağzını açıp istemez . Yani yazık el kadar çocuklarin anneleri çekişiyor . Bilmiyorum kendim kimsenin evine gidip birşey istemedim de tanıdığım bir komsumsa çocugum da gördüyse bir poğaça isterdim herhalde . Yolda birinin şekeri de düşüp isteyebilir neden dilenmek olsun

Iyi de isteyen çocuk . Çocuk yoktan anlar mı ? Büyük insan zaten ağzını açıp istemez . Yani yazık el kadar çocuklarin anneleri çekişiyor . Bilmiyorum kendim kimsenin evine gidip birşey istemedim de tanıdığım bir komsumsa çocugum da gördüyse bir poğaça isterdim herhalde . Yolda birinin şekeri de düşüp isteyebilir neden dilenmek olsun
Ben utangaç bir çocuktum toplu yerlerde ağzımı açamazdım zaten de bi de konu sahibini kötü hissettirmek için poğaça götürmüş ama yani normal mi sizce. Tekrar dediğim gibi zaten ben konu sahibinin yerinde olsaydım zaten çocuğuma kadar falan da diyemez verirdim o da ayrı bi konu. Ben çok pısırığım demek ki 😅 yani bu sonradan yaptığı gurur bana çok yapmacık geldi o kadar alıngan bir insan birşey de isteyemez kolay kolay sanki sokaktaki birinden bilmiyorum

Ben utangaç bir çocuktum toplu yerlerde ağzımı açamazdım zaten de bi de konu sahibini kötü hissettirmek için poğaça götürmüş ama yani normal mi sizce. Tekrar dediğim gibi zaten ben konu sahibinin yerinde olsaydım zaten çocuğuma kadar falan da diyemez verirdim o da ayrı bi konu. Ben çok pısırığım demek ki 😅 yani bu sonradan yaptığı gurur bana çok yapmacık geldi o kadar alıngan bir insan birşey de isteyemez kolay kolay sanki sokaktaki birinden bilmiyorum

Olay sokakta geçmiyor. Konunun ilk birkaç sayfasını yeniden gözden geçirin isterseniz.

Biraz özenli olmak hiç birimize birşey kaybettirmez.

Ayy beni de annem öyle yetiştirdi o yemez o istemez 🤣 kadının zaten çocuklara ayır demesi diğer kadının poğaça getirmesi falan ayır olay Cok değişikler 😅 birbirleriyle komşularımis ne bileyim selamımin olduğu komşudan ccouk çok durmafiysa ben rica ederdim sanırım

Ayy beni de annem öyle yetiştirdi o yemez o istemez 🤣 kadının zaten çocuklara ayır demesi diğer kadının poğaça getirmesi falan ayır olay Cok değişikler 😅 birbirleriyle komşularımis ne bileyim selamımin olduğu komşudan ccouk çok durmafiysa ben rica ederdim sanırım
Sormayın yahu bence bizimki de abartı biraz belki yani en azından ben çocuğumu bir tık daha talepkar yetiştirmek istiyorum yani o poğaçayı isteyebilsin mesela, iş hayatında çok zorluk çektim çünkü ben naif bulundum hep

Dışarıda yemek yedirmeyi sevmiyorum çocuklara. Böyle büyüdük kimse görmesin canı istemesin dediler bize hep. Dikkat etmeye çalışıyorum bende. Sitenin parkıymış yani eviniz yakın, acıktıkları zaman eve çıkarıp yedirip tekrar indirebilirsiniz. Uzak bir park olsa evet çocuk acıkır, o zamanda parkın ortasında değil bir kenarda yedirilmeli.
İki tarafta haklı gelmedi bana🤷‍♀️

Sorun sadece çocukların görüp canının çekmesi değil ki.

Sitede oturan yaşlı , genç , kadın , erkek kimse ortak alanda hava almaya veya yürüyüşe çıkmıyor mu ? Veya o alana bakan evi , camı olan yok mu ?

Çocuksuz bir komşunun/bir teyzenin / bir amcanın canı çekip ; yapılandan 1 tane istese , o an verseler dahi ardından günlerce konuşacak gibi duruyor bu zihniyetteki insanlar.

Herkese ve her görene en azından tattıracak kadar yiyecek bulundurma imkanı olamayacağına göre ; bu düzeni terk etmek en güzeli.
Bu mantığa göre restoranları kapatsın sahipleri ya da önünden geçenlere yemeklerden tattırsın, kimse hamile olarak etrafta gezmesin, evliler yüzük takmasın, bekarLar kafasına göre gezmesin… olan var olmayan var, şimdi benim genç ve bekaRmışım gibi gezmeyi canım çekiyor. Yani şu dediğiniz hayatın akışına aykırı

Dışarıda yemek yedirmeyi sevmiyorum çocuklara. Böyle büyüdük kimse görmesin canı istemesin dediler bize hep. Dikkat etmeye çalışıyorum bende. Sitenin parkıymış yani eviniz yakın, acıktıkları zaman eve çıkarıp yedirip tekrar indirebilirsiniz. Uzak bir park olsa evet çocuk acıkır, o zamanda parkın ortasında değil bir kenarda yedirilmeli.
İki tarafta haklı gelmedi bana🤷‍♀️
Aynen katiliyorum. Marketten falan dönerken oglum aldiklarini yemek istiyor vermiyorum ben. Ev 2 adim. Arabada olursak veriyorum ama yaya gittiysek eve kadar sabret diyorum.

Siz benim dediğimi nerden anladınız anlamadım ? Dışarda kimse yemek yemesin kimse acikmasin demedim. Bende diseda yemek yiyorum . AVM de yemek katı var değil mi restorantin içindeyiz. Ya da kafeye gittiğimizde de aynı şekilde . Ben çocukların olduğu bir parka yemek götürmekten bahsettim . Kaldı ki site içerisinde ev hemen iki kat yukarda çıkarıp istediğini yedirebilirsin . O kadar çocuğun içinde oturup çocuğa birşey yedirmenin mantığı yok .

Çocuğunuza yemek almanızı neden ayıp karsilayim yani 🤣 benim derdim çocukların içerisinde çocukların olduğu bir parkta tüm sitenin annelerinin aynı anlayissizlikla bir şeyler getirmeleri. Orda başka çocuklar olacağı belli . Bir poğaça da çocuktan esirgenmez kimse çocuğuna evde yemek yedirmek zorunda demedim . Yemek yemenin de belirli bir adabı olmalı bence. çocukların toplu oynadığı parkta çocuk beslemenin manası yok . Ileride oturtursun bir banka istediğini yesin
İşte öyle olmuyor o işler.
Az önce kahvaltıdan kalkmış olsa bile başkasının elinde gördüğü poğaça o çocuğu cezbedebiliyor.
Aynı poğaçayı az önce masada elli ile itmiş olsa bile..
Çocuğum yokken bende ohooo neler diyordum neleri ayıp karşılıyordum.
Şöyle olmalı şunu yapmamalı…
Kısacası yaşayınca görürsünüz.

Aynen katiliyorum. Marketten falan dönerken oglum aldiklarini yemek istiyor vermiyorum ben. Ev 2 adim. Arabada olursak veriyorum ama yaya gittiysek eve kadar sabret diyorum.
Benim yüzümden bir çocuğun canı çekerde yiyemezse içime dert olur. Bazılarının dediği gibi herkes her şeye kolay ulaşamıyor buna katılmıyorum. O an alamaz, ne bileyim belki annesi babası kötü almaz her şeyi düşünürüm.
Ben çocukken bir kere salatalık alıp çıktım kapının önüne babam gördü nasıl kızdı koskoca bahçeye sığmadın mı da dışarıda yiyorsun canı çeker başkasının dedi. Karşı komşunun çocuğu gördü diye çağırdı ona da verdi. Salatalık yani altı üstü ama can bu ister yani. Odur budur dikkat ederim.

Bu mantığa göre restoranları kapatsın sahipleri ya da önünden geçenlere yemeklerden tattırsın, kimse hamile olarak etrafta gezmesin, evliler yüzük takmasın, bekarLar kafasına göre gezmesin… olan var olmayan var, şimdi benim genç ve bekaRmışım gibi gezmeyi canım çekiyor. Yani şu dediğiniz hayatın akışına aykırı

Avm de restoran katına çıkmayabilir , dışarıda direkt önünden geçmeyebilir veya geçerken bakmayabilirsiniz.

Sitenin ortak alanındaki durumla restoran kıyası aynı değil.

Avm de restoran katına çıkmayabilir , dışarıda direkt önünden geçmeyebilir veya geçerken bakmayabilirsiniz.

Sitenin ortak alanındaki durumla restoran kıyası aynı değil.
Gayet haklı bir kıyas bence. İnsanlar siteleri bahçesinden yararlanmak için tercih ediyorlar zaten, yoksa apartman kapısının önünde sokağa karşı oturmak malum daha ucuz. Orda yapılsa bu yeme içme anlayacağım da dediğim gibi bahçe zaten sitenin alanı

Back
X