Sizce bir evin tek gelini olmak avantaj mı ya da dezavantaj mıdır?

ben de tek gelınım oyle kalacagım ıns
ama onların ogullarının uzerıne cok dusmesıne sınır olmuyorum degıl
evet evladı herkese ıyı gelır muhakkak ama bu kadar fazla gıbı
bıde gorumcem var bana faydası ve zararı olmayan
daha 1 yıllık evlıyız pekv bı dezavantajını gormedım ama dertlesebılecegım bı eltım olmasını ısterdım gorumcem degıl yanı elti

Bence tek gelin olmak değilde ilk gelin olmak dezavantaj,
Aile tüm tecrübeyi ilk gelin üzerinden ediniyor,
İzlenimlerim ilk gelinle problem yaşayan ailelerin ikinci geline daha anlayışlı davrandığı yönünde,
Tek olmak ise zaten başlıbaşına problem değil midir?
Beklentiler ve istekler tek merkezde toplanır,
Bir de ailenin yapısıyla alakalı kendini yetiştirmiş, evlat ayırımı yapmayan, beklentilerini asgaride tutan, anlayışlı bir ailenin gelini olmayı nasip etsin Allah herkese..:1closedeyes:

Son düzenleme:
benim için avantaj..annemde babamda beni çok seviyolar..bende onları..ama bi eltim olsaydı durum değişebilirdi belki..kimbilir........

ömrümün sonuna kadar tek gelin olarak kalıcam eltim,görümcem hiçbişeyim olmıcak eşim bi evin bir oğlu ben gibi bende bir evin bir kızı... avantaj diye düşünüyorum çünkü üzerime düşüolar hem kendi ailem hemde eşimin ailesi tabi ilerisi ne olur bilemem

Şimdi avantaj olarak çok sevgi,ilgi,alakadan bahsedilmiş ya, ben çok fazla üzerime düşülmesinden de hoşlanmayabilirdim..:uhm:
Sevgiden çok saygı beklerim ben hep özellikle kocamın ailesinden..fisfisfis
Eeeee şimdi karşı tarafta saygı da sevgi de olmadığına göre bende de bir tuhaflık olduğu kesin..kafamçokkarıştı

ailenin tek oğluyla 1,5 yıldır evliyim
avantajı dezavantajı konudan konuya değişiyor
evliliğimizin ilk dönemlerinde konulara karışmaları çat kapı gelmeleri yakın oturduğumuz için gidilecek yerleri hesap verme(onlara göre söyleme tabi) epey bir tantana yaşadık.
özellikle eşim ve benim tatlı sert konuşmalarımız sonucu duruldular şuan
tek görümcem ve kayınvalidemle aramızda net belirlenmiş bir çizgi (saygı) var
her iki tarafta o çizgiyi geçerse birbirimizin ne yapacağını çok iyi biliyor ve hayatımızda ki en değer verdiğimiz varlığı eşimi----onların biriciiiiik oğullarını üzeceğimizi biliyoruz yani biliyorlar.durulma sebepleri de bu sanırım.çünkü eşim net belirledi kendilerine kırmadan,incitmeden.
bunun dışında ortak dostlarımız ve yakınlarımızdan beni çok sevdiklerine ve övdüklerine dair---hatta yemeklerimi bile:))))))))))) sözler geliyor kulağıma.gelinimiz birtane diyolar-evet bak bunda haklılar:)))))) bir taneyim çünkü:)))))))bunları da duymak gerçekten çok güzel.ama herşey karşılıklıdır bunu da unutmamak lazım.
en başta yaşadığımız tatsızlıklar ilk ve tek erkek çocuk evlendirmektendir belki de,onlara ne olduğunu anlamadılar,zamanla rayına oturdu diyorum bazen.
çok mu iyimserim ne???????

Avantajı yada dezavantajı kiiye göre değir ama yukarda bi arkdaşın dediği gibi ilk gelin olmak dezavantaj.
Ben ilk gelinim, kaynanam dışardan gelen birine nasıl davranacağını bilemediği için ikimizde çok yıprandık ama tatlıya bağlandı.
Benden sonraki gelen gelin için bana yaptığı hataları ona yapmayacak buna eminim.

benim ıcın dezavantaj..tek gelınım ebedyen de öyle olacak esım evın tek oglu cunku..bu yuzden onu kıskanmaları asırı derecede duskun olmaları herseyı maddı manevı bızden beklemelerı falan baya bı dezavantaj ha esımı yönlendrmye calısıp bunda da basarlı olmaları da ayrı bı konu tabı..evlılıgmzn kamburu onlar dıyeblırı..hiç ıyı bı tarafını görmedm acıkcası bıtaneck gelnımız var sayalım sevelım demedler hıcbrseye özenmdler..hep surat hep surat..gıcık seyler..tatlicadiarzu

aynen katılıyorum bence de dezavantaj :1closedeyes:

herşey aileye bağlı...
ya avantaj olur herşey sana yapılır,bi dediğin iki edilmez
yada dezavantaj olur kaynana oğllunu kıskanır sana cektirir...

tabi ben hep 2kız 1erkek aileler için düşündüm etrafımda hep böyle...

bence bu zamanda kayınvaldelerden ziyade görümceler daha önemli.çünkü anneyi idare eden kızlar.Eskiden kayınvaldeyle aynı evde oturulmuş kaynana faktörü yüksekmiş şimdi herkesin evi ayrı bence şimdi görümceler ilk sırada nacizane fikrim.

haa 1 haa 3 sonuçta gelinsinnn ben 10.falan olmak isterdim daha arka planda kalmak için diğrlerinden fırsat bulup beni uğraşamasınlar diyeebenneyaptımki

hem avantaj hemde dezavantaj canım tek gelın olmakta 10 cü gelın olmakta zordur nedense gelınlerı dış kapının dışmandalı edıyorlar anneleri oğullarını paylaşamıyor gelınlerıyle aslında düşünseler kendılerınde bir gelın oldunu nerde inşallah birgün hatırlarlar bunu vede gelinlerinide kızları gibi göürler

Tek Gelinim ,başka Olma Ihtimaliide Yok.
Ama Beklerntiler Falza Olunca Karşilamak Elbette Zor Oluyor.
Fakat 2. Olaydi Kavinvalidemin Bizi Yariştirmak Için Yapmayacaği şey Olmazdi.
Herksei Birbiri Ile Kiyaslamayai Sever. şu An Iyi Ki Yok Ortam Daha Beter Olacakmiş Demek Geliyor Içimden.
Ama Yapacak Bir şey Yok.
Gelinsin Sen Onlar Için Hep Karşi Tarafsin O Kadar.

Back
X