Sizce borcun altından kalkabilir miyiz

Bal gibi de ödenir, ama araba için gerek yok. Ev için olsa 1300 değil 3000 de ödenir. Sonuçta kira ödemek yerine kendi evimiz olsun diye sıkıntıya katlanılır. Ama hali hazırda ayağımı yerden kesen bir arabam varken hiç bu kadar borca girmem, ayda bana 500 tl kalır mı kalmaz mı diye hesap yapıp varlık içinde kendime yokluk yaşatmam.
Ev tabi ki önceliğimiz ama bankadan 100 bin ceksem 30 bin faizi var neden o kadar para ödeyeyim ki bankaya
Şimdi arabayi 3 bin faizle aldık ilerde birikim yapıp arabayla birlikte ev almayı düşünüyoruz araba biraz bizim icin birikim olsun diye çünkü borçsuz para birikmiyor

canim 2012 passat dolu bide otomatik 70 bin mi:KK57:
hayirli olsun cok iyi almissiniz ödersiniz bi sekilde
keske faize hic bulasmamis olsaydiniz
kac gündür araba bakıyorum kendimize böyle uygun bulamadım bi tane
Evet canim araç çok çok temiz biraz da o yüzden ikna oldun ben
Faize hiç bulaşmak istemedim ama mecbur kaldık elden bulabildiğimizi bulduk kalanı çektik mecburen aslında Faize bulaşmış olmak beni daha çok düşündürüyor faiz olmasa Mutlu bile oldum yanı öyle diyim

Evet canim araç çok çok temiz biraz da o yüzden ikna oldun ben
Faize hiç bulaşmak istemedim ama mecbur kaldık elden bulabildiğimizi bulduk kalanı çektik mecburen aslında Faize bulaşmış olmak beni daha çok düşündürüyor faiz olmasa Mutlu bile oldum yanı öyle diyim
hayırlı olsun canım araba hatasızsa çok iyi gercekten
darısı başımıza bizde iyi kesemize uygun bir araba buluruz ins bayrama kadar (amin)

hayırlı olsun canım araba hatasızsa çok iyi gercekten
darısı başımıza bizde iyi kesemize uygun bir araba buluruz ins bayrama kadar (amin)
İnsallah bulursunuz canim biz uç araç değiştirdik gerçekten araba bakmak bulamamak çok sıkıntı hele ki biz arabasız çok zorlandık
Siz Nasıl bir araba bakıyorsunuz

İnsallah bulursunuz canim biz uç araç değiştirdik gerçekten araba bakmak bulamamak çok sıkıntı hele ki biz arabasız çok zorlandık
Siz Nasıl bir araba bakıyorsunuz
3 hafta ònce arabamızı sattık
12 yıllık bi arabaydı ..lükstü ama
kilometresi cok düsuktu
amaa su gibi benzin iciyordu
cok rahat kullaniyodum
biz ev kredisi ödüyoruz
o yüzden sòyle eli yüzü düzgün olsun dizel olsun simdilik isimizi görsün yeter

Benim ehliyetim var ama malesef kullanamıyorum pek korkuyorum benimle alakalı tamamen
Eşim ozel şoförüm gibidir alır götürür getirir o konuda sıkıntı olmaz
Zaten ben aylık 500 lira alacağım her turlu onun garantisini verdiği icin aldırdım aracı
Birde sadece 1300 kredi ödeyeceğiz elden de aldık bir miktar onları bir sene sonra ödeyeceğiz ailemizden aldık sorun etmiyorlar

O zaman kulağa kötü gelmiyor eşinin dedikleri. Birikim yapamıyorsaniz bu şekilde birikim olmuş olur aynı zamanda .

3 hafta ònce arabamızı sattık
12 yıllık bi arabaydı ..lükstü ama
kilometresi cok düsuktu
amaa su gibi benzin iciyordu
cok rahat kullaniyodum
biz ev kredisi ödüyoruz
o yüzden sòyle eli yüzü düzgün olsun dizel olsun simdilik isimizi görsün yeter
Anladım Can'ım bir kaç yıl sonra bizde sizin gibi aracımızı satıp ev almayı düşünüyoruz o Zaman araçta mütevazı olacak tabi ki hem ev isine de girince böyle bir arabaya zor binerdik şimdi en azından binmedik demeyiz :halay:

Anladım Can'ım bir kaç yıl sonra bizde sizin gibi aracımızı satıp ev almayı düşünüyoruz o Zaman araçta mütevazı olacak tabi ki hem ev isine de girince böyle bir arabaya zor binerdik şimdi en azından binmedik demeyiz :halay:
allah kazasız,belasız gule bule kullannmayi nasib etsin

Ev tabi ki önceliğimiz ama bankadan 100 bin ceksem 30 bin faizi var neden o kadar para ödeyeyim ki bankaya
Şimdi arabayi 3 bin faizle aldık ilerde birikim yapıp arabayla birlikte ev almayı düşünüyoruz araba biraz bizim icin birikim olsun diye çünkü borçsuz para birikmiyor
ev kredisini faizini cikartiyor ama. benim 1 yilim kaldi kredi bitmesine. 15 bin faiz eklenmisti üstüne. 5 yıldır bu evde oturuyorum. kirada olsaydim zaten 30 bin kadar nerdeyse odeyecektim 5 yilda. faizi kira gibi dusunmek lazim. kalan odemeyi de zorunlu tasarruf gibi dusunuyorum. arti su anda en az 50 bin ustune deger kazandi ev. araba islerinden anlamam ama ev fiyatlarının hizli yukseldigi yerlerde ev kredisinin faizine degiyor bence.

ev kredisini faizini cikartiyor ama. benim 1 yilim kaldi kredi bitmesine. 15 bin faiz eklenmisti üstüne. 5 yıldır bu evde oturuyorum. kirada olsaydim zaten 30 bin kadar nerdeyse odeyecektim 5 yilda. faizi kira gibi dusunmek lazim. kalan odemeyi de zorunlu tasarruf gibi dusunuyorum. arti su anda en az 50 bin ustune deger kazandi ev. araba islerinden anlamam ama ev fiyatlarının hizli yukseldigi yerlerde ev kredisinin faizine degiyor bence.
O acıdan haklısın aslında ama birden öyle bir kredi korkuttu bizi önce araba sonra ev dedik hem evimiz çok güzel ve kirası çok düşük o yüzden sanırım ev ısını çok düşünmedik
Araba da değer kazanıyor ev gibi canim tabi riski var kaza vs olursa

merhaba arkadaşlar
Bizim bi arabamız vardı 27,500 e sattık üzerine biraz borç biraz kredi bir araba alıyoruz fiyati 69,500 tabi sigorta kasko vs bu fiyat yükselecek
Biz evlendik borçlarla onlar tam bitti ben dogum yapıp izne ayrıldım bi kaç ay tek maaş idare ettik
Yanı çok fazla rahat yasayamadık
Şimdi eşim bu arabanın borcunu öderken sıkıntı yaşamayacağımızı iddia ediyor
Ben aylık 500 tl harçlık alacağım bunu garanti ediyor
Sonra çocuğun masrafları ev temizlik icin kadın alacağım
Bebeğimin bakıcısına 400 vereceğiz
Sizce esimin planları tutar mı
Söyle ki
Aylık 1300 kredi
Ve elden aldığı borçlar icin birikim
Bunlar haricinde saydıklarım
Gelirimiz 6 bin falan ??
Ödenir merak etmeyin bizimde gelirimiz 8000 9000 arası 3500 ev kredisi 2000 araba kredisi ödüyoruz bende eve bayan alıyorum ayda 2 defa şimdi birde bebek bekliyoruz .sadece kafana göre rahat harcama yapamıyorsun bir ürün alırken 10 kere düşünüyorum .aileyede biz yardım ediyoruz rabbim kolaylığını verir inşallah

Bi araba için o kadar çok bence normal bi araba alın hem çok faiz ödememiş olursunuz araba işi riskli iş aldığın fiyata satamiyosun maalesef

Back
X