Sizce boşanmalı mıyım ?

Mutlu evlilik zor, boşanmakta zor,evliliği yürütmekte zor,boşanmışbir kadının tek başına ayakta kalması da zor, baba evine döneceksin senin için çok zor. Eşin sana karşı iyi, elinden geleni yapıyor, sen sevmediğin için herşeyi batıyor olabilir mi? Boşandıktan sonra bu adam başka bir kadını da çok mutlu eder o zaman ben ne hata yaptım demez misin? İyi yönlerine odaklan. Yıllar geçtikçe değer vermeler saygı duymalar sevginin çok önüne geçiyor. Eşine biraz daha iyi olsan bak bu adam daha fazla çabalar senin için. Kendi zorunu seçeceksin sen. Yoksa eşine çok yazık.
Baba evinde şiddet gördüğüm ve kurtulmak istediğim için evlendim.Şimdi ise pişmanlık duyuyorum ve boşanırsamda beni tek başıma bırakmayacaklarını biliyorum.Babam zorba bir insan ne yapar eder gelip benim huzurumu kaçırır alıp götürür beni.O sebeple boşanma fikride düşündürüyor beni şuanda

Mesela beni çok bunaltıyor dışarı çıkıcam örneğin on kere dikkat et aşkım kendine hava soğuk montunu al yanına bilmem ne bana sürekli annemmiş gibi davranıyor.İşe gidicem kahvaltı hazırlıyor bana uyanıp öyle gönderiyor.
Acıdım eşine.

Kadın kadının düşmanıdır derlerde doğruymuş gerçekten.Bu nasıl bir yorum böyle.Baba evinde kötü günler geçirdim evlenmek zorundaydım beni çok seven biri ile taşındım ve evlendim.Birazda empati kurarak yorumlarda bulunalım lütfen
Siz eşinizle empati de bulunuyor musunuz da insanlardan empati bekliyorsunuz?

öncelikle yaşınız kaç merak ettim? mutlu olmak için evlendiyseniz mutlu olmanız çok zor.. evlilik çocuk oyuncağı değil yanlış anlamayın derdim bağcıyı dövmek değil.. ama burada birinin duyguları da söz konusu.. hem eşiniz hem sizin için zor.. zamanla da sevmemeişsiniz belli ki. bunun için beraber terapiste gitmeyi düşündünüz mü?
Yaşım 27 eşimin yaşı 36 terapiste gidiyoruz eve ayrı ayrı.Ben kendi geçmişimde baba evinde yaşadığım şeyler için gidiyorum o da öfke problemi için gidiyor.Ama yeni başladık ikimizde ve evde tartışmalar kavgalar devam ediyor

Kötü olmuş. Aileden kaçmak isterken, yanlış bir evliliğe kucak açmışsınız.
Sevmiyorsanız ayrılın ancak aile evine
dönmek istemiyorsanız da bir işe girip çalışmaya başlayın.
Boşanmak kolay bir şey değil yalnız. Acele karar vermeyin. Hakkınızda hayırlısı.

öncelikle yaşınız kaç merak ettim? mutlu olmak için evlendiyseniz mutlu olmanız çok zor.. evlilik çocuk oyuncağı değil yanlış anlamayın derdim bağcıyı dövmek değil.. ama burada birinin duyguları da söz konusu.. hem eşiniz hem sizin için zor.. zamanla da sevmemeişsiniz belli ki. bunun için beraber terapiste gitmeyi düşündünüz
Ay şimdi daha çok sinir oldum. Maaşın var arkadaş sırf anana babana karşı durmayıp hayatını kuramadığın için kocanı kullan, kendi hayatının sorumluluğunu kocana itele sonra sevmiyorum batıyor. Ağzımı gerçekten bozmak istemiyorum
Ay şimdi daha çok sinir oldum. Maaşın var arkadaş sırf anana babana karşı durmayıp hayatını kuramadığın için kocanı kullan, kendi hayatının sorumluluğunu kocana itele sonra sevmiyorum batıyor. Ağzımı gerçekten bozmak istemiyorum
Sinir olmak için ne sebep var ortada.Kimsenin hayatını tam bilmiyorsunuz bu tarz yorumlar yapmayın lütfen.Babam zorba bir insan ben boşansam bile kendime bir hayat kurmama asla izin vermeyecek ve yine baba evine gitmek zorunda kalacağım bunuda ben istemiyorum

Kavga sebebi genelde çok detaycı ve beni sıkması oluyor.Örneğin dışarı çıkıcam on kere dikkat et kendine hayatım dışarı soğuk atkını al yanına mutlaka vs.. sanki annem babammış gibi davranıyor bana bu beni çok rahatsız ediyor.Ben eş,hayat arkadaşı istiyorum anne,babalık yapacak birini değil
Zaten evliliklerde yapılan hatalardan en çok rastlananı, eşlerden birinin ebeveyn rolünü üstlenmesi demişti bir psikolog. Baba moduna girmiş eşiniz. Şu durumda ona tutkunuz da kalmaz.

Merhaba hanımlar.Eşimle 1 yıllık evliyiz evlilikten öncede 3 yıl bir sevgililik sürecimiz oldu.Aramızda 9 yaş var benden büyük kendisi.O beni çok seviyor ama ben çok büyük sevgi ile evlenmedim.Kendi ailemde yaşadığım bir takım problemlerden dolayı evliliği bir kurtuluş olarak seçtim.Hemen uzatmadan konuya geleyim.Eşimin her hareketi bana batıyor biraz gergin bir insan kendisi askeri okulda yetişmiş onunda etkileri var tabi ama genel olarak babayı rol model almış.Bana en ufak sesini yükseltmesi bile beni tırmandırmaya yetiyor.Belkide çok fazla sevmediğim için tahammülüm yok kendisine.Evde sürekli kavga sürekli huzursuzluk var mutlu değilim.Eşim beni çok seviyor aşırı değer veriyor çokta ilgili bir insan bana karşı.İkimizde çalışıyoruz ev işleri olsun yemek vs..kendisi elinden geldiğince hep yapar yorulmamı istemez.Maddi açıdanda bir sıkıntımız yok çok şükür ama çok fazla sevmediğim için en ufak yaptığı bir hareket bile gözüme batıyor tüm gemileri yakabiliyorum çok çabuk.Ayrılmak istiyorum ama baba evinede dönmek istemiyorum.Ama ayrılırsamda her türlü baba evine dönmek zorunda kalacağım.Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum.Değerli yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlenerek Eşinize haksızlık etmişsiniz sevmiyorsaniz evlenmeyin karşı tafafa da yazık belki daha güzel bir evlilik yapacaktı.. sevmediginiz istemediğiniz evliligi daha fazla uzatmadan yormadan , yipratmadan bitirin ozaman.

Baba evinde şiddet gördüğüm ve kurtulmak istediğim için evlendim.Şimdi ise pişmanlık duyuyorum ve boşanırsamda beni tek başıma bırakmayacaklarını biliyorum.Babam zorba bir insan ne yapar eder gelip benim huzurumu kaçırır alıp götürür beni.O sebeple boşanma fikride düşündürüyor beni şuanda
Hâlâ kendinizi düşünüyorsunuz kusura bakmayın ama çok bencilsiniz kendi çıkarınız için sevmediğiniz, Tahammül edemediğiniz eşinizi resmen kullaniyorsunuz

Bunun yaşam kalitesini düşürmemek için ayrılmamakla hiçbir ilgisi yok.Tamamıyla baba evine dönmek ve tekrardan o kötü günlere dönmemek ile alakası var.Baba evinde şiddet görüyordum.Bu sebeple beni seven bir insanla evlenmeyi seçtim.Çünkü hiç sevgi görmedim daha önce
Esinize uzuldum. 1 yillik evlisiniz ve 3 yillik da gecmisiniz var. 10 yillik evli olsaniz, hadi zamanla sevgisi azaldi onca şey yasadi diye dusunecegim..
Ama 1 yilda ne degisti? Siz bile bile seviyormus gibi yapip zamanla da severim diye evlenmissiniz.
Esinize can simidi olarak sarılmissiniz.
Bu ha esiniz ha eli yuzu duzgun X kisisi de olabilirdi.

Iyi hadi evlendiniz..sevmediginiz biriyle ayni yastiga baş koymak, cinsel iliski, opusmek bile tiksinti verici olur. Bunu nasil aşacaksiniz?
Sevmediginiz, arzulamadiginiz,mecburiyetten evlendiginiz biriyle..?
Eee baba evinden kurtuldunuz ,siddetten kurtuldunuz ama bu sefer de psikolojik siddetin icindesiniz.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmussunuz.

Anlattiginiza bakilirsa esiniz iyi birine benziyor, deger veriyor size, seviyor da, ilgili de davraniyor.
Ayrica, atkini al/usutme/dikkatli git demesi babalik rolune burundugunu degil sizi onemseyip merak ettigini gosterir.

Bence siz , sevginin nasil birsey oldugunu bilmiyorsunuz. Sevilmeyip itilip kakilip siddet gordugunuz icin aile saadetinden bi habersiniz.
Oysaki huzurun tadina bir varabilseniz..
Amacim sizi yermek degil, yanlis anlasilmak istemem. Yasadiklariniza da uzuldum..

Ama esiniz olmasa da siz yine mutlu olamazmissiniz gibi. Sanirim siz,
baskın karakter bir koca, dedigim dedik,evde sesi çikan, dik başlı, höt diyen biriyle evlenseydiniz daha mutlu olurdunuz. Esiniz biraz naif, kibar , pasif sanirim.
Bu yuzden de olmazmis gibi ;( cunku siz ailenizde boyle bir sevgi gormediginiz icin esinizin sevgisi sizi cezbetmiyor,bunaltiyor.

Yine de esinize uzuldum. Karakterleriniz zıt.
9 yas fark oldugu icin de o size kıyamiyor,gozunden sakınıyor olabilir..

Buarada belki esinizi dinlesek,
surekli kontrol etmek zorunda kaliyorum semsiyesini aldi mi, yemegini yedi mi, ustunu giyindi mi, ilacini icti mi... offf hic birseyi tam yapmadigi icin onu cocugum gibi gormekten bıktım diyecek belki :)

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar.Eşimle 1 yıllık evliyiz evlilikten öncede 3 yıl bir sevgililik sürecimiz oldu.Aramızda 9 yaş var benden büyük kendisi.O beni çok seviyor ama ben çok büyük sevgi ile evlenmedim.Kendi ailemde yaşadığım bir takım problemlerden dolayı evliliği bir kurtuluş olarak seçtim.Hemen uzatmadan konuya geleyim.Eşimin her hareketi bana batıyor biraz gergin bir insan kendisi askeri okulda yetişmiş onunda etkileri var tabi ama genel olarak babayı rol model almış.Bana en ufak sesini yükseltmesi bile beni tırmandırmaya yetiyor.Belkide çok fazla sevmediğim için tahammülüm yok kendisine.Evde sürekli kavga sürekli huzursuzluk var mutlu değilim.Eşim beni çok seviyor aşırı değer veriyor çokta ilgili bir insan bana karşı.İkimizde çalışıyoruz ev işleri olsun yemek vs..kendisi elinden geldiğince hep yapar yorulmamı istemez.Maddi açıdanda bir sıkıntımız yok çok şükür ama çok fazla sevmediğim için en ufak yaptığı bir hareket bile gözüme batıyor tüm gemileri yakabiliyorum çok çabuk.Ayrılmak istiyorum ama baba evinede dönmek istemiyorum.Ama ayrılırsamda her türlü baba evine dönmek zorunda kalacağım.Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum.Değerli yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
sevmiyordunuzda toplamda 4 yılınızı ne diye harcadınız? ayrılıp aşık olacağımız insanı aramak gelmedi mi aklınıza.

Kiminin hayali kiminin hayatı olmuş ama degeri yok kaç kadın sizin hayatınızı yaşamak için çabalıyor Bi bilseniz keşke evlenmeseymissiniz yazık olmuş adama

Birini sevmiyosam her yaptigi hareket banada batar. Sizinki o misal severek evlenmediginiz icin adam size batiyor. Adamin gunahi ne?

Eşinize çok ayıp etmişsiniz sevmeden evlenerek. Üstüne iyi biri nazik diyorsunuz. Bunu baştan düşünmeliydiniz bence. Sizin yaptığınız tamamen bencillik. Baba evine de dönmek istemiyorsunuz. Baba evine dönmeden yaşayın işinizde var diyeceğim dönmek zorundayım demişsiniz daha ne diyebiliriz ki?

Keşke adamin hayatını yakmadan önce sevmediginiz akliniza gelseydi :110: resmen kullanmişsiniz ailenizden kurtulmak için. Halada kullanmayi düşünüyorsunuz baba evine dönmemek için.biran.once bitirin evliliği belki kendisini seven biriyle evlenir.

Sevmiyorsanız eşinize haksızlık yapmayın. Çocuk olmadan ayrılın.

Bunun yaşam kalitesini düşürmemek için ayrılmamakla hiçbir ilgisi yok.Tamamıyla baba evine dönmek ve tekrardan o kötü günlere dönmemek ile alakası var.Baba evinde şiddet görüyordum.Bu sebeple beni seven bir insanla evlenmeyi seçtim.Çünkü hiç sevgi görmedim daha önce
Hayatta kalmak için baba veya kocaya ihtiyacınız yok. Tek başınıza gerekirse ev arkadaşı bularak bir şekilde yasayabilirsiniz

Back
X