Sizce bosanmalimiyiz!!!

Burda yapilan yorumlari gercekten anlamiyorum. Ne hakkiniz var esinize bukadar hukmetmeye? Once eslerimize, sonra cocuklarimiza, sonrada bu kotu kayinvalideler nerden cikiyor deriz. Burada size hak veren her kadin ilerde o nefret ettigimiz kayinvalide tipinden olucak iste.. Ve bunu bile goremiyorsunuz.

Ben esiniz olsam sirf baski yapiyorsunuz diye zaten icerim, baskasinin ozgurligu sizin ozgurlugunuzun basladigi yerde biter bunu unutmayin!!

Şu an alkolik değil belki ama alkolik olmanın önceki evrelerini de yaşadığını inkar edemez sanırım kimse. Hangi alkolik insan, içmeye başldığı ilk zamanlarda pat diye sabahtan akşama kadar içmeye başlamış? Böyle başlar arkadaşlar. Böyle başlar ve artar. Benim dedem, annemin babası alkol yüzünden anneanneme, anneme, teyzeme ve dayıma çok çektirmiş. Mal, mülk, para, aile, hepsi gitmiş. Beraberinde kumar da var tabi. Şimdi yaşı yetmişin üzerinde ve dayım dışında onunla görüşen yok ailesinden. Annem ve teyzem nefret etmiş. Şimdi kendi kendine bişeyler satıyormuş seyyar satıcılık şeklinde. Emeklilik yok bişey yok. Elinde var sıfır, aile zaten yok. Adam bugün ölse cenazesine anca dayım gider herhalde. Yine başka bir tanıdık, muhasebeciymiş, düzgün bir işi varmış falan ama alkol yüzünden işinden de ailesinden de olmuş. Sonu iyi değil yani, seviyorsanız eşinize destek olun ki azaltsın ya da tamamen bıraksın. Sevmiyorsanız zaten destek olun diyemem çekilmez çünkü herhalde.

Yeni üye oldum ve boşanma aşamasındayım. En önemli sorunlardan biri alkoldü. Nikahımız olmuştu tayinden dolayı. Düğünümüz Mayıs ayındaydı. İlk başlarda az içerdi sonradan arttı.gece arkadaşlarıyla dışarda içmeye başladı. Düğünden sonra bırakırım diyordu. Ama hep bahaneydi erteledi sürekli bırakma konusunu. İçersen biter dedim. İçki de ne ya ben seni seçiyorum evliliğimi seçiyorum diyemedi. İçmeye devam etti. Hatta ilk yalanını içkiden dolayı söyledi.

Seni çok iyi anlıyorum. Şuan seviyorsun ortada ciddi bir konu var evlisin. Herkes bir yorum yapıyor. Kimisi düzelir diyor.am çoğunluğu içki ciddi konu.. Çocuk yokken ayrılmak en iyisi diyor. Sen seviyorsun o yüzden sevdiğin ciddi hata yapınca. Bunu kabullenmek farkına varmak zor geliyor. Her insan aynı değildir... İçki çok ciddi bir konu ve bağımlılık yaptığında bıraktırmak çok zor. Evde seninle içer. Zaman geçer..dışarda arkadaşlarıyla içer...zaman geçer... Kadınların oldugu ortamda içer sen ona düşman gbi görünürsün. Bırakmak istemez içkisini. İlerde şiddete kdar gider.
Bizim nikah oldu düğün daha olmadı.sana şu kadarını söyleyeyim sırf arkadaş ortamı içki için bahaneler buldu gitti. Bir kez bile gelinlik bakmaya götürmedi beni. İçki gerçekten de ciddi konu. Ben senin durumundayım çok düşündüm herkesi mc fikrini aldım. Şuan bile konu açtım. Tanımasıgım insanların fikirlerini görmek istedim. Sonuç olark ben vazgeçtim. Sevsemde vazgeçtim.. Çünkü içki ciddi bir konuydu... Ve bırakmayacağını anladım.
Hele ilk yalanını anladıgım an güvenim bitti. Düzelirim dedi bşyler söyledi ama uygulama yoktu hep laflaydı. Sevsemde bu şekilde devam edemezdim.ilerde doğacak çocuğun günahına bile bile girmeyi göze alamazdım.
Canım benim ben anlamıyorum böyle insanları evlenmişsin mutlu olmak elinde ama mutluluğu başka yerlerde arıyorlar ben şimdilik hiç bişey olmamış gibi davranıyorum biraz zamn verdim kendi haline bıraktım bi süre bakalim napçak görecem ona göre karar vericem

Şu an alkolik değil belki ama alkolik olmanın önceki evrelerini de yaşadığını inkar edemez sanırım kimse. Hangi alkolik insan, içmeye başldığı ilk zamanlarda pat diye sabahtan akşama kadar içmeye başlamış? Böyle başlar arkadaşlar. Böyle başlar ve artar. Benim dedem, annemin babası alkol yüzünden anneanneme, anneme, teyzeme ve dayıma çok çektirmiş. Mal, mülk, para, aile, hepsi gitmiş. Beraberinde kumar da var tabi. Şimdi yaşı yetmişin üzerinde ve dayım dışında onunla görüşen yok ailesinden. Annem ve teyzem nefret etmiş. Şimdi kendi kendine bişeyler satıyormuş seyyar satıcılık şeklinde. Emeklilik yok bişey yok. Elinde var sıfır, aile zaten yok. Adam bugün ölse cenazesine anca dayım gider herhalde. Yine başka bir tanıdık, muhasebeciymiş, düzgün bir işi varmış falan ama alkol yüzünden işinden de ailesinden de olmuş. Sonu iyi değil yani, seviyorsanız eşinize destek olun ki azaltsın ya da tamamen bıraksın. Sevmiyorsanız zaten destek olun diyemem çekilmez çünkü herhalde.
Evet bi süre daha bıraktırma ya calisicam olmazsa artık Rabbim hayırlısını versin

Elinden geldiği kadar çabala. Ayrıldığında aklında şu olsun ' elimden geleni hatta fazlasını yaptım ama olmadı anlamadı'
Benim öyle mesela seviyorum ama vicdanım rahat. Elimden gelenin fazlasını yaptım hiçbir çaba göremedim onda. Kendisi düşünsün. Zaten bana yaşattığı şu durumdan dolayı aldıgı ahla hiçbir zaman iki yakası bir araya gelmez.

Büyük konuşmayayım ama böyle bir adamı çekemezdim ben.
Elde avuçta ne varsa alkole yatırıyor mübarek adam.

Zamanında beraber içtiğiniz ciddiye almıyor sanırım sizi.

Elinden geldiği kadar çabala. Ayrıldığında aklında şu olsun ' elimden geleni hatta fazlasını yaptım ama olmadı anlamadı'
Benim öyle mesela seviyorum ama vicdanım rahat. Elimden gelenin fazlasını yaptım hiçbir çaba göremedim onda. Kendisi düşünsün. Zaten bana yaşattığı şu durumdan dolayı aldıgı ahla hiçbir zaman iki yakası bir araya gelmez.
Kaç gündür aralıksız içiyor bilmiyorum dışarı çıkıyorum annesine on defa arıyor çok bunaldım telefon üstüne telefon napiysun neredesin bide güvensizlik başladı içince hiç durmuyr konuşuyor bende bunalıyorum

Arkadaşlar çok kötü bi hale gelmeye başladık artık hergün içiyor durduramiyorum kendi haline bırakıyim dedim artık rahat bi şekilde hergün evde jciyir

konu sahibi siz kendi haline bıraktım diyorsunuz da bıraktığınız birşey yok ki ,arıyorum sürekli diyorsunuz ,güvensizlikte oluştu diyorsunuz.bakın bir kişiye ne kadar çok içme yapma derseniz ondan fazlasını yapar ve arttırır asla düzelmez,sigara gibi bana birisi içme dedikçe daha çok içesim geliyor hele eşim söyleyince 2 tane birden içiyorum ama karışmasa ben kendiliğimden bırakıcam .etki tepki meselesi .bu adam işe gitmiyormu alkollü nasıl işe gidyor.sabah akşam içiyor diyorsunuz?

Back
X