Sizce bosanmalimiyiz!!!

Kadinin fendi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
26
32
38
Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik halada seviyoruz birbirimizi.Evlendiğimiz sıralarda alkol içtiğini biliyodum ve beraber içiyorduk bi sknti yoktu fakat ben bi süre sonra uzaklaştım artık alkolden çünki eşim bunu alışkanlık haline getirdi ve şuanda aramız bozuk çünki ben içmesini yani bukadar çok içmesini istemiyorum oda vaz geçemiyor aslında içmediği zamn söz veriyor yemin ediyor fakat canı isteyince gene içiyor bende bundan rahatsızım ve bu aralar arkadaşlarıyla disarda içmeye başladı ve daha sonra evde devam ediyor yani artık en fazla ara verdiği zamn bi hafta oda eğer parası yoksa yani artık ne yapacağımı bilmiyorum ayrılsam diyorum ama bi yandanda birbirimizi seviyoruz yani çok kötü ikilemde kaldım çözüm bulamıyorum tedavi olmak için ikna etmiştik fakat hastanede bi hafta kaldı çıktı ilaç tedavisinede istediği zamn birakiyr yani böyle devam ederse diye çok korkuyorum çünki şimdi çocuğumuz yok ama ilerde olurda gene böyle devam ederse ne yaparım diye düşünmekten cildiricam başta bitiriyim mi diyorum bi yandanda seviyorum yani anlayacağınız ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız nasıl bi yol cizerdinz

Ben olsam başınını etini yerdim bırak diye. Zararlarını anlat, gözünü korkut kanser yapıyor bir tanıdıgımız alkolden kanser oldu 1 ayda gitti vs de korkar bırakır bence..

Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik halada seviyoruz birbirimizi.Evlendiğimiz sıralarda alkol içtiğini biliyodum ve beraber içiyorduk bi sknti yoktu fakat ben bi süre sonra uzaklaştım artık alkolden çünki eşim bunu alışkanlık haline getirdi ve şuanda aramız bozuk çünki ben içmesini yani bukadar çok içmesini istemiyorum oda vaz geçemiyor aslında içmediği zamn söz veriyor yemin ediyor fakat canı isteyince gene içiyor bende bundan rahatsızım ve bu aralar arkadaşlarıyla disarda içmeye başladı ve daha sonra evde devam ediyor yani artık en fazla ara verdiği zamn bi hafta oda eğer parası yoksa yani artık ne yapacağımı bilmiyorum ayrılsam diyorum ama bi yandanda birbirimizi seviyoruz yani çok kötü ikilemde kaldım çözüm bulamıyorum tedavi olmak için ikna etmiştik fakat hastanede bi hafta kaldı çıktı ilaç tedavisinede istediği zamn birakiyr yani böyle devam ederse diye çok korkuyorum çünki şimdi çocuğumuz yok ama ilerde olurda gene böyle devam ederse ne yaparım diye düşünmekten cildiricam başta bitiriyim mi diyorum bi yandanda seviyorum yani anlayacağınız ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız nasıl bi yo

keşke sizde onunla oturup içmeseydiniz yada baskı yapmayın iyilikle söyleyin aşırı derecede ise kötü sonuçlar doğurabilir

keşke sizde onunla oturup içmeseydiniz yada baskı yapmayın iyilikle söyleyin aşırı derecede ise kötü sonuçlar doğurabilir

Elinde parası varsa 3 günde bi içiyor ama bu bi geceyle bitmiyor içmeye başlayınca 2 günde bazen 3 gün içiyor buda hem maddi hem manevi yıkıyor bizi

Bir hafta içmeden durabilen adam alkolik değildir.Tedaviye gerek yoktur.Alkolü seviyordur.Kısıtladıkça da daha çok sevecektir.
O kadar çok alkol içerse çocuk olma ihtimali de düşüyor çocuk istiyorsa sınırını bilerek içmesi yönünde telkin verebilirsiniz.

Alkole karşı değilim, çünkü bende zaman zaman alırım ama eşimin bunu sürekli hale getirmesi açıkçası beni rahatsız ederdi.

bence biraz mücadele edin.
evliliği geçtim bir insanın hayatını kurtarmak için.
rahmetli babamda bir bira diye başlayıp esiri oldu alkolün.
daha sonra mal varlığını kaybetti ve 3 çocuk sersefil bir hayatta tutunmaya çalıştık. Allah razı olsun annemin emekleriyle bir arada kaldık. ama psikolojik olarak bittik.

sonra babamı, alkol bıraktı yani siroz hastası oldu ve bitti alkol.
tam herşeyi toparladık dedik babamı 10 yıl sonra aldı bu hastalık.
ya sessiz kalıp ikinizin hayatının mahvolmasına seyirci kalacaksınız, ya çekip gidip sadece kendi hayatınızı kurtaracaksınız ya da ona destek olup birlikte bu illetten kurtulacaksınız.

bence ona destek olun. rahmetli babamı kandırarak hastaneye yatırmıştık. ellerini kollarını bağlayarak, uyutarak bıraktırmışlardı alkolü. Allah razı olsun bunu yapanlardan en azından 10 yıl daha babamla vakit geçirmemizi sağladılar..
ama sessiz kalmayı bir yol olarak görmeyin. onunlada oturup içmeyin bence.

Bir senedir bütün yolları denedik annesiyle oda oğlunun bırakması için uğraşıyor ama eşim bunu artık hayatının tamamen içine soktu

İyide evlenirken biliyormuşsunuz zaten. hatta beraber içiyormuşsunuz bundan zevkte alıyordunuz büyük ihtimal. Şimdi sırf siz alkolden uzaklaştınız diye "alkol kullandığını daha önceden bildiğiniz" adama , baskı yapıyorsunuz. Eğer alkoliklik gibi bir durum yoksa baskının anlamı yok. Birde eskiden sizde eşlik ettiğiniz için dışarıya çıkmamış, şimdi siz eşlik etmeyip üstüne bir de dır dır yapınca adam dışarıda içmeye başlamış.

Merhaba arkadaşlar 1 buçuk yıllık evliyim ve eşimle severek evlendik halada seviyoruz birbirimizi.Evlendiğimiz sıralarda alkol içtiğini biliyodum ve beraber içiyorduk bi sknti yoktu fakat ben bi süre sonra uzaklaştım artık alkolden çünki eşim bunu alışkanlık haline getirdi ve şuanda aramız bozuk çünki ben içmesini yani bukadar çok içmesini istemiyorum oda vaz geçemiyor aslında içmediği zamn söz veriyor yemin ediyor fakat canı isteyince gene içiyor bende bundan rahatsızım ve bu aralar arkadaşlarıyla disarda içmeye başladı ve daha sonra evde devam ediyor yani artık en fazla ara verdiği zamn bi hafta oda eğer parası yoksa yani artık ne yapacağımı bilmiyorum ayrılsam diyorum ama bi yandanda birbirimizi seviyoruz yani çok kötü ikilemde kaldım çözüm bulamıyorum tedavi olmak için ikna etmiştik fakat hastanede bi hafta kaldı çıktı ilaç tedavisinede istediği zamn birakiyr yani böyle devam ederse diye çok korkuyorum çünki şimdi çocuğumuz yok ama ilerde olurda gene böyle devam ederse ne yaparım diye düşünmekten cildiricam başta bitiriyim mi diyorum bi yandanda seviyorum yani anlayacağınız ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız nasıl bi yol cizerdinz
her baş edemediğiniz şey için boşanma fikri aklınıza gelecekse evet şimdiden boşanın.. belli ki kötü gün size göre değil..
alkol de sigara gibi bir alışkanlık. vücut alıştıktan sonra içmeyince yoksunluk belirtileri gösteriyor. dirayetli kişi kolay atlatıyor dirayetsizi böyle kurtul başla yapıyor.
senin yapacağın uğraşmak. kimi zaman iyilikle kimi zaman sertlikle.
çok rezilleşirse o zaman düşünürsün boşanmayı..
bu sırada da aman diyim kaza maza çocuk yapmayın..

Alkol olan evde hic birseyden bahsedemeyiz
cunku orda hic bir sey yoktur....
ne anne annedir ne baba babadir
nede koca kocadir...icen kim olursa fark etmez

icim rahat bosan diyorum
cunku sureklilik arz eden bu olayin sana ne kadar yalniz oldugunu anlatiyor zaten

Alkollü değilken bidaha ona sorsanız içmem diyor.hastaneye de götürdük 21 günlük bi tedavisi vardı 7 gün kaldı çıktı ve çıktığı akşam içti zorla tutamiyoruzki bi kaç defa evi terkettim şart koştum her seferinde sözler verdi yeminler etti ama gene canı isteyince içti

alkol rahatsız edici derede ise ve günden güne artıyorsa çok yıpratıcı olur, ilerde daha çok üzülürsünüz, çocuklarınız olduğunda onlar daha da üzülür, babam yıllarca içti ve böyle bir çocukluk geçirdim o günleri unutmam imkansız...annemin neler yaşadığını anlatmak bile istemiyorum...daha çok yeni evlisiniz hemen çocuk yapmayın, eşinize bırakması için daha da destek olun ama baktınız olmuyor kendi hayatınızı böyle zehir etmeyin

Aynı durumu yaşamışız. Biz de birlikte içerdik eşim bir dönem o kadar abarttı ki içkiden tiksindim resmen. Her gün içiyordu. Sabah akşam.Öğle aralarında işten eve gelip bir iki bira içip geri işe gidiyordu akşam tam içiyordu düşün ve bu böyle 3-4 ay sürdü. Ben hiçbir zaman sert tepki vermedim birkaç sabrımın taştığı zamanları saymazsak. Hatta masasını bile hazırlamaya devam ettim çünkü yapmasam dışarıda içmeye gidecekti. Bu kadar içmesinin sağlığı içi kötü olduğunu anlatmaya çalıştım sadece. Sonra kendiliğinden azalttı. Şimdi haftada ya da iki haftada bir içiyor. Maddi sorunlar da yaşamaya başladık bunun da etkisi var tabi ama benden tavsiye, yasaklamaya değil azaltmaya teşvik edin. Yasaklarsanız dışarıda içmeye başlayabilir bu daha kötü. Umarım çözersiniz çünkü biliyorum katlanmak çok zor.

Back
X