• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu adil mi?

canım dert değil bu ama yinede bende olsam takardım.şimdi sana düşen sessizce beklemek belkide sanada ufak tefek bişiler alırlar onun yanında.ve zamanı gelince tokat gibi çrparsın kayınvalidene merak etme kimsenin hekkı kimsede kalmaz

insallah dedigin gibi olur canim ...

Bunlar için huzurunuzu bozmayın. Siz eşinizle mutlu iseniz ne güzel. Bunları kafanıza takıp huzurunuzu bozmayın. Hayat çok kısa. Eşinizle doya doya yaşayın bu hayatı ve üçüncü kişiler için mutluluğunuza gölge düşürmeyin.

Cok dogru yazdiklarin canim cok sagol :)

Bizimde boyle bi konumuz olmustu ama ortada kalan ben oldum ..
Ben eltimden 2 sene sonra evlendim
Ikimizin dugununude, altinlarida eslerimiz yapti.
Alisveris yapilirken bana eltine 10 bilerzik taktik sanada aynisini takicaz dediler siz bilirsiniz ben altin sevmiyorum bilerzikde takmam dedim . 10 bilerzik alindi birde set takimi almam icin israr etti kayinvalidem hadi begen kizim sunlardan birtane dedi . Ben istemedim cok israr etti . Esimde gel beraber secelim dedi o kadar israra karsi ayip olacak diye sectim bi takim ..
Dugunden sonra eltim surekli bu konuyu acti ben onceleri anlamadim bir gun bi yakinimizin dugununden falan bahsederken kayinvalidemin yaninda elife aldiginiz setin aynisindan almislar demis imali bir sekilde . Kayinvalidemde sen istemedin kizim o yuzden almadik sana elifinde annesi istedi demis . Bide eltim geldi bunu bana anlatti basimdan kaynar su dokuldu sandim . Kayinvalideme benim annem ne set istedi nede agzini acti kadinin sesi bile cikmadi dedim . Kizim ben eltinede cok israr ettim almadi sjmdide surekli lafini ediyor dedi . Yani hem eltim hem kayinvalidem bi dunya mali icin gozumden dustuler . Ben nefret ederim para altin konularinin konusulmasindan cunku hic birsey istemedim bana istemek bile ayip geliyor . Ama kendilerini siyirmak icin annemin lafini bile etmisler ortada .. lutfen lafini bile etmeyin bi kupenin degerinizi dusurmeyin onlarin dusunup incelik olarak sanada fazla ne yapildiysa yapmalari gerekiyordu . Ama yapmayan onlar utanmasi gerekende onlar . Dunya mali dunya icin inanin huzursuz oldugunuza bile degmez . Ben dugunden sonra bir kere bile ne altinlarimi taktim nede o seti taktim . Gozumde hic birinin degeri yok .

Susmayi tercih ediyorum evet cok sagol canim.... sende baya yogun günler gecirmissin allah yardimcin olsun cok zor arada kalmak

bence adil size de gerekeni yapmadılar mı beğendiklerinizi almadılar mı eltiniz onu beğenmiştir onu almışlardır ne var bunda ne var yani 1000 tl fiyat farkı varsa çok gereksiz bir şeyi dert etmişsiniz bence adil olmayan sana bir şey yapılmayıp ona yapılması olurdu ama ortada öyle bir durumda yok böyle kıyaslamalara girmeyin bence.

Cevap icin tesekkurler

Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

siz olsaniz ne yapardiniz?

cevaplarinizi bekliyrm...

LARA.....

ben ne yapardımm..açıkcası suan ne söylesem yalan olur sadece bu sebep benim davranışımı olumsuz etkilemezdi çünkü. bunun yanında seni rahatsız edecek tavırlar başka ayrımcılıklar var mı o önemli. eninde sonunda kız alışverişte onu beğenmiştir o alınmıştır. ne diyeceklerdi biz öteki geline okadar almadık diyemez ya. yani bir sürü sebep olabilir, bu aklıma gelenlerden biri. ama su varki yerinde olsam bunu çk fazla düşünmez kendimi doldurmazdım bu sebepten eltinede gıcık olursun yakında en kötüsü eşine yansır. belki ileriki zamanlarda sana bir şey yaparlar bunların hepsini unutursun.. bbin lira fazla alınmış demekki öyle gelişmiş hayatta bundan çok daha önemlişeyler var bana göre. kendinizi üzmeyin kimse haksızlığa gelemez.. merak etme keser döner sap döner.... illaki hak ettiğini yaşarsın, onlar yaptılarsa bu haksızlığı kasıtlı olarak Allaha havale ettim de geç..ve kimseye söyleme bence küçük düşersin..

diyelim ki kardeşinin birikimi yok ve ailesi yapıyor. siz evlenirken/sözlenirken vs talep ettiniz mi bir şeyler? etmediyseniz onlar da kulaklarının üstüne yatmış olabilir. kaynının evleneceği kızın ailesi adetlerimiz şunlar şunlar da demiş olabilir. kişileri ve konuları tam bilmiyoruz. kaldı ki bütün şartlar eşit olsa dahi kıskanmakla kalırsınız. yapacak ne var?

Bu konu bana çok tanıdık geldi

Öncelikle diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum ilk çocuk evliliklerinde bazı şeyler acemiliğe gelir, onlardan edinilen tecrübe ile küçük kardeş evlebirken daha bilinçli olur

biz sözlenirken bnm sözümde ekstra olarak bana eşim (ozamanki nişanlım) bilezik takmak istedi kendi parası ile alıcaktı bunun ailesinin parası ile değil, eşimin ailesi o zaman karşı çıktılar abinin sözünde takılmadı sende de takılmıcak diye bu arada ben eşimden böyle bir talepte bulunmadım kendisi istedi bunu ilerde evlenince lazım olur şimdiden birikim olsun diye düşündü, ailesi karşı çıkınca bilezik yerine altın bileklik yaptı yine kendi birikimi ile yaptı bunu kesinlikle ailesinin parası ile değil ve o gün bugündür eltim benimle konuşmuyor bu arada ben 2 yıllık evliyim

yani ona yapılmadı bana yapıldıysa bunda eşimin ve benim suçum ne ??

ben ne yapardımm..açıkcası suan ne söylesem yalan olur sadece bu sebep benim davranışımı olumsuz etkilemezdi çünkü. bunun yanında seni rahatsız edecek tavırlar başka ayrımcılıklar var mı o önemli. eninde sonunda kız alışverişte onu beğenmiştir o alınmıştır. ne diyeceklerdi biz öteki geline okadar almadık diyemez ya. yani bir sürü sebep olabilir, bu aklıma gelenlerden biri. ama su varki yerinde olsam bunu çk fazla düşünmez kendimi doldurmazdım bu sebepten eltinede gıcık olursun yakında en kötüsü eşine yansır. belki ileriki zamanlarda sana bir şey yaparlar bunların hepsini unutursun.. bbin lira fazla alınmış demekki öyle gelişmiş hayatta bundan çok daha önemlişeyler var bana göre. kendinizi üzmeyin kimse haksızlığa gelemez.. merak etme keser döner sap döner.... illaki hak ettiğini yaşarsın, onlar yaptılarsa bu haksızlığı kasıtlı olarak Allaha havale ettim de geç..ve kimseye söyleme bence küçük düşersin..

Tavirlardan sana sunu diyebilirim.. bana nisanda veya sozde birseyler alindiginda hep dedi gorumcem erkek kardesimin nisani alinca onada alacagiz onada takacagiz felan ama herseyde.... ben buna anlam veremedim hic.... ama diger dediklerin cok dogru.... sagol

diyelim ki kardeşinin birikimi yok ve ailesi yapıyor. siz evlenirken/sözlenirken vs talep ettiniz mi bir şeyler? etmediyseniz onlar da kulaklarının üstüne yatmış olabilir. kaynının evleneceği kızın ailesi adetlerimiz şunlar şunlar da demiş olabilir. kişileri ve konuları tam bilmiyoruz. kaldı ki bütün şartlar eşit olsa dahi kıskanmakla kalırsınız. yapacak ne var?

Ben hicbirsey istemedim... cunki karakterim buna el vermez... o aile birsey istemedi cunki hersey benim yanimda konusuldu...

bin lira fark atan küpe ben küpede degilim bana alinsin diye can atmiyorum suan burda sadece siz ne yapardiniz onu merak ediyorum ayrica ben hicbirseyin hesabini yapmadim ve arastirmadim ama size özellikle gösterilse bunu aldik diye ve fiyatinida söyleseler ne yapardiniz? ben bunu merak ediyorum? adil mi degil mi diye?

değil...ama onlara bunu yapmak ne kadar yakısmıyorsa,sızede boyle bır seyın pesıne dusuyo olmak o kadar yakısmaz...

Bu konu bana çok tanıdık geldi

Öncelikle diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum ilk çocuk evliliklerinde bazı şeyler acemiliğe gelir, onlardan edinilen tecrübe ile küçük kardeş evlebirken daha bilinçli olur

biz sözlenirken bnm sözümde ekstra olarak bana eşim (ozamanki nişanlım) bilezik takmak istedi kendi parası ile alıcaktı bunun ailesinin parası ile değil, eşimin ailesi o zaman karşı çıktılar abinin sözünde takılmadı sende de takılmıcak diye bu arada ben eşimden böyle bir talepte bulunmadım kendisi istedi bunu ilerde evlenince lazım olur şimdiden birikim olsun diye düşündü, ailesi karşı çıkınca bilezik yerine altın bileklik yaptı yine kendi birikimi ile yaptı bunu kesinlikle ailesinin parası ile değil ve o gün bugündür eltim benimle konuşmuyor bu arada ben 2 yıllık evliyim

yani ona yapılmadı bana yapıldıysa bunda eşimin ve benim suçum ne ??

canim kendi birikimiyse sorun yok ama aile aliyorsa ayrimcilik.... konusmamasi seninle cok sacma.... senin hic sucun yok....

bir tanıdığım var,alış veriş zamanı erkek tarafı şunu alalım,bunu alalım dedikçe hayır ben sevmiyorum,hayır ben kullanmam diye diye,ne kadar zorladılarsa da aldırmadı.hatta nişanlısı alınsın da kullanma dursun dediği halde istemedi.
gel zaman git zaman kaynı evlenirken kız tarafı her şeyi aldırdı.bu sefer buna da küplere bindi krizlere girdi.bana alınmadı ona nasıl alırlar diye.annesi de bir güzel fırçaladı.onlar alacaktı sen aldırmadın.şimdi de sesin çıkmasın dedi.sus pus oldu ama bu defa da o aldırmadıklarını sonradan annesine aldırmaya kalktı:50:

Tavirlardan sana sunu diyebilirim.. bana nisanda veya sozde birseyler alindiginda hep dedi gorumcem erkek kardesimin nisani alinca onada alacagiz onada takacagiz felan ama herseyde.... ben buna anlam veremedim hic.... ama diger dediklerin cok dogru.... sagol

inan herkes kendi şanına yakışanı yapar.. zaman gelince çokinanrım buna senin hakkın teslimedilir. görümcenede :) dünyası küçük olan insanlardan hayır çıkmaz...konuşsun boşver.

bir tanıdığım var,alış veriş zamanı erkek tarafı şunu alalım,bunu alalım dedikçe hayır ben sevmiyorum,hayır ben kullanmam diye diye,ne kadar zorladılarsa da aldırmadı.hatta nişanlısı alınsın da kullanma dursun dediği halde istemedi.
gel zaman git zaman kaynı evlenirken kız tarafı her şeyi aldırdı.bu sefer buna da küplere bindi krizlere girdi.bana alınmadı ona nasıl alırlar diye.annesi de bir güzel fırçaladı.onlar alacaktı sen aldırmadın.şimdi de sesin çıkmasın dedi.sus pus oldu ama bu defa da o aldırmadıklarını sonradan annesine aldırmaya kalktı:50:

Tamam bu sacmaymis kizda suc bence....

inan herkes kendi şanına yakışanı yapar.. zaman gelince çokinanrım buna senin hakkın teslimedilir. görümcenede :) dünyası küçük olan insanlardan hayır çıkmaz...konuşsun boşver.

Evet cok dogru ve benim artik bunlardan sonra hicbirsey icimden gelmiyor giderken hep seker alirdim kucuk hediyeler alirdim ev icin ama hic icimden gelmiyor artik

Evet cok dogru ve benim artik bunlardan sonra hicbirsey icimden gelmiyor giderken hep seker alirdim kucuk hediyeler alirdim ev icin ama hic icimden gelmiyor artik[/QU

içinden gelme meselesini sen bilirsin ama dikkate alırsan sana bir tavsiye benden iyiliğin ile utandır insanları. o kadar iyi ol ki onlar utansın..ve bu sana huzur verecek emin ol, ama kendini kullandırmamaya dikkat et :)

Evet cok dogru ve benim artik bunlardan sonra hicbirsey icimden gelmiyor giderken hep seker alirdim kucuk hediyeler alirdim ev icin ama hic icimden gelmiyor artik[/QU

içinden gelme meselesini sen bilirsin ama dikkate alırsan sana bir tavsiye benden iyiliğin ile utandır insanları. o kadar iyi ol ki onlar utansın..ve bu sana huzur verecek emin ol, ama kendini kullandırmamaya dikkat et :)

Haklisin cok denedim... ama enayi yerine koyuluyormusum gibi oluyor...

Canı böyle şeylere takılmaya gerek yok. Ne almışlar fazladan sen var mıydın söz alışverişinde neler alınıyor yani ben direkt nişanlandığım için bilmiyorum. Yapacağınız bir şey yok bunun için bilenmeyin kayınvalidenize belki kız özellikle bir şey istemiştir şunu alın demiştir onlarda kıramayıp almışlardır belki kaynın da para katmıştır bilemezsin ki. Senin özellikle isteyipte onların almadığı bir şey oldu mu. Ben de şahsen şunu alın yapın demezdin ne alır yaparlarsa kendi şanlarından ben mi garibim bilmiyorum nişanda düğünde ne alındı ne alınmadı hiç takmadım en aldılarda ok dedim. Kaynım evlendi yurtdşında yaşıyor oradan bir kızla evlendi burada yemek verdik ne yapıldı edildi merakta etmedim sormadım da. Söz de bildiğim öyle alışverişe çıkılmaz söz yüzükleri alınır belki söz kıyafeti, öyle bohça filan kaynana ne isterse koyar getirir söz bohçasına gelin ile gidilmez nişanda geline herşey düzülür beraber alışverişe gidilir. Nişanda düğünde bir eksiğiniz kaldı mı, gönlünüzün kaldığı bir şey oldu mu düğününüz yapıldı mı bunlar olduysa ayrıntılara takılmamak lazım ben eşime huzuruma bakarım üç beş parça şeyin konusunu etmem.

Ben eltimden 10 sene sonra evlendim. Eltime 9 bilezik,gelinlik,oturma grubu ve yemek odasi alinmis.Yatak odasini eltimler almis.

Ben kvlerden hicbir sey istemedim tek tas haric o da 150 liraydi. Eltim bana alinan tek tasi ve geceligi sorun etti. Bana 5 bilezik takildi sesimi cikarmadim cunku onemli olan mutluluk dedim. Andik dandik yerlerden esyam alindi yine sustum.
Nikahtan sonra eve geldik kv "biz x e 9 dal takmistik baskalarindan duyma ben kimsenin hakkinda kalmam zamani gelince verecegim" dedi yine sesimi cikarmadim ki eltim evlendiginde durumlaei yokmus ama ben evlenirken durumlaei cok iyiydi.

Sonrasinda lafi acildi kendine 4 bilezik almisti kv ben dedim benim bilezikler nerde. Kv de vermiyorum filan felan gibi laflar etti. 4 bilezik icin ya da ona o alindi bana bu alindi diye huzurumida kaciramam. Acta degilim acikta degilim kime ne alinirsa alinsin umurumda degil. Esimle cocugumla huzurum sagliim olsun onlar birbirlerine alsinlqr ven kuru ekmek sogan yerim yine de umursamam.

Canı böyle şeylere takılmaya gerek yok. Ne almışlar fazladan sen var mıydın söz alışverişinde neler alınıyor yani ben direkt nişanlandığım için bilmiyorum. Yapacağınız bir şey yok bunun için bilenmeyin kayınvalidenize belki kız özellikle bir şey istemiştir şunu alın demiştir onlarda kıramayıp almışlardır belki kaynın da para katmıştır bilemezsin ki. Senin özellikle isteyipte onların almadığı bir şey oldu mu. Ben de şahsen şunu alın yapın demezdin ne alır yaparlarsa kendi şanlarından ben mi garibim bilmiyorum nişanda düğünde ne alındı ne alınmadı hiç takmadım en aldılarda ok dedim. Kaynım evlendi yurtdşında yaşıyor oradan bir kızla evlendi burada yemek verdik ne yapıldı edildi merakta etmedim sormadım da. Söz de bildiğim öyle alışverişe çıkılmaz söz yüzükleri alınır belki söz kıyafeti, öyle bohça filan kaynana ne isterse koyar getirir söz bohçasına gelin ile gidilmez nişanda geline herşey düzülür beraber alışverişe gidilir. Nişanda düğünde bir eksiğiniz kaldı mı, gönlünüzün kaldığı bir şey oldu mu düğününüz yapıldı mı bunlar olduysa ayrıntılara takılmamak lazım ben eşime huzuruma bakarım üç beş parça şeyin konusunu etmem.

Dogru canim haklisin cok sagol cevap icin

Back
X