• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu adil mi?

daha şimdiden bunları sorun ederseniz ileride elti küslüğüne kadar gider bu durum.

durumları iyi ya da değil acemilik ya da değil fark etmez. evet insan darılabilir.

ama sen eşine bak. tek diyebileceğim şey bu.

eşinle mutluluğuna bak. bunları dile getirmemeni tavsiye ederim zira daha şimdiden huzur kaçar.

Ben eltimden 10 sene sonra evlendim. Eltime 9 bilezik,gelinlik,oturma grubu ve yemek odasi alinmis.Yatak odasini eltimler almis.

Ben kvlerden hicbir sey istemedim tek tas haric o da 150 liraydi. Eltim bana alinan tek tasi ve geceligi sorun etti. Bana 5 bilezik takildi sesimi cikarmadim cunku onemli olan mutluluk dedim. Andik dandik yerlerden esyam alindi yine sustum.
Nikahtan sonra eve geldik kv "biz x e 9 dal takmistik baskalarindan duyma ben kimsenin hakkinda kalmam zamani gelince verecegim" dedi yine sesimi cikarmadim ki eltim evlendiginde durumlaei yokmus ama ben evlenirken durumlaei cok iyiydi.

Sonrasinda lafi acildi kendine 4 bilezik almisti kv ben dedim benim bilezikler nerde. Kv de vermiyorum filan felan gibi laflar etti. 4 bilezik icin ya da ona o alindi bana bu alindi diye huzurumida kaciramam. Acta degilim acikta degilim kime ne alinirsa alinsin umurumda degil. Esimle cocugumla huzurum sagliim olsun onlar birbirlerine alsinlqr ven kuru ekmek sogan yerim yine de umursamam.

düşünceleriniz çok güzell. insanın morali bozulabilir ama sonuç olarak dünya malı dünyada kalır. önemli olan aile içi huzurun mutluluğun. haa 10 bilezik yada 5 bilezik fark etmez. bileziği paranla alırsın veya diğer eşyaları ama huzur mutluluk sağlık parayla alınmıyor. o yüzden bu tarz şeyleri kafaya takmam kurcalamak mantıksız. eğer ortada bi hak yemek varsa zaten bunu gören rabbim var o yüzden allaha havale edin :)

bu tarz şeyleri neden sorun edersiniz anlamıyorum
kimse kimseyi eşit sevemez ve kimse kimseye eşit davranamaz
size ve yeni eltinize karşı eşit olmalarını beklemeyin
sizde onlara karşı eşit degilsinizdir sadece siz degil hepimiz öyleyiz
bir taraf herzaman daha agır basar
3-5 kuruşa bu kadar takılıp
huzurunuzu bozmaya degmez

düşünceleriniz çok güzell. insanın morali bozulabilir ama sonuç olarak dünya malı dünyada kalır. önemli olan aile içi huzurun mutluluğun. haa 10 bilezik yada 5 bilezik fark etmez. bileziği paranla alırsın veya diğer eşyaları ama huzur mutluluk sağlık parayla alınmıyor. o yüzden bu tarz şeyleri kafaya takmam kurcalamak mantıksız. eğer ortada bi hak yemek varsa zaten bunu gören rabbim var o yüzden allaha havale edin :)

Yasadigimiz herseyi kiyaslaya kiyaslaya ne hallere dusuyoruz. Keske ben kiraya gitseydim de tum bina gorumcelerle eltimin olsaydi gozum dahi kalmazdi.

Esim isten cikmisti bir is gorusmesine gitmisti. Biz avrupa yakasinda oturuyoruz is beykoz tarafinda olacakti. Cok dua etrim Allah im hayirliysa isi olsun ve burdan tasinalim . Oturdugumuz ev esimin ustune babasi vermis aile binasi ama huzurum icin ne evi ne de baska biseyi gorur gozum.

Yaklasik 4 yillik evliyim ve ogrendigim tek sey parayla pulla saadet olmuyor evle arabayla mutluluk olmuyor ona o alinmis buna bu alinmisla hayat gecmiyor esinin guler yuzu senin arkanda durusu esinin verdigi deger ve o eve ses canlilik getiren hayirli evlat.

Herkese tekrar tekrar tesekkür ederim olanlara baska bakis acisindan bakmami sagladiniz cok sagolun :)

Üzülmekte haklısın elbette ama birde şu taraftan bak evladının ne hissedeceğini düşünmeyen insanlar seni neden düşünsünler ki :31:?

Sıkma canını boşver...

Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

siz olsaniz ne yapardiniz?

cevaplarinizi bekliyrm...

LARA.....
valla guselım hıc onların yaptıgı ayıbı dıllendırmezdım ama yerı geldıgınde esımle paylasırdım duzgun ve uygun bır dılle

aynı durum benım evlılıgımde oldu once esımle ben evlendık bızden tam 6 ay sonra abısıyle eltım evlendı bıze yapılanların kat be kat fazlası yapıldı en koyanda esıme bir tek mobılya alınmadı abısının evı bastan ayagı halısına perdesıne varana kadar yapıldı kız tarafıda sadece 1 sandık esya getırmıstı bız ne yaptık ne dugunde takımız oldu onların kı kadar nede bır esya babamdan kalan eskı esyalarla doselı eve gonderdıler bızı oylece herseyı bız aldık ınanırmısın tv bıle yoktu evımde evlılıgımızın ılk sabahı gıttık aldık onun ıcın balayına bıle gıtmekten vazgectım ... kıskanclık mı hıc degıl ama bısı oldugunda o abısının kapısına degıl benım esımın kapısına gelıyolar aılesı xx kos hastalandı baban xx paramız bıttı para gonder cok hayırlı oglun vardı hanı zamanında bu oglundan ayrı kefeye koydugun yerken yerler ohhh kebap ama nacar durumda bızımkıne yapısırlar bunu sındıremıyorum ıste sebep ne bılıyomuusn abısı tek kısı calısıo kıradalar bız karı koca calısıyoruz babamın evındeyız polıs ımdatttt kısmı bızde sefayı onlar surer cefayı bız cekerız onlar el ustunde tutulur olan bıze olur allaha havale etmek lazım ben degıl oglu dusunsun dıyorum 1 kere konustum daha acmam konusunu esım herseyın farkında 5 parmagım 5ıde bırdır bende ayıramam ama ayıran aıleler var takmıycan bosver 1000tllık durumu yıne hıcc takma derım yero geldıgınde esınle paylas

valla guselım hıc onların yaptıgı ayıbı dıllendırmezdım ama yerı geldıgınde esımle paylasırdım duzgun ve uygun bır dılle

aynı durum benım evlılıgımde oldu once esımle ben evlendık bızden tam 6 ay sonra abısıyle eltım evlendı bıze yapılanların kat be kat fazlası yapıldı en koyanda esıme bir tek mobılya alınmadı abısının evı bastan ayagı halısına perdesıne varana kadar yapıldı kız tarafıda sadece 1 sandık esya getırmıstı bız ne yaptık ne dugunde takımız oldu onların kı kadar nede bır esya babamdan kalan eskı esyalarla doselı eve gonderdıler bızı oylece herseyı bız aldık ınanırmısın tv bıle yoktu evımde evlılıgımızın ılk sabahı gıttık aldık onun ıcın balayına bıle gıtmekten vazgectım ... kıskanclık mı hıc degıl ama bısı oldugunda o abısının kapısına degıl benım esımın kapısına gelıyolar aılesı xx kos hastalandı baban xx paramız bıttı para gonder cok hayırlı oglun vardı hanı zamanında bu oglundan ayrı kefeye koydugun yerken yerler ohhh kebap ama nacar durumda bızımkıne yapısırlar bunu sındıremıyorum ıste sebep ne bılıyomuusn abısı tek kısı calısıo kıradalar bız karı koca calısıyoruz babamın evındeyız polıs ımdatttt kısmı bızde sefayı onlar surer cefayı bız cekerız onlar el ustunde tutulur olan bıze olur allaha havale etmek lazım ben degıl oglu dusunsun dıyorum 1 kere konustum daha acmam konusunu esım herseyın farkında 5 parmagım 5ıde bırdır bende ayıramam ama ayıran aıleler var takmıycan bosver 1000tllık durumu yıne hıcc takma derım yero geldıgınde esınle paylas

canim sende cok sey yasamissin.... allah herkese sabir versin takmamaya calisiyorum insallah basaririm ... esim benim icin herkesden daha önemli ama ona yansitmiyorum bunlari....

canim sende cok sey yasamissin.... allah herkese sabir versin takmamaya calisiyorum insallah basaririm ... esim benim icin herkesden daha önemli ama ona yansitmiyorum bunlari....
amin cnm cümlemize
böyle durumlarda adelet arama insanlarda
allah ilahi adaleti birgğn verecek:34:

kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. Simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. Ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Cevaplarinizi bekliyrm...

Lara.....

fazla beklentilere neden giriyorsun?
Bozulacak birisi varsa eğer sen değil eşin

çünkü onun anası babası,ortada bir ayrımcılık varsa evlat ayrımcılığı olur bu anca
buna da evlat bozulsun boşver
senin annen baban üzerine düşeni yaptımı tamam
gerisiyle ilgilenme bile...

dava acin bence
bu haksizlik deyin !!
cidden bunu dert ediyor musunuz ???
esinizle mutlu degil misiniz yoksa ?
ona su alinmis size bu alinmis !!
bu kadar maddiyatci olmayin
kisme size birsey almak zorunda degil
isterse size sadece bir altn takarlar
digerine ev alirlar

Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

siz olsaniz ne yapardiniz?

cevaplarinizi bekliyrm...

LARA.....

kesinlikle katılıyorum haklsızlık yapılmış ne yapılmışsa onu yapmaları lazımdı bence ama işte ne yapalım böle şeyler oluyor bende aynının bi değişiğini yaşadım boşver takma inan onların hepsi gelip geçici önemli olan evinde huzurlu ol benim yazdıklarımı biliyorsun işte huzur olsun gerisi boş cnm

İnanın son gelinim hiç aklıma gelmedi eltilerime kayınvalidemler neler aldılar,neler taktılar diye sormak.
Bence fazla takılmışınız boşuna huzurunuzu bozmayın.

kesinlikle katılıyorum haklsızlık yapılmış ne yapılmışsa onu yapmaları lazımdı bence ama işte ne yapalım böle şeyler oluyor bende aynının bi değişiğini yaşadım boşver takma inan onların hepsi gelip geçici önemli olan evinde huzurlu ol benim yazdıklarımı biliyorsun işte huzur olsun gerisi boş cnm

evet canim biliyorum... bi anlik kirginlik iste.. bazi seyler zor unutulur...

İnanın son gelinim hiç aklıma gelmedi eltilerime kayınvalidemler neler aldılar,neler taktılar diye sormak.
Bence fazla takılmışınız boşuna huzurunuzu bozmayın.

Cok tesekkürler :)

bende sormadim sormamda zaten... gözüme soka soka söylendi ve buna bana yetti

Back
X