Sizce Bu Dönemlerde Ev Alma Fikri Mantıklı Mı?

Yasadiginiz bir durum mu oldu paylaşırsanz sevinrim
Ev değil araba aldık. Başta konuştuğumuz şekilde davranılmadı. Önce ödeme yapıcaz sonra arabayı üzerinize yapacak karşı taraf denmişti, iş değişti önce karşı taraf arabayı üzerinize yapacak sonra ödicez dediler. Can sıkıcıydı. Allahtan arabayı aldığımız kişi sorun çıkarmadı ama ben satıcı olsam kabul etmezdim asla.

Ev değil araba aldık. Başta konuştuğumuz şekilde davranılmadı. Önce ödeme yapıcaz sonra arabayı üzerinize yapacak karşı taraf denmişti, iş değişti önce karşı taraf arabayı üzerinize yapacak sonra ödicez dediler. Can sıkıcıydı. Allahtan arabayı aldığımız kişi sorun çıkarmadı ama ben satıcı olsam kabul etmezdim asla.
Yaa ben olsam ben de kabul etmzdm :( sırf faiz olaylrndan siyrilmk icin dusundm ama her şeyde bir hile var malesf

Yaa ben olsam ben de kabul etmzdm :KK43: sırf faiz olaylrndan siyrilmk icin dusundm ama her şeyde bir hile var malesf
Aynen öyle, faizden kaçtık biz de. Ama evimizi kuveytturk ile aldık katılım bankasıyla çalıştık. Kimisi aynı diyor kimisi aynı değil diyor. Aldık işte ne bilim

Geçen sene Antalya’dan aldım ve pişman oldum. Zira boş boş duruyor suan, malum coronadan dolayı gidemedik bu sene. Suan satsam nerdeyse yarı yarıya zarar ederim diye düşünüyorum. Ama büyük bir krizin geleceği tahmini de var. Suan kredi faizleri ne kadar bilmiyorum ama eğer sabit faizli kredi alırsanız ve geliriniz de sabitse bence mantıklı , yoksa paranız durdukça değeri düşecek gibi

Geçen sene Antalya’dan aldım ve pişman oldum. Zira boş boş duruyor suan, malum coronadan dolayı gidemedik bu sene. Suan satsam nerdeyse yarı yarıya zarar ederim diye düşünüyorum. Ama büyük bir krizin geleceği tahmini de var. Suan kredi faizleri ne kadar bilmiyorum ama eğer sabit faizli kredi alırsanız ve geliriniz de sabitse bence mantıklı , yoksa paranız durdukça değeri düşecek gibi
Antalyanın neresinden aldınız? Bizim de orda küçük bi evimiz var 180 bine almıştık 2 sene oldu. Şuan o semtteki evler 300 bin.

Kızlar merhaba. Eşimle birikim yapıyoruz her ay 4 bin tl civarı. Eşim askeri personel ve çalıştığı bölgeye ev taşımamız imkansız izni de yok zaten. Boş yere kira veriyoruz oturduğumuz eve. Çünkü ben evde kalamıyorum, kalıyorum ama sürekli değil biraz kvalimde biraz annemlerde biraz kendi evimde ara ara da eşimin yanına geliyorum. Sorum şu. Zaten aylık 4 bin birikim yapıyoruz, sizce konut kredisinden faydalanıp 80-100 bin önden peşinatla ev almalı mıyız? Piyasayı takip eden arkadaşlarım varsa şuan apartman dairesi almak sizce iyi bir fikir mi? Akıl verirseniz sevinirim 🙏🏻
Faizler yükselince ev fiyatı düşer,faizler düşünce ev fiyatı artar.Fark eden bir şey yok.Kriz olacak yok ekonomi iyi değil diye yastık altı yaparsanız herhalde ekonomi zaten berbat olur.Bu kafalardan sıyrılın.Ha bugün ha yarın zaten kira veriyorsunuz.5 sene bekleseniz ne olur verdiğiniz kiraları toplayın faize sayın.Biz evlenir evlenmez anında eve giriştik.5bin eve 4 bin de arabaya ödüyoruz.Seneye ev bitiyor bile.Bekleyen arkadaşlarımız hala bekliyor çünkü kriz geldi gelecek ya daha cok beklerler.

Aslında değerlenmesi çok mühim değil sonuçta tatil amaçlı almıştım , ama sansa bakın pandemi girdi araya ve bir gün dahi kalamadım evimde 😖
Doğru haklısınız, ama inşallah seneye ağız tadıyla gider oturursunuz. Allah sağlık versin yeterki

Aynen öyle, faizden kaçtık biz de. Ama evimizi kuveytturk ile aldık katılım bankasıyla çalıştık. Kimisi aynı diyor kimisi aynı değil diyor. Aldık işte ne bilim
Evet katılım bankası da dün duyup arastrmya başladım ama sanirim evin yarı parası yoksa cepte yine de faize benzer ücretler ödeniyor.

Back
X