Sizce Bu Dönemlerde Ev Alma Fikri Mantıklı Mı?

Ben gelişim bölgelerini baz alırım. Gelişmeye müsait bölgelerde inşaat yoğunluğu fazla talep azdır Bu yüzden çok iyi evleri makul fiyatlara alırsınız. Konu yatırım amaçlı alım değilse kendiniz oturacaksanız ulaşım, o bölgede oturan insan demografisi, ısınma, güneş cephesi, gün ışığı alan oda sayısı, aidat, evin donanımı,asansörün nerede olduğu, evde konfor alanını arttırmaya gerek var mı varsa tadilatta ne kadar bir ödeme çıkar bunların hepsini hesaplarım. Evi mutlaka sahibinden almak için araştırma yaparım bunlar benim için çok önemli açıkçası.

Ev insanın yaşam alanı. Kim ne derse desin işin bir de psikoloik boyutu var. İnsan kendisinin olmayan evi sahiplenip değişiklik yapıp rahat rahat oturamıyor. O yüzden insanın imkanı varsa evi de olmalı. Hiç gerek yok kirada zaman geçirmeyin.

Ev konusunda tam da benim düşüncelerimi yazmışsınız
Yalnız ben size arsayı sordum 😊 detaylı da yazmışsınız teşekkürler

3 3gunlukdunya

Siz arsa demişsiniz ben ev anladım. Arsa da benim önceliğim denize yakınlık bulunduğum bölge nedeniyle. Çünkü denize yakın alanlar arsa vasfı değil de tarla vasfında bile olsa imara çabuk giriyor ( sit ve zeytinlik değilse) arsa geleceğe yatırım olduğundan değerlenmesi muhtemel tatil beldelerine yöneliyorum ama fazla duyulmamış henüz çok keşfedilmemiş m2 fiyatları uçmamış bölgelere bakıyorum.

Teşekkürler 😉

Her ay 4 bin birikim + kira ödüyormuşsunuz bence alın derim 100 bin civarı peşinat güzel bir miktar.

EEv fiyatlarının düşecegini hiç zannetmiyorum bundan 10 yıl öncede ev alırken emlak piyası balon gibi patlayacak düşecek demişlerdi hatta bizede almayın ucuzluyacak vs dediler ama aksine hiç düşmedi.
Sanki bana da kira ödemek çok saçma geliyor. 2 yıl önce 140 bin tl ydı yeni yapı bulunduğum şehirde evler şuan 235 civarı. Zaten 4 bin birikim yapıyoruz onu krediye verir kira ödemeyiz diye düşünüyordum

Ben şunu anladımki bu ülkede emlak piyasası asla tükenmez. Geçen senelerde yaşadığımız krizlerde de devlet destekli daima bu sektör korundu. Faizlerin alıp başını gittiği ortamda herkes ev almaya korkarken annemlerin aldığı evin değeri bugün %30 arttı. Almayıp bekleselerdi, hala bekliyor olurlardı.

Eşinizin işi garanti zaten, kira öderken 4000 kenara atabiliyorken, evinizi rahat rahat alırsınız. Bence dikkat etmeniz gereken akıllı yatırım yapmak. Evin bugünkü değeri ve potansiyel değerini iyi düşünün alırken. Bakın sağında solunda ne var?
Avm valilik civarı evler çok pahalı. O kadarına gücümüz yetmez maalesef. Artık merkeze yakın bir yerde yeni yapı bakabiliriz diye düşündük fiyatlar az daha uygun

Birikiminiz Türk lirasında kalıyorsa ev borcuna girmek mantıklı olur. Fakat altın/dolar vs yatırım yapıyorsanız ev için bir müddet beklemek daha mantıklı görünüyor. Aynı durumdayız, biz de şu an altında kalmayı tercih ettik. Uzun vadede emlak değeri altın kadar artmıyor bence.
Evet maaşından attığı 4 bini her ay vadeli hesaba geçiriyorum

Bu ülkenin ne krizi biter ne ekonomisi düzelir,böyle saçma sapan yaşar gideriz. Alacağınız evi iyice araştırın ve alın bence,neyi bekleyeceksiniz ne düzelebilir Allah aşkına? Geldim 34 yaşındayım hep bi aksiyon halindeyiz ülke olarak.
Evet sanırım öyle. 2 yıl önce kuzenim in 140 bine aldığı ev şuan 235 bin. Bende korkuyorum 2 yıl sonra aynı ev 350 civarı olursa hiç alamayız. Eşimin sözleşmesi bitmeden almak istiyorum aslında. Askeriyenin de durumları çok zorlaşmaya başladı. Eşim ev yüzü görmediği için bir bebeğimiz bile olamıyor maalesef

Ben de ev bakıyorum bu aralar. Beklemeyi düşünmüyorum fiyatların düşeceğini sanmam. 4-5 ay önce 380 bin olan daireler şuan 420 binden aşağı değil istediğim muhitte.giderek artıyor katlanıyor.

bence bekleyin. cok uzgunum ama bu koronadan sonra muhtemelen dunya bir krize girecek (2008deki gibi). insanlar muhtemelen evlerini elden cikaracaklar ve fiyatlar daha dusecek.
Aslında bende bunun tam tersini düşünüyorum. Bu fırsattan faydalanan herkes elinde ne varsa zam yapacak. Bilakis takip ettiğim kuaför saydasında fiyatları güncelledi. Tüm boya 100 iken 150 fön 7 iken 15 oldu. Herkes herşeye zam yapacak

Ben de ev bakıyorum bu aralar. Beklemeyi düşünmüyorum fiyatların düşeceğini sanmam. 4-5 ay önce 380 bin olan daireler şuan 420 binden aşağı değil istediğim muhitte.giderek artıyor katlanıyor.
Evet maalesef çok yükseliyor fiyatlar. Bana öyle geliyor ki corona sebebi ile herşeye daha çok zam gelecek. İthalat ihracat açıldığında hele çok fazla fiyat artışı olur diye düşünüyorum

Ayni kararsizliktayim.100 bin birikmisim var altin aldim lakin vergi geldi kar zor artik.Para eriyecek diye ev mi alsam diyorum ama kira getirisi iyi olmasi lazim.Ayrica ort 230 bin kredi cekmem lazim.Ev fiyatlari cok yuksek artik.Yeni almak hayal.

Ayni kararsizliktayim.100 bin birikmisim var altin aldim lakin vergi geldi kar zor artik.Para eriyecek diye ev mi alsam diyorum ama kira getirisi iyi olmasi lazim.Ayrica ort 230 bin kredi cekmem lazim.Ev fiyatlari cok yuksek artik.Yeni almak hayal.
Nasıl olur bilmiyorum. Oturmadığım eve kira vermek zoruma gidiyor

Kızlar merhaba. Eşimle birikim yapıyoruz her ay 4 bin tl civarı. Eşim askeri personel ve çalıştığı bölgeye ev taşımamız imkansız izni de yok zaten. Boş yere kira veriyoruz oturduğumuz eve. Çünkü ben evde kalamıyorum, kalıyorum ama sürekli değil biraz kvalimde biraz annemlerde biraz kendi evimde ara ara da eşimin yanına geliyorum. Sorum şu. Zaten aylık 4 bin birikim yapıyoruz, sizce konut kredisinden faydalanıp 80-100 bin önden peşinatla ev almalı mıyız? Piyasayı takip eden arkadaşlarım varsa şuan apartman dairesi almak sizce iyi bir fikir mi? Akıl verirseniz sevinirim 🙏🏻
İlerde daha çok yükselecek bence alın tavsiye ederim virüs bitince ekonomi için herşey 2 katına cıkacak şuan düşürmeye başladılar altın falan düşüyor ama ilerde birden yükselecek benım tahminim böyle ev fiyatları düşmez ama faizlerde oynama olabilir faiz oranlarinds %98 faiz oranı siz bilirsiniz taksitli odeyrcegınxı bi yer bulursanız aln 100 bin civarı birikmiş varsa veren oluyor kredi işi Zor çünkü

Gözünüzü karartıp alın derim ev fiyatları düşmez ülkede ne zaman emlak fiyatı dustuki aksine karlı yatırım biz 480bine 6 ay önce aldık 600 verdiler krediyi rahatlıkla ödersiniz bence şu durumda tam zamanı sıkışan müteahhitler olabilir iyi bir araştırma yapın alın derim

Kızlar merhaba. Eşimle birikim yapıyoruz her ay 4 bin tl civarı. Eşim askeri personel ve çalıştığı bölgeye ev taşımamız imkansız izni de yok zaten. Boş yere kira veriyoruz oturduğumuz eve. Çünkü ben evde kalamıyorum, kalıyorum ama sürekli değil biraz kvalimde biraz annemlerde biraz kendi evimde ara ara da eşimin yanına geliyorum. Sorum şu. Zaten aylık 4 bin birikim yapıyoruz, sizce konut kredisinden faydalanıp 80-100 bin önden peşinatla ev almalı mıyız? Piyasayı takip eden arkadaşlarım varsa şuan apartman dairesi almak sizce iyi bir fikir mi? Akıl verirseniz sevinirim 🙏🏻
80-100 bine nerde ev kaldı artık canım .benim de eşim polis memuru daha Doğu görevini yapmadık ama kimsenin garantisi yok ki .şimdi sen o evi krediyle aldın diyelim başka bir yere tayin çıktı diyelim o zaman ne yapacaksın kiraya versen oturanadığın evin içine edecek kiracı . Ve eşin tayin olduysa başka ev kiralayacaksın hem oranın kirası hem kredi sadece o aldığın evin kirası yetecek mi ?
benimde aklımda deli sorularla vazgeçtik bu fikirden .Şimdi çocuk yoktur belki ondan 4 bin yetiyordur ama zamanla yetmeyecek emin ol biraz daha birikim yapıp almak daha iyi bence.Çekeceksin 100 bin Faiz ödeyeceksin 150 bin faizler çok yüksek kredi çekmek akıl karı değil 🤷‍♀️

80-100 bine nerde ev kaldı artık canım .benim de eşim polis memuru daha Doğu görevini yapmadık ama kimsenin garantisi yok ki .şimdi sen o evi krediyle aldın diyelim başka bir yere tayin çıktı diyelim o zaman ne yapacaksın kiraya versen oturanadığın evin içine edecek kiracı . Ve eşin tayin olduysa başka ev kiralayacaksın hem oranın kirası hem kredi sadece o aldığın evin kirası yetecek mi ?
benimde aklımda deli sorularla vazgeçtik bu fikirden .Şimdi çocuk yoktur belki ondan 4 bin yetiyordur ama zamanla yetmeyecek emin ol biraz daha birikim yapıp almak daha iyi bence.Çekeceksin 100 bin Faiz ödeyeceksin 150 bin faizler çok yüksek kredi çekmek akıl karı değil 🤷‍♀️
80 -100 bin olan peşinat zaten ev fiyatı değil. Bizde öyle düşündük acaba tayini çıkar mı diye bekledik ama 1 sene geçti hala çıkmayacakmış. Zaten eksik varmış. 1 sene önce çekseydik bayasını öderdik belki. Polis ile uzman bir değil maalesef. Arkadaşımın eşi de polis memuru onların da öyle. 2 seneleri kaldı doğu görevinin bitmesine. Benim eşim uzman çavuş terörle mücadele doğu görevi bitmez

Back
X