Sizce Bu Dönemlerde Ev Alma Fikri Mantıklı Mı?

Diğer ülkelerle kıyasladığımızda bizim metropollerimizdeki ev fiyatları hala düşük. Evi olmayan kesim (benim gibi) fiyatların balon olduğunu, düşeceğini vs düşünüyor (umuyor) ama böyle bir şey mümkün değil.

İnşaat malzemelerini dolar üzerinden fiyatlandırıyorlar. Ev fiyatlarının gerçekten düşmesi için ya savaşa girip işgal edilmemiz (Allah korusun) lazım ki arsa fiyatları sıfırlansın ya da doların tl karşısında aşırı değer kaybetmesi (keşke) lazım. Bunları bekleniyorsanız ev fiyatları düşer. Ama bizim gibi sürekli nüfusu artan bir ülkede konut ihtiyacı yakın gelecekte azalacak gibi durmuyor. Tabii adettendir yatırım tavsiyesi değil :)

bu arada bu yazdıklarım normal aile konutları için. Çok lüks projeler başka bir konu.

Hersene böyle konu açanlara devamlı durun şimdi kriz var.. önümüzde büyük kriz var ..
Önümüzü goremiyoruz vs vss
Devamlı aynı yorumlar yapılıyor
Kiralarda artıyor ev fiyatları da artıyor
Suan benim bulunduğum yerde 3+1 ailenin oturabileceği düzgün bir daire (lüks değil)
1500 den basliyor .
Geçen sene küçük 2+1 220 milyara alınan ev şuanda 300 350 oldu .
Evde devamlı prim yapıyor
Kredi düşecek yok ev fiyatları düşecek denildiğinde bile hiçbir düşme gormedim
Gittikçe çıkıyor
O yüzden kendinize göre bir ev alıp kira vermemenizi mantikli buluyorum
Ben şuan oturduğum evi almasaydim
Şuan 1500 kira verecektim banada boşa veriliyormuş gibi geliyor

Ben olsam alırdım. Ki 3 ay önce aldık evimizi şu an düşününce pişman mıyım hayır Allah da pişman etmesin, kira ödüyor olmayı tercih etmezdim şu anki durumuma.
Bende imkan varken almak istiyorum. Eşim sözleşmeli. Sözleşmesi bitene kadar (4 yıl ) ödese belki yenilemez sözleşme bırakır. Çalışma şartları çok ağır ev yüzü görmüyor. Benim doğurganlığım az ovülasyon deniyorum yanımda olamıyor. Hem de oturmadığım eve kira ödüyorum , ve her yıl zam yapackmış. Bu yıl yaptı. Çok zoruma gidiyor açıkçası bilemiyorum

Ben olsam ev alırdım..
Her ay kirada olup 2 bin 3 bin vs vermek mantıklı değil.
Istediğiniz gibi ilk etapta olmayabilir. Alırsınız.
Bir kaç yıla satıp daha iyisini alırsınız.
Ev almak her zaman karlı bir yatırımdır.
Turkiyede ev fiyatları düşmez. Burası doğum oranları yüksek bir ülke. .

Alın gitsin. Çocuk olmadan ev alınsa iyi olur.

Ben olsam ev alırdım..
Her ay kirada olup 2 bin 3 bin vs vermek mantıklı değil.
Istediğiniz gibi ilk etapta olmayabilir. Alırsınız.
Bir kaç yıla satıp daha iyisini alırsınız.
Ev almak her zaman karlı bir yatırımdır.
Turkiyede ev fiyatları düşmez. Burası doğum oranları yüksek bir ülke. .

Alın gitsin. Çocuk olmadan ev alınsa iyi olur.
Annem de tam en son cümlenizi söyler hep. Der ki;
- “Bak beni görüyorsun. 4 çocuk. Hadi seni büyüttük evlendin daha 3 çocuk. Hepsi boğaz. Evde 6 boğaz var. Nasıl ev alayım çocukların masrafı yeme içme ödemeler der (çocuklar 18-13-11 yaş). Siz olmadan önce keşke alsaydık şimdiki aklım olsa işe girerdim bende birimiz ev öderdik birimiz ödemeler gıda vs der. Sizde çocuğunuz olmadan alın ilerde çocuğun masrafı çok olur , ev fiyatları da yükseliyor alamazsınız, benim gibi kirada sürünürsün, en azından başınızı sokabilecek kadar olsa, size ait en azından atıyorum kocan işsiz de kalsa en azından evin var git otur evin içinde paran olmasa da kira derdin olmaz bak bana rezillik içindeyim yövmiyeye gidiyorum zor geçiniyoruz der. Annemi dikkate almalıyım diye düşünüyorum 🙁🙁

- “Bak beni görüyorsun. 4 çocuk. Hadi seni büyüttük evlendin daha 3 çocuk. Hepsi boğaz. Evde 6 boğaz var. Nasıl ev alayım çocukların masrafı yeme içme ödemeler der (çocuklar 18-13-11 yaş). Siz olmadan önce keşke alsaydık şimdiki aklım olsa işe girerdim bende birimiz ev öderdik birimiz ödemeler gıda vs der. Sizde çocuğunuz olmadan alın ilerde çocuğun masrafı çok olur , ev fiyatları da yükseliyor alamazsınız, benim gibi kirada sürünürsün, en azından başınızı sokabilecek kadar olsa, size ait en azından atıyorum kocan işsiz de kalsa en azından evin var git otur evin içinde paran olmasa da kira derdin olmaz bak bana rezillik içindeyim yövmiyeye gidiyorum zor geçiniyoruz der. Annemi dikkate almalıyım diye düşünüyorum 🙁🙁
Evet annenizi dikkate alın.
Ev kredisine girin. Ayda 2 3 bin ödersiniz.
Bir çocuk olsa bile bir şekilde ödenir.
Ama tabi annenizin şartlarını görmüşsünüz.
Kredi öderken 3 4 çocuk sahibi olmak sizi çok zorlar.

Ben 3 4 bin ayda kiraya verenleri anlamıyorum. Belki maddiyatları çok iyi ama gene de fazla. Sonuçta kira için fazla bir miktar. Onun yerine ev kredisi ödenir.
Bir de sizin eşiniz devlet memuru. Isı garanti.
Alın gitsin.

Bebek masrafı gelmeden ödemeye başlarsınız.
Su akarken testiyi doldurmak lazım.
Çalışırken ev alınmalı.

Evet annenizi dikkate alın.
Ev kredisine girin. Ayda 2 3 bin ödersiniz.
Bir çocuk olsa bile bir şekilde ödenir.
Ama tabi annenizin şartlarını görmüşsünüz.
Kredi öderken 3 4 çocuk sahibi olmak sizi çok zorlar.

Ben 3 4 bin ayda kiraya verenleri anlamıyorum. Belki maddiyatları çok iyi ama gene de fazla. Sonuçta kira için fazla bir miktar. Onun yerine ev kredisi ödenir.
Bir de sizin eşiniz devlet memuru. Isı garanti.
Alın gitsin.

Bebek masrafı gelmeden ödemeye başlarsınız.
Su akarken testiyi doldurmak lazım.
Çalışırken ev alınmalı.
Evet bende böyle düşünüyorum. Ev kira olunca eşyalarımı da yerleştirememiştim hep kutulu kaldılar. Kafama göre şöyle mis gibi herşeyi düzenlemek istiyorum. Kiraya vermek istemiyoruz zaten. Kiraya vereceğimiz parayı ve benim her ay ki biriktirdiğim 4 bini eve öderiz diye düşünüyoruz. Canımı sıkan oturmadığım eve boşu boşuna kira ödemem bir de zam yapması ihtiyacı olsa neyse kocasından gizli alıyor kadın kirayı kızıyla alışverişe gidiyor 🙄🙄 yani o para benim cebimi mi deliyor neden boş yere vereyim dimi ama. Hemen hemen 1.5 senedir oturuyoruz orda ama biz değil eşyalar oturuyor biz 3-4 ay ya oturduk ya oturmadık. Ben valiz deki kıyafetleri mevsimine göre değiştirmek için gidiyorum 1 gün kalıp geri ya annelere ya kvalideme geliyorum geri. Ve şuan eşim stüdyo bir daire tuttu bulunduğu mevkiye yakın ev taşımak yasak çünkü. Doğurganlığım az ovülasyon ile takip etmek istedim yaz sonuna kadar böyle birşeye karar verdik. Oraya kira buraya kira vermek istemiyorum. En azından orda evimiz olsun ben yine böyle eşimin yanına stüdyo daire ile tutarak gelebilirim. 🙏🏻🙏🏻

• Beğen
Reactions: 000
ben sizin yerinizde olsam uygun fiyatli ara kat iyi cephe bi ev bulur bulmaz alırım. çünkü satması aşırı kolay olur.

elinizdeki paranin tamamını peşinat yapmayin. kredi ödemesini de 2 3 bin TL civarında tutup beş yıllık kredi çekin.

hem birikiminiz devam eder hem nakit paraniz elinizde kalir hem de ilk yatırımı yapmış olursunuz.

Benim alamayacağım tek risk bütün birikimimi eve yatırmak olurdu. Acil durumda ev kredisi ve yaşam masraflarınızı 3 ila 6 ay arası karşılayabileceğiniz bir birikiminiz yoksa hiçbir türlü borca girmek mantıklı olmaz. Eğer bu miktarı kenara ayırıp kalan parayı peşinat yaparsanız o zaman ev almak mantıklı olabilir. Hiçbir iş garanti değil bizim ülkemiz gibi dinamiği olan ülkelerde, her an her duruma hazır olacak birikimin kenarda durması çok önemli.

Bugün bi ekonomist dinledim ve bu gidişle evlerin pahalı olduğu için satılamadığını ve ciddi bir düşüş yaşanacağını söyledi.Bizde bekliyoruz ev almak için ama şu dönem ev alınacak dönem değil gerçekten Siz birikiminizi yapın yinede

Valla biz aldık yeni biz de tayinciyiz ama kiralar çok pahalı. 1.500 her ay kiraya boşa para verecegime her ay 3bin kendi evimin borcunu ödüyorum 100 bin falan bizim de peşinatimiz vardı. Sıkışır da odeyemezsek arabayı satarız dedik. Ev fiyatları da her geçen yıl daha çok artıyor bunu da düşünmek lazım. İmkan varsa bence alınmalı köşeye attığın parayı krediye verirsin aynı mantık.

Bence almalisiniz.
Anneniz hakli.
Ben de cocuklarim cok kucukken ev sorununu cozmek istiyordum.
Fakat esimle fikir birligine varamamistik.Nihayet ilkokul bitecekken tasindik evimize.Iyiki de yapmisiz,masraflar gittikce artiyor,simdi olsa yetisemezdik.
Arti beklemeyi ben cok mantikli bulmuyorum,ama analiz sart,iyice arastirarak,kiyaslayarak,dogru bolge,dogru cephe,dogru kat diyorum.Ornegin genelde ev satilmak icin alinmaz ama satacak olsaniz ara kat,dublexten daha kolay satilir.
Su anda ev alsam dublex alirim ben ama nedense boyle bir kanı var.

Evimize yakın güzel bir daire bulduk yakın zamanda. Pandemiden dolayı çıkan %90'lık krediden yararlanıp alıyoruz inşallah. Şu süreçte kimse ev almaya niyet edemediği için fiyatlar da düşük durumda. Zaten evin şuanki sahibi kaçmayalım diye direkt indirim yaptı. Pandemi olayı tamamen bitip piyasa biraz kıpırdamaya başlayınca hem ev hem kiralar yükselecek.

Zaten peşinatınız da hazırmış. Oturmadığınız boş eve kira vereceğinize kendi evinizin parası ödenmiş olur. Beklemeye gerek yok bence.

Bu arada ülkemiz defalarca krizler yaşadı. Evlerin ucuzladığı bir tek dönem yok. Ev fiyatları ve kiralar sürekli yükseliyor. Şuan emlak balonu denen şey bile patlamış durumdayken hala yükseliyor.

Valla biz aldık yeni biz de tayinciyiz ama kiralar çok pahalı. 1.500 her ay kiraya boşa para verecegime her ay 3bin kendi evimin borcunu ödüyorum 100 bin falan bizim de peşinatimiz vardı. Sıkışır da odeyemezsek arabayı satarız dedik. Ev fiyatları da her geçen yıl daha çok artıyor bunu da düşünmek lazım. İmkan varsa bence alınmalı köşeye attığın parayı krediye verirsin aynı mantık.
Evet bizim de çok şükür arabamız var. Eğer yetişemezsek biz de arabayı satarız diye düşündük. Arabadan 45-50 bin tl kalır elimizde

Back
X