sizce bu iki meslek olmaz mı??

gamzenk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
2.347
56
113
ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..

ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.

senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.

ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye

napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem :44:

çevre mühendisliğini beğenmiyor mu anneniz?
mesleklerinizi birleştirmeyeceksiniz ki? neden iki mesleğin uyumunu arıyorsunuz? eğer illa süper uygunluk arıyorsanız siz de doktor bulun. meslek değil, meslekteki başarı kaldırılabilir olmayabilir bence eğer her iki tarafın da mesleği varsa. zaten iyi ya da kötü kaldıramayacaksa birlikte olmanızın da bir anlamı yok. ne kadar çirkin bir bakış açısı annenizdeki. hadi ilkokul mezunuyla sizi karşılaştırsa anlarım da... isterseniz lys sıralamanıza göre birini bulun...

sadece ask diyorsan yoluna devam et cunku evlilikte ikinizin parasi maddiyati olucak hersey yok mantik diyorsanda ozamanda acik acik soyle cunku evlendikten sonra goze batmalar memnuniyetsizlikler baslar hakkindan gelemessin ama onu ne kadar sevdigine bagli acikcasi isin asli ben olsam yapamzdim sanirim cunku ben mantiktan yanayimdir hep bide bizim turk erkeklerinin benden cok kazaniyosun gururu vardir sevgilinin hic seni rahtsiz edicek davranislarina rastlamadiysan devam et

aynen öyle annme ne kadar şaırdığımı gelin bi de bana sorun hep namazında niyazında olsun senin değerini bilsin yeter derdi. ama laftaymış onlar anlaşıldı.

doktor olması gerekiyomuş ona göre sanırım. sevgilmde soruyo annen ne dedi diye. bişey demedim. söylesem çok kırılır bi ömür sevemez annemi

benden yana sorun olmaz da sevgilim kafasına takabilir. söylemişti daha önce sen atanıyosun ben daha iş bulamadım askerliğim var diye. ben de dedim saçmalama bulursun nolcak sonuçta acelemiz yok evlilik için dedim..

biraz sevgilimden yana da terddütlerim var. kafasına takabilir gibi geliyor onu çok seviyorum o da beni seviyor aşılmıycak büyük bi sorun olmaz gibime geliyor..

Son düzenleme:
Olur canım, gönüller bir olduktan sonra, karşılıklı anlayış, hoşgörü, saygı olduktan sonra, pekala olur

Reactions: twe

egerki cok seviyorsaniz devam edin ozaman ama ben annelerin sozune herzamn deger verilip dusunmesi tarfiyim zira bizim goremediklerimizi onlar goruyo

egerki cok seviyorsaniz devam edin ozaman ama ben annelerin sozune herzamn deger verilip dusunmesi tarfiyim zira bizim goremediklerimizi onlar goruyo

ama annemde hiç tanımadan etmeden direk mevkisine ve maaşına bakıyo. bu ne kadar doğru ki

aileler iş ciddiye binmeden "insan olsun önemli olan o.. seni mutlu etsin" derler sonra kusur bulmalar başlar..
annenizinki biraz abartı olmuş.. doktorluk çok güzel meslek ama evlenirken de bu kadar abartılacak bir durum değil..
illa "kızım doktor damadım daaaa" demek mi istiyor.. neden doktorla daha mutlu uyumlu olasınız ki?
tam tersi aynı meslekten olunca kariyerler aynı sürat gitmediğinde huzursuzluk başlayabilir.. monoton da olabilir..
ben öğretmenim hiç bi öğretmen eşim olsun istemezdim.. tabi tercih meselesi.. zaten olmadı:) eşim mühendis..
bence anneniz okulu geç bitirip işe girmemiş olmasını takıyordur.. tembel, sorumsuz olduğunu "aile babası" profiline uymadığını düşünüyordur..
yoksa önde gelen bir firmada mühendis olarak çalışsa sizden çok da kazanabilir.. maddiyat olamaz durum..
bir an önce güzel bir iş bulmasını dilerim, anneniz yumuşayacaktır o zaman..

Cevre muhendisligi de en az doktor kadar iyi bir meslek bence.Iste hep doktorlugu gozumuzde buyutmekten bu kalip dusunceler.Iyi meslekler bir nevi insanin iliskilerini de sinirlandiriyor sanki daha dogrusu cevre sinir koymaya kalkiyor.Hic takmayin canim.Bal gibi de olur doktorla muhendis.Ama sevgilinuz de tembelligi birakip guzel bir ise girsin.Oyle girer annenizin gozune :)

Mesele meslek değil iş durumu görünüyor. İlk söylediğinde böyle tepki vermesi canını sıkmasın , eğer sevgilin senin için doğru kişiyse annen de tanıdıkça sever, bu kadar abartmaz durumu. Askerlik de yapılır iş de bulunur :)

çok güzel açıklamışssınn teşekkür ederimm

evet annem belkide iş bulamamasına takılıyor. ama yeni girdi kpss ye 87 puanı var. torpilide var devlet işi için. askere gidip gelince illaki işe giricek.

umarım annemin fikri değişir. bu şekilde devam ederse çok kavga ederiz sevgilime de bişey diyemiyorum

çok sagol canımm

evet sevgilim işe girerse annemde sorun yapmaz gibime geliyor inşallah bakalım:26:

inşallah canımm

ben de hiç problem etmiyodum olur hepsi diye. ta ki anneme söyleyene kadar. o çok abarttı

Evlenmek için işe girmesini bekle ama mesleği kötü değil Annenizin bilgisi var mı bu konuda ? Yani duymadığı için öyle demiş olabilir Önemli olan sizin ilişkiniz Sen fazla maaş alsan o kaldırır mı ? Maddi konularda ne düşünüyor? Bence bunları anlamaya çalış

evet askerliğini ve işini bekliycez mutlaka. ben ondan fazla maaş alabilirim. ilk tanıştımızda o da düşünmüş nasıl olur diye. ben de dedim niye problem olsun. sonuçta sen ben yok evlendikten sonra. onun evi var mesela. benim bişeyim yok. ailesi onu evlendirmeye hazır maddiyat olarak.

benim atanıp çeyiz düzmem lazım. aslında eşit gibiyiz:26:

bence arkadaşının mesleği hiçte azımsanacak bir meslek değil....tanıdığım bir kişi bu meslekte ve gayet iyi bir mevkiide çok ta iyi bir maaşla çalışıyor...sanki çocuk lise mezunu siz de tıp mezunusunuz...mühendis ayol daha ne olsun.....

Erkek arkadaşın ya şanssız ya da tembel.Çevre mühendisliği iyi bir sektördür hatta kazancı sizden fazla bile olabilir.Ama tembelse çok kötü sizi aşk bile kurtaramaz ileride.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Anneniz muhendisligi doktorluga mi yakistiramiyor?
Sevgilinizin henuz bir isi olmamasini sorun yapiyor olabilir mi? Cunku biri doktorluk biri muhendislik, ikisi de saygin meslekler ben anlam veremedim. Ki ben de kariyere cok onem veren bir insanim, nisanlimla cok uzun suredir beraberiz ve eger nisanlim benden daha dusuk bir konumda olsaydi anneniz gibi dusunup isi nisana kadar ilerletmezdim kendimi biliyorum cunku mutlu olamazdim. Ama muhendislik ve doktorlukta ben bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…