Doktorlukta nöbeti olmayan bir bölüm var mı ben yok diye biliyorum,ve çevre mühendisi olup çok yüksek kazananlar var aslında anneniz bence mesleğine takmış durumda değil işe girmemesini sorun ediyor olabilir sonuçta aranızda eğitim yönünden fark yok ikinizde üniversite mezunusunuz.
Nobeti olmayan bolum nedir acaba? Ben en azindan ilk yil tutmayan bilmiyorum. Bir de kardesimin arkadaslarinda muhendis-doktor ciftler var. Simdilik yuruyor gibi (1-2 yillik evliler)
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Bir ara bir yasa vardı kabul edildimi bilmiyorum aile hekimleri toplum sağlık merkezlerinde ve acillerde nöbet tutacak deniyordu.nöbeti olmayan bölüm var tabik. aile hekimliği uzmanlığı düşünüyorum nöbeti yok bu bölümün. mesela cildiye yada ftr bu bölümlerin nöbeti var ama diger nöbetler gibi değil rahat ya da bunlardan biri olabilir. iş yeri hekimliğini de düşünüyorum bunda da hiç nöbet yok
yada pratisyen olarak bir toplum sağlıpı merkezinde yönetici olarak çalışmayı düşünüyorum. bu da çok rahat. 9-5 çalışıyosun memur gibisin..
evet annem hem iş durumuna hem mesleğine takıldı. ama iş bulsa o kadar tepki veremez gibi geliyor..
Bir ara bir yasa vardı kabul edildimi bilmiyorum aile hekimleri toplum sağlık merkezlerinde ve acillerde nöbet tutacak deniyordu.
nöbeti olmayan bölüm varaile hekimliğinde uzmanlık yapıyosun nöbet tutmuyosun sıfır nöbet bu bölümü düşünüyorum. yada tsm ler var orda yönetici olarak çalışıyosun 9-5 memurluk gibive yine nöbet yok
Anladim. Tercih meselesi tabi. Umarim hakkinizda hayirlisi olur.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..
ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.
senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.
ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye
napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem:44:
Annenizin takıldığı nokta mesleği değil işsiz olması, şu an çalışıyor olsa ve maaşı da belli bir seviyede sorun çıkartmazdı..
Yoksa mesleği gayet güzel yani...yükselip iyi kazanabilir...
Bazı erkekler iş hayatını ve fırsatları değerlendirmeyi düşünmüyor, tembellk edip kendilerini geliştirmiyorlar iyi bir mesleği de olsa ...
Anneniz bu yaşına gelmiş adam hala işsiz mi, acaba hazır yiyici biri mi kızımın mesleği iyi diye mi evlenmeyi düşünüyor diye düşünmüş haliyle haklı sayılır böyle erkekler var çünkü
Acaba sevgiliniz böyle biri mi bence düşünün iyice
sevgilinize bir şey söylemeyin tabii ama bir an önce iş mevzusunu hal etmesini isteyin..
Sevgili gamzenk seninle o kadar yakink durumumuz mesaj sayım yetse sana ozelden hemen mesaj atacaktim :) ve ben de anneme yeni anlattım bi hafta oldu olmadı :/
Canım cok ufak bi farklılık var sadece anlatınca anlarsin zaten simdi bayram gezmesine gidicez ama akşam gelip sacma sapan mesaj yazıp doldurup hemen sana mesaj atcam. Benim de annem ayni tepkiyi verdi ama emin olabilirsin bunlar hep aynı :))) ve meslekler de birbirine cok Cok yakin yani senle ben sevgilinle sevgilim Cok benziyo :) ama bizim başka bi umudumuz var onu da soylerim sana düşünürüz güzelce ama annen söyleyince hemen uzuntu moduna girme sakin guclu ve kararli dur hatta annenle dalga geç gülerek cevap ver ya öyle saçma sey mi olue falan de dediklerine yanlış düşündüğüne ikna olsun üzüntunu belli hah tamam ben dogru söylüyorum kendi bile güvenmiyor bunlar yakında ayrılır moduna giriyolar. Ama sen rahat bi şekilde sevgilindeb ve ona güveninden emin konuş
Davul bile dengi dengine demişler de anneniz abartmış. Beğenmediği adam da mühendis sonuçta. Ben doktorum o ilkokul mezunu deseniz anneniz haklı derdim de bence sizin durumunuzda bir sıkıntı yok. Birbirinize saygı sevginiz tam mı? Ona bakın. Gerisi teferruat.
bi çevre mühendisi adayı olarak (seneye mezunum) meslektaşıma laf söyletmem
çok samimi söylüyorum şuan etrafımda aylık 15bin kazanan çevre mühendisleri var. haa bunu herkes yapabilir mi derseniz elbette yapamaz..
hiç önemli değil.. 3 sene boyunca gördüm ki mezun olupta açıkta kalan yok en azından benim okudugum üniversite de öyle...
ilk yıllar özelde sıkıntı yaşayabilir bu aslında her meslek için geçerli ama sonrası gayet olumlu..
annenizin tavrı hiç hoş degil..
sonuçta üniversite mezunu ne mezunu olursa olsun işi gücü olduktan sonra ne önemi var..
kpssden gayet iyi atanabilecek puan almış torpili de varmış en önemisi siz sevmişsiniz ötesi var mı
mutluluklar diliyorum herşey gönlünüze göre olur umarım
Annenizin mantigina gore herkes kendi meslektasiyla evlenecek..sen doktorla..muhendis sevgilin muhendisler vs vs vs sacma bir dusunce olmus anneninki biri demis hani arada daglar kadar fark olsa anlarimda o kadar fark yok emin ol.
Ne kadar kolay yazıyorsunuz "torpili var devletten" o kadar emek harcayanlar insan değil zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?