• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce bu iki meslek olmaz mı??

ben doktorum, sevgilim cevre muhendisi. ben yeni bitirdim okulu atanicam yakinda. sevgilim biraz gec kazanmis benden buyuk olmasina ragmen henuz ise girememis..

ben bunu hic problem etmemistim. askere gider gelir ise girer diye dusunuyodum. anneme anlatinca hic hos karsilamadi cok uzuldum.

senin meslegin iyi. o bunu kaldircak mi diyo. bu yasina kadar niye ise girememis simarik bir tip demek ki diyo. ilerde sorun olur diyo.

ayril demiyo ama resmen o manaya geliyo soyledikleri. sevgilime soylemedim bunlari kirilir diye:(

napicam arkadaslar? sevgilime soylemeyi dusunmuyorum bu durumu kirilir soylersem:( :50::44:

Yazdıklarınızı okuyunca bir anda benim annemden bahsediyorsunuz sandım:)

Tüm doktor anneleri mi böyle, kardeşim dr. annemde böyle düşünüyor.

Doktorlar pratisyenken mecburi hizmet, asistanlık ve uzmanlıkta tekrar mecburi hizmet derken en az 33-34 yaşına kadar şehir şehir dolaşmak zorunda kalıyor, kurulu bir düzenleri olamıyor. Maalesef ki özel sektörde çalışan bir eşin işini bırakıp da sizin her gittiğiniz yere gelip tekrar iş bulması da çok güç.
Yanınıza tatillerde izinlerde gidip gelebilir, biraz yıpratıcı olur ama birbirinize olan sevginiz güçlü ise 7-8 yıl bu duruma katlanabilirsimiz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: twe
Adam fakülte mezunu, mühendis. Bence eğitim seviyesi açısından bir problem yok.

Sorun sizin mesleğinizin çok iyi olması :27:, birde vatandaşın karakteri çok önemli.

Sizin konumunuzu problem yapacak birisi ise gelecekte sorun yaşayabilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun kişinin okuduğu bölümle falan alakası yok, bu kişilik meselesi.

İyi gözlemleyin, aynı meslek grubundan olduğu halde eşinin karşısında kendini ezik hissedip kadına dünyayı zindan eden adamlar var...

Teorikte belki sorun olmaz ama pratikte bu isler aksayabiliyor.Benim lisede bir arkadasim vardi babasi balikci annesi doktordu.Biz de sormustuk nasil oldu falan diye , babam okutmus annemi derdi.Cok hosumuza gitmisti ama sonra ogrendik cok sorunlu bir evlilikleri varmis.Yani adam okuttugu halde sorun yaratabiliyor.Burda onemli olan nisanlinin tavri.Eger o sorun edebilecek bir tipse ilerde sıkinti yasayabilirsiniz.Meslegi kotu degil ama erkekler kadinin kendinden onde olmasini kaldiramayabiliyorlar acikcasi.

Erkek arkadaşın ya şanssız ya da tembel.Çevre mühendisliği iyi bir sektördür hatta kazancı sizden fazla bile olabilir.Ama tembelse çok kötü sizi aşk bile kurtaramaz ileride.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yok gec kazanmis oss yi. yoksa okulu sadece yarim donem uzamis. yeni mezun oldu sayilir.. kpss ye girdi. 87 puani var torpili de var devletten. askerlikten sonra devlete rahat girer diye dusunuyorum.

yok gec kazanmis oss yi. yoksa okulu sadece yarim donem uzamis. yeni mezun oldu sayilir.. kpss ye girdi. 87 puani var torpili de var devletten. askerlikten sonra devlete rahat girer diye dusunuyorum.

O puani ilerde de gecerli olacak mi ki peki , simdi basvurmasi gerekmez mi?

Teorikte belki sorun olmaz ama pratikte bu isler aksayabiliyor.Benim lisede bir arkadasim vardi babasi balikci annesi doktordu.Biz de sormustuk nasil oldu falan diye , babam okutmus annemi derdi.Cok hosumuza gitmisti ama sonra ogrendik cok sorunlu bir evlilikleri varmis.Yani adam okuttugu halde sorun yaratabiliyor.Burda onemli olan nisanlinin tavri.Eger o sorun edebilecek bir tipse ilerde sıkinti yasayabilirsiniz.Meslegi kotu degil ama erkekler kadinin kendinden onde olmasini kaldiramayabiliyorlar acikcasi.

evet o sorun yapmazzsa bende yapmam. o da calisip iyi bi ise girer guzel maasi olursa sorun yapcani dusunmuyorum.

aynen öyle annme ne kadar şaırdığımı gelin bi de bana sorun :( hep namazında niyazında olsun senin değerini bilsin yeter derdi. ama laftaymış onlar anlaşıldı.

doktor olması gerekiyomuş ona göre sanırım. sevgilmde soruyo annen ne dedi diye. bişey demedim. söylesem çok kırılır bi ömür sevemez annemi :(

aileler iş konsunuda evlatlarının eş değerinde bir mesleği olsun istiyor genelde..
ahlaklı olsun yeter diyen aileleri çok duyduk ama iş ciddiye binince ilk sırayı meslek alıyor malesef onların gözünde...
benim tanıdığım avukat bir bayan vardı, çok talibi vardı ama kimseye vermediler..doktoru mühendisi öğretmeni...aklına ne gelirse...
illa avukat olacakmış...denk olmalılarmış... hakim bir çocuk istedi bu kızı, yok neymiş bundan üstün olurmuş, yakışık almazmış...:53:
illa avukat olacak diye diye sonunda bi avuukatla evlendi...
evlilik işlerini meslekle veya parayla bağdaştıranlara sinir oluyorum.....hayat bu ya, en kaliteli eslek bile bir anlık birşeyle yok oluverir...
sevgili ahlaklı saygılı olsun ekmeğini taştan çıkarsın en güzeli...

Senin Mecburi hizmetin olacak ve esinle ayri duseceksin eger memur değilse.d3vlet ozel sirketi tanimiyor.tum bunlari iyi hesap et.yoksa meslek olarak baska sıkıntı yok

Valla canım annenizin düşüncesi çok yanlış. Aranızda aşk varsa mesleğin neonemi var ki? Çevre mühendisliği kötü bi meslek degil ayrıca. Ikiniz maasinizi alir beraber yatırım yapar gerekirse gece gündüz gezersiniz. Kime ne?

Hic sorun etmedim diyorsunuz ya bence oyle degil. Sorun etmicek olsaydiniz annenize he der gecerdiniz akliniza takilmaxdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hic sorun etmedim diyorsunuz ya bence oyle degil. Sorun etmicek olsaydiniz annenize he der gecerdiniz akliniza takilmaxdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aklima takiliyor tabiki. basta da aklimdan gecirmistim. ama sonra sorun olmucani dusundum ve devam ettim iliskiye.

anneme sasirdigim nokta su. annem normalde onem vermezdi boyle seylere. hatta bi arkadasi oglune istemisti. cocuk ogretmendi annem de gorus istersen ailesi iyidir demisti. ama buna boyle tepki verince sasirdim ister istemez:/

Yazdıklarınızı okuyunca bir anda benim annemden bahsediyorsunuz sandım:)

Tüm doktor anneleri mi böyle, kardeşim dr. annemde böyle düşünüyor.

Doktorlar pratisyenken mecburi hizmet, asistanlık ve uzmanlıkta tekrar mecburi hizmet derken en az 33-34 yaşına kadar şehir şehir dolaşmak zorunda kalıyor, kurulu bir düzenleri olamıyor. Maalesef ki özel sektörde çalışan bir eşin işini bırakıp da sizin her gittiğiniz yere gelip tekrar iş bulması da çok güç.
Yanınıza tatillerde izinlerde gidip gelebilir, biraz yıpratıcı olur ama birbirinize olan sevginiz güçlü ise 7-8 yıl bu duruma katlanabilirsimiz.

soyle ki. mecburide buralari yazmayi dusunuyorum. dogu cikarsa istifa edip sinava hazirlanip bu cevrede bi hastaneyi yazicam. ondan sonrasina bakariz artik.

o da devlete girmeye calisiyor zaten. devlette girdikten sonra ayrilik gibi bi problem olmaz diye dusunuyorum..

Valla canım annenizin düşüncesi çok yanlış. Aranızda aşk varsa mesleğin neonemi var ki? Çevre mühendisliği kötü bi meslek degil ayrıca. Ikiniz maasinizi alir beraber yatırım yapar gerekirse gece gündüz gezersiniz. Kime ne?

kesinlikl.annem hayrete düşürdü beni. sevgilime söylesem bir ömür soğur annemden :14:

bende öyle düşünüyorum canım.ama annem takılcak yer arıyo. tamam iş bulmamasına takılabilir. zaten iş bulmadan evlencek değiliz.henüz benimde belli değil ne olcagım. dur bi dedim zaten anneme henüz evlenmemize çok var.

ama beni rahat bırakmıcak gibi:(

Biraz da sizin calisma hayatinizi ve nobetlerinizi takmamasi lazim. Kardesimin yuzunu bazen ayni evin icinde goremezdik. Gun asiri nobet tuttugu olurdu. Nobetten gelince de direk banyo ve yatak. Bu duzeni baska bir doktor anlayabilir ama sabah 9 aksam 6 calisan birinin bazi aksamlar bos eve bazi aksamlar da yorgun ese katlanabilmesi lazim. Hele annesinin evinde rahata alistiysa o rahati da bulmak isterse??? Ask bazi seylerle beslenmezse sonsuz degil malesef.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Biraz da sizin calisma hayatinizi ve nobetlerinizi takmamasi lazim. Kardesimin yuzunu bazen ayni evin icinde goremezdik. Gun asiri nobet tuttugu olurdu. Nobetten gelince de direk banyo ve yatak. Bu duzeni baska bir doktor anlayabilir ama sabah 9 aksam 6 calisan birinin bazi aksamlar bos eve bazi aksamlar da yorgun ese katlanabilmesi lazim. Hele annesinin evinde rahata alistiysa o rahati da bulmak isterse??? Ask bazi seylerle beslenmezse sonsuz degil malesef.

ben nöbeti olmayan bir bölüm seçicem. öyle gün aşırı nöbeti bbenimde bünyem kaldırmıyor..

annesinin evinde rahata alışmış biri değil. öğrenciliği dışarda geçmiş. ev işi yemek hepsini çok iyi biliyor. hatta benden iyi bu konuda ben daha el bebek gül bebek büyüdüm herşeyi annem yapardı çünkü.

ben nöbeti olmayan bir bölüm seçicem. öyle gün aşırı nöbeti bbenimde bünyem kaldırmıyor..

annesinin evinde rahata alışmış biri değil. öğrenciliği dışarda geçmiş. ev işi yemek hepsini çok iyi biliyor. hatta benden iyi bu konuda ben daha el bebek gül bebek büyüdüm herşeyi annem yapardı çünkü.

Nobeti olmayan bolum nedir acaba? Ben en azindan ilk yil tutmayan bilmiyorum. Bir de kardesimin arkadaslarinda muhendis-doktor ciftler var. Simdilik yuruyor gibi (1-2 yillik evliler)

Doktorlukta nöbeti olmayan bir bölüm var mı ben yok diye biliyorum,ve çevre mühendisi olup çok yüksek kazananlar var aslında anneniz bence mesleğine takmış durumda değil işe girmemesini sorun ediyor olabilir sonuçta aranızda eğitim yönünden fark yok ikinizde üniversite mezunusunuz.

Back
X