Sizce bu normal mi?

Benim erkek arkadaşımın da 2 abisi var bekar.
Evlenmeyi düşünüyoruz bir sonraki yaza.
Hiçte izin almadık yani. Neden alayım büyük diye her alanda öncelik onların mı? Onlar kendisi diyor bize bizden geçti artık siz evlenin diye. Çok kıskançsın yani bu konuda. Sana sorulup sorulmamasına gerek yok kardeşin istiyorsa bu konuda senin bir söz söyleme hakkın yok. Ayrıca hakkımı helal etmiyorsun diyorsun da ne hakkı? Evlenmek isteyen insan onlar evlendikten sonra da evlenirdi zaten. Şimdi evlenmemene bahane buluryorsun gibi geldi. Kimse senin hakkını yememiş yani. Ama istemeye çağırmamaları garip olmuş.

Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Buradaki sorun sanki ben yokmuşum gibi hareket edilmesi..

Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Fakat kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..

18 yaşını aşmış bir insan evlenme kararı alıyorsa bence bunda anne babanın bile karışma hakkı bir yere kadar var
Ne demek sıra? Sizin evlenmenizden çok bağımsız yani bu olay. Boş yere alınganlık ettiğinizi düşünüyorum.
İstemeden haberiniz olmaması konusunda haklısınız

Ne sırası yaa hangi devirde yaşıyoruz? Bence siz ileri derece bi kıskançlık yaşıyosunuz. Bi doktora falan gözükün. İnsan kardeşi kendinden önce evlendi diye hakkını helal etmez mi yaa bu neyin kafası anlayamadım :skandal: Bunu birine falan söylemeyin rezil rüsva olursunuz.

Sıra da izin almak da bana saçma geldi. Size haber verilmemiş olması da çok saçma. Orada bulunmanız gerekirdi sonuçta kardeşinizin özel günü. Kardeşiniz anneniz babanız ya da herhangi bir akrabanız nasıl söylemez bunu gerçekten aklım almıyor. Gerekçe olarak neyi gösterdiler peki ?

Ne demek hakkımı helal etmiyorum?
Ne yapmış kardeşiniz bu kadar size pes vallahi insan bunun için konu açmaya bile gerek duymaz .
10 yil önce telefon mesaj bu kadar yoğun değildi zaten aceleden telastan insanlar akil edememiş olabilir ha bu yüzden sitem eder laf sokar konuyu kapatırsınız bitti gitti.
10 yıl bu tutulur mu içte bu kadar?

ölüm nasıl sırayla değilse kısmet işi de sırayla değildir kısmeti çıkmış evlenmiş yok sormamış ta yok bilmem neyde ister et hakkını helal ister etme Allah ın ona sunduğu kısmetle ilgilihelallik vermemek ne demek yaa valla bence acilinden psikologa git

sana haber vermemeleri olmamış ama sana neyi niye sorucaklar onu anlamadım?sıra vermek mi kalmış?bu kafayı bırakırsanız belki siz de mutlu olabilirsiniz.

surat asip aglayip surekli dert yanmak gibi mı

valla duygusalim ben diye herseyi kafasina takip dert edinmeyi kendine hak gorup ortamin icine eden zir zir aglayan cok insan gordum ben

kiz en ozel gununu zehir etmenizi istememis babasini annesini tembihlemis olabilir hic degilse isteme gunde olmasin diye

yaziminizdan asiri alingan ve hic biseyi unutmayan biri olduğunuzu dusundum

Şu yazdıklarınızdan hayal gücünüze hayran kaldım.. Çocuk gibi surat asıp ağlacak mıydım 27 yaşında.. Haberim olmadı da ağladım surat mı astım.. Olay şu, adam yerine koyup haber verilmemesi.. Haberimin olmaması.. Çok sıradan bir şeymiş gibi arabada onu da verdik diye söylenmesi..

Kardesiniz sizden once evlendi diye mi hakkinizi helal etmiyorsun :deli:

Kardesinizi kiskandiginiz o kadar acik ki. Baskasina anlatmayin zira gulerler size.

Yemin mi edeyim kıskanmadım diye.. Allah izin vermediyse kim naparsa yapsın olmaz..

Ben de @samdan gibi düşünüyorum. Acaba sizin tavırlarınızda bir sorun mu sezdiler o yüzden mi sakladılar? Ailenizi geçtim kardeşinizle de hiç mi konuşmadınız? İstemeye gelene kadar insanlar birçok süreç geçirir, sevinir, aşık olur, belki kavga eder, evlilik konuşmaya başlar, belki evlilik teklifi gelir, iş güç konuşulur, maddiyat konuşulur vs vs sizin de iletişiminiz belki sizden belki kardeşiniz ve ailenizden kaynaklı kopukmuş demek ki.

Ciddi bişey olduğunu biliyordum da o zaman isteneceği hakkında en ufak bir bilgim bile yoktu..

Çok özür dilerim ama sıra olayı değildir ki evlenmek. Cahiliye döneminde eskilerin uydurduğu bir adet. Bu konuda hakkınızı helal etmeme gibi bir durumunuz olamaz. Ama abla olarak size bilgi verilmeliydi paylaşılmalıydı elbette böyle müjdeli bir olay. O konuda kırılmakta haklısınız. Normalde böyle şeyler önemsiz mi karşılanır ailenizde o yüzden mi haber vermediler ya da siz duyup üzülürsünüz diye mi düşündüler hiç bilmiyorum.

Böyle olunca duyulmadı mı üzülme olmadı mı daha çok üzüldüm.. Ayrıca cahiliye devri diyorsun burada olay bir büyüğü olarak hiç haberimin olmaması..

Merhaba arkadaşlar size bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Bu konu şu anda beni çok rahatsız eden bir konu değil geçmişte çok yıpratmış bir konuydu üzerinden 10 yıl geçti fakat sürekli içinde olduğum bir konu ve hala geçerli yani.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim var.. Ben 2 yıldır kendimi evlenmeye hazır hissediyorum ondan önce olmadım hiç hayatımda. Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum.. 2 yıldır gerçekten ciddi düşünüyorum. Yaşım 37, 35 yaşında düşünmeye başladım yani. 10 yıl önce arkadaşlar benden küçük kardeşimin erkek arkadaşı vardı.. Okuldan tanıştırmışlar. Çevremde ayrılıklar çok olduğundan ben onların hemen şak diye evleneceklerine ihtimal vermiyordum.. 10 yıl önce evlendiler her şey alın yazısı ama arkadaşlar onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı.. Ben şehir dışında okuyordum. İstanbul'dan otogardan babam almaya geldi.. Arabanın içinde eve gidiyorken, kardeşini de verdik.. Diye söyledi o zaman haberim oldu kız istemenin olduğunu verildiğini..
Şimdi bu normal bişey mi arkadaşlar?
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diye konuşuyordum evet ama sen ablasın diye sorulsaydı yok.. Ben sıramı vermiyorum diyecek değildim.. Onlar zaten 3 yıldır çıkıyıorlardı. ve evlendiği kişi de doktor..
Ben o zamnda şu anda da hakkımı helal etmiyorum arkadaşlar. Gerçek bu.. Gerçekten hakkımı helal edemiyorum çünkü böyle bir durumu yaşamayan anlayamaz.. Ben her ne kadar evlenmeyi düşünmüyor bile olsam o kadar üzüldüm yıprandım ki anlatamam. Bunu yaşamayan anlayamaz.. Gücüm kuvvetim bitmişti.. Sanki böyle bıçaklanmış gibi sırtım filan bitmiş gibiydi.. Tam ifade edemiyorum kelimelerle yaşadığım şeyi...

Not: olayın kıskanmakla ilgisi yok, kıskanmış olsam kıskandım derim açıkça..
Buradaki sorun sanki ben yokmuşum gibi hareket edilmesi..

Edit: Arkadaşlar ben geriye düşünüp baktığımda kardeşimin benden önce evlenmesinde de bir hayır görüyorum şu yönden.. Ben biraz daha duyguları yoğun biriyim ve alakasız uygun olmayan birine bile eğer çok seviyorsa değer verecekse bir şans verebilecek biriydim. Fakat kardeşim evlendiken sonra daha mantıklı yaklaşmaya başladım. Ve olmayacak kişileri hemen geri çeviriyorum.. Bu yönden olumlu oldu..

Bence abarmissin sirani veriyormusun diye sana sormalarini beklemen cok degisik geldi bana niye sorsun ki kardeşin sana acikcasi bende olsam sormazdim evlenip evlnemeyecegimi ablama sorarak karar vermezdim yada ne zaman evlenecgimi ablama sormazdim niye sorsunki su zamana su caga asla uymayan bir yklasim bunlar eskide kaldi bu kafadan cikin lütfen bosu bosuna kardesine kinlenip birde hakkimi helal etmiyorum demeniz cok ayıp boyle düşünmeniz ise cok garip....
Ama haklı olduğunuz gir nokta var istemeye gelinmeden önce haberiniz olmaliydi hatta sizin de gelmeniz beklenmeliydi güzel günü ailenizle paylasmaniz gerekirdi... Bu konuda alinip gucenmekte haklisiniz bende olsam üzülürdüm ama burda tek kardeşiniz degil ailenizde hatali resmen ... Hersey olup bittikten sonra el gibi soylemeleri yanlış

Takıyor olsam çok takıyorum içinden çıkamıyorum derim.. Ben fikrinizi sordum. Normal mi değil mi diye..
Evet haber vermemeleri normal degil size neden haber vermemis olabilirler.
Siz kardesinizden buyuksunuz diye aileninz alinacaginizi uzuleceginizi mi dusundu acaba. Yada daha oncesinde aileniz yada kardesinizle olumsuz diyaloglarmi oldu.ikisinden biridir baska ne olabilir.

hala sıra diye birşey mi var yahu kısmeti gelen evlenir
hakkınızı helal etmeyecek bişe göremiyorum ben ortada siz fazlaca abartmışsınız

Çok abartmışsınız açıkçası, yani kimin kısmeti çıktıysa o evlenir bana çok saçma geldi sıra için sizden icazet istenmesini beklemeniz. Sizin konunuzda garip olan tek şey kardeşinizin istenmesinden haberiniz olmaması, belki de aileniz tepki göstereceğinizi düşündüğünden dolayı sizi bilgilendirmemiştir ama yine de o kısım saçma olmuş. Hakkınızda hayırlısı olsun

Arkadaşlar çoğunuz hep sizden izin mi alınacaktı diye yorum yaptınız peki kardeşimi istemeye geldiklerinde hani benim haberimin olmadığı isteme o zaman istediklerinde bişey için tarih konuşulmuş bizimkilr demiş ki daha ablası yok burada değil.. Hem haber etmiyorlar hem beni büyük diye öne sürüp kullanıyorlar yani.. Aynı şekilde kardeşim de şimdi evlendiği çocuk evlenip hemen düzen isteyen biriydi.. Evlenme için konuştuğunda kardeşim de daha benim önümde ablam var diyormuş.. Beni öne sürüyormuş yani.. Hem büyük diye beni öne sürüp hem de haberim olmadan kız isteme bana sen büyüksün dememe.. Madem çok normal her şey de o zaman hiç beni öne sürmeselerdi çok normalse.. Hemen gidip kısa sürede evlenselerdi kimseye sormadan..

Arkadaşlar çoğunuz hep sizden izin mi alınacaktı diye yorum yaptınız peki kardeşimi istemeye geldiklerinde hani benim haberimin olmadığı isteme o zaman istediklerinde bişey için tarih konuşulmuş bizimkilr demiş ki daha ablası yok burada değil.. Hem haber etmiyorlar hem beni büyük diye öne sürüp kullanıyorlar yani.. Aynı şekilde kardeşim de şimdi evlendiği çocuk evlenip hemen düzen isteyen biriydi.. Evlenme için konuştuğunda kardeşim de daha benim önümde ablam var diyormuş.. Beni öne sürüyormuş yani.. Hem büyük diye beni öne sürüp hem de haberim olmadan kız isteme bana sen büyüksün dememe.. Madem çok normal her şey de o zaman hiç beni öne sürmeselerdi çok normalse.. Hemen gidip kısa sürede evlenselerdi kimseye sormadan..
kendinize bahaneler üretiyosunuz şu an kıskanmaya devam etmek için :işsiz:

kendinize bahaneler üretiyosunuz şu an kıskanmaya devam etmek için :işsiz:

Bak canım.. Allah bana nasip etseydi ben bugün evlenmiş olurdum.. Allah'ın izin vermediği hiçbir şey olmaz.. Bunda da bir hayır mutlaka vardır.. Kıskanma diye bir durum söz konusu değil. Kaldı ki ben 2 senedir evlenmeye hazır hissediyorum kendimi..

Back
X