sizce bu olay normal mi ? tepkiniz nasil olurdu

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.754
133
36
Simdi esimin abisi yillar once ayrildi ve eski esiyle kizi baska sehirde yasiyor bu sene ikinci kez evlendi kizi baska sehirde oldugundan yilda iki kez gidiyor goruyor
Simdi bu hafta kizinin dogum gunuymus bize 8 saat uzaklikta baska sehirde olan kizina gitmek icin is yeri kaynima 2 gun izin vemis arabasida bozuk oldugundan bizden arabayi istedi esimde tabi abi gel al lafimi olur dedi buraya kadar sorun yok cuma aksami kaynim ve yeni karisi bizden arabayi alip yola cikmak icin geleceklerdi bende yolluk pasta borek filan yaptim ama olaylar farkli gelisti..
Kaynim ve esini beklerken kaynanamda geldi oda onlarla gidiyormus iceri girdiler cay filan ikram ettim ben saniyorum ki arabayi alcaklar 3 u gitcekler sonra kaynanam basladi illa sizde gelin bende yok artik dedim iki kucuk cocukla bana zor olur hava soguk kis gunu zaten 1 gece kalincak ve 8 saat yol zaten..gittigimize degmez dedim esimde bana katildi ama asil meslese kaynim cok uykusuzmus arabayi o kadar zaman zor surermis akli oglunda kalirmis kaynanam boyle israr etti zaten birbirimizden pek haz etmeyiz sonra gidip gorcekleri kiz benim kizimla yasit ve kardes gibiler cok duskun kizim ona..bu safer basladi cocugun aklina dokmaya seni kuzenine goturuyum soyle boyle diye tabi kizim duyunca kudurdu kaynanam demesinmi kizim ve esim onlarla gitsin ben kucuk kizimla evde duruyum madem onla gelemem diyosun kitlersin kapini nolcak sanki dedi ben hic tepki vermedim baktim kizimda cok istekli esime sen bilirsin dedim oda aklim sende kalir gitmem oyle filan dedi baya dil doktu gitmem dedim sen git istiyosan sorun degil cocukta sevinir dedim biz minikle kaliriz kapimizi kapatir dedim tabi bu arada bizimki yok icime sinmez yok aklim kalir diyo ama bi yandanda istekli sonuc olarak kizimla esimde gitti onlarla 2 gun durcaklar yarin geliyolar ya benim sinirlendigim hic ortada boyle bisey yokken yapilan emrivaki..arti esim duruyo duruyo kulagima egiliyo bak istiyosan gitmem diyo sonra aklim kalir diyo yani topu bana atiyor madem icine sinmez illa benim gitme olmaz mi demem lazim hayir ben gelmiyorum niye demiyor neymis kizim cok heveslenmis onu tek gonderirse akli kalirmis abisi mesaiden gelip yola cikmis uykusuzmus iyide o zaman niye ayak yapiyon istersen gitmem filan diye kaynanama gelince kendi kizini evde bir gun tek birakmayan kadin bana gelince kalirsin kapini kitlersin diye lafa atlamasina ne demeli
Sonuc olarak kimseye bisey demedim aksine gitsinler kizimada degisiklik olur deyip esimide ben ikna ettim guya..onlara firsat vermemek adina sakin davrandim ama bozuldum esime icten ice..belkide haksizimdir bilemiyorum kaynanamla aramizdaki hissiyat cok farkli sanki kendimi kaybetmis hissettirdi bi olay ondan asil bunalmam belkide

ben çok sinir olurum böyle bak istersen gitmem deyip bi elini kapıya koyanlara. gideceksen git gitmeyeceksen gitme, topu size atınca sorumluluk da sizde oluyor. aklında gitme deseniz kötü olacaksınız, demeyeceğinizi biliyor. niye gittin diye kızamayacaksınız çünkü gitme dememiş oluyosunuz.

Madem eşiniz topu size attı ben razı değilim deseydiniz keşke, arabanız ticari araç falan mı? Siz de gitmek isteseniz nasıl sığacaktınız araca onu anlayamadım?
Önceden plan yapılmış, eşinizi şöför olarak kullanmak istemişler kabul etmez diye çocuğu ayartmışlar işte...
Haftasonu herkeste hafta yorgunluğu oluyor sizin eşiniz çalışmıyor mu hafta içi?
Bir de 8 saat yol az değil yani, ben olsam razı olmazdım kesinlikle. İşgüzar kaynana!
Bu arada kocan kendi ailesiyle kötü olmaktansa ihaleyi sana bırakmayı tercih etmiş klasik Türk erkeği!

benim sinirlendigim hic ortada boyle bisey yokken yapilan emrivaki..

Evet sinir bozucu. Haklısın.

kendi kizini evde bir gun tek birakmayan kadin bana gelince kalirsin kapini kitlersin diye lafa atlamasina ne demeli

Belki mevki olarak, komşu olarak daha güvenilir bir yerde olduğunuzu düşünüyor vb.
Yine de inceliksiz bir davranış.

ama bozuldum esime icten ice..

Canım en azından eşin dönüp "Sen istemezsen gitmem" diyebilmiş, burada neler okuyoruz.
Erkekler sanırım bunu bizim anladığımız gibi anlamıyor, bi de kendi annesi ya, dar bakıyor biraz daha.
Sinirlenme, madem ki ses etmemişsin, tatlı tatlı gitsinler gelsinler.

Yalnız eşin geri döndüğünde çek karşına, rahatsız olduğun bu noktayı birlikte değerlendirin ve bir daha olmaması adına alabileceğiniz önlemleri gözden geçirin, beklentilerinizi dile getirin.

Bu akrabalarin bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden biktim ben ya. Kendi kendilerine yeten versiyonlari yok mu şunların ya. Arabasi bozulduysa tamir edilince gitsin ne alaka en basta ona sinir olurum yani beyfendi oh ne ala her memlekette bi karı yapmış cocugunu gidip görme tasası size düşüyor. Kaynana olacak sinsi de cocugun aklina giriyor seytanin beden bulmus hali ya hic utanmiyorlar da. Gitme deseydib hazir aklım sizde kalcak deyince basbaya blöf yapıyor, o blöfu gorcektin orda.

Keske benim enistemin yaninda da şoförluk bilen birisi olsaydi, yari yolda degisirlerdi boylece bir aileden 4 kişi trafik kazasinda ölmezdi. :(
Boyle seylere takilmayin. Esinizin gitmesi iyi olmus. Uykusuz insan araba kullanmasin yazik gunah..

Madem eşiniz topu size attı ben razı değilim deseydiniz keşke, arabanız ticari araç falan mı? Siz de gitmek isteseniz nasıl sığacaktınız araca onu anlayamadım?
Önceden plan yapılmış, eşinizi şöför olarak kullanmak istemişler kabul etmez diye çocuğu ayartmışlar işte...
Haftasonu herkeste hafta yorgunluğu oluyor sizin eşiniz çalışmıyor mu hafta içi?
Bir de 8 saat yol az değil yani, ben olsam razı olmazdım kesinlikle. İşgüzar kaynana!
Bu arada kocan kendi ailesiyle kötü olmaktansa ihaleyi sana bırakmayı tercih etmiş klasik Türk erkeği!
Aynen oyle oldu simdi kaynim ozel sektorde aksam 9 a kadar calisiyor isi agir patronundan zor bela izin almis ama arabasi dandik sorunlu bi araba 8 saat gidilmez gecen sene istedi vermedik bu sene esim bisey diyemedi arabayi almasi hic muhim degil araba evet genis konforlu helali hos olsun gitsin gorsun cocugunu..
Aksam erken cikamamis hic uyumadan yola cikacak ve bizim arabada zorlaniyomus bunlari kaynanam duyunca bize ille gelin dedin esimle benim son ana kadar haberimiz yoktu e benim kucuk kizida yeni yikamistim bu sogukta 2 gun biz napcaz orda diye ben gitmeyek dedim hos esimde istemiyodu bastan ama her zamanki gibi ikna ettiler hayir evde tek kalmam hoc sorun degil kadinin kasitli yaptigini dusunmem sorun hani beni cok iyi taniyo yillarca birlikte oturdum biliyo icten ice sorun olcagini boyle zafer kazanmis gibi tavri

Kazanın kimin başına geleceği de hic belli olmaz. Durduk yere eşiyle çocuğu da o araçta yağmurlu hava neticede o kadar kisa zamanda git gel 16 saat yol herkes için tehlikeli. Bu tarz akrabalar kendilerini gebertmekle kalmaz tum sülaleyi gebertebilirler isguzarliklariyla.

bence de iyi olmus . takilacak mesele degil .

Evet sinir bozucu. Haklısın.

Belki mevki olarak, komşu olarak daha güvenilir bir yerde olduğunuzu düşünüyor vb.
Yine de inceliksiz bir davranış.

Canım en azından eşin dönüp "Sen istemezsen gitmem" diyebilmiş, burada neler okuyoruz.
Erkekler sanırım bunu bizim anladığımız gibi anlamıyor, bi de kendi annesi ya, dar bakıyor biraz daha.
Sinirlenme, madem ki ses etmemişsin, tatlı tatlı gitsinler gelsinler.

Yalnız eşin geri döndüğünde çek karşına, rahatsız olduğun bu noktayı birlikte değerlendirin ve bir daha olmaması adına alabileceğiniz önlemleri gözden geçirin, beklentilerinizi dile getirin.
Cok olgun ve guzel yazmissin mantikli denicem sakin kalmayi ama gelince trip aticam o kesin

Kendiniz diyorsunuz ben ikna ettim diye.

Kayınvalidenizin yaptığı hoş değil, o tamam ama eşinizin yaptığı bir şey yok.
Ben gidicem dememiş, siz git demişsiniz hatta diretmişsiniz.
O da istiyormuş ki ikna olmuş ama aklım sende kalır demiş kaç defa.

Madem bozulacaktınız, aklım sende kalır dediğinde bir daha git demeseydiniz.
2 gün altı üstü.

Ya varya kadınları anlamıyorum bazen :) Ada'ma demişsin ki git benim için sorun olmaz kız da heveslendi. Şimdi de istemese gitmez diyorsun :) yani Adam gerçekten çok hevesli değildir ama hem abisine kıyamamıştır hem kızına kıyamamıştır hemde konunun uzayıp seni rahatsız etmesini istememiştir. Bence baya bi gereksiz yere uzatmış olursun. Hem senin evde tek kalman senin yeterliliğinle alakalı. Boşa eşin gelince ağzınızın tadını bozma. Sor güzelce neler yaptınız diye güler yüzlü olun. Hayat güzel

Ya varya kadınları anlamıyorum bazen :) Ada'ma demişsin ki git benim için sorun olmaz kız da heveslendi. Şimdi de istemese gitmez diyorsun :) yani Adam gerçekten çok hevesli değildir ama hem abisine kıyamamıştır hem kızına kıyamamıştır hemde konunun uzayıp seni rahatsız etmesini istememiştir. Bence baya bi gereksiz yere uzatmış olursun. Hem senin evde tek kalman senin yeterliliğinle alakalı. Boşa eşin gelince ağzınızın tadını bozma. Sor güzelce neler yaptınız diye güler yüzlü olun. Hayat güzel
Adam da yeğenini özledi belki, canı gitmek istemiş de olabilir ne var yani bunda.

Kayınvalidenin tavrı ve tarzı rahatsız edici de adama kızacak ne var.

Son düzenleme:
Kendiniz diyorsunuz ben ikna ettim diye.

Kayınvalidenizin yaptığı hoş değil, o tamam ama eşinizin yaptığı bir şey yok.
Ben gidicem dememiş, siz git demişsiniz hatta diretmişsiniz.
O da istiyormuş ki ikna olmuş ama aklım sende kalır demiş kaç defa.

Madem bozulacaktınız, aklım sende kalır dediğinde bir daha git demeseydiniz.
2 gün altı üstü.
Esim de kaynanamda bunu icten ice sorun etcegimi biliyolar esim aslinda gitmesini istemedigimide biliyo o kadar insanin yaninda beni birakma tek kalmayim demek istemedim sonucta onun dusunmesini bekledim kaynanamda kalir nolcak sanki deyince onlara firsat verip sorun cikarmak istemedim e bu arada kizimda agliyo nolur baba gidelim diye

Esim de kaynanamda bunu icten ice sorun etcegimi biliyolar esim aslinda gitmesini istemedigimide biliyo o kadar insanin yaninda beni birakma tek kalmayim demek istemedim sonucta onun dusunmesini bekledim kaynanamda kalir nolcak sanki deyince onlara firsat verip sorun cikarmak istemedim e bu arada kizimda agliyo nolur baba gidelim diye
O zaman kimin ne düşündüğünü boşverip net olacaksınız.
Adam da ailesiyle bir şey yapmak istemiş, o an heveslenmiş olabilir.

Büyütmeye değecek bir mesele değil. Hele eşine trip yapmana hiç gerek yok. Boşu boşuna huzurunu bozarsin. Madem kayinvaliden bu konuda sıkıntılı eşine trip yaparak, kendini huzursuz ederek onun istediğini yapmış olursun.

Kızın kuzenini görecek, esin yeğenini görecek. Abi uykusuz araba kullanmayacak, kaza ihtimali azalacak. Sen de küçük kızinla anne kız başbaşa bir hafta sonu geçireceksin. Nerden bakarsan bak güzel olmuş bence.

Evde tek kalmam inan sorun degil sorun su biz bi aileyiz ben cocukla zor olur deyince esimde haklisin biz gitmeyek diyo ama annesi iki laf edince hemen aaa gitsek mi biz kizimla bak cok hevesli kizarmisin kusermisin diyo yani kadina karsi surekli savas halinde gibi olunca kendimi yenilmis hissettirdi o canimi sıkan..hani ifadeyi gorseniz baaakkk noldu gidiyoz biz sen gelmediginle kal havalari..iiyyy

madem yorgun ve araçla bile 8 saat sürüyor yol, niye uçakla gıtmıyor? hem zamanı kısıtlı
hem de yollarda harcıyor o zamanı. arabanın amacı neymiş yani.
bencede emrivaki olmuş, ama cocuk kısmı tabii ki..
sonucta eşin istemese seni arada bırakmaz '' gelemem işim var '' derdi

Back
X