sizce bu olay normal mi ? tepkiniz nasil olurdu

Kizim 7 yasinda en cok istedigi seydi kuzenini gormek yilda bi kere anca goruyor oda yaz tatilinde gelirse..surekli ara surekli kuzenini dilinden dusurmez kizimin gitmesi onun icin cok iyi oldu hani esim abisiyle bir gitse deseki zorlancam gelsen iyi olur dese abisi eyvalah kaynanam cikardi herseyi kaynim agzini acmadi
Once hep birlikte gidek dedi ben yok yaa filan deyince hemen esime ve kizima israra basladi oylede baskin israrci bi karakterki..ve olay oyle gelistiki bana sen gelmiyosan gelme daha iyi iste biz ne guzel gider gezeriz e getirdi oyle kaldim yani orda ben esime sende gitme desem bu sefer adam kaza yapar ben sebep olurum onlarin gozunde..ve kaynanayla surekli bi sidik yarisindayiz yani kim kime gol atcak gibi bi durumda olup boyle olunca kotu hissettim herseyin farkinda olan esimde gitmemeliydi cunku gitmeden dedim ona bak annen yine kasitli beni sinir ediyo kendi kizi olsa amaaaan nolcak kapatir kitler kapisini merak etcek ne var demezdi dedim esime oda takma he de her zamanki halleri cahil iste deyip gecti beni esim taniyo sonucta kaynanamda iyi biliyo kendimi yiyecegimi..ama herkes tarafindan bisey yerine koymayip naparsa yapsin dediler topluca..esim resim armis kizim cok mutlu oldu tek iyi yani bu

Sırf şu yüzden batıya dönmek istemiyorum yemin ederim yaa. Ne kadar uzak o kadar iyi..

madem uykusuzluktan bukadar korkuyor otobusle gıtsınler hem daha uyguna gelırdı hemde uyku sorunu ortadan kalkardı
ben olsam ıcıme sınmıyor derdım
emrıvakılerden hıc hoslanmam bu ne ya

Ben asil bu kadar millet kadinin evinemi gitcek yoksa baba cocugu alip disardami kutluyacaklar onu merak ettim.eger herkes bi arada olcaksa ben sahsen istemezdim.

Evde tek kalmam inan sorun degil sorun su biz bi aileyiz ben cocukla zor olur deyince esimde haklisin biz gitmeyek diyo ama annesi iki laf edince hemen aaa gitsek mi biz kizimla bak cok hevesli kizarmisin kusermisin diyo yani kadina karsi surekli savas halinde gibi olunca kendimi yenilmis hissettirdi o canimi sıkan..hani ifadeyi gorseniz baaakkk noldu gidiyoz biz sen gelmediginle kal havalari..iiyyy
Çözüm kimseyle sürekli savaş halinde olma

Ya tam savaş ambargo koy görüşme soğuk savaş rusyası Amerika'sı ya da Küba ABD gibi ya da barış antlaşması yap belli sınırlarda davran

Hem görüş hem bunu üstünlük meselesi olarak algıla sıkıntılı olur

Aynı siteye eşi taşınmak isteyen de siz miydiniz

Bir de eltiye neden yolluk hazırladınız ben onu da anlamadım

o hazırlığı görsem o da gelmek istiyor da söyleyemiyor diye düşünür ben de sizi davet ederdim üstüne de ısrar ederdim

ben çok sinir olurum böyle bak istersen gitmem deyip bi elini kapıya koyanlara. gideceksen git gitmeyeceksen gitme, topu size atınca sorumluluk da sizde oluyor. aklında gitme deseniz kötü olacaksınız, demeyeceğinizi biliyor. niye gittin diye kızamayacaksınız çünkü gitme dememiş oluyosunuz.

Madem uykusuz otobüsle gitselermiş. Yol masrafını eşine yaptırmak amacıyla mı acaba sizin arabayla gitmek istediler. Hem daha önce arabanızı vermek istememişsiniz neden bir daha arabayı istiyorlar.

ben çok sinir olurum böyle bak istersen gitmem deyip bi elini kapıya koyanlara. gideceksen git gitmeyeceksen gitme, topu size atınca sorumluluk da sizde oluyor. aklında gitme deseniz kötü olacaksınız, demeyeceğinizi biliyor. niye gittin diye kızamayacaksınız çünkü gitme dememiş oluyosunuz.[/QUOTE
çok güzel açıklamışsınız.eşimde pahalı ve gereksiz bir şey alacağı zaman aynen dediğinizi yapıyor.sonrada seninde gönlün vardı sen dedin al diye diyor.sorumluluktan kaçmak basbaya.

Aslında yerinizde olsam olaylar kendiliğinden böyle gelişse gitmelerini isterdim hiçte kızıcağım sorun ediceğim bişey olmazdı.Gayet normal geliyor bana dediğiniz gibi kızınızda kuzenini görücek eşinizde gider evde yalnız kalmaktan bişey çıkmaz yani altıüstü 1-2 gece.Ama durum kaynana emrivakisi yüzünden olursa belki bende normalde gitmesini sorun etmiceğim halde sinirlenebilirdim. Emrivakilerden hiç hoşlanmam çünkü.

Keske benim enistemin yaninda da şoförluk bilen birisi olsaydi, yari yolda degisirlerdi boylece bir aileden 4 kişi trafik kazasinda ölmezdi. :KK43:
Boyle seylere takilmayin. Esinizin gitmesi iyi olmus. Uykusuz insan araba kullanmasin yazik gunah..
Başınız sağolsun canım çok üzüldüm. .

Sağ salim gidip dönsünler inşallah. .ama eşinizle bu rahatsız konuyu mutlaka konuşun. Kimsenin emrivaki yapması hoş değil. Hem küçük bebekle yalnız kalmışsınız. Allah korusun acil bir durum olsa varmı birileri gelecek?

Acil bisey olsa babannemle ayni binadayiz tek olsamda hallederim sorun degil de hani bi is gezisi filan olsa mecbur dersin ama keyfi ve son dakka olan bi olay esim hem hevesli hemde kizarsan gitmeyim diyo yani benim kizmam mi gerek biz bi aile degilmiyiz benim mi agzimla gitme etme demem gerek senin aklin mantigin yokmu arti karini tanimiyomusun esim eve gec gelcek olsa pencerede beklerim uyumam gerilirim bilir yani 8 saatlik yola gitmem nedir ben ona git istersen dedim cunku gitmem etmem diyodu gozum arkada kalir diyodu anniskosu cabuk ikna etti orda pansiyonda kalacaklar yani hepsi bi arada degil esim kizim ve kaynana kalacak bu gece yatcaklar yarin sabah yola cikcaklar yani 1 gun durmak icin iki gun yol cekecekler

Valla normalde surekli konusur derdimi guzelce anlatirim kendimi iyi ifade ederim adamla 8 senedir evliyim ve biliyoki en hassas oldugum konu eve gec gelmesi filan yani agzimla git demem onu cok hevesli gordugum icin arti kaynim cok bitkin yorgundu ama bu hep boyle biz hep millete gore mi kendimizi ayarlicaz bi hafta sonumuz var her hafta buraya gelin e gidiyoruz yok kalin cocuk durmaz diyorum bu sefer esime israr ediyolar

Ben sorun etmezdim. Kayınvalidenin seninle güç savaşı mı var onu bilmiyorum ama ben eşimin ailesinde bu güç savaşlarını tatlı dille, iyi niyetle hallettim. Eşim benim iyi niyetimi gördükten sonra zaten hep ben kazandım. Ama kazanmak için oynamadım :KK53: Gerçekten, bana saygısızlık etmedikten sonra hem kapım açık, hem de geniş aile olmasını seviyorum. Oğlum da onlarla kalabilir, eşim de görebilir, ben de müsaitsem giderim.

Küçük bebeğin var, sen de 2 gün dinlenirsin. Yemek hazırlama derdi yok, bir gün bebeğinde kendine ayırırsın. Kaynın çok güzel bir şey için gidiyor, izin almış ve uykusuzmuş.

İnsan kendini iyi zamanda değil, böyle bir anda gelişen zor zamanlarda belli eder. Bu iyiliği yapmış olduğunuz, hem arabayı verip, hem yokluk hazırlayıp, hem de eşini gönderdiğin için, kızını da gönderip hem onu, hem eşinin yeğenini sevindirdiniz için bence çok iyi bir şey yaptın.

Kayınvaliden kötü düşünmemiş bence. Bebekle 2 gün yalnız kalsan bir şey olmaz. Benim fikrim bu. İyilik yapınca gerisini düşünme. Eğer Eşin kıymet bilecek biriyse, döndükten sonra annen şöyle dedi, böyle yaptı demek yerine, iyi yaptınız, nasıl geçti de. Eğer sen izin verdin diye hep fazlasını yapacak biriyse bu konudan çok bahsetme, yalnızca naz yap, neyse bir seferlik, önemli bir iş içindi filan diye.

Benim fikrim bu yönde. İyi yapmışsınız bence eşinle.

Ben sorun etmezdim. Kayınvalidenin seninle güç savaşı mı var onu bilmiyorum ama ben eşimin ailesinde bu güç savaşlarını tatlı dille, iyi niyetle hallettim. Eşim benim iyi niyetimi gördükten sonra zaten hep ben kazandım. Ama kazanmak için oynamadım :KK53: Gerçekten, bana saygısızlık etmedikten sonra hem kapım açık, hem de geniş aile olmasını seviyorum. Oğlum da onlarla kalabilir, eşim de görebilir, ben de müsaitsem giderim.

Küçük bebeğin var, sen de 2 gün dinlenirsin. Yemek hazırlama derdi yok, bir gün bebeğinde kendine ayırırsın. Kaynın çok güzel bir şey için gidiyor, izin almış ve uykusuzmuş.

İnsan kendini iyi zamanda değil, böyle bir anda gelişen zor zamanlarda belli eder. Bu iyiliği yapmış olduğunuz, hem arabayı verip, hem yokluk hazırlayıp, hem de eşini gönderdiğin için, kızını da gönderip hem onu, hem eşinin yeğenini sevindirdiniz için bence çok iyi bir şey yaptın.

Kayınvaliden kötü düşünmemiş bence. Bebekle 2 gün yalnız kalsan bir şey olmaz. Benim fikrim bu. İyilik yapınca gerisini düşünme. Eğer Eşin kıymet bilecek biriyse, döndükten sonra annen şöyle dedi, böyle yaptı demek yerine, iyi yaptınız, nasıl geçti de. Eğer sen izin verdin diye hep fazlasını yapacak biriyse bu konudan çok bahsetme, yalnızca naz yap, neyse bir seferlik, önemli bir iş içindi filan diye.

Benim fikrim bu yönde. İyi yapmışsınız bence eşinle.
Tum iyi niyetimle ses etmedim iste sonucta kizim suan cok mutlu e kuzenide babasini gordu yil 1 anca goruyor kaynim kizini helali hos olsun karsimdakiler iyi niyetliyse art niyet yoksa gercekten can feda..benim tahammul edemedigim sey kaynanam beni cozmus herseye tadimiz kacmasin diye ses etmeyim dedikce salak yerine koyup uyanik geciyor hani sanki ben safim yada onlardan korkuyorum ondan hep he hos diyorum saniyo en ufak bi zit gorus bildirsen isi hemen kavgaya dokuyo bende esimle iyi olalim bosver idare et dedikce icten ice ne kizdigimi neye uzulcegimi oyle iyi taniyoki kasitli oldugunu dusunuyorum

Emrivaki yapılması hoş değil tabi
Ya gitme deseydin ya da git git değişiklik olur kızımıza da demeseydin bence
Olan olmuş kurcalama artık

Simdi esimin abisi yillar once ayrildi ve eski esiyle kizi baska sehirde yasiyor bu sene ikinci kez evlendi kizi baska sehirde oldugundan yilda iki kez gidiyor goruyor
Simdi bu hafta kizinin dogum gunuymus bize 8 saat uzaklikta baska sehirde olan kizina gitmek icin is yeri kaynima 2 gun izin vemis arabasida bozuk oldugundan bizden arabayi istedi esimde tabi abi gel al lafimi olur dedi buraya kadar sorun yok cuma aksami kaynim ve yeni karisi bizden arabayi alip yola cikmak icin geleceklerdi bende yolluk pasta borek filan yaptim ama olaylar farkli gelisti..
Kaynim ve esini beklerken kaynanamda geldi oda onlarla gidiyormus iceri girdiler cay filan ikram ettim ben saniyorum ki arabayi alcaklar 3 u gitcekler sonra kaynanam basladi illa sizde gelin bende yok artik dedim iki kucuk cocukla bana zor olur hava soguk kis gunu zaten 1 gece kalincak ve 8 saat yol zaten..gittigimize degmez dedim esimde bana katildi ama asil meslese kaynim cok uykusuzmus arabayi o kadar zaman zor surermis akli oglunda kalirmis kaynanam boyle israr etti zaten birbirimizden pek haz etmeyiz sonra gidip gorcekleri kiz benim kizimla yasit ve kardes gibiler cok duskun kizim ona..bu safer basladi cocugun aklina dokmaya seni kuzenine goturuyum soyle boyle diye tabi kizim duyunca kudurdu kaynanam demesinmi kizim ve esim onlarla gitsin ben kucuk kizimla evde duruyum madem onla gelemem diyosun kitlersin kapini nolcak sanki dedi ben hic tepki vermedim baktim kizimda cok istekli esime sen bilirsin dedim oda aklim sende kalir gitmem oyle filan dedi baya dil doktu gitmem dedim sen git istiyosan sorun degil cocukta sevinir dedim biz minikle kaliriz kapimizi kapatir dedim tabi bu arada bizimki yok icime sinmez yok aklim kalir diyo ama bi yandanda istekli sonuc olarak kizimla esimde gitti onlarla 2 gun durcaklar yarin geliyolar ya benim sinirlendigim hic ortada boyle bisey yokken yapilan emrivaki..arti esim duruyo duruyo kulagima egiliyo bak istiyosan gitmem diyo sonra aklim kalir diyo yani topu bana atiyor madem icine sinmez illa benim gitme olmaz mi demem lazim hayir ben gelmiyorum niye demiyor neymis kizim cok heveslenmis onu tek gonderirse akli kalirmis abisi mesaiden gelip yola cikmis uykusuzmus iyide o zaman niye ayak yapiyon istersen gitmem filan diye kaynanama gelince kendi kizini evde bir gun tek birakmayan kadin bana gelince kalirsin kapini kitlersin diye lafa atlamasina ne demeli
Sonuc olarak kimseye bisey demedim aksine gitsinler kizimada degisiklik olur deyip esimide ben ikna ettim guya..onlara firsat vermemek adina sakin davrandim ama bozuldum esime icten ice..belkide haksizimdir bilemiyorum kaynanamla aramizdaki hissiyat cok farkli sanki kendimi kaybetmis hissettirdi bi olay ondan asil bunalmam belkide
Ben blöf olduğunu düşünmüyorum. Bi tarafta ısrar eden anne var ve abisi kaza yapsa suçluluk duyacak eşiniz. Öte yanda gitmesini istemeyen ama gitme demeyen eş. Erkekler bazen düz olmak işlerine geldiği için de düz olabiliyorlar kabul ediyorum ama geldiğinde niye gittin deseniz gitme demedin vs vs diyecek. Yerinizde olsam Zaman içinde yavaş yavaş haklı gerekçeler göstererek bu tür durumlarda neden Nasıl düşünüp davranması gerektiği konusunda konuşurdum. Misal sen şehir dışındayken küçük bebeğimiz ateşlense ben ne yapardım? Evet onlar da ailen ama önceliğin biz olmalıyız abin gece uyuyup sabah erkenden yola çıkabilirdi ..

Back
X