sizce bu olay normal mi ? tepkiniz nasil olurdu

Eşiniz istemem yan cebime koy modunda.
Gitme deseydiniz de durmadan başınıza kakardı.
Sinir bozucu bir durum ama boşverin, kafanızı dinleyin.

Büyütmeye değecek bir mesele değil. Hele eşine trip yapmana hiç gerek yok. Boşu boşuna huzurunu bozarsin. Madem kayinvaliden bu konuda sıkıntılı eşine trip yaparak, kendini huzursuz ederek onun istediğini yapmış olursun.

Kızın kuzenini görecek, esin yeğenini görecek. Abi uykusuz araba kullanmayacak, kaza ihtimali azalacak. Sen de küçük kızinla anne kız başbaşa bir hafta sonu geçireceksin. Nerden bakarsan bak güzel olmuş bence.
Boyle guzel yorumlar hemen yumusatiyo zaten :) ondan konu actim iyikide acmisim orasi oyle ama kaynana uzaktan bizi kumanda edemeyecegini de ogrencecek bakicaz artik bi sekilde

Böyle durumlarda anlaşılmayı beklemek anlamsız oluyor
Ne istiyosanız açık açık söyleseydiniz bence
Hem ses etmeyip hem de içinde biriktirmek sadece size zarar verir

Aynen oyle oldu simdi kaynim ozel sektorde aksam 9 a kadar calisiyor isi agir patronundan zor bela izin almis ama arabasi dandik sorunlu bi araba 8 saat gidilmez gecen sene istedi vermedik bu sene esim bisey diyemedi arabayi almasi hic muhim degil araba evet genis konforlu helali hos olsun gitsin gorsun cocugunu..
Aksam erken cikamamis hic uyumadan yola cikacak ve bizim arabada zorlaniyomus bunlari kaynanam duyunca bize ille gelin dedin esimle benim son ana kadar haberimiz yoktu e benim kucuk kizida yeni yikamistim bu sogukta 2 gun biz napcaz orda diye ben gitmeyek dedim hos esimde istemiyodu bastan ama her zamanki gibi ikna ettiler hayir evde tek kalmam hoc sorun degil kadinin kasitli yaptigini dusunmem sorun hani beni cok iyi taniyo yillarca birlikte oturdum biliyo icten ice sorun olcagini boyle zafer kazanmis gibi tavri
Anlıyorum sizi, bizim de bu şekilde yapılan emrivakilerle ilgili sorunumuz vardı, sakin bir zamanda eşimle oturup konuştum, başkalarının yanında bana sorumluluk yükleyen sorular sormaması gerektiğini, böyle durumlarda benim ne fikirde olacağımı ona göre karşı tarafa uygun bir cevap vermesi gereken kişinin kendisi olduğunu anlattım. Çok şükür şu an böyle bir durum yaşandığında verilecek cevaplardan şüphem olmuyor.

Siz de eşiniz döndükten bir kaç gün sonra derdinizi anlatın, topu size atmaması gerektiğini böyle bir durumda sizin de bir aileniz olduğunu ve herkesten daha önemli olduğunu anlatın lütfen. Kısa zaman aralığında 16 saat yolculuk akıl karı değil.

Kimseye hoş görünmeniz de gerekmiyor, siz ne yapsanız birilerinin gözünde değeriniz değişmiyor zaten emin olun (kv-kp)
O yüzden eşiniz size sordu madem ben razı değilim deyin kestirin atın böyle bir durumda.
Düşüncem biraz sert olabilir ama inanın tecrübe ettim bunları hep :KK43:

madem yorgun ve araçla bile 8 saat sürüyor yol, niye uçakla gıtmıyor? hem zamanı kısıtlı
hem de yollarda harcıyor o zamanı. arabanın amacı neymiş yani.
bencede emrivaki olmuş, ama cocuk kısmı tabii ki..
sonucta eşin istemese seni arada bırakmaz '' gelemem işim var '' derdi
Is yeri ucak bileti alalim demis hem zamandan yana daha cok vakit gecirirsin demisler ama o zaman yeni karisi gidemicekti oda arabayla gidiyim demis bilet istememis herkes karisini yanina almak istiyo gonul koyar diye sonra sonuc boyle oluyo o a kiziyorum iste kaynim annem yasindaki yeni karisini birakmazken bizimki kucucuk kizimla benim gelmicegim halde yola dusunuyor

Boyle guzel yorumlar hemen yumusatiyo zaten :) ondan konu actim iyikide acmisim orasi oyle ama kaynana uzaktan bizi kumanda edemeyecegini de ogrencecek bakicaz artik bi sekilde

Eşine trip yapınca bu dediğin olmayacak ki guzelcim. Ne yapacaksan, ne diyeceksen kayinvalideciginle halletmelisin. Eşine de güzel bi dille anlat derdini bence.

Is yeri ucak bileti alalim demis hem zamandan yana daha cok vakit gecirirsin demisler ama o zaman yeni karisi gidemicekti oda arabayla gidiyim demis bilet istememis herkes karisini yanina almak istiyo gonul koyar diye sonra sonuc boyle oluyo o a kiziyorum iste kaynim annem yasindaki yeni karisini birakmazken bizimki kucucuk kizimla benim gelmicegim halde yola dusunuyor
karısı neden gıdemeyecektı? tek kişilik alıyorsalar
o da eşine alsaysaydı bilet. bunlar bahane bence
aracla yolculuk etmek ıstemısler

Cok olgun ve guzel yazmissin mantikli denicem sakin kalmayi ama gelince trip aticam o kesin

Teşekkürler yalnız eşine izin vererek trip hakkını kaybettin.
Senin demek istediğini anladım ben, ayak üstü spontane gelişen bir durum değil,
"Gayet planlıydılar" diyorsun. Şoför olarak eşin ayarlanmış, çocuğun da aklını çelerek gitmeyi garantileyeceklerini biliyorlardı diyorsun için için :) Aynı şeyi ben de düşünürüm ama eşim "İstersen gitmeyeyim" diye sorduğunda istemiyorsam "Gitme" derim.

Bunu ilk evlendiğimiz sene gözlemledim ben, beklentiler yıpratır :)
Çünkü kadın - erkek aklı illa ki farklı çalışıyor, beklediğin bir şey mi var, söyle bunu, adam müneccim değil, bilemez, anlayamaz, ondan bir kadın gibi düşünmesini bekleyemezsin ^_^

Trip at demiyorum, gelince oturun, güzel güzel konuşun. Gitmeden önce içinden geçeni, neyi beklediğini anlat ve bir dahaki sefere, benzer bir emrivakide nasıl davranmasını beklediğini tanıt.

Her evetin, evet demek olmadığını ayırt edebilecek hale getir eşini, mademki iletişiminiz var ^_^

bence karar mekanizması olmanız zaten aile içindeki ağırlığınızı gösteriyor...emin olun böyle bir durum eşinizin yaptığını hafifletici bir nedendir...en nihayetindede kardeşidir ...olumlu olmanız çok iyi olmuş....eşinize olumlu yaklaşımınız yapıcı bir insan olduğunuzu gösteriyor ama yıkıcı olmak çok kolaydır, vesveseleri kenara bırakın, bence çok doğru yapmışsınız....

Arkadaşlar erkekler dolaylı anlatımdan anlamıyor. Gitmesini istemiyorsan hayır ben istemiyorum gitme diyeceksiniz.

Sen şimdi Boşver kayınvalideyi falan bu iki gün sana ilaç gibi gelecek. At ufaklığı arabasına ana kız yürüyüş yapın, yemek yiyin,parka gidin. Tadını çıkarın ;)

Kizlar bastan istemiyorsan soyleseydin demis bi cogunuz soyleyemedim cunku adam bizim arabayi zor kullaniyor manuele aliskin birden frene basiyomus bi kac kere denetmis esim..e simdi ben orda insalarin yaninda gonlum yom desem bi kaza bela olur senin kaprisin yuzunden derler arti vicdan azabi cekerim adam 8 saat yol gidicek 1 gun kizini gorup hemen tekrar yola cikacak ondan ses etmedim yani abisiyle niye gitti niye tek kaldim degil ki sorun istesem giderdim yerde vardi esimde israr etti
Benim sorun ettigim kaynim hic esime gel ben zorlanirim filan demedi bile kaynanam kendi kendine illa gel o gelmiyosa dursun kucukle nolcak sanki diye israr ediyo ve zafer kazanmis edasi beni deli eden..yani kadina karsi beni malup ettigi icin kiziyorum esime...aslinda gitmedigim icin kendimede cok kizdim sonrada hava supermis orda burda ise sagnak yagis bide moralsizlik oooffff

Benzin de bedava değil hoş. Bir tane şirket alırdı bir uçak biletini de cebinden öderdi. Ha benzini eşine ödetecekse bilemem tabi.

Ne saçma işler otobüsle gitsin, uçakla gitsin illa ki arabayla mi gidilmeliymis.
Sen kızmış olabilirsin ama adama ısrarla git demissin o yüzden artık kızmaya hakkı yok.
Eşim de bazen gerekli cevabı veremez topu bana atar ve o zaman daha keyifli bir şekilde hayır diyorum ben. Kararın bende bittiğini görmüş oluyorlar.:KK55:
Bence sağ salim gelsinler de kavga çıkarma en azından kızın gezmiş oluyor.

Evde tek kalmam inan sorun degil sorun su biz bi aileyiz ben cocukla zor olur deyince esimde haklisin biz gitmeyek diyo ama annesi iki laf edince hemen aaa gitsek mi biz kizimla bak cok hevesli kizarmisin kusermisin diyo yani kadina karsi surekli savas halinde gibi olunca kendimi yenilmis hissettirdi o canimi sıkan..hani ifadeyi gorseniz baaakkk noldu gidiyoz biz sen gelmediginle kal havalari..iiyyy

Ben seni anladım.
Eşin düşünsün gitmesin istedin
O da yapmadı topu sana attı.
Uyanık olup keşke yalnız kalmak istemiyorum gitme deseydin.
Şimdi hem kendin git deyip üstüne trip atarsan hoş olmaz
Bir dahakine tavrını kesin koyup açıkça söyle
Bırak diğerleri ne düşünürse düşünsün

Ben olsam kızımı göndermezdim, eşim gider onun kararı ama çocuklarımı göndermem ben nerdeyim yavrularım orada tabii karar sizin ayrıca emrivakileri bende hiç sevmem gidecekse uykusuz yola çıkmasın veya daha öncede söylesin son dakikada olmaz...

Polyanna rolü ustlenemeyecek kadar fazla çalışıyor senin kafan. Iyi düşünmüyorsan, iyi taklidi yapma. İçten ice kendini yipratirsin. Baska kimseye hicbir sey olmaz.

Eski karısından olan cocugunu görmeye niye ısrar kıyamet yeni karısıyla gidiyor bu herif ya :)

Adam tek gitmek istemiyo ikinciler daha kiymetli oluyomus gonul koyar kiskanirmis ondan yeniyle gidiyo orasi beni baglamaz da benim herife ne demeli bide gittiginden beri 10 kere ariyo hani biliyo icten ice huzursuz oldugumu soruyo sorun varmi yok yani hadi sorun var diyelim 8 saat uzaktasin napacan sorun varsa sorun olur mu diye dusunen 10 kere aramak yerine ailesinin yaninda durur yinede boyle demiyorum yol hali hersey insan icin gelsin hele konusmucam hos asil ofkem annesine ama onada gitmem artik kolay kolay

Kayinvalideyle bi soguk savas var zannedersem.
Ben problem edilecek bi durum goremedim. Hani kadin hep evinize huzursuzluk veren islerinize karisan,esinizle tartismaya goturecek olaylara imza atan bir tip olsa belki..
Onun disinda arada gelip boyle hınzırlık yapsin yaw bosver :KK45:
En kotusu bu olsun kayinvalidelerin.

Senin kv çok akilliymis pat geldiler pat götürdüler esinle kızını kaynana iki arada derede emri vaki yapmış bende olsam kizardim benim istemediğim şeyi kv zorladiginda daha çok sinir olurum kizin kaç yaşında ben sanki izin vermezdim kızımın gitmesine

Back
X