Sizce bu siddet mi?

canım yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekden bence acele karar vermemlisin evliliklerde bunlar yaşanabiliyor ikinizinde psikolojik srnlarınız var bence bir uzmna gidim derim asla acele karar verme bak ne güzel hamileymişin bence eşinle konuşmayı dene psikolojikman iyi olmadıgını anlat ona en güzel şey konuşmak konuşabilmek oturun güzelce iki taraf hatalarıyla yüzleşşsin bence erkekelr bazen böle delirebiliyor

Keske konusabilseydik, denemedimmi saniyorsunuz, bundan bir ay önce cocugu aldiralim diye geldi, birkac gün öncede bogazima sarildi, benim icin gercekten zor verilmis bir karar inanin bana, aranizda beni yargilayanlarda olmus eyvallah, ama insanin gururu bir kez kirilmasin bende evlenmeden önce böyle biri degildim arkadaslar, keske onurluca cekip gitmesini bilseyi belki bir-iki ay sonra dediklerinizi düsünürdüm nerde hata yaptik düzeltebilirmiyiz diye ama kizimin yaninda bana böyle davranmasi beni cok yaraladi ve inanin bana o el bir kez kalktimi her zaman kalkar.

bana kalırsa sen onunla hiç barışma.......kendi yaptıklarına bakmıyor sürekli onu yargılıyosun farkındamısın ? ''o el bir kez kalktımı herzaman kalkar '' diyip duruyosun..lütfen önce kendini eleştir kendi hatalarını düzelt...

bunu o adam için değil, kendin için yap.

kelebe_k cok acimasizsiniz, ben zaten daha öncede söyledim tedavi görüyorum eskiden böyle olmadigimi söyledim hamilelik döneminde ilac alamadigim ve hormonlarimin degismesiyle travma gibi bir durumda oldugumu söyledim(bunu ben kafamdan söylemiyorum doktorum söyledi 3 güm hastenede kaldim) empatiye kurmussunuz ama benim yerime koymamissiniz kendinizi , ben su anada o kadar kötü durumdayimki 6 ay sonra ben ne yapicam onu düsünüyorum, kafayi degistirmek maalesef bir günde olmuyor Allah kimseye yasatmasin benim yasadiklarimi

burada senin haklı olduğun kadar eşin de haklı, seni suçlamak amacıyla söylemiyorum bunları sakın yanlış anlama. sana empati yapılmasını istiyorsun ama sen baştan beri yaşadıklarınızı düşünüp eşine empati yaptın mı? burada şiddeti tasvip ettiğimizden değil ama senin anlattığın kadarıyla sanırım eşinde depresyona girmiş, keşke zamnında sennle birlikte o da bir uzmandan yardım alsaydı, hatta tam aile terapistlik bi olay sizinki.

Canım ''bi kere kalkan el muhakkak bi daha kalkar'' demişsin.. bence yanılıyosun, o an sabrının taştığı anmış.. Arkadaşların da dediği gibi onun da psikolojisini düşünmeli, farklı bi ülke, işsizlik, alıştıklarından ayrı kalma..vs. Bütün bunların üzerine bir de senin acı söz ve davranışların eklenmiş.. Tamam sen hamilesin, üstelik çocuğunun gözleri önünde bu tarz bi hareket yapması yanlıştı.. ama yanlışlar tekrarlanacak diye bi kaide yok, o anki şartlar ve tutumunuz yüzünden durum böyle olmuş, ikinizin birlikte getirdiğiniz nokta bu, onun kendi kendine taşıdığı değil.. Birbirinize zaman verin, özellikle sen önce iyi olmak için çaba sarfet sonra seni seven birini kaybetmemek için.. Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Tabi ki şiddet şiddettir, tabi ki şiddet boşanma nedenidir. Ancak bazen öyle anlar olur ki kendini ifade edememenin ve karşındakinin anlayamamanın, çaresizliğin, uzaklığın verdiği içinden çıkılmaz duygusal gerilim bir patlama yaşatır insana. Bu da şiddettir elbette ama bazen de anlaşılabilir oluyor. Geçen sene kavga etmiştik eşimle. Bir noktada onun inadı yüzünden kavga öyle tıkandı ki nasıl olduğunu anlamadım birden karnına sertçe vurarak ittirdim. Bu şiddet mi evet şiddet. Eşime şiddet mi uyguladım, evet. Ama işte böyle bir patlama bir adamın karısını tokatlamasıyla da bir değil. Anlatmak istediğimi açıklamaya çalıştıkça yanlış anlaşılacağım galiba. Hiçbir şekilde şiddet gören bir kadına evliliğine devam et demem. Ama ağır bir öfke anında kendini kaybetmeyi de elbette bir seferlik olmak ve altında temel bir "hak görme" anlayışı olmamak kaydıyla "beşer şaşar" diye düşünmek gerekir. Sinir krizi geçirirken bardak kırmak gibi...
O nedenle, siz yaşadıklarınızı, öncesini ve sonrasını tekrar oturup düşünün. Hayatta birkez olacak bir patlama anı mıydı, yoksa içinde nokta kadar da olsa bilinçli bir tercih var mıydı? Eğer ilkiyse sizin için fedakarlıklar yaptığını söylediğiniz adama bir şans verin. Ama ikincisi ise, zerre kadar bile kendi tercihi varsa size olan fiziksel müdehalesinde arkanıza bile bakmayın.

bunlara katlanamayan erkeğin yurtdışında ne işi var,birde kalkmış kadının boğazını sıkıyor,donanımsız,hep kadın pışpışlıyacak,işin zor arkadaş,türk kadınlar öyle ,pış,pış,pış yani 3 çocuğu idare edeceksin eğer etmez isen şiddete devam

Siddet dedigim gibi ilk kez oldu ama daha önce kendine zarar veriyordu yani kendine vuruyordu sonra esyalari kirmaya basladi ve bu beni cok korkutuyordu hic karsilasmadigim bir durumdu, eline gecerse laptop, sehpa, bardak vs

Siddet dedigim gibi ilk kez oldu ama daha önce kendine zarar veriyordu yani kendine vuruyordu sonra esyalari kirmaya basladi ve bu beni cok korkutuyordu hic karsilasmadigim bir durumdu, eline gecerse laptop, sehpa, bardak vs

Tabi ki siz bunları söyleyince işin rengi değişiyor. Şu anlattıklarınız şiddete meyilli bir adam olduğunu düşündürüyor bana. O nedenle bir şans daha verin diyemeyeceğim. Daha önce kendini tutup şiddet eğilimini size yöneltmemiş ama bir kez bu sınırı geçtiyse tekrar geçecektir.

BEN KESİNLİKLE ACIMASIZ BİRİ DEĞİLİM ! TAM AKSİNE SON DERECE MERHAMETLİYİMDİR...SENİ YERDEN YERE VURMUYORUMKİ BANA ACIMASIZ DEMİŞSİN..SADECE GÖRDÜĞÜM HATALARINI VE YANLIŞLARINI SÖYLÜYORUM..BUDA YİNE SENİN İYİLİĞİN İÇİN...

TEDAVİ GÖRÜYOR OLABİLİRSİN,ZOR ŞEYLER YAŞAMIŞ OLABİLİRSİN...BUNU ANLIYORUM..AMA HERZAMAN KARŞI TARAFA YÜKLENMEKTE SENİ TEDAVİ ETMEZ..DAHADA BETER EDER..YANLIŞ ÜZERİNE YANLIŞLAR YAPARSIN..MUTSUZ OLURSUN..

BİR EVLİLİĞİN BİTMİŞ..BELKİDE MANEVİ YÖNDEN NE KAYIPLAR VERDİN..EE OZAMAN BARİ İKİNCİ EVLİLİĞİNDE BUNLARI YAŞAMAMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPSAYDIN..ÇEKİLMEZ DAVRANIŞLARIM OLDU HAKARET ETTİM FİLAN DİYOSUN ,YANİ TEDAVİ GÖRÜYOR OLMAN BUNLARI HOŞ KARŞILAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMEZKİ..EŞİNDE HERŞEYİNİ BIRAKIP GELMİŞ SENİN YANINA...BELKİ ODA MANEVİ SIKINTILAR SORUNLAR YAŞADI KENDİ İÇİNDE....BUNLARI HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ ? KARŞINDAKİNİN YERİNE KOYDUNMU KENDİNİ ? HEM HAMİLESİN BİRDE..NASIL EŞİNE ''YARIM SAAT İÇİNDE EVİ TERKET'' DİYEREK, BAZI ŞEYLERİ RİSKE ATABİLİYORSUNKİ ?

BENCE HOŞGÖRÜLÜ OLMAYA ÇALIŞARAK BAŞLA TEDAVİNE...VE HER SİNİRLENDİĞİNDE HER BUNALDIĞINDA KAVGA ÇIKARTAN BİR KADIN OLMA...AĞZININ AYARINI BOZMA..Kİ KARŞINDAKİDE SANA SAYGI DUYSUN..SENİ KIRMAYA KORKSUN...BÖYLE OLUNCA DAHA MUTLU OLURSUN VE HERŞEY ZAMANLA YERİNE OTURUR SENDE YAVAŞ YAVAŞ İYİ OLMAYA BAŞLARSIN MUTLU OLDUKÇA.....YOKSA KARŞINDAKİDE BİR GÜN PATLAR..VE SEN MUTSUZ OLMAYA DEVAM EDERSİN..

HERZAMAN DİYORUM..BİR KADINA EN ÇOK YAKIŞAN ŞEY ''asalettir''

dediğim gibi donanımsız, ruhen bozuk bir adam sizide bunalıma sürüklemiş,gelse aynısı olacak böyle adam çekilmez!

bazı şeyleri tam yazmamışsın,tam açıklamamamışsın.....bunu ilk kez yazıyosun...

sinirlendiğinde ,sürekli bişeyler döküp parçalayan insan sabrı olmayan ,sinirlerine hakim olamayan bir insandır...zaten şiddet eğilimi de bu tiplerde görülür...

sende bu davranışlar onda bu sinir olduğu sürece , aynı kaba sığamazsınız siz...

en iyisi birbirinize zaman verin...

sevgili kelebe_k daha yazmadigim inan bana o kadar cok sey varki ama bazi seyleri yazmak o kadarda kolay olmuyor maalesef, yazarken bile incinebiliyorsun

valla ilk mesajı okudum sadece ona göre yazıyorum
depresyonda olabilirsin, diyelim ki , öyle demiyorum varsayıyorum, eşini çok bunaltmış, çok üstüne gitmiş olabilirsin, ona psikolojik şiddet uygulamış olabilirsin istemeden, ama bu ona senin boğazına sarılma hakkı vermez, üstelik hamileyken, evet bu şiddettir, duvara bi yumruk atabilirdi siniri geçecekse, kapıyı vurup rahatlayana kadar koşabilirdi, ben senle yapamıcam diyip eşyalarını toplayıp gidebilirdi, bogazına sarılana kadar seçenek çoktu yani.
bunun için ayrılınır mı, bu tamamen senin vereceğin bir karar

Son düzenleme:
İki tarafı da dinlemeden bir sonuca varmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Ama depresyona girme hakkı yalnızca kadına ait değildir. Adam ülke değiştirmiş. Bazı insanlar şehir değiştirdiğinde bile depresyona giriyorlar. O da kendini bir anda hiç bilmediği bir yerde bulmuş, ne için; aşk için elbet...

Belki eşin de depresyondaydı, haberi yoktu. Kocan haklı değil yaptığı şeyde ama sen de haklı değilsin maalesef. Şiddet yalnızca tokatla, kötekle olmaz. Duygusal şiddet uygulamış olabilirsin. Belki de pasif-agresif davranmışsındır.

Nasıl ki sen yeni bir hayat yüzünden bunalımdaymışsın, aynı şey onun için de geçerli olabilir. Hem de onda olma olasılığı sendekinden daha fazladır.

Öncelikle sen sinirlerini yatıştırmayı öğrenmelisin, çünkü o senden daha zor durumda. Bak karnında onun bebeğini taşıyormuşsun. Yazık günah o sabiye. Aranı düzeltmeye bak derim ben.

Adam degilsin dedim hakaret ettim yani adam olana saygi duyarim ben dedim

şiddete karşıyım kimse kimsenin
canınnı yakmaya hakkı yoktur
hiçbir kadında bunu hak etmez
ama kabul edin çok ağar konuşmuşsunuz
bu söylediğiniz söz boğazınızı sıkması için geçerli bir sebep değil
ama ben eşinizin yerinde olsam o laftan sonra çıkar giderdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…