- 14 Aralık 2009
- 310
- 0
- 96
Keske konusabilseydik, denemedimmi saniyorsunuz, bundan bir ay önce cocugu aldiralim diye geldi, birkac gün öncede bogazima sarildi, benim icin gercekten zor verilmis bir karar inanin bana, aranizda beni yargilayanlarda olmus eyvallah, ama insanin gururu bir kez kirilmasin bende evlenmeden önce böyle biri degildim arkadaslar, keske onurluca cekip gitmesini bilseyi belki bir-iki ay sonra dediklerinizi düsünürdüm nerde hata yaptik düzeltebilirmiyiz diye ama kizimin yaninda bana böyle davranmasi beni cok yaraladi ve inanin bana o el bir kez kalktimi her zaman kalkar.
bunlara katlanamayan erkeğin yurtdışında ne işi var,birde kalkmış kadının boğazını sıkıyor,donanımsız,hep kadın pışpışlıyacak,işin zor arkadaş,türk kadınlar öyle ,pış,pış,pış yani 3 çocuğu idare edeceksin eğer etmez isen şiddete devamCanım ''bi kere kalkan el muhakkak bi daha kalkar'' demişsin.. bence yanılıyosun, o an sabrının taştığı anmış.. Arkadaşların da dediği gibi onun da psikolojisini düşünmeli, farklı bi ülke, işsizlik, alıştıklarından ayrı kalma..vs. Bütün bunların üzerine bir de senin acı söz ve davranışların eklenmiş.. Tamam sen hamilesin, üstelik çocuğunun gözleri önünde bu tarz bi hareket yapması yanlıştı.. ama yanlışlar tekrarlanacak diye bi kaide yok, o anki şartlar ve tutumunuz yüzünden durum böyle olmuş, ikinizin birlikte getirdiğiniz nokta bu, onun kendi kendine taşıdığı değil.. Birbirinize zaman verin, özellikle sen önce iyi olmak için çaba sarfet sonra seni seven birini kaybetmemek için.. Umarım hakkınızda hayırlısı olur..
Tabi ki şiddet şiddettir, tabi ki şiddet boşanma nedenidir. Ancak bazen öyle anlar olur ki kendini ifade edememenin ve karşındakinin anlayamamanın, çaresizliğin, uzaklığın verdiği içinden çıkılmaz duygusal gerilim bir patlama yaşatır insana. Bu da şiddettir elbette ama bazen de anlaşılabilir oluyor. Geçen sene kavga etmiştik eşimle. Bir noktada onun inadı yüzünden kavga öyle tıkandı ki nasıl olduğunu anlamadım birden karnına sertçe vurarak ittirdim. Bu şiddet mi evet şiddet. Eşime şiddet mi uyguladım, evet. Ama işte böyle bir patlama bir adamın karısını tokatlamasıyla da bir değil. Anlatmak istediğimi açıklamaya çalıştıkça yanlış anlaşılacağım galiba. Hiçbir şekilde şiddet gören bir kadına evliliğine devam et demem. Ama ağır bir öfke anında kendini kaybetmeyi de elbette bir seferlik olmak ve altında temel bir "hak görme" anlayışı olmamak kaydıyla "beşer şaşar" diye düşünmek gerekir. Sinir krizi geçirirken bardak kırmak gibi...
O nedenle, siz yaşadıklarınızı, öncesini ve sonrasını tekrar oturup düşünün. Hayatta birkez olacak bir patlama anı mıydı, yoksa içinde nokta kadar da olsa bilinçli bir tercih var mıydı? Eğer ilkiyse sizin için fedakarlıklar yaptığını söylediğiniz adama bir şans verin. Ama ikincisi ise, zerre kadar bile kendi tercihi varsa size olan fiziksel müdehalesinde arkanıza bile bakmayın.
Siddet dedigim gibi ilk kez oldu ama daha önce kendine zarar veriyordu yani kendine vuruyordu sonra esyalari kirmaya basladi ve bu beni cok korkutuyordu hic karsilasmadigim bir durumdu, eline gecerse laptop, sehpa, bardak vs
kelebe_k cok acimasizsiniz, ben zaten daha öncede söyledim tedavi görüyorum eskiden böyle olmadigimi söyledim hamilelik döneminde ilac alamadigim ve hormonlarimin degismesiyle travma gibi bir durumda oldugumu söyledim(bunu ben kafamdan söylemiyorum doktorum söyledi 3 güm hastenede kaldim) empatiye kurmussunuz ama benim yerime koymamissiniz kendinizi , ben su anada o kadar kötü durumdayimki 6 ay sonra ben ne yapicam onu düsünüyorum, kafayi degistirmek maalesef bir günde olmuyor Allah kimseye yasatmasin benim yasadiklarimi
Siddet dedigim gibi ilk kez oldu ama daha önce kendine zarar veriyordu yani kendine vuruyordu sonra esyalari kirmaya basladi ve bu beni cok korkutuyordu hic karsilasmadigim bir durumdu, eline gecerse laptop, sehpa, bardak vs
Ben ikinci evliligimi 2 yil önce yaptim, ilk evliligim siddet yüzünden bitmisti.Ikinci evliligimde flört dönemi cok iyi gidiyordu ancak esim evlenip benim yanima yurt disina gelince hersey degisti,bizim icin zor bir sürec basladi, en büyük sorunumuz onun dogru dürüst bir is bulamamasiydi, hakkini yemiyim türkiyede cok iyi bir isi olmasina ve iyi bir maasi benim icin herseyini birakip buraya geldi(burda yasamak zorundaydik kizimin babasi burda oldugu icin)bu onun ilk evliligiydi üstelik, ben bu süre icinde depresyona girdim yanliz yasamaya alistigim icin evde kizimdan baska birinin esim bile olsa rahatsiz etmeye basladi ve her hareketi bana batmaya basladi, gittigim doktor bunun depresyonla alakali oldugunu söyledi, yani sizin anliycaginiz ben cekilmez biri haline geldim, esim yemek, ev isleri hepsinde bana gercekten yardimci biriydi, simdi 4 aylik hamileyim ve 3 gün önce bir kavga sirasinda bogazimi sIKtI üstelik kizimin yaninda oldu tüm bu olanlar ve su nada cok zor biri durumdaydim, yarim saat icinde evi terk etmesini söyledim ve türkiyeye gitti, ben bosanmaya karar verdim, cünkü siddet bir kez oldumu ikincisi mutlaka olur diye düsünüyorum ama kendimide cok kötü hissediyorum, burada konusabilecegim cok fazla arkadasim olmadigi icinde sizinle yani hic tanimadigim insanlarla paylasmak istedim[/QU
belkide bir anlık sinirine yenik düşmüş olabilir eşiniz.yaptığı hiç hoş değil ama eşinizde sizin için çok fedakarlık yapmış anlattığınız kadarıyla.kendi düzenini bırakıp sizin yanınızda olmak için yurtdışına gelmiş,ev işleri yemek her konuda yardımcı olmuş.sinirleriniz dinince bence karşılıklı adamakıllı konuşmalısınız..sonuçta ortada minik bir bebek var..
bazı şeyleri tam yazmamışsın,tam açıklamamamışsın.....bunu ilk kez yazıyosun...
sinirlendiğinde ,sürekli bişeyler döküp parçalayan insan sabrı olmayan ,sinirlerine hakim olamayan bir insandır...zaten şiddet eğilimi de bu tiplerde görülür...
sende bu davranışlar onda bu sinir olduğu sürece , aynı kaba sığamazsınız siz...
en iyisi birbirinize zaman verin...
Ben ikinci evliligimi 2 yil önce yaptim, ilk evliligim siddet yüzünden bitmisti.Ikinci evliligimde flört dönemi cok iyi gidiyordu ancak esim evlenip benim yanima yurt disina gelince hersey degisti,bizim icin zor bir sürec basladi, en büyük sorunumuz onun dogru dürüst bir is bulamamasiydi, hakkini yemiyim türkiyede cok iyi bir isi olmasina ve iyi bir maasi benim icin herseyini birakip buraya geldi(burda yasamak zorundaydik kizimin babasi burda oldugu icin)bu onun ilk evliligiydi üstelik, ben bu süre icinde depresyona girdim yanliz yasamaya alistigim icin evde kizimdan baska birinin esim bile olsa rahatsiz etmeye basladi ve her hareketi bana batmaya basladi, gittigim doktor bunun depresyonla alakali oldugunu söyledi, yani sizin anliycaginiz ben cekilmez biri haline geldim, esim yemek, ev isleri hepsinde bana gercekten yardimci biriydi, simdi 4 aylik hamileyim ve 3 gün önce bir kavga sirasinda bogazimi sIKtI üstelik kizimin yaninda oldu tüm bu olanlar ve su nada cok zor biri durumdaydim, yarim saat icinde evi terk etmesini söyledim ve türkiyeye gitti, ben bosanmaya karar verdim, cünkü siddet bir kez oldumu ikincisi mutlaka olur diye düsünüyorum ama kendimide cok kötü hissediyorum, burada konusabilecegim cok fazla arkadasim olmadigi icinde sizinle yani hic tanimadigim insanlarla paylasmak istedim
Adam degilsin dedim hakaret ettim yani adam olana saygi duyarim ben dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?