Dert degil de benim ki sadece cevabini bulamadigim bir soru.
Türkiye´ye izine gitmistim.
Yilini hatirlamiyorum.
Cocuklarin, genc kizlarin sacinda hep ayni toka vardi.
Bende dayanamadim " bunlar ne böyle takim olmuslar, hepsi ayni tokayi takmis" dedim.
Akrabalar " aaaa bilmiyormusun sen o SILA tokasi cok moda" dedi.
Televizyon da arasira reklamini gördügüm bir diziydi.
Sonra her izine gittigimde sürekli dizi kahramanlarinin birseyleri modaydi.
Bihterin cizmesi, Hürremin yatak örtüsü, yüzügü, bilmem iste corabi, tokasi, taragi susu busu.
Ama herkes bir akim halinde ( istisnalar olabilir ama cogunlugu olusturmuyorlar) popiler kültürde ki hayal kahramanlarinin kopyasi oluyor.
Son zamanlarda izlemesemde bende dizi izlerdim.
Mesela ezel dizisini izlemistim, baslarinda öyle bir gecer zaman ki dizisini izliyordum ama sonra diziyi uzatmak ve daha fazla para kazanmak icin uzattikca uzattilar sacmalasti, biraktim izlemeyi.
Dizi tuttupta " hazir tutmusken , uzatin" mantigi ile is yapilinca, hala izlemeye devam edersem kendimi aptal gibi hissediyorum.
Senarist oturup uzatmak icin en sacma seyleri yaziyor bende oturup izliyorum gibi geliyor.
Bir de yine izine gidince karsilastigim birsey var.
Akraba ziyaretlerinde, es dost ziyaretinde evlere gidince bir bakiyorum evler birbirinin ayni.
Ayni derken mobilya renkleri, evin metrekaresi, odalarin yerleri farkli ama hep ayni tarz döseme.
Nerdeyse herkesin evinde iki oturma odasi var.
Solan olarak gecen oturma odasinda istisnasiz herkesin koltuk takimi ve yemek masasi, konsolu var.
Oda kücük büyük farketmemis.
Herkes tikis tikista olsa onlari oraya koymus.
Düsünüyor insan.
Yahu iki oturma odasi olacagina ve böyle tikis tikis yapacagina birini yemek odasi yapsana.
Birde son zamanlar da herkesin kusursuz görünme cabasi var.
Estetikle herkesin hokka burun, dolgun yanak, sexy dudak falan olmasindan bahsediyorum.
Kendineleri has özellileri gidiyor, kopya gibi oluyorlar.
Tabi saglik sorunundan yada cok cok ihtiyac olanlarindan bahsetmiyorum.
Kusursuz olma abasindan bahsediyorum.
Düsünüyorum, aceba sürü psikolojisi mi bu?
Yoksa aslinda normal de bizler uzaktan bakiyoruz bize mi tuaf geliyor?
Tabi herkesi icin söylemiyorum bunlari, istisnalar herzaman vardir.
Türkiye´ye izine gitmistim.
Yilini hatirlamiyorum.
Cocuklarin, genc kizlarin sacinda hep ayni toka vardi.
Bende dayanamadim " bunlar ne böyle takim olmuslar, hepsi ayni tokayi takmis" dedim.
Akrabalar " aaaa bilmiyormusun sen o SILA tokasi cok moda" dedi.
Televizyon da arasira reklamini gördügüm bir diziydi.
Sonra her izine gittigimde sürekli dizi kahramanlarinin birseyleri modaydi.
Bihterin cizmesi, Hürremin yatak örtüsü, yüzügü, bilmem iste corabi, tokasi, taragi susu busu.
Ama herkes bir akim halinde ( istisnalar olabilir ama cogunlugu olusturmuyorlar) popiler kültürde ki hayal kahramanlarinin kopyasi oluyor.
Son zamanlarda izlemesemde bende dizi izlerdim.
Mesela ezel dizisini izlemistim, baslarinda öyle bir gecer zaman ki dizisini izliyordum ama sonra diziyi uzatmak ve daha fazla para kazanmak icin uzattikca uzattilar sacmalasti, biraktim izlemeyi.
Dizi tuttupta " hazir tutmusken , uzatin" mantigi ile is yapilinca, hala izlemeye devam edersem kendimi aptal gibi hissediyorum.
Senarist oturup uzatmak icin en sacma seyleri yaziyor bende oturup izliyorum gibi geliyor.
Bir de yine izine gidince karsilastigim birsey var.
Akraba ziyaretlerinde, es dost ziyaretinde evlere gidince bir bakiyorum evler birbirinin ayni.
Ayni derken mobilya renkleri, evin metrekaresi, odalarin yerleri farkli ama hep ayni tarz döseme.
Nerdeyse herkesin evinde iki oturma odasi var.
Solan olarak gecen oturma odasinda istisnasiz herkesin koltuk takimi ve yemek masasi, konsolu var.
Oda kücük büyük farketmemis.
Herkes tikis tikista olsa onlari oraya koymus.
Düsünüyor insan.
Yahu iki oturma odasi olacagina ve böyle tikis tikis yapacagina birini yemek odasi yapsana.
Birde son zamanlar da herkesin kusursuz görünme cabasi var.
Estetikle herkesin hokka burun, dolgun yanak, sexy dudak falan olmasindan bahsediyorum.
Kendineleri has özellileri gidiyor, kopya gibi oluyorlar.
Tabi saglik sorunundan yada cok cok ihtiyac olanlarindan bahsetmiyorum.
Kusursuz olma abasindan bahsediyorum.
Düsünüyorum, aceba sürü psikolojisi mi bu?
Yoksa aslinda normal de bizler uzaktan bakiyoruz bize mi tuaf geliyor?
Tabi herkesi icin söylemiyorum bunlari, istisnalar herzaman vardir.