Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yurtdısında yasayan turkler icinde durum pek farklı gorunmuyor burdan maalesef birini gordugumde hemen kesin almancıdır diyebiliyorumki oyle cıkıyor veya hollandadan gelmis belcikadan tutuyor yani bir dugune gittim dugunde tanıdıkların yurtdısından gelen akrabaları vardı yani hepsini cımbızla cekip cıkartabilirdim hepsi bir ornek giyinisler makyajlar sıp diye tanınıyor yani..bu turkiye ye ozgu bir durum degil bu sıla tokası hurrem yuzugu falan her izleyende edinmiyor zaten sadece asırı fanı olan varsa onlardır..ev konusunda da oturma odasında daha cok vakit geciriliyor daha rahat koltuklar tercih ediliyor birde devamlı ordasın ama salon oyle degilki daha sık seyler tercih ediliyor ha tabi herkesin evi 3 oda bir salon olmuyor..
Size katılıyorum.
Bulunduğum şehirde veya yazlıkta ,sokakta gördüğüm insanların gurbetçi olduğunu bende şıp diye anlarım.
Yurtdışında çok uzun yıllar yaşayan kesimin birbirilerine her konuda çok benzediğini (giyim,kuşam ,makyaj) hayretle izliyorum.
Hatta o kadar ki Almanya da,Avusturya da ve Hollanda da sokakta gördüğüm tüm turist Türkleride,uzun yıllarını orada geçirmiş gurbetçilerimizide şıp diye tanıdım.O kadar kolay ki ayırt etmek''bu Türk turist diyoruz veya a bak bu kesin bu gurbetçi diyoruz ve tam olarak öyle çıkıyor.hiç yanılmadık.
Bu mesajda bir millet veya kültürden bahsetmedim,sizin tabirinizle aynı tornadan çıkmış insanlardan bahsettim ben,gurbetçilerden bahsederken.Alman kültürüne veya Türk kültürüne ait bir izden de bahsetmedim,çünkü daha ziyade arada kalmış gibiler.
Türkiyede bulunduğunuzda gördüğünüz dizi kahramanlarına benzeyen genç kızlarımız benim çevremde hiç yok,Türkiyede gezdiğiniz çevreyle alakalı sanırım.
bencede arada kalmıslık yuzunden boyle oysa turkiyede kızların giyinisleri gayet guzel ama yurtdısından gelenlere baktıgımda anlamıyorum hangi modaya gore giyiniyorlar diycem turkiyeden etkileniyolar degil avrupa desem o da degil arada kalınmıslık yuzunden boyle..
ya su tokalar yuzukler falan filan zaten kucuk yastakiler yapıyor genelde simdi ben gidipde fatmagulun kolyesi gelmis alıyım demiyorum guluyorum hatta yuh budamı cıktı diye..bir moda baslar herkes kırmızı oje surer veya renkli pantolonlardan giyer bunlar tamam ama buda normal geliyor![]()
Anlayamamaniza sasirmiyorum cünkü burada ki bircok insanin kendi tarzi var:)
Yani ne Alman olacagim diye caba harcarim nede Türk.
Ben benim.
Moda benim begenimdir, yani neyi begenmissem odur moda benim icin.
Aslinda size tesekkür etmeliyim, bu yazdiklariniz Türkiye de olan durumu daha iyi anlamami sagladi.
herkes aynı dusunmek zorundamı hayır..bende moda diye herseyi alıp giymem begenirim begendigim kıyafetin modayla alakası yoktur ama takmam giyerim..ama yasadıgım muhitte en azından herkes moda diye aynı seyleri giymiyor veya izledigi dizi filmlerden etkilenip ona gore kendine bir rol model edinmiyor yapan yokmu var ama mevzu edilecek kadar degil..almanyadaki turklerin kimden etkilendigini cok merak ediyorum ben esasen![]()
Kendi kendimizden etkileniyoruz:)
Herkes kendinden etkileniyor, kendi modasini yaratiyor:)
Not: Konunun kapatilmasini rica ettim. Fikrini paylasan herkese tesekkürler. Aslinda sorumun cevabini 3. mesaj da almistim bu nedenle artik kafamda bu konu ile ilgili bir soru kalmadi.
Aynimi:) Hürrem saci, Bihter cizmesi gibimi yani..ozaman herkesin modası digeriyle aynı cunku fazlasıyla aynısınız :26: neyse sizde sorunuzun cevabını almıssınız zaten konusmaya gerek yok![]()
Aynimi:) Hürrem saci, Bihter cizmesi gibimi yani..
Demek ki varmis bizimde hürremimiz, Bihterimiz biz farketmesekte ve ayni isimle satilmasada.
Evet aldim cevabimi.
Özentiden dolayi oldugunu söylediler.