Sizce bunu nişanlıma söylemelimiyim???

...........yoksa orayla anlaşmışlardı ucuzlarından göster diye öyle mi bilemiyorum.

Bence çok kötü niyetli bir bakış bu cümledeki.
Bence de karşı taraf mntıklısını yapmış.
Söyleyip de gerilim yaratma.

Böyle bir seyi sakın nişanlınıza söylemeyin.Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.Babanız onlardan gelecek parayla biranda refaha çıkmaz.Ben nişanlınızın yerinde olsaydım sizin hakkınızda ve aileniz hakkında hiç iyi şeyler düşünmezdim.

Son düzenleme:
Kayinvalideniz dogru olani yapmis bence,nisan alisverisini sizin magzanizdan yapmis olsalardi babaniza para verirken mahcup olabilirlerdi, yabanci bir magazadan almalari daha iyi olmus,nisanliniza birsey soylemeyin.

senin gelin alışverişinin babandan yapılması bana garip geldi.iyiki de yapmamışlar.siz evli olsanız kıyafet alışverişinizi gidip başka dükkandan yapsanız bozulmakta haklı ama bu durumda başka yerden yapılması iyi olmuş.nişanlına da söyleme bile bence.

nişanlının ailesi doğrusunu yapmış,baban çok yanlış düşünüyor.akrabayla yiyip içeceksin ama alış veriş yapmayacaksın:34:

ayrıca,anlaşıp bana ucuzunu mu gösterdiler düşüncen de çok çirkin.mağazada mallar gözükmüyor mu,sen beğenip almadın mı onları da böyle düşünceye kapılıyorsun:50:

İnsanlar nişan için size kıyafet alırken, babasından alalım, para başkasına gitmesin,
adam para kazansın diye mi düşüneceklerdi, bu çok saçma olmaz mıydı?
Babanız iş sıkıntısı çekiyor olabilir (Allah işlerini artırsın inş) ama bu düşüncesi çok yanlış.
Böyle yanlış bir düşünceyi de karşı tarafa aktarıp, hem arayı bozmayın, hem de
onların gözünde pek hoş duruma düşmezsiniz bence.
İnsanlar istedikleri yerden kıyafetinizi alabilirler ayrıca, babanızın dükkanından almak gibi
bir zorunlulukları yok ki.

Geçen hafta nişan alışverişine çıktık kızlar, alışverişi kazasız belasız tamamladık ama benim babamın mağazası var kıyafet mağazası. Kayın validemler başka bir mağazaya girip orda buluşalım dediler gittik neyse ordan beğenildi alındı onların tanıdıkmış orası da.

Ama babam şimdi çok bozuldu hatta biraz sinirlendi, babamın işleri de bu aralar biraz kötüydü. Şuan babam çok sinirli ama napıcaz bilemiyoruz, nişanlıma bahsetsem mi sizce ufaktan. Acaba kendileri hiç düşünmedi mi akıllarına mı gelmedi kırılacağı, yoksa orayla anlaşmışlardı ucuzlarından göster diye öyle mi bilemiyorum. Sizce nişanlıma bahsetmeliyim?

Bence konu para mevzusu degil. Zaten babanda kar etmeyecekti. Alis fiyatindan verecekti belki cok daha ucuza. Kizim benden alisveris yapsinda , ben iflastan kurtulayim degil mesele. Onlarda gidip tanidiklarindan almislar . Tanidik olmasi kotu birsey degil yani. Babanin bozuldugu , kendi dukkani varken onlarin baska dukkandan alisveris yapmasi. Hakli da. Olan olmus ama bundan sonra lafini etmenin bir alemi yok. Babaniza haklisin sen diyerek ancak gaz vermis olursunuz. En iyisi ustunu kapatmak.

bence nişanlının ailesinin yaptığı daha mantıklı
bananın neye kızdığını da anlayamadım
nişanlına bu durumu açmayın bence

Eğer sizin babanızın dükkanından alınsaydı ve babanız indirim yapmadığı hatta bedavaya vermediği vakit babanız kötü olacaktı.

Nişanlınızın ailesi doğru olanı yapmış bence.

Siz de nişanlınıza söylemeyin boşuna husumet çıkar.

Bence nişanlının ailesi doğru yapmış sonuçta babana kızı için aldıkları kıyafetin parasını vermek de bi acayip gelebilir insanlara.

Bence konu para mevzusu degil. Zaten babanda kar etmeyecekti. Alis fiyatindan verecekti belki cok daha ucuza. Kizim benden alisveris yapsinda , ben iflastan kurtulayim degil mesele. Onlarda gidip tanidiklarindan almislar . Tanidik olmasi kotu birsey degil yani. Babanin bozuldugu , kendi dukkani varken onlarin baska dukkandan alisveris yapmasi. Hakli da. Olan olmus ama bundan sonra lafini etmenin bir alemi yok. Babaniza haklisin sen diyerek ancak gaz vermis olursunuz. En iyisi ustunu kapatmak.

Tam anlatmak istediklerimi anlatmışsınız, çoğu kişi yanlış anlamış ama babam zaten kar almıcaktı, toptancıyla da anlaşmıştı. Biz toptancıdan sanki babam dükkana alıyormuş gibi alacaktık. Neyse artık olan oldu, söylenmenin de kimseye bir faydası yok bundan sonra, babam da çok aşırı tepki gösterdi, bağırdı çağırdı üzüldü sinirlendi ama İnşallah bundan sonra düzelir herşey...:44::44:

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.:29:

Tam anlatmak istediklerimi anlatmışsınız, çoğu kişi yanlış anlamış ama babam zaten kar almıcaktı, toptancıyla da anlaşmıştı. Biz toptancıdan sanki babam dükkana alıyormuş gibi alacaktık. Neyse artık olan oldu, söylenmenin de kimseye bir faydası yok bundan sonra, babam da çok aşırı tepki gösterdi, bağırdı çağırdı üzüldü sinirlendi ama İnşallah bundan sonra düzelir herşey...:44::44:

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.:29:

Bana gore haklisin. Babanda hakli. Babanin tepki gostermesini anliyorum. Zaten sorunlu bir donemden geciyormus. Bir de bu ustune tuz biber ekmis. Ortaligi sakinlestirmek sana kalmis. Bu konunun lafini da cok etmemek gerekiyor artik. Bir daha olursa lafini edersin. Nisanlinla mutluluklar dilerim.

babanızın mağazasından alınsaydı ve babanız onlardan para alsaydı siz yerin dibine girmez miydiniz? ben girerdim.
bence erkek tarafı dogru olanı yapmış, kötü niyetli olsaydılar veya ucuza kapatmak isteselerdi, babanızın mağazasına gelir ''aaa senin kızına alıyoruz indir biraz daha indir'' gibi şeyler diyebilirlerdi
sonucta yeni bir yuva kuruluyor, masrafı çok fazla, kendi tanıdıkları indirimli verecek diye orayı tercih etmeleri de çok normal bence, ne yapsın insanlar...
kusura bakmayın ama babanızın ya çok morali bozuk, sizin evlenmeniz işlerin kötü olması her sey üst üste gelmiş, ya da kaç yaşına gelirse gelsin ergen triplerinden kurtulamamış, yok dagıtcam yok kapatcam, işler yürümüyorsa kapatrsın, böyle duygu sömürüsüne ne lüzum var ki? hoş bir durum değil ama ne yapalım yani? bence babanızın sorununu ona daha yakın olarak derdini net anlayarak çözmeye çalışın.
yoksa karşı tarafla başka sorunlar yaşarsınız

Geçen hafta nişan alışverişine çıktık kızlar, alışverişi kazasız belasız tamamladık ama benim babamın mağazası var kıyafet mağazası. Kayın validemler başka bir mağazaya girip orda buluşalım dediler gittik neyse ordan beğenildi alındı onların tanıdıkmış orası da.

Ama babam şimdi çok bozuldu hatta biraz sinirlendi, babamın işleri de bu aralar biraz kötüydü. Şuan babam çok sinirli ama napıcaz bilemiyoruz, nişanlıma bahsetsem mi sizce ufaktan. Acaba kendileri hiç düşünmedi mi akıllarına mı gelmedi kırılacağı, yoksa orayla anlaşmışlardı ucuzlarından göster diye öyle mi bilemiyorum. Sizce nişanlıma bahsetmeliyim?

Babanız da bir garip; ordan sizin icin alışverişi yapılsa para isteyebilecek mi, insanlar vermeye calısacak olmayacak, o alsa karşı taraf belki laf edecek, en güzelini yapıp hic karıştırmamışlar işleri.

Baban gereksiz kırılmış.

Back
X