Sizce çalışmalı miyim?

Bu acele niye. Bunlar öğretmen olup iş hayatına atıldıktan sonra da öğrenilir.

Hayat kısa. Bu kadar yıpratmaya degmez. Kimse madalya takmıyor

takmaz tabii madalya

ama sekreterlik ve üni de çalışmak insana ne katar sorusunun cevabı bunlar

ve özellikle de haftada bir gün

yani sonuçta yine arkadaşları ile de takılacak, daha rahat kitap okuyacak, daha rahat kahve ısmarlayayım sana diyecek, sinemaya gidecek

denemesinden bir zarar gelmez bence

işte bir de bunu hayat biçimi kabul edince çalışmak değil evde oturmak koyuyor insana

üni de yaz tatilinde bile çalıştım 9 ay evde kalıp çocuk baktım ve acayip bunaldım

eşek gibi çalışmak istiyorum diye ağladım

belki ben anormalim ama hayata ne kadar erken atılırsak o kadar hazırlıklı oluruz derim ben

çocuğun ders çalışması konusunda bırak ödevini kendi yapsın dediğim gibi bunda da çalışsın ve çalışma hayatını, iş hayatına atıldığında kendisi ile aynı yaş ve konumda olanlardan önce tanısın diyorum

Merhabalar hanımlar .
Ben eğitim Fak 2.sınıf öğrencisiyim . Okuduğum kampüste ki hastanede kısmı zamanlı öğrenci çalıştıriyorlar. Ayda 4 gün sadece . 8-5 çalışıyorlar ve 300 tl maaş alıyorlar. Görev ise Sekreterlik .
Ben ailemin yanında oturuyorum burs alıyorum 400 tl ve dedemin verdiği 200 tl ile 600 tl gelitim oluyor .

Haftada bir gün gideceğim bu iş için . Cuma gunleri olacak büyk ihtimal zATEN o gün dersim yok .

Paraya çok ihtiyacım yok aç açıkta değilim ama :) Hep hesap kitap yapıyorum harcamalarım için ..
daha rahat kitap alacak annemle daha rahat yemek yer gezer tozarım :)

Sizce azıcık aşım kaygısız başım deyip çalışmayıp o gün de evde dinleneyim ders mi çalışayım ? okuduğum bölüm de çok ağır bu arada ....

yoksa 4 gün maaşa bu 300 tl iyi para Git Çalış Tecrübe Kazan mı dersiniz ?
ÇALIŞ CANI HIC DURMA

keşke herşey dediğiniz kadar kolay olsa. Her kpss ye giren atansa mesela. Mezun bir çok öğretmen arkadaşım şuan başka mesleklerle uğraşıyor.
arkadaş için herşey kolay olur umarım ama olmazsa iş hayatında bu çalışması bir + olacaktır. Sosyal olarak aktif vasfı.
sizin dediğiniz gibi eğitim fak. okuyor diye "atanacak öğretmen" bile olsa çalışmak, insanlarla iletişim halinde olmak ona tecrübe olacaktır.

Atanır er geç. Yani çalışıp para kazanmak yerine boş vaktinde kpss ye calışmak daha hayırlı olur

işte ben de yetişemiyorum duygusunu azaltmak için işimi artırıyorum

her sene kursa ek eğitime vs gideceğim zira ben daha az etkinlik yapsam da yetişmiyor ev işi vs

onlar nankör hiç olmazsa mutlu oluyum diyorum
Yetişemiyorum duygusunu azaltmak için iş artırmak:)
İşe yarıyo mu bari:)

takmaz tabii madalya

ama sekreterlik ve üni de çalışmak insana ne katar sorusunun cevabı bunlar

ve özellikle de haftada bir gün

yani sonuçta yine arkadaşları ile de takılacak, daha rahat kitap okuyacak, daha rahat kahve ısmarlayayım sana diyecek, sinemaya gidecek

denemesinden bir zarar gelmez bence

işte bir de bunu hayat biçimi kabul edince çalışmak değil evde oturmak koyuyor insana

üni de yaz tatilinde bile çalıştım 9 ay evde kalıp çocuk baktım ve acayip bunaldım

eşek gibi çalışmak istiyorum diye ağladım

belki ben anormalim ama hayata ne kadar erken atılırsak o kadar hazırlıklı oluruz derim ben

çocuğun ders çalışması konusunda bırak ödevini kendi yapsın dediğim gibi bunda da çalışsın ve çalışma hayatını, iş hayatına atıldığında kendisi ile aynı yaş ve konumda olanlardan önce tanısın diyorum
Ay kuzum. Bi 5 yıl önce karşılaşsaydık keşke.

aylaklık yapmak candır:)

Atanır er geç. Yani çalışıp para kazanmak yerine boş vaktinde kpss ye calışmak daha hayırlı olur

Yetişemiyorum duygusunu azaltmak için iş artırmak:)
İşe yarıyo mu bari:)

yarıyor

beklenti düşüyor

evde olsam ayyy yemeğin yanına şunu da yapayım derim

şimdi akşama çorba biraz ana yemek ve dünden kalan pilav var

yanına da salata vs olur işte

gece de oturur ders çalışırım o arada da çamaşırları oğlumla katlarız vs vs

yoksa tv karşısında ya da koltukta yayılmak cazip gelir

Ay kuzum. Bi 5 yıl önce karşılaşsaydık keşke.

aylaklık yapmak candır:)

işte ben evde uyuz oluyorum

eskiden bir pazar evde oturayım zaten hafta içi çok çalışıyorum derdim de hasta olurdum

eşim zorla da olsa çıkarırdı bak sonra dengen şaşıyor diye, çocuk olunca evde de aktivite bitmediği için tüm gün evde kalabiliyorum arada

işte ben evde uyuz oluyorum

eskiden bir pazar evde oturayım zaten hafta içi çok çalışıyorum derdim de hasta olurdum

eşim zorla da olsa çıkarırdı bak sonra dengen şaşıyor diye, çocuk olunca evde de aktivite bitmediği için tüm gün evde kalabiliyorum arada

Bi hocam vardı unv deyken. Gencler ben uykum yoksa saatlerce yatakta debelenıp uykumun gelmesını bekleyecek bi insan degılım kalkar işimi yaparım gecenin o saati derdi. Onu anımsattınız bana:)

Zaten pek hevesli degilsiniz calismaya, paraya ihityaciniz da yokmus. Bu sekilde ne keyifli is yapar ne yaptiginiz is size katki saglar, ne de orasi icin verimli olursunuz.
Bosverin, gercekten paraya ihtiyac duyan nice gecn var ulkemizde, onlarin hakkini gasp etmeyin, yaziktir..

Merhabalar hanımlar .
Ben eğitim Fak 2.sınıf öğrencisiyim . Okuduğum kampüste ki hastanede kısmı zamanlı öğrenci çalıştıriyorlar. Ayda 4 gün sadece . 8-5 çalışıyorlar ve 300 tl maaş alıyorlar. Görev ise Sekreterlik .
Ben ailemin yanında oturuyorum burs alıyorum 400 tl ve dedemin verdiği 200 tl ile 600 tl gelitim oluyor .

Haftada bir gün gideceğim bu iş için . Cuma gunleri olacak büyk ihtimal zATEN o gün dersim yok .

Paraya çok ihtiyacım yok aç açıkta değilim ama :) Hep hesap kitap yapıyorum harcamalarım için ..

Sizce azıcık aşım kaygısız başım deyip çalışmayıp o gün de evde dinleneyim ders mi çalışayım ? okuduğum bölüm de çok ağır bu arada ....

Eğer derslerini etkilemeyecekse git çalış. Sadece para için değil. Deneyim paradan daha önemli. Ama derslerin ağırsa ve yetiştiremeyeceğini düşünüyorsan, madem maddi sıkıntın da yokmuş, derslerine ağırlık ver o zaman.

Bence calis ben okurken calisdigimdan cabucak is buldum her gittigim yer is tecruben varmi diye sormusdu iyikide calismisim demisdim hem para gelir hemde is tecruben olur

Merhabalar hanımlar .

git çalış hayata erken atılmanın bir zarraı yok o paraya millet ayda 60 saat çalışıyor diğer üniversitelerde..
bulunmaz nimeti geri çevirme derim..

Yani Sadece haftada birgün için çok iyi bi para.
Zaten 5de çıkacaksın gider evine dinlenirsin.
Ki sonra 2gün haftasonu tatili var dinlenirsin gezersin ödevlerini halledersin.
Çok fazla seni yoracağını zannetmiyorum fırsatı kaçırma.
Bir de asla ama asla kredi alma geri ödemesi sıkıntılı çok hem de burslara başvur ama krediye bulaşma.

Bence calis ben okurken calisdigimdan cabucak is buldum her gittigim yer is tecruben varmi diye sormusdu iyikide calismisim demisdim hem para gelir hemde is tecruben olur

Kesinlikle.
Sonra da üniversite bitip iş aramaya başlayınca "iş tecrübeniz var mı" sorusuna "daha yeni mezun oldum, kimse tecrübesi olmayanı işe almazsa ben nasıl tecrübe sahibi olayım, bık bık" diyorlar.

Diyelim ki işe girdiniz 1 ay kendinizi denediniz baktınız olmuyor şartsız şurtsuz çıkabilecek misiniz? Eğer öyleyse dersler daha yoğunlaşmadan 1 ay denemekten zarar gelmez bence :)

Ihtiyacin yoksa calisma
Sivil toplum kuruluslarina takil, kurslara git, doga gezilerine katil. Kendine yatirim yap kisacasi.

Back
X