Sizce çok mu ayıp olur?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Eşimin ailesiyle bir takım sıkıntılar yaşadım.Bu sıkıntılar ne yazık kı ev alışverişi gelinlik vs.de yaşandı.Kimi yerde yarım saatlik illallah ettiren pazarlık yaptılar,kimi yerde mobilyayı ölçmeye kalktılar,kimi yerde bu halılar büyük pişman olursun denip (kendi istedikleri ölçüde halılar aldılar),gelinlik baktıktan sonra görümcemin gelinliğinin aynısı olduğu iddaa edildi,eşime alttan alttan daha önce giysin denildi.Sürekli bir kıyas sürekli müdehale beni onlardan uzaklaştırdı öyle ki tek bir cuma arayıp hayırlı cumalar demedim gösterdiğim bu tavır onları üzdüğü için bayramda annemin kahve yap demesine rağmen kahve yapmadığım için benden gelin olmayacağı iddaa edilip düğünden bir hafta öncesinde ayrılmamız için kapıya dayandılar ne çingeneliğimiz kaldı ne insanlığımız hiçbir olaya karışmayan bana bile böyle yapma soğuk davranma yanlış davranıyorsun diyen abime bile biricik kayınpederim yüz vermeyip görmezden gelmiş markette...Ailesinin bu tavrına karşı bende sadece mantı yapıp dedesini davet etmek istedim yarın cuma çıkışı dedeni al gel dedim eşime sanki bütün bu olayları bilmiyormuş gibi ayıp olur dedi...Annemin yaptığı gül gibi yemekleri yemeyen bize tok gelen insanlar mantıyı beğenmezse aç kalmazlar mıydı?Gerçekten herkes elini vicdanına koyup yanıt versin kime ayıp oldu kime ayıp olmadı?

Bende olsam sadece dedeyi çağırırdım

Keşke eşyalarınızı nişanlınızla birlikte alsaydınız. Galiba eşinizin ailesi karşıladığı için bu şekilde çirkinleşmiş mevzu. Parayı veren pazarlığı da yapar, daha ucuz diye küçüğünü de aldırır müdahale edemezsin. Daha düğün olmadan bu duruma gelindiyse nasıl tamamına erdireceksiniz bu hayırlı işi. Ya yolunuzu ayıracak ya da bir şekilde orta yolu bulacaksınız. Başka yolu yok maalesef.

Siz evlendikten sonra herkes kapının dışında kalır. Eğer seviyorsaniz biraz sabırla birşey ler yapıp ortalığı yatistirmaniz gerek

Aklin mantigin durdugu inadin cekismenin basladigi yerde boyle seyler oluyor maalesef akillica davranmamissin yapiverseydin bir kahve .... hayirli cumalar deyince dilin kopmaz ayrica ... bence sen biraz abartmissin ... keske hanimligini hic bozmasaydin zaten evlenmissin kapardin kapini gecerdin kenara inatlasmanin alemi yokmus ...

Akrabalık zaten kötü.
Eş akrabalığı milyon kere kötü.
Hiç yaşamadım ama bilerek yaşatmadım kendime bunları.
Gerçekten biliyormuşum demek.

Keşke eşyalarınızı nişanlınızla birlikte alsaydınız. Galiba eşinizin ailesi karşıladığı için bu şekilde çirkinlerimiş mevzu. Parayı veren pazarlığı da yapar, daha ucuz diye küçüğünü de aldırır müdahale edemezsin. Daha düğün olmadan bu duruma gelindiyse nasıl tamamına erdireceksiniz bu hayırlı işi. Ya yolunuzu ayıracak ya da bir şekilde orta yolu bulacaksınız. Başka yolu yok maalesef.
Evlendik 1.5 ay oldu.Pazarlığın benim yanımda yapılması doğru değildi.Böyle olacağını bilsem zaten 1 yıl nişanlı kalıp eşim alsın isterdim söylenenle yapılan bir olmadı ki ben gidip en iyi eşyaları en büyük halıları istemedim evin büyüklüğü ve halıların oranını görseniz bunu söylemezdiniz.

Sonuna kadar haklı olsanız bile maalesef bu esinizin o kişileri savunacagi gerçeğini değiştirmez. Başlarda size hak veriyor gibi görünse de( ki bu tamamen sizi yumuşatmak içindir) sonradan mutlaka ailesini kollayacaktir. Ayıp olur demesi bile onları savunduğunu gösteriyor zaten. Size küçük bir tavsiye esinizin ailesine karşı iyi olun içinizden zerre gelmese bile. Çok zor biliyorum ama ne yazık ki başka turlusu mutluluk getirmiyor. En azından esinize ailesini şikayet etmeyin ona kötü olaylarinizi yansitmayin. Böyle yaparsanız zamanla bakış açısı değişecektir.

maşallah ne akıllıymışsın
Valla eşime evlenmeden şart koydum,istemediğim akraban vs ile görüşürsem canına okurum diye.
Hiç görüştürmedi Allah razı olsun.
Sizi okudukça da şükür ediyorum.
Bu ne ya.
Boş boş mevzularda canınız sıkılıyor.
Günah.

Nokta, virgül, paragraf... Biliyor musunuz bu kavramları?

Dede gelsin, diğerleri gelmesin mi? Bir tek mantı yapacağım herkese yetmez mi?

Zaten sana abuk subuk davranmışlar. Uzak dur. Dedeyi çağırıp diğerlerini çağırmasan da garip kaçar.
Evet biliyorum uğraşmadım yeterince geriyor bu konu beni.Dede şükretmesini bilen biri yer.Onları davet ettiğimizden bildiğim için beğenmezlerse başka birşey yapmadığımdan aç kalırlar.

Valla eşime evlenmeden şart koydum,istemediğim akraban vs ile görüşürsem canına okurum diye.
Hiç görüştürmedi Allah razı olsun.
Sizi okudukça da şükür ediyorum.
Bu ne ya.
Boş boş mevzularda canınız sıkılıyor.
Günah.
eşim ailesi yapıyor diye harcamaları üzülüyordu olabilecek en uygun şekilde aldık herşeyi şu marka olsun bu illa olsun demedim onlara rağmen bunlar yaşandı beklentim olsa istesem ne olurdu kimbilir

Aklin mantigin durdugu inadin cekismenin basladigi yerde boyle seyler oluyor maalesef akillica davranmamissin yapiverseydin bir kahve .... hayirli cumalar deyince dilin kopmaz ayrica ... bence sen biraz abartmissin ... keske hanimligini hic bozmasaydin zaten evlenmissin kapardin kapini gecerdin kenara inatlasmanin alemi yokmus ...
aileme bayram ziyaretine eşim hatırlatmasaydı gelmeyeceklerdi zahmet oldu biraz onlara bende dedim kahve bana zahmet olmasın.

Back
X