• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çok mu kafamı takıyorum, boşuna mı üzülüyorum ?

bengxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
95
0
86
Kütahya
Bu sıralar canımı çok sıkan bişi var hayatımda. 3 yıldır çok güzel süren bir ilişkim birbirimiz çok seviyoruz. O üniversitede okuodu ben de bir yıldır çalışıorum. Neyse hep okul bitince nişan yapacağız die plan yapıoduk. Gerçi erkek arkadaşım bu konuyu ancak ben sorunca açıodu. Mezuniyet günü geldi. Ailesi şehir dışından geldiği için sevgilim dedi ki gelmişken seni isteyelim ben çok sevindim anneme söyledim babama söylememiştik daha ama onun ailesi kabul etmemiş daha erkenmiş (ki istememelerinin nedenini hala anlayabilmiş değilim). Mezuniyet töreninde tanıştık ama beni çok üzdüler. Hiç önemsemediler. Hatrımı bile sormadılar bırak konuşmayı ben de erkek arkadaşım da yıkıldık. Dönüşte hüngür hüngür ağladık otobüste. Ayrılırken bana güle güle demediler inanır mısınız? Bunun nedenini bi türlü anlayamadım. Erkek arkadışımın annesi küçükken ölmüş, babası bir daha evlenmiş. Diyor ki onun yüzünden oluyor o benim mutluluğumu istemiyor. Ama babası neden öyle yapıyor. :çok üzgünüm:Erkek arkadaşım askere gitti, gitmeden babamla tanıştırdım çünkü herkez duymuştu onun kulağına da gitmiş. İyi anlaştılar. Benim bütün işyerim, akrabalarım biliyor ve üstümde sürekli bir baskı nişanlanmam konusunda bu beni çok üzüyor. Erkek arkadaşım askerden mayısta gelecek inşallah gelince nişan yapacağız bu sefer diyor ama benim hiç umudum o ailesi varken. O kadar üzülüyorum ki hasta oldum. Hiç neşem yok bilmiyorum kızlar çok mu takıyorum sizce bizim iş olur mu, yoksa ben olmayacak duaya amin diyorum. :çok üzgünüm: cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :a015:

Bence bos yere üzülüyorsun canim....:teselli:

Hele dur bakalim, gün dogmadan neler dogar...:kahve:

Erkek arkadasin askerden geldikten sonra konussun, babasina durumu anlatsin...üvey annesine babasi varken pek laf düsmez bence, zaten anlattigna göre iyi anlasamiyormus erkek arkadasin onunla....Sadece babasi ile konussun durumu....:delphin:

Ona göre kararlar verirsiniz....Simdiden kendini yipratma güzelim...Hersey kader kismeta.s

Ne güzel ailen sorun çıkarmamış.Neden bu kadar takıyorsunki?Arkadaşının ailesinin sorun çıkarması durumunda pek onları takacağını düşünmüyorum.

Güzelim bu kadar büyütme gözünde, çok ciddi bir sorun göremedim ben ortada. Dur bakalım erkek arkadaşın dönsün askerden elbet bir şeyler yoluna girecektir. Babasını ikna etmesinin çok zor olduğunu sanmıyorum, mutlaka halledecektir. Büyük ihtimalle daha askerlik var, erken diye düşündükleri için soğuk durmuşlardır. Olabilir, normal böyle şeyler. Hiçbir aile atlamaz öyle bir anda. Geri dururlar önce bir, kız-erkek fark etmiyor. Geçer gider, insanlar ikna olur sen merak etme. Senin ailenden zaten bir sorun yokmuş. Bunlar ciddi sorunlar değil o kadar, üzme kendini boş yere. Hakkında hayırlısı olsun.

Tabıkı aıle böyle durumlarda cok önemlı.Cok klasık bı söz ama birnevi aılelerde evlenıyor..Ben yeni evliyim ve bunun arkasındayım..Senın bu gördüğünün alasını gördüm ben.Ama önemlı olan sevgılının bu duruma bakıs acısı..Sız gercekten bırbırnızı sevıyorsanız,bırbırnıze ınanıyorsanız ve en önemlısı aılesıyle ayrı yasayacaksanız hıc üzülme canımcım..Aılesı gercekten ayıp etmıs ama sımdıden bunları düşünüp önyargılı olma,daha neler beklıyor sızı bır bılsen..Sımdı sen bu yapılanı kafana takıp üzme kendını,ılerde ıyı bırsey yaptıklarında bu aklına gelır ve önyargılı davranırsın ıstemeden,yapmacık gelır sana..Ogullarının yanında ıyı davranıyolar,yalnızken ılgılenmıyorlar gıbı gelıcek sana canımcım..
Haklısın tabıkı düşünüp üzülmekte ama sevgılını bekle,onada cok fazla bu konuyu acma olur mu canım..

dur bakalım hemen üzülme ailen sorun çıkarmamış herşey olacağına varır hakkında hayırlısını dile canım sevgiler

Çok teşekkür ederim kızlar. Ailelerimiz o kadar farklı ki sözde onun ailesi eğitimli kültürlü benim ailem taşradan bilmiyorum belki bu yüzden bana böyle davranıyorlar. Özellikle üvey annesinin bu durumu gözönüne aldığını düşünüyorum emekli bi bayan biraz burnu havada. Bizim erkek arkadaşımla hiçbir sorunumuz yok mutluyuz ya da mutluyduk diyeyim çünkü bu olaylar bizi çok yıprattı ben istenmeyen gelin gibi hissettim kendimi çünkü inanın hiçbir kötü şey yapmadım bunlar gücüme gitti. :çok üzgünüm:Hele böyle ellerini öptükten sonra bir arkalarını dönmeleri vardı mezuniyette yer yarılsada içine girsem dedim. Bi de erkek arkadaşım sanki evlenmek istemiyormuş gibi hiç bu konuları açmaz 3 yıldır beraberiz böyle haziran ayında konuştuk isteme olaylarını. Bu da beni düşündürüo acaba ailesinin etkisi altında mı kalıyor die:a015:

Çok teşekkür ederim kızlar. Ailelerimiz o kadar farklı ki sözde onun ailesi eğitimli kültürlü benim ailem taşradan bilmiyorum belki bu yüzden bana böyle davranıyorlar. Özellikle üvey annesinin bu durumu gözönüne aldığını düşünüyorum emekli bi bayan biraz burnu havada. Bizim erkek arkadaşımla hiçbir sorunumuz yok mutluyuz ya da mutluyduk diyeyim çünkü bu olaylar bizi çok yıprattı ben istenmeyen gelin gibi hissettim kendimi çünkü inanın hiçbir kötü şey yapmadım bunlar gücüme gitti. :çok üzgünüm:Hele böyle ellerini öptükten sonra bir arkalarını dönmeleri vardı mezuniyette yer yarılsada içine girsem dedim. Bi de erkek arkadaşım sanki evlenmek istemiyormuş gibi hiç bu konuları açmaz 3 yıldır beraberiz böyle haziran ayında konuştuk isteme olaylarını. Bu da beni düşündürüo acaba ailesinin etkisi altında mı kalıyor die:a015:

canım, bence ailesinin tavrı değişecek zamanla zaten de mecburlar buna...ikiniz de aklı başında yetişkinsiniz. ailesi istemiyor diye senle hayallerinden vazgeçecekse zaten doğru insan değildir di mi canım ?
o da seninle aynı üzüntüyü yaşadığına göre, bence endişelenmene gerek yok =)
hep erkek arkadaşının kafasında da bin tilki vardır, okul yeni bitmiş, askerlik vs. bunlar da önemli şeyler. nişan hemen olsun diye çok ısrarcı olma derim ben kuzum, akışına bırak biraz yerimseniben

Bu sıralar canımı çok sıkan bişi var hayatımda. 3 yıldır çok güzel süren bir ilişkim birbirimiz çok seviyoruz. O üniversitede okuodu ben de bir yıldır çalışıorum. Neyse hep okul bitince nişan yapacağız die plan yapıoduk. Gerçi erkek arkadaşım bu konuyu ancak ben sorunca açıodu. Mezuniyet günü geldi. Ailesi şehir dışından geldiği için sevgilim dedi ki gelmişken seni isteyelim ben çok sevindim anneme söyledim babama söylememiştik daha ama onun ailesi kabul etmemiş daha erkenmiş (ki istememelerinin nedenini hala anlayabilmiş değilim). Mezuniyet töreninde tanıştık ama beni çok üzdüler. Hiç önemsemediler. Hatrımı bile sormadılar bırak konuşmayı ben de erkek arkadaşım da yıkıldık. Dönüşte hüngür hüngür ağladık otobüste. Ayrılırken bana güle güle demediler inanır mısınız? Bunun nedenini bi türlü anlayamadım. Erkek arkadışımın annesi küçükken ölmüş, babası bir daha evlenmiş. Diyor ki onun yüzünden oluyor o benim mutluluğumu istemiyor. Ama babası neden öyle yapıyor. :çok üzgünüm:Erkek arkadaşım askere gitti, gitmeden babamla tanıştırdım çünkü herkez duymuştu onun kulağına da gitmiş. İyi anlaştılar. Benim bütün işyerim, akrabalarım biliyor ve üstümde sürekli bir baskı nişanlanmam konusunda bu beni çok üzüyor. Erkek arkadaşım askerden mayısta gelecek inşallah gelince nişan yapacağız bu sefer diyor ama benim hiç umudum o ailesi varken. O kadar üzülüyorum ki hasta oldum. Hiç neşem yok bilmiyorum kızlar çok mu takıyorum sizce bizim iş olur mu, yoksa ben olmayacak duaya amin diyorum. :çok üzgünüm: cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :a015:

canım ben ortada çok fazla bir sorun görmedim.
senin ailen hiç sorun etmemiş ki bu çok çok güzel birşey..
şimdi onun ailesini de anlamak lazım, okul mezuniyetine gelmişler askerlik, iş güç hiç birşey belli değil daha; sevgilin benim kız arkadaşım var onu da isteyelim demiş...siz kendi aranızda konuşup isteme olayına karar vermişsiniz ama ne aileler birbirini tanıyor, ne sizin iş güç durumları belli, haklılar bence istemeye gelmemekle..ama ne bileyim bir tanışma falan olsa iyi olurmuş. tabi sana olan tavırları da hoş olmamış ama belki de o sırada sana değil başka birşeye kızgınlardı (ne bileyim, önceden ilişkinizi bilmiyor olabilirler ya da sevgilin isteme olayını emrivaki yaptıysa ona kızmış olabilirler). yine de ben olsam ben de takardım bu kadar soğuk davranmalarını...
sevgilini çok sıkıştırma ama arada çıtlat, herkes biliyor ne zaman nişanlanacaksın diyorlar canım sıkılıyor falan de...çok da fazla canını sıkma, moralini bozma..

ailesinin o an takmamış olması biraz doğal aslında.yani türkiyede şöle bişi var..askere gitmemiş adam adam demezler daha.hani yuva kuramaz daha anlamında.erken olduğunu belkide gelip gecici olduğunu düşünmüşlerdir.sen sakın çizgini bozma bence yumuşak sakin dawran..önemli olan kız tarafının ailesinin beğenmesindir zaten..naz yapıcak sorun cıkarıcak olan genelde kız tarafıdır.ailen sevdiyse problem yapma.askerin gelmesini ve bi işe yerleşmesini bekle gerisi gelir..olumlu düşün olumsuzluklar hep birbirini ceker cünkü..biraz bekle bakalım:)

canım benim elbette sıkıcı bir durum o yüzden önce sana sabırlar diliyorum
ama bence ne kadar büyütürsen o kadar kendine zarar verirsin
dur bakalım arkadaşın askerden gelsin, işini bulsun, ayaklarınızın üstüne basın
sonrası aileler 2. planda kalır
siz mutlu olun da, en büyük derdiniz bu olsun inşallah Rabbim daha büyük, çaresiz dertler vermesin
sonuçta siz iki kişi kalacaksınız o evde, aileler ile yaşamayacaksınız
sen sabret, bakalım neler olacak a.s.

herşey dilediğin gibi olur umarım canım.ama işin zor gibi görünüyo

Belki benim bu kadar üzüleceğim bir konu değil ama çevremden çok baskı görüyorum. Beni gören arkadaşlarım akrabalarım düğün ne zaman nişan ne zaman diye resmen baskı yapıyor. Bu beni gerçekten üzüyor durumumu söylememe rağmen her seferinde sormaları sanki yaramı kanatmak istediklerini düşünüyorum. Allahtan babam birşey demedi bu duruma onu şükrediyorum gerçekten belki o da askerden dönüşünü bekliyordur. Tamam ben de istememelerine birşey demiyorum ama bana daha iyi davranıp bu durumu benimle paylaşmalarını ne bileyim en azından ayrılırken hoşçakal demelerini beklerdim resmen yanlarında istemediler beni erkek arkadaşım bıraktı eve of çok zormuş bu işler evlilik de umarım böyle olmaz :1no2:

önemli olan birbirinizi sevmeniz.gerisi zor da olsa hallolur inşallah.
hakkında hayırlısı olsun canım ama üzülüp kendini yıpratma bu kadar:teselli:.

Belki benim bu kadar üzüleceğim bir konu değil ama çevremden çok baskı görüyorum. Beni gören arkadaşlarım akrabalarım düğün ne zaman nişan ne zaman diye resmen baskı yapıyor. Bu beni gerçekten üzüyor durumumu söylememe rağmen her seferinde sormaları sanki yaramı kanatmak istediklerini düşünüyorum. Allahtan babam birşey demedi bu duruma onu şükrediyorum gerçekten belki o da askerden dönüşünü bekliyordur. Tamam ben de istememelerine birşey demiyorum ama bana daha iyi davranıp bu durumu benimle paylaşmalarını ne bileyim en azından ayrılırken hoşçakal demelerini beklerdim resmen yanlarında istemediler beni erkek arkadaşım bıraktı eve of çok zormuş bu işler evlilik de umarım böyle olmaz :1no2:

esasen sizi üzen ailesinin tutumundan ziyade, çevrenizin gereksizce, luzûmsuzca,, sizin işinize burunlarını dahil etmeleri.. yazık ki herkes herkese karışabilme ukalalığını pervasızca gösterebiliyor.. hiç de iyi yapmıyor.. ve aslında biz de iyi yapmıyoruz,, neden..
çünkü işimize karışmalarını önemsiyoruz.. üzüldüğümüzden belli değil mi..

söyleyerek, sizi acıtmak istemeleri... yaranızın kanaması..
yo.. yoo... zihin okumalarınıza boyun eğmeyin..
birşeyleri sanarak üzmeyin kendinizi.. bilmiyorsunuz çünkü.. sadece o konularda oldukça hassas olduğunuz için, algı alanınız çok geniş.. rahat bırakın düşüncelerinizi.. kendinizi..
çok çok düşünmeyin.. olacak olan olur,oluyor zaten.. yanılıyor muyum ? ..
beklentiler her daim yada, çoğu daim üzüyor bizleri.. biraz düz olarak,
o halde beklememeliyize geliyor durum.. beklemeyelim..
beklememenin güzelliğine bir eriştik mi,, bırakası gelmiyor insanın.. biraz zorlayıcı ama imkânsız değil en azından.. alışılabilirliliği var.. emin olun ki var,, kendimden biliyorum..

erkek arkadaşınız gelsin hele bir askerliğinden..
zaman lazım size..
ailesi henüz tanışıyor sizinle.. onlar için oğullarının kendi kafasına göre bulduğu, onlara göre belirsiz birisiniz..
tanışın.. tanıştırın kendinizi ailesi ile.. öyle ayak üstü ne kadar tanıyabilirler ki sizi.. ve önyargı ile gelmiş gibiler.. bilirsiniz, önyargıyı kırmak, atomu parçalamaktan zordur demiş bilge kişi..
birlikteliğinizin sıcaklığını tanısınlar.. alıştırın yavaşyavaş.. alışsınlar hele bir..
gerçek içtenliğiniz, samimiyetiniz kendini gösterdikçe, kendiliğinizden yakınlaşıcaksınızdır birbirinize..
ailesi ile tanışma evrenize zaman tanıyın..

Back
X