• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce de boyle yapmıyor muyuz?

busendnz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2025
283
249
18
25
Kızlar hepinize merhaba 6 ay önce bir düşük kaybım var 5. Ayım da daha sonra da yaklaşık 6 7 aydır gebelik için uğraşıyorum. Şükür bu ay hamile olduğumu öğrendim daha çok yeni artık burayı kullanmamaya karar verdim çünkü ne kadar faydası olsa da psikoloji bozduğunu düşünüyorum. Çünkü buradaki kadınlar yani bizler kolaylıkla çocuk sahibi olmuş patır patır 2 3 tane doğurmuş kadınlar değiliz. Ve herkes bakıldığında birer kötü örnek gibi. Söylediklerimi kimse yanlış anlamasın fakat ne kadar kendimizi teselli etmek veya gebe kalanların haberini gorup bak bununda boule böyle ama hamile kaldı diyebilmek için burada vakit gecirsekte önümüze 3 tane iyi çıkıyorsa 30 tane düşük, boş gebelik , diş gebelik , kimyasal gebelik gibi kötü tecrübeli kişiler çıkıyor. Ben buraya kullanmaya başladıktan sonra bu tanımları öğrendim. Şuan hamileyim ve dediğim gibi çok yeni ve bu ihtimalleri düşünmekten kendimi yedim bitirdim. Annem saflık sektöründe ve pek çok kişiyle konuştum. Konuştum bütün kişiler regli 1 hafta gecikmeden test yapmanın mantıklı olmadığı, regl tarihi gelmeden kan vermenin gereksiz olduğunu söyledi. Çünkü eğer bebek sagliksizsa ne yaparsan yap istersen 10 gyn önceden öğren hiç bir şey yapamıyorsun. Sadece olması gerekeni stres yaparak daha yıpratıcı bir hale getiriyoruz. Kadin dogumcunun söylediği şey de su kimyasal gebeliği normal şartlarda birinin anlaması mümkün degil. Erken yapılan testler yüzünden anneler strese giriyor kimyasal gebelik normalde regl gecikir genel olarak 4 ile 10 gün gecikmenin 5 ve 7 gün arası genel olarak hafif lekelenme kanama olur daha sonrada regli olunur. Kimyasal gebelik bir düşük sayılmaz dedi. Erken yapılan testlerden dolayı anne adayı kimyasal gebelik geçirdiğini öğrendiği zaman yapılan stres bir sonraki döngüyü Bile etkiliyormus. Kızlar genel olarak kendinizi rahat bırakın kalbinizi ferah tutun ve kendimizle bu kadar uğraşmayı bırakalım herkese kocaman sevgiler ve umarım herkes istediklerini bir gün elde eder 🙏🙏🙏🙏🌸

Ben burada çok şey öğrendim örneğin ovulasyon testlerinin nasıl kullanılması gerektiğini herhangi bir şey yaşadığımda neyden kaynaklı olduğunu. Benimle beraber hamilelikte sıkıntılar çeken arkadaslarla birbirimize verdiğimiz destekler ve öneriler vs. Eminim ilerde çocuğum doğduğunda yaşadığım ve anlam veremediğim şeylerde de cevap bulabileceğim. İnternete de herhangi bir şey yazdığımızda iyi ya da kötü şeyler okuyoruz nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Kayıtlı olduğum anneler grubunda da üzücü olaylar yaşandı bunlar yaşanıyor diye içselleştirmemek gerek. Normal hayatta da olumsuz örnekler çok. Siz fazla etkileniyorsanız kullanmamanızı hayrınıza görüyorsanız öyledir tabi. Ona kimse karışamaz. .

Ben burada çok şey öğrendim örneğin ovulasyon testlerinin nasıl kullanılması gerektiğini herhangi bir şey yaşadığımda neyden kaynaklı olduğunu. Benimle beraber hamilelikte sıkıntılar çeken arkadaslarla birbirimize verdiğimiz destekler ve öneriler vs. Eminim ilerde çocuğum doğduğunda yaşadığım ve anlam veremediğim şeylerde de cevap bulabileceğim. İnternete de herhangi bir şey yazdığımızda iyi ya da kötü şeyler okuyoruz nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Kayıtlı olduğum anneler grubunda da üzücü olaylar yaşandı bunlar yaşanıyor diye içselleştirmemek gerek. Normal hayatta da olumsuz örnekler çok. Siz fazla etkileniyorsanız kullanmamanızı hayrınıza görüyorsanız öyledir tabi. Ona kimse karışamaz. .
Evet dediğiniz gibi ben de çok sey öğrendim , çok dua ettim başkaları adına çokta dua aldım. Ama dediğim gibi insan aklı iyi örnege değilde kötü örneği daha cok aklina getiriyir bir seu olunca direk ya benim de öyleyse düşüncesi başladı

Evet dediğiniz gibi ben de çok sey öğrendim , çok dua ettim başkaları adına çokta dua aldım. Ama dediğim gibi insan aklı iyi örnege değilde kötü örneği daha cok aklina getiriyir bir seu olunca direk ya benim de öyleyse düşüncesi başladı
Bence kişinin kendiyle alakalı. Ben şahsen burada stres atıyorum kendi durumumda veya benzer durumda ola kadınlarla konuşmak mesajlaşmak beni rahatlatıyor. Ama burada yazılanlara beş bağlayacak bir şey de yok. Tabi bu kişinin kendiyle alakalı. Sizin içinize nasıl siniyorsa öyle yapın.

ilk kisma degil ama şu kisma sonsuz katılıyorum
Annem saflık sektöründe ve pek çok kişiyle konuştum. Konuştum bütün kişiler regli 1 hafta gecikmeden test yapmanın mantıklı olmadığı, regl tarihi gelmeden kan vermenin gereksiz olduğunu söyledi. Çünkü eğer bebek sagliksizsa ne yaparsan yap istersen 10 gyn önceden öğren hiç bir şey yapamıyorsun. Sadece olması gerekeni stres yaparak daha yıpratıcı bir hale getiriyoruz. Kadin dogumcunun söylediği şey de su kimyasal gebeliği normal şartlarda birinin anlaması mümkün degil. Erken yapılan testler yüzünden anneler strese giriyor kimyasal gebelik normalde regl gecikir genel olarak 4 ile 10 gün gecikmenin 5 ve 7 gün arası genel olarak hafif lekelenme kanama olur daha sonrada regli olunur. Kimyasal gebelik bir düşük sayılmaz dedi. Erken yapılan testlerden dolayı anne adayı kimyasal gebelik geçirdiğini öğrendiği zaman yapılan stres bir sonraki döngüyü Bile etkiliyormus. Kızlar genel olarak kendinizi rahat bırakın kalbinizi ferah tutun ve kendimizle bu kadar uğraşmayı bırakalım herkese kocaman sevgiler ve umarım herkes istediklerini bir gün elde eder 🙏🙏🙏🙏🌸
ben de hep benzer seyler yaziyorum. adetten önce memesi sizladi diye acile gidip kan vermek bence de saglikli bir davranis degil. cogu insan cok sik kan testi verdigi icin kimyasal oldugunu vs biliyor vs cocuk kaybetmis gibi uzuluyor, strese giriyor, ister istemez kendini olumsuz etiketliyor (ki stres de cocuk sahibi olmanin onunde bir engel) oysa her doktorun soyledigi kadinlarin normal olarak kimyasal gebelik yasadigi ve cogu kadinin bunu farketmedigi "gec adet oldum agrili geldi" diyip gectigi. ama ölçüp bicince bosu bosuna bir stres yukleniyor.

Back
X