Sizce Değiştirmeli Miyim

Herkese merhaba, yaklaşık dört yıldır çalıştığım iş yerimden artık sıkıldığımı buradaki insanlara tahammülümün azaldığını görüyorum. Kendi işimin dışında diğer işleride yapıyorum yeri geldiğinde. Çalışma şartlarına gelirsek yalnızca bayram tatili ve pazar günleri tatil, 2500 maas (3 aydır böyle öncesinde cok daha azdı).Bu arada işverenim amcam ve çok zor biri ve benden önce benim yerimde çalışanlar en fazla 2 ay çalışabilmiş. Daha önce sorun yaşadığımı ve ayrılmak istediğimi söyledim ancak maas artırrarak ve bu işi benden başkasının idare edemeyeceğini söyleyerek ikna ettiler. Yani anlayacağınız çalışma şartlarım pek iyi değil , sizce buradan ayrılırsam pişman olur muyum ve ben mi abartıyorum çalışma şartları zor diye ?
Teşekkürler.

Mesleğiniz nedir?
Eğitim durumunuz nedir?
Yaşadığınız ilde iş imkanları nasıl?

Kendi işinin dışında başka işleri yapan çalışan sayısı bugün ülkemizde %90.
O yüzden bu bir kriter değil.

2500₺’den fazla alabilecek bir işe yetecek beceriniz, diplomanız, tecrübeniz var mı?

her işin zorluğu var elbette,başka bir işe geçtiğinizde de her şey muhteşem olmayacak. gerçekten mutlu olabileceğiniz bir iş bulursanız ayrılın derim.

öncelikle çalıştığımız yerler ve konum epey birbirine benziyor bunu dile getirmek isterim.
Seni çok iyi anlıyorum hangi şehirdesin bilmiyorum ama başka bir iş bulmadan bırakma derim.
Bulacağın iş cok iyi gözüküp berbat çıkabilir yada göründüğü gibi fevkale olabilir bunu içeri girmeden bilemezsin.
Eğer maddi anlamda sıkıntı yaşamayacaksan bir süre dinlenmeye çekil ücretsiz izin gibi .
Bende çok bunaldım ama bırakamıyorum üstelik gebeyim ve devletin bana verdiği yasal iznimi bile kullandırtmamayı kafasına takmış patronum... Allah yardımcın olsun ama herşeyden önce insanın psiklojisi ..

profilinizde lise mezunu olduğunuz görülüyor
küçümseöiyorum kesinlikle bende lise mezunuyum yeni yeni açıköğretim okumaya çalışıyorum

bu zamanda üni. mezunları bile malesef işsiz geziyor
bulunduğunuz ilde iş imkanı var mı
iyi bir iş bulmadan çıkmayın

14 yıldır çalışıyorum 2500 yeni almaya başladım
kolay bir yer yok heryer kendıne göre zor ,

iş eğlenceli bir şey olsaydı patronlar üzerine bizden para alırlardı..

sektörünüz nedir ? belki yaptığınız işe istinaden bu çalışma şartları mecburidir (hizmet sektörü, vs gibi). eğitim ve birikiminize istinaden gerçekten bu para az mı ? benzer işleri yapanlar ne kadar kazanıyor ?
elbette insanın sevdiği bir işte çalışması önemli ancak günümüz koşullarında iş bulmaktan ayrılmak çok mantıklı değil. ayrıldığınızda sizi ne kadar süre idare edecek birikiminiz var ? veya aileniz sizi geçim konusunda destekler mi ? borçlarınız var mı ?

bence tüm bunların yanıtlarını verip ona göre karar alın.

Herkese merhaba, yaklaşık dört yıldır çalıştığım iş yerimden artık sıkıldığımı buradaki insanlara tahammülümün azaldığını görüyorum. Kendi işimin dışında diğer işleride yapıyorum yeri geldiğinde. Çalışma şartlarına gelirsek yalnızca bayram tatili ve pazar günleri tatil, 2500 maas (3 aydır böyle öncesinde cok daha azdı).Bu arada işverenim amcam ve çok zor biri ve benden önce benim yerimde çalışanlar en fazla 2 ay çalışabilmiş. Daha önce sorun yaşadığımı ve ayrılmak istediğimi söyledim ancak maas artırrarak ve bu işi benden başkasının idare edemeyeceğini söyleyerek ikna ettiler. Yani anlayacağınız çalışma şartlarım pek iyi değil , sizce buradan ayrılırsam pişman olur muyum ve ben mi abartıyorum çalışma şartları zor diye ?
Teşekkürler.

Vay arkadaş, insanın amcası bile bu şartlarda çalıştırıyorsa diğer patronlara diyecek bir şey yok bence.

Bence ayrilmayin, her yer ayni. En azindan kendi amcaniz. Maasiniza zam isteyin. Yoksa giderim falan diyin. :KK53:

başka yerde muhasebede çalışarak yine 2500 alabilirsiniz. ama işte hemen iş bulabilir misiniz belli olmaz.

Back
X