Sizce Dinden mi çıktım ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berilsu18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
7
8
1
26
Arkadaşlar merhaba arkadaşımla bir konu hakkında tartışıyorduk bana dedi ki bir erkek 4 kadınla evlenebirmiş dedi Müslümanlıkta böyle birşey varmış dedi bende ilk defa böyle bir şey duyduğum için şok oldum neden diye sordum bilmiyorum dedi eskiden evleniyorlarmış dedi bende iste çok sinir oldum sonra bana dediki İslamda kadınların kahkaha atması haram dedi bende dedim ki erkeklere de haram mı dedim hayır erkekler kahkaha atabilir dedi nasıl sinir oldum ben çok feminist bir insanımdır iste sinir oldum Kuranda kadın kahkaha atamaz ama erkek atar diye birsey hic duymadım dedim kadın kahkaha atamıyorsa erkekte atamasın o zaman dedim işte bilmiyorum Kuranda oyle yazıyor dedi bende çok sinir oldum bana kanıtla o zaman bunların hepsini dedim getir önüme dedim gözümle görmediğim bir şeye inanmam dedim ne demek ya dedim bir erkek 4 kadınla evlenebiliyor fln dedim o zaman kadınlarda 4 erkekle evlensin fln dedim baya bi sinir oldum ve o sinirden eğer Kuranda böyle şeyler yazıyorsa ben dinden çıkacam dedim müslüman değilim ben o zaman dedim ispat et fln dedim sonra işte ben araştırdım erkegin 4 kadınla evlenebileceğini öğrendim ama bunun mecbur olmadığını sadece sınır koyduklarını şart koşmadıklarını öğrendim yani neden böyle dediklerini öğrendim ve anladım sonra ve dediklerime çok pişman oldum tövbe fln ettim Allaha dua ettim o an sinirden öyle söyledim ama korkuyorum ya sizce dinden çıkmışmıyımdır eğer çıktıysam ne yapmam gerekir ya çok pişmanim keşke öyle bir sey demeseydim kafamda o kadar soru var ki mesela kadınlar akıllanmıyorsa incitmeden kadınlar dövülür diye bir ayet var mı
NOT: Yeni üyeyim dini konuların yasak olduğunu bilmiyordum bir ceza fln yemem değil mi ya ?

Son düzenleme:

Sitede dini konular yasak birazdan kapatılır konunuz. Bu konudaki doğruları kk dan değilde İslam ilmihallerinden araştırsanız daha iyi. Ömer Nasuhi Bilmen'in ilmihalini tavsiye ederim.

Eğer çıktıysam ne yapmam gerekir cidden o an sinirle ağzımdan çıktı
Bişey yapmanız gerekmez , elin 60 yıllık gayrimüslimi bile , şehadet getiriyor tertemiz müslüman oluyor birkere de , Rabbimin merhameti ve affı büyüktür sizde af dilersiniz...
Ayrıcada , fuzuli yere 4 kadın hakkı falan yok , onlar savaş zamanında mecburi durumlarda vs. Olan şeylermiş...
Kahkaha olayı da kuran da yazmıyor ama hadislerde mevcut.kadına da aynı erkeğede...

Dini konu yasak, muhtemelen kitlenir.
Oncelikle dinden falan çıkmadın rahat ol.
Kuran tek n esliligi tavsiye eder. 4 kadinla evlenme olayi ise tamamen zamanin sartlarina baglidir, soyleki o zamanlar bir savas durumunda tum erkekler savasa gider cok azı geri donerdi. Kalan kadinlar ise perişan bir halde kaldigi icin bu sekilde extrem durumlarda magduriyeti gidermek amacli izin verilmistir. Yani bu zevk amacli erkeklere verilen bir ayricalik degil. Ama simdi elbette hersey gibi carptirilip suistimal edildi. dedigim gibi en guzeli tek esliliktir.
Kahkaha olayi ise tam saçmalık inanmayin boyle seylere. Kuranda boyle bisey yok.

Arkadaşım sen neye inaniyordun ki bunlara çok şaşırdın?
İlk defa mi duydun? İncitmeden dövün vs vs..bunlar en tartışılan ayetlerdendir. Dünyada milyonlarca kişide olan 'Sadece ailem müslüman diye en güzel din benim dinim, bilmeme de gerek yok,ölümüne savunayim' insanlarından biriymissiniz anladığım kadarıyla.
Konuya gelirsek 1) dini içerik yasak
2) tüm tek tanrılı dinlerde tövbe var. İstediğini yap, tövbe Edip dine girebilirsin (hristiyanlıktan aforoz edilmediysen)
3) ben de tüm kalbimle inaniyordum (coğrafya gereği) . Bir gün dedim ki cahil cahil inanmayim,okuyarak öğrenerek inanayım dinimi bileyim. Okuyuş o okuyuş. Baştan aşağı katılmadığım ve mantıklı bulmadığım ve inanamayacagim şeylerle dolu olduğunu farkettim, okudukça daha da uzaklastim.

Dört kadın olayı gerçek, zoraki durumlar dedikleri durumlarda, madem erkek kalmadı benimkini paylaşayım mevzusu var yanlışınız yok, evet hem nisa34 ayetinde hem de veda hutbesinde kadının aklını başına getirmek için tartaklamak var bu da doğru, dinden çıkmış sayılmazsınız üzülmeyin.

Yalnız dini konu açmak yasak bildiğim kadarıyla az sonra konunuz kapanır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…