Sizce doğru yolda mıyım

prenses_1981

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
14
0
6
İstanbul
Herkese selam oncelikle,
Birkac aydir beraber oldugum ve sevdigine cok emin oldugum biri var ama maddi durumu benim istedigim kadar iyi degil . Ve bu sebepten dolayi iliskimizi sonlandirdim. Biliyorum beni suclayabilir cogu kisi burdan ama yillardir tek basima kimsenin destegini gormeden iyi yerlere geldim hatta ailemin bile destegi olmadi. Ve yasim itibariyle ondan buyugum bikac yas. Bu yasima kadar cok zorluk cektigim icin artik maddi yonden ben calismasam bile bana ve cocuklarima bakabilecek birini istiyorum askta biyere kadar. Onun evi arabasi yok. Kazanci da ev gecindirebilir belki ama sadece gecindirebilir ben bu yastan sonra hayatimi yasamak istiyorum borc odemek cile cekmek istemiyorum ve yasim daha fazla gecmeden ondan ayrildim sizce yanlis mi yaptim

Herkese selam oncelikle,
Birkac aydir beraber oldugum ve sevdigine cok emin oldugum biri var ama maddi durumu benim istedigim kadar iyi degil . Ve bu sebepten dolayi iliskimizi sonlandirdim. Biliyorum beni suclayabilir cogu kisi burdan ama yillardir tek basima kimsenin destegini gormeden iyi yerlere geldim hatta ailemin bile destegi olmadi. Ve yasim itibariyle ondan buyugum bikac yas. Bu yasima kadar cok zorluk cektigim icin artik maddi yonden ben calismasam bile bana ve cocuklarima bakabilecek birini istiyorum askta biyere kadar. Onun evi arabasi yok. Kazanci da ev gecindirebilir belki ama sadece gecindirebilir ben bu yastan sonra hayatimi yasamak istiyorum borc odemek cile cekmek istemiyorum ve yasim daha fazla gecmeden ondan ayrildim sizce yanlis mi yaptim

Selam :) Benim fikrim yanii dünya hali neticede maddi açıdan durum kötüyken iyiye, iyiykende kötüye gidilebilir ama her zaman düşlediğimiz gibi olmuyo ev geçindirebiliyorsa seni kimseye muhtaç etmiyorsa veya etmeyecekse neden devam edilmesinki.. Benim fikrim tabiki yanlış anlaşılmasın :)

Eğer onu oyalamayıp fazla ümit vermeden bitirdiyseniz ve sizin isteklerinizi karşılayacak biri değilse bana göre yanlış bir şey yok ortada çünkü herkesin öncelikleri farklıdır kimisi karşısındaki insandan sadakat bekler, kimisi tutku, kimisi iyi biri olmasını, kimisi yakışıklılık kimisi de para. Siz en azından ne istediğinizi biliyorsunuz ve dürüst geldiniz bana.

Böyle bir şey istemek sizin en doğal hakkınız tabii ki. Ama ben birlikte çoğu şeyin aşılabileceğini düşünüyorum. Bunun bir numaralı örneği de annem ve babam benim için. Babamın mobilya almaya bile gücü olmamış, annemle birlikte çalışa çalışa yapmışlar her şeyi. Tamam belki refah içinde değillermiş ama huzurlularmış. Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. :)

ben tecrübe ettim arkadaşım ben deil ama ailem durumu iyi olan birini istedi hep nedeni benim rahat büyümüş olmam hayatıma giren kişileri annem bilirdi genelde annem istemedi ağladı sızladı sürekli psikolojik olarak üstüme geldi kendince haklıydı belkide kızının rahat yaşamını istiodu ama herşey para demek değildi erkek arkadaşımdan severek ayrıldım sırf annemin gözyaşlarına dayanamadığım için onu daha fazla üzmemek için onların istediği gibi biri çıktı bi süre sonra karşıma onlar bulmadı yine ben buldum ama ailemin istediğine uygun biriydi bu kişi 2sene konuştuk zaten aramızda uzaklık vardı fazla vakit geçirmedik yani 4senedirde evliyim eşim ailesi o kadar iyi insanlar ki arasam böle insanları bulamam ama maalesef eşime büyük bi aşkla bağlı değilim yediğim önümde yemediğim arkamda bekarkenki hayatımdan daha rahat bi hayatım var ama mutlu deilim eşimle hayata bakışımız beklentilerimiz o kadar farklı ki bazen keşke ailemi ikna edesiye kadar bekleseydimde sevdiğim insanla evlenseydim diorum para çok şey ama herşey deil maalesef :19:

kusura bakmayında bunları daha önce bilmiyordunuz
pişman olmassın canım zengin eşle evlenir mutlu olursun.çünkü mutluluk sadece parada
bu arada ailemin hiç desteği olmadı demişin seni kim dünyaya getirdi diye insanın sorası geliyor
ilkokula başladığınız yıllarda size desteği kim verdi okuttu

Tecrübelerini benimle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ailem bakmadı derken elbette dünyaya getirdiler bi süre kendi ayaklarım üzerinde duruncaya kadar baktılar. Ama liseden başlayarak bugünkü hayatıma kadar olan sürede çok da destek olmadılar bu gerçek. Ve bu saatten sonra işte çalışmayı düşünmüyorum ki çok iyi kazandığım bir işe sahibim. Evlenip çocuklarımla ilgilenip, kalan zamanlarımda hayatımı yaşamak ve hayat standartlarımı karşılayacak ve geçmişte yaşadığım zorlukları tekrar hatırlatmayacak psikolojimi sürekli geçim derdiyle meşgul etmeyecek bana yetecek birini istiyorum kısaca. Bu demek değilki çok deli zengin olsun. Sadece bana ve çocuklarıma bakabilsin benim çalışmama güvenmeden bakabilsin. Bekliyorum cevaplarınızı kızlar..

sizin seciminiz tabii ki, kimse dogru ya da yanlis diyemez.

benim soyleyebilecegim ise su: darphanede her gun yenisi basiliyor paranin ama size tam uyan, karsilikli sevdiginiz kisi yalnizca bir kere, hadi diyelim zorlasak iki uc kere ancak gelir. iyi bir es ve baba olabilmek icin ev gecindirecek kadar para kazanmasi yeterli degil mi?
zengin adamlar zaten kucuk bir grup, zengin ve iyi adamlar daha da kucuk bir grup. bence iyi bir insanin arkasinda durup onla beraber belki zorlu ama guzel bir hayat gecirmek, namuslu ve kendine yeten cocuklar yetistirmek cok daha kolay.

ama dedigim gibi, sizi kimsenin yargilamaya hakki yok, belli ki zorluklarla dolu bir hayatiniz olmus ve rahatlamak istiyorsunuz, bunu herkes anlayisla karsilar ama bu kismi da iyi dusunun.

çalışıorum istesem çalışmayıp evde oturabilirim eşimin kazancı durumu buna müsait istediğimi alıyorum yiyorum içiyorum geziyorum ne eşim ne ailesi tek bi laf sölemez ama bunlar yetmio aşk sevgi istio insan aynı şeyleri paylaşamadığın bi insanla yürümüo böle oluncada keşke ikimiz bir çalışsaydık ama birbirimize bağlılığımız aşkımız sevgimiz olsaydı dio insan

çalışıorum istesem çalışmayıp evde oturabilirim eşimin kazancı durumu buna müsait istediğimi alıyorum yiyorum içiyorum geziyorum ne eşim ne ailesi tek bi laf sölemez ama bunlar yetmio aşk sevgi istio insan aynı şeyleri paylaşamadığın bi insanla yürümüo böle oluncada keşke ikimiz bir çalışsaydık ama birbirimize bağlılığımız aşkımız sevgimiz olsaydı dio insan

Bu biraz da kader değil mi? Yani durumunuzun tam tersi de olamaz mıydı? Çok fakir ama çok sevdiğiniz biriyle evli olurdunuz mesela. Ama bu seferde geçim derdi olurdu.

Sevince parayı düşünmüyor insan, Sevmeyince para umrunda olmuyor insanın......

Bu biraz da kader değil mi? Yani durumunuzun tam tersi de olamaz mıydı? Çok fakir ama çok sevdiğiniz biriyle evli olurdunuz mesela. Ama bu seferde geçim derdi olurdu.

Sevince parayı düşünmüyor insan, Sevmeyince para umrunda olmuyor insanın......

insanın kaderi birazda kendi elinde derler ya aynen öle ikiniz bir çalışır çabalarsınız yeterki ağzınızın tadı olsun acından ölen insan yok bi şekilde karın doyuyo

Back
X