sizce eşim düşüncesiz mi?

gerçekten çok iyi yapmışşın.bu taktiği bende denemeye çalışıcam.birazda bende ilk evlendiğimizin piskolojisi var üsütümde.ozamnlar borcumuz vardı.destek olmaya çalışıyodum.ama o ailesine yediriyodu.4 senedir evliyiz.ne borç bitti ne ailesi doydu.ben boyle kaldım sap gibi..olan bana oldu[/QUOTE]

Aman canim ben yaptim sen yapma, zararin neresinden dönsen kar... inanki biz normal faturalarimizi zor öderdik ama esimin ailesi yeni araba alirdi, evlerini yeni döserlerdi; bol keseden harcarlardi ve sIkIstIkca esimden para isterlerdi.
Ben düsündügüm, cabaladigim icin esimde gayet rahatti, adama huzursuz olmak icin hic firsat vermemisim meger.
Ama akillandiktan sonra bende kismamaya basladim, ne gerekliyse aldirttirdim esime ve baktiki yetisemiyor oda artik ailesine "sizde cok harciyorsunuz" demeye basladi, ondan önce inanki görmüyordu resmen, ancak öyle gözü acildi.
Özellikle mesela hep ben alisverise cikardim ve azar azar alirdim ucuz seylere yönelirdim, nezaman akillandim esim yanimda olmadan asla alisveris yapmamaya calisiyorum, onun yanindada aliyorumda aliyorum ne gerekliyse ve kasaya gelince o dünyanin parasini ödedigi zaman artik oda malinin degerini anlamaya basliyor.

Birde arkadaslara katiliyorum: Istedigini aldigi zaman cok mutlu gözükmen gerekiyor, cok abartman lazim, sanki sana dünyalari verdi. Ben sevgililer gününde küpe istedim, kendim begendim ve sonra nereye gitsek kim sorsa esim sevgililer günü icin aldi dedikce benimki bir havalara girdi hic sorma...en kizdiklari sey onlarin birsey almasi ve senin begenmemen.
Ama cidden, esim bu konuda cok nadir zevkimi bilebiliyor, tek basina olunca bana alsada yanlis secimler yapiyordu ve ben begenmeyince iyice surati asiliyordu ve sana birsey alanda suc diye küsüyordu zaten.
Bu iyice kisir döngü olmadan sen müdahele etmen gerekiyor.

Gururla alakası yok ki canım,sevgilimden istemem ama evli olsaydım tabi ki isterdim.Evlilikte senin paran benim param diye bir şey yok ki.Çalışmıyor olsan bile o eve gelince önünde sıcak bir yemek buluyor,temiz kıyafetler giyiyor,temiz bir evde oturuyor,senin eve maddi bir katkın olmasa bile manevi yönden pek çok katkın var.O parada doğal olarak ikinizin ortak parası.

Sigarayı azaltsın o da,hem cebinize hem sağlığınıza zarar sonuçta.
Ayrıca onu okumam lazım demiyecektin,erkeklerden bir şey isterken çocuklaşmak lazım,sürekli neşeli neşeli o kitabı okuyacağım o kitap benim olmalı,okumazsam rahat edemem gibi şeyler söylemeliydin.

isteme şeklim yalnışş ok napalım birazda cilve yaparız..kıllarını kıpırdatmasınlar.ohhh onlarınkide iş valla..herşey paramı yahuuu:))

gerçekten aynılarmış:))

al diyo..amaa almıyo.hafta sonu gittik üsütne bişeyler almaya gerçekten hep eskimişti üstü.okadar çok şey aldıki.bende orada kendime bakıyım dedim.aaa bi baktım kasaya geçmiş ödeme yapıyo.bişeylere bakıyodum dedim.hadi al ne istiyosan dedi ama kasada bekliyo.gelip ne alıyosun sormuyo.bende bi çanta kapıverdim attım önüne ödedi.napım başka türlü olıcak.eziği oynamayı bırakmanın zamanı gelmiş galiba:))

o yönde bizim durum daha farklı oluyo. ben onun için bakarken o bayan reyonunda oluyo. ben onu gel bak şunlara diyorum o aaa negüzel mont sna yakışır denesene diyo. o bana ben ona derken enson sen almazsan bende almam diyip çıkıyoruz mağazadan. çok yaşıyoruz bunu. tabi maddiyatada alakalı bi durum. ben onun aklı kalmasın istiyorum oda benim. zaten kendisinin varolduğu alışverişte nezaman bişey alsam kesin giymem. yanlış yönendiriyo. bende inanıp alıyorum ama giyemiyorum :)...

mesela ben nasılbieş isterdim. akşam beni arasın. giyin akşam şu saate evden seni alıcam şu filme yada şuraya yemeğe gitcez. desin. gidelimmi. bile demesin yani. ama tam tersine hep bunu ben yaparım.

çok yakın bi arkadaşımız var siz erkek ve kadın rollerini değiştirmişsiniz der hep

sigarası pahalı değil ama bi sabah işe giderken alıyo bide akşam gelirken.haliyle günde 10 lirayı bile geçiyo.ogun dedimki.okuduğum serinin son kitabı çıkmış onu istiyorum.hemen okumam lazım dedim.alalım demedi.yani gelde ikinci kez iste.siz olsaydınız istermiydiniz.ben birazda fazlamı gururluyum yaaa:((

Iste sen öyle demiyeceksin, sen ya hicbirsey söylemeyip gidip alacaksin yada esine "isten gelirken kitapciya ugra ve su su kitabi al gel, bugün aksam okumaya baslamak istiyorum" diyeceksin.
Yada paranmi yok, "Bana 40 lira fazladan versene, bugün kitapciya ugrayip kitabimida alacagim yeni serisi cikmis" diyeceksin. Yani sanki o parayi sana verirken lütfediyor gibi olmuyacak. O senin hakkin.
Sen nasil onun icin kosturuyorsan, oda senin icin calisiyor.
Dünyada hicbirsey karsiliksiz degildir, kendin para kazanmiyorsan bile isteyeceksin, o vermesse ayip eder.

birazda cebini düşünüyorum.borçla almasın parası olunca alsın diyorum.ama çok düşünüyorum galiba.diğer şekilde yapınca kendimi düşüncesiz hissediyorum..

Evli degilim ama 2.5 sene suren iliskim var bende isteyebilen bi insan olamadim sevgilim cok diretiyo iste benden bende biseler yapmanin gururunu yasamak istiyorum diyo pek beceremiyorum ama bi gun artik tak etmisti yaka paca cicekciye soktuk kendim kapida bekledim cicek aldirdim aaay napiyim yoksa alicagi yoktu ama yavas yavas duzeliyo en azindan artik posete koymayi falan dusunmuyo :) yani sana ozel degil arkadasim cogu boyle:)

birazda cebini düşünüyorum.borçla almasın parası olunca alsın diyorum.ama çok düşünüyorum galiba.diğer şekilde yapınca kendimi düşüncesiz hissediyorum..

Bazi erkekler borcu pek kafasina takmaz, tabii dag gibi olmadiysa ve düzenli bir isleri varsa. Benim kayinpeder mesela asla borcsuz bir günü gecmemis calismaya basladigindan beri, ama ailesinide herzaman yasatmis, her istediklerini almis, en lüks tatilleri yapmis, elinden geldigi kadar hicbirseylerini eksik etmemis fazlasini yapmis, adam calisiyormus, bir borcu bittiginde, mutlaka ya evini yenilermis ya arabasini yenilermis ama borcsuz durmazmis hic.

Ben KKda yorumlari okuyorum ve cogu zaman parasi olan erkekler bile ona buna güya "borc" verip elindeki parayi bile dagitiyorlar, hatta hediye bile ediyorlar, bu yüzden cogu insan ev alin ve borclanin diye tavsiye ediyorlar. Bu konuda bende hemfikirim, bazi erkekler para biriktiremiyorlar, elindekilerini harciyorlar. Esinde öyle biriyse sen bosuna kürek cekiyorsun, sen harcamasan bile o harcayacak yer bulur.
Hem adami batir demiyoruz tabii, ayda yilda birsey istemissin, cokmu yani, sonucta sende bir insansin ve isteklerin var, esin almiyacakta kim alacak.

erkeklerin çoğu boyle galiba.bendede hata var.ama sizin dediğiniz gibi istesem busefer ban istedim diye aldı.istemesem almıcaktı düşüncesi oluşuyo bende ve istediğme pişman oluyorum..

bide şimdi şoyle bişey geldi aklıma.bana aylık bi harçlık versin.hem ben ona almıyosun diye yakınmam.hemde istediğimi kimseye soylemeden alırım.sizce nasıl fikirr:))

erkeklerin çoğu boyle galiba.bendede hata var.ama sizin dediğiniz gibi istesem busefer ban istedim diye aldı.istemesem almıcaktı düşüncesi oluşuyo bende ve istediğme pişman oluyorum..

senin sorunun onun düşünüp alması ama arkadaşım ayakkabını kitabını da düşünmek zorunda değil canım, sen diyosunki ben şu güzel diyeyim o alsın ama kimse de öyle birşey yapmaz, şuna ihtiyacım var demek zorundasın demeden nereden bilsin

senin dediğin özel günler için olur yani mesela doğum günün yaklaşıyo bir şey bekliyorsun şu da güzelmiş demelisin almadımın arkadaşların dediği gibi aldırırsın sonra hediye etmiş gibi millete gösterirsin o da birdahaki sefere daha hassas davranır

siz eşinizin huyunu çözmüşsünüz zaten adam nazdan niyazdan anlamıyorsa direk bunu bana al diyceksiniz:1:mesela bizim eşimle aramızda sessiz bi anlaşma vardır bana alışverişe çıkarız o hiç bişey almaz kendine ona alışverişe çıkarız ben yine durmam ama ben beğenince o kendine bişey almaz diye en fazla bi pentiye girer çorap alırım kendime...telefon meselesinde ayıp etmiş ama mesela bende eşimden bi telefon istiyodum kız kardeşim almış ondan görünce beğendim biraz pahalıydı diğer taksitlerimiz bitsin öyle alalım aşkım dedi okey dedim ertesi gün duramadı gittik aldık,aynı gün görümcem geldi aaa bak bende telimi değiştirdim x kendine bi üst modelini aldı bunuda bana verdi dedi...eşim ozaman çok kızdı eniştesine öküz madem sana telefon alcak niye eskiyi sana verip kendine üst modelini alıyo dedi...böyle erkek tipi var malesefama ben bu konuda çok şanslıyım haa sizinki gibi bi adam olsaydı alışamazmıydım alışırdım direk al derdim...

Haklısın,insan biraz da düşünülmek istiyor ama ince düşünce erkeklerin çoğunda yok.

Geçenlerde erkek arkadaşımla AVMye gitmiştik.Benim de normalde tatlıyla şekerlemeyle pek aram yoktur ama haribo standı kurmuşlar kocaman böyle gözüm takıldı ister istemez :17:

Benimki dedi ki "birtanem benim lavaboya gitmem gerek,dilersen sen de git"tamam dedim ben de makyaj tazeleyiveririm diye düşündüm :12:

Neyse ben çıktım WCden,aaaa bir baktım benimki elinde kocaman bir jelibon poşeti bana gülümsüyor :69:

Eşek kafalı nasıl anladın dedim "ben anlarım" dedi :16:

Şimdi bunu niye anlattım diyeceksiniz,demem o ki pahalı bir ayakkabı ya da ucuz jelibon farketmez,gönlümüzü almak için erkeklerin yapabileceği çok şey var.

Biz onlardan pahalı,maddi sıkıntıya sokacak şeyler istemiyoruz ki.İstediğimiz biraz olsun ilgi(ki o da bedava yani :1: )

Bizi düşündüklerini göstermelerini istememiz gayet normal,kadınlar hassas canlılardır
:31:

Evlenmeden önce bir arkadaşım, evde 2 kaşık varsa birini kıracaksın, erkeğin iki yakası bir araya gelmeyecek,cebinde para çok olursa gözü dışarı kayar demişti de o aklıma geldi, gülümsedim.

Evin bütçesini düşünen siz olmayın, bırakın eşiniz düşünsün. Beğendiğiniz şey gerçekten bütçeyi zorlayacak kadar pahalı değilse (kürk, pırlanta...) alın mutlaka.

İnsan emek-para harcadığı kişiyi sever, erkeklerin çok büyük yüzdesi 'aman ne kanaatkar karım var, çok şanslıyım' diye düşünmez. Erkek düz mantıktır. 'almak istiyorsan al, almazsan da sen bilirsin' olay budur yani.

Ben de şu aralar alışveriş yapmıyorum, sadece doğacak bebişimin ihtiyaçlarını en hesaplısından karşılamaya çalışıyorum az buçuk. Üstelik ben öğretmenim, çalışıyorum da. Ama adamı neredese 200 bin lira borçlandıırıp ev aldırınca böyle oluyor, özellikle bu yıl kemerleri epey sıkacağız. :1:

Böyle büyük borçlarınız yoksa böyle ufak şeyleri düşünmeyin. Almayı istediğiniz şeyi 'aaa ne güzelmiş' diye asla ima etmeyin, erkekler anlamaz. Direkt söyleyin 'ben şunu istiyorum,çok beğendim' diye.
Kaldı ki sizinle evliyse ve siz çalışmıyorsanız, size bakma yükümlülüğü var, yani bu onun görevi, görev olarak görmüyorsa evlenmeyecekti :6:

Sanki bnm kocamı anlatmışssın :40: Daha hafta sonu tartıştık bu yüzden.

1 ay kadar önce Botu yoktu gidip alalım die gittik bi mağazaya baya da bi para verdik. Orda aynı markanın bayan modeli de vardı. Denedim falan ama pahalı ya almadı. Yaa boşver falan ddm ii sen bilirsin dedi çıktık. Ama baya da içimde kalmıştı. Sonra annem başka şehirde görmüş bu botları çok güzel kızım geldiğinde bot alıoz sana senin alacağın yok dedi. Yok anne falan ddm alacaz itiraz istemem dedi. Gittiğim de aldı da saolsun. Tabi ben bu 1 ay süresince eşime bot almamız gerektiğini anlatmaya çalışıom. Ayaklarım da iş yerinde çok üşüo bütün gün falan diom ama nerde. Tabi annem alınca ben baya bi sewindim annem olmasa yanmıştım herhalde ddm bozuldu. Ne istedin de almadım falan dedi. Baktım ne istedim 3 ayda dedim. Tabi sustu. Ben ddm sana 50 kere ima ettim ayaklarım üşüo die ddm sen naptın hiç. Tabi bunun gibi bi sürü olay var.

Onun bişeyi eksik olsa ben başının etini yerim gidip alınacak die yada alabiliosam kendim alırım ama bnm bişeyim eksik olsa o maalesef ki ben alacam demeden almaz. Düşünüp de getirmez yani :5: He kıskanmaz da parayı alma da demez asla istiosan al die.

Bnmde çoook zoruma gidio doğrusu ama artık bende söylicem şunu istiom die. Bide bende eşimle aynı maaşı alıom hee. Öyle muhtaç falan da değilim ama karakter işte şımaramıom adama bana bunu alsana die... Yapanlara da her zaman hayran kalmışımdır... :52:

Böyle davranmasına sen sebepsin,kendimi ona yük olarak görüyorum ne demek sen onun eşisin.Onunda canına minnet.

Canım öncelikle bende senın gıbı aynı dertlerden yanıyorum benımde telefona ihtiyacım vardı eşimde kendıne yenı aldı ben onunkını kendı alısverıs yaparken alır eder bende bısey alınca hemen kartını cıkartmaz yanı cok uzucu ınsanı kırıyo basıt gıbı gorunsede ınsan yıptarıyor konun hepsını okuyamadım ama erkekler hep ilgsiz düşüncesiz zor yanı anlamak belkıde onlarda bızı anlamıyor ama bız hep fedakarlık yapıyoruz aman uygun olsun ama öyle böyle derken biz üzülüyoruz sen abartmıyosun hakedıyosun emınım ama onlar hak ettıgımızı dusunmuyorr :( bi tek senın başına değill bende soyluyorum degısen bısey yok

Erkekler=Bencil:))

kendilerine yapılan süprizlere sevinirler...Amaaaa düşünmezler ben sevindim bari bir kerede ben sevindireyim..:) Egoistler:))

Egoları tavan yapmış anlayacağınız:)))

bende kendi hediyemi kendim begenirim..oooo iş ona kaldıysa yandık..:51::51::51:

en son yasanan örneği vereyim kendime bir şey istiyodum ne zamandır hatırı sayılır bi fiyattı..ama borclar fln hiç sesim cıkmıyodu..aa baktım bu arada ne isterse alıyoruz evet bazılarına ihtiyacı da vardı ama gereksiz aldıklarımızda cok..ucuz ucuz derken dunya oldu..1 ay once fln soktum bunu magazaya taktım cıkardım güzelmiş ama pahalı alamayız dedim ona modeli gösterdim..ama önümüz yılbası..başadım çalışmalara:21::21::21:

yılbasında bana ne sürpriz yapıcaksın..ben kocamın zevkine güvenirim..benim kocam özel günleri bos gecmez cok incedir.dusunceliidr.son sözlerimi baskalaının yanında da soyluorumm.iyi koca ya artık alamaya mecbur kalıyo ve hediyem 2 gun once geldi..yılbasında bana süpriz yapıcak sevinçle bekliyorum..herkes de görücek..ne zevkli kocan var ne düşünceli dicekler bende öledir nerden bulmuş almış tam istediğim gibi dicemm ballandıra ballandıra ne kadar begendiğimi anlatıcammm..:27:benimkinin egosu tavan yapıcak..o mutlu ben mutlu :1::1:

tabi bu süreç hop diye bu hale gelmedik..tartıstık mı bana çiçek alıp gelmezsen seninle barısmam diyodum..bi bakıyodum eli boş beni sallamamışş..yok unuttum yok utandım birsürü bahane..
1 soyledım sallamadı 2 soyledım sallamadı..(ilk zamanlar hep kavga ederdik zaten..o zamanlar malzeme coktu:2:) eh dedim sonunda nasılsa herhalt için tarsıtısıyoruz..barısmıyorum dedim ve barısmadım..en sonunda aldı..içinden gelerek mi aldı..?hayır..

ama almayı öğrendi..ve beni nasıl mutlu edeceğini ögrendi..isterdim ki süprizler gercek olsun..ama olmuyo diye de kendi kendimi yiyememmm..napalım benim istediğim olsun da varsın böyle olsunn

bu durum çoğu erkekte var sanırım, benimkide evlenmeden önce kendini bi anlatırdı işte evlenince şöyle olcak böyle olcak şöyleyim ama evimiz yok imkanımız yok seni süprizlere boğcam falan filan şimdi evliyiz ama nerrdeee ona da diyorum ne umdum ne buldum diye, başını yiyorum sürekli sırf bu yüzden güya bana süpriz yapçak oyuncak bebek almış bide yatağın içine koymuş artık sevinmiş gibi yaptım napim bunada şükürr bide diyoki bu süpriz beni 10 yıl götürür artık :))

Back
X