sizce eşimin problemi ne?

2 yasinda oglum var, ve hamilelikte baslayan maddi sikintilar bizi bu derece etkiledi geldigimiz son nokta bu. boyle olmayi bende istemiyorum diyor agliyor karsimda caresizlikten. ama iste bazi seyler bizim istememizle olmuyor.

doktora, psikologa gitti. once halihazirdaki sorunlari sikintilari gidermeden fayda goremeyecegimizi anldigimiz icin biraktik.

ilk evlendigimiz zamanlarda cok fazla calisiyordu. o kdar fazla ki ayni evin icinde gunlerce birbirimizi gormeden geciriyorduk. ama o zaman cinsel isteksizligimiz yoktu cunku maddi sikintilarimiz suanki gibi degildi. 2 yildir her ay iceri girdiginiz, gunde 15 saat calisip uyumadan yemek yemeden calistiginiz ancak yine de borclardan kurtulamadiginiz, kendinizi odullendiremediginiz, markete gidince sepete en cok makarna doldurdugunuz 2 yil dusunun... psikoloji mi kalir
Allah yardımcınız olsun inş bütün sıkıntılarınız sona erer,insan hayattan soğur tabi böyle Bi durumda seksten hayli hayli soğur. Maddi Bi zorluk yaşamadık biz hiç ama erkek parasız olunca iktidarsız, güçsüz hissedebilir heralde

Bu devirde bu yaşta evlenenleri bir anlasam :)

Biraz zaman ver eşini tanımaya çalış
Cinsellikte ne istediğini zamanla anlarsın
Aslında işe yarıyacak çok güzel fikirlerim var ama insan utanıyor burda yazınca😊

Eşinin sana söyleyemediği bir sıkıntısı olabilir (cinsellik dışında)

inan soğuk davransam surat asıyor, o da konuşmayı kesiyor, ve sonu gelmeyen bi döngüye giriyoruz ve sonuç küsüp uyuyoruz.. yani sonuç asla değişmiyor, sadece farklı şekillerde tartışıyoruz..
Malesef değişmiyorlar, en iyisi kabullenmek sanırım =(

Aile terapisti İle görüşmek bence mantıklı

merhaba arkadaşlar uzun bi süredir takipteyim bi çok konu da okudum bu sorunumla alakalı ama yeni üye olup danışmaya karar verdim.. Benim sıkıntım eşimle.. birbirimizi severek evlendik, cinsellik dışında gün içinde ilişkilerimiz mükemmel desem yeridir. Sever okşar öper güzel sözler söyler, beni bana özel hissettirir üzerime titrer.. Anlayacağınız herşey bi kadının isteyebileceği şekilde bana karşı. Fakat gel gelelim cinsellik konusunda sıkıntımız büyük 😔 10 aydır evliyim ondan önce de 2 sene birbirimizi tanıyorduk. İlk ilişkimiz sevgiliyken oldu ve ne acı ki bu onu ilk ve tek en heyecanlı hatırlayışım cinsellik konusunda. Evlendik ve ben istemesem adım atmaz, istesem her seferinde farklı bahaneleri var. Birazına hak veriyorum maddi anlamda büyük sıkıntılar atlattık hep bunları öne sürdü, kafam şiş stresliyim odaklanamam vs.. ereksiyon vs. sorunu yok bir kere başladığımızda (genellikle benim zorumla) herşey mükemmel oluyor, geç gelme erken gelme hiç bi sorun olmadan birlikte oluyoruz. Ama sıkıntı bir türlü başlayamamız yani bin yılda bir.. kaç kere kavga ettik ağladım gururumu yerlere sermekten bıkmadın, her seferinde senden hayır cevabını duyuyorum benim hislerimin önemi yok mu diye.. ağlamama kıyamaz gözyaşlarımı sildi kafamı okşadı fakat inadım inat yine ilk adımı atmadı sarıldı uyudu.. yani benden ne istiyor? daha 22 yaşındayım, 10 aylık evliyim isteklerim elbetteki fazla bu konuda ama inanın 1000’de birine bile razıyım şu durumda.. az önce yine dövüştük şuan tüm maddi sıkıntılarımızı halletmemize rağmen yine “kafam işle dolu bana biraz zaman versen olmaz mı?” cevabı aldım ki, yapmayalı bir ayı geçti.. neyin zamanı? ne kadar bi zaman? ve en önemlisi neden?
yargılamadan, kırmadan, gerçek anlamda fikirlerinizi paylaşırsanız okusam belki içime bir kaç damla su serpilir.. (bu arada yaşım itibariyle bakımlı, temiz, ve evde gerçek anlamda güzel giyinmeye özen gösteren biriyim, merak ederseniz diye..)
İlgisiz davranmayı denedin mi hiç, ne bileyim tek başına planlar yap atiyorum kardeslerinle yakın arkadaşlarınla onu dahil edemeyeceğin planlar yapsan eve gelince de ballandıra ballandıra anlatıp çok yorgunum diye yatıp uyusan. Ya da vaktin varsa spor yada dans vb bir kursa yazılıp süslü püslü gitsen.. Yasin daha çok küçük moralini bozma lütfen daha ne sıkıntılar yaşayacaksınız ve inşallah hepsini de anlatacaksınız yaşarken zor gelen şey sonrasında o kadar üzmüyor insanı unutma lütfen. Yaşadığı senin bilmediğin bir travma üzücü olay vb olmayan ihtimali var mı acaba sevgiliyken nasıldı ilişkiniz

Belli bir zaman verin ve tamamen rahat bırakın bence, bu zamanı kendi içinizde de belirleyebilirsiniz ona da söyleyebilirsiniz ama hiç baskı yaratmayın ya da talepte ya da imada bulunmayın. Üç gün beş günden bahsetmiyorum mesela üç ay. O sürede de kendinizi biraz geri çekin. Bunu şunun için söylüyorum, sizin sürekli talepkar olmanız onda içten içe bu bir görevmiş gibi bir baskı yaratmış olabilir. Bu sürede düzelmezse aile terapisine gitmeyi -teklif değil- talep edin. Çünkü bir ilişkide cinsellik beklemek sizin en doğal hakkınız.

merhaba arkadaşlar uzun bi süredir takipteyim bi çok konu da okudum bu sorunumla alakalı ama yeni üye olup danışmaya karar verdim.. Benim sıkıntım eşimle.. birbirimizi severek evlendik, cinsellik dışında gün içinde ilişkilerimiz mükemmel desem yeridir. Sever okşar öper güzel sözler söyler, beni bana özel hissettirir üzerime titrer.. Anlayacağınız herşey bi kadının isteyebileceği şekilde bana karşı. Fakat gel gelelim cinsellik konusunda sıkıntımız büyük 😔 10 aydır evliyim ondan önce de 2 sene birbirimizi tanıyorduk. İlk ilişkimiz sevgiliyken oldu ve ne acı ki bu onu ilk ve tek en heyecanlı hatırlayışım cinsellik konusunda. Evlendik ve ben istemesem adım atmaz, istesem her seferinde farklı bahaneleri var. Birazına hak veriyorum maddi anlamda büyük sıkıntılar atlattık hep bunları öne sürdü, kafam şiş stresliyim odaklanamam vs.. ereksiyon vs. sorunu yok bir kere başladığımızda (genellikle benim zorumla) herşey mükemmel oluyor, geç gelme erken gelme hiç bi sorun olmadan birlikte oluyoruz. Ama sıkıntı bir türlü başlayamamız yani bin yılda bir.. kaç kere kavga ettik ağladım gururumu yerlere sermekten bıkmadın, her seferinde senden hayır cevabını duyuyorum benim hislerimin önemi yok mu diye.. ağlamama kıyamaz gözyaşlarımı sildi kafamı okşadı fakat inadım inat yine ilk adımı atmadı sarıldı uyudu.. yani benden ne istiyor? daha 22 yaşındayım, 10 aylık evliyim isteklerim elbetteki fazla bu konuda ama inanın 1000’de birine bile razıyım şu durumda.. az önce yine dövüştük şuan tüm maddi sıkıntılarımızı halletmemize rağmen yine “kafam işle dolu bana biraz zaman versen olmaz mı?” cevabı aldım ki, yapmayalı bir ayı geçti.. neyin zamanı? ne kadar bi zaman? ve en önemlisi neden?
yargılamadan, kırmadan, gerçek anlamda fikirlerinizi paylaşırsanız okusam belki içime bir kaç damla su serpilir.. (bu arada yaşım itibariyle bakımlı, temiz, ve evde gerçek anlamda güzel giyinmeye özen gösteren biriyim, merak ederseniz diye..)
Bazıları borç içinde yüzüo yinede banamısın demio.Acep cinselliğimi sevmio.

Bana kalırsa artık ondan cinsellikle ilgili bi şey talep etme ve konusunu açma. Bu da onun üzerinde psikolojik baskı yapıyor olabilir.Ama sen de bu sırada boş kalma tabi.. ona seksi çağrıştıracak hareketlerde ya da konuşmalarda bulun ara sıra,birlikte gülüp geçecek şeylerinizi artırın. Üzerindeki stresi azalmaya yönelik davran.. Baktın oralı olmuyor ve canın çok istiyor kendi kendini tatmin et onun görebilecegi bi yerde.. Ama asla yargılama onu buna neden oldugu icin. Erkeklerde cinsellikte performans kaygısı çok etkiliyor ilişkiyi. Belki kendi akışına bıraksan düzelecek

Konuyu okurken bir an dusundum ben de esimin cinsellik disinda opup ilgi gostermemesinden sikayet ediyorum hep. Ama terside ciddi sorunmus. Bence esinizin bir tahlil yaptirmasi lazim cunku hormonel bir sorun var gibi testesteron eksikligi vs olabilir yoksa bu durum hiç normal degil

Benim de erkek arkadaşımla aynı sorunlarımız var sizi anlıyorum...
Bir de beni obje olarak mı görüyorsun lafları sizinki iyi ki bunu demiyor şükredin diyecem de zor...

Back
X