Sizce evine gitmelimiyim ? Babamın izin vermeyeceği bir şeyi yapmalı mıyım ?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Arkadaşlar merhaba. Bu bir dert değil. Ama size danışmak istedim.Fikrinizi almak istiyorum.
Şimdi benim küçük köpeğim var biliyorsunuz.
Ve bir siteden tanıştığım bir abla var. Evcil hayvanları olan insanların ortak noktası olan bir site.
O ablayı çok seviyorum. Bana bir çok konuda da yardımcı oldu ve hala oluyor sağolsun.
Çok iyi bir insan, yani konuştuğum ve tanıdığım kadarıyla, açıkçası iyi bir insan olduğunu da düşünüyorum.
Onun sayesinde veterinerimiz ile tanıştım. Ama daha, o ablayla görüşemedik yüzyüze ama telefonda konuşuyoruz ve facebookta.Bu cumartesi için beni evine çağırdı, yine aynı siteden köpeği olan benden 2 yaş küçük bir kızda gelecek o gün.
Ama çevremdekiler , çok tanımadığım birinin evine gitmemi pek doğru bulmuyorlar.
Açıkçası babama söylesem izin vermez.
Ama ben babama , o taraftaki bir arkadaşıma gidiyorum deyip, giderim , söylemem diye düşündüm.
Ve o ablaya da geleceğimi söyledim.
Sizce evine gitmelimiyim ? Yoksa dışarıda görüşmeyi mi beklemeliyim ?
Ve de ben geleceğimi söyledim.
Eğer gitme derseniz, nasıl bir şekilde geri çevirmeliyim, fikir verebilir misiniz ?
Açıkçası babama ne olursa olsun yalan söylemek hiç hoşuma gitmiyor.
Erkek arkaadaşım varken bile, Alsancak'a diyip Karşıyaka'ya giderdik erkek arkadaşımla. Ama babama kız arkadaşımlayım derdim de, yine içim rahat etmezdi. İçimde böyle bir tedirginlik olurdu.
Böyle şeylerde bile asla yalan yanlış şeyler söylemek hiç içime sinmiyor çünkü ben yalandan gerçekten hoşlanmıyorum ve rahatsız oluyorum. Bilemedim, yardımcı olur musunuz ?
Ablayla bayadır da dışarda görüşücez diyip görüşemiyoruz. Çok uzadı, sürekli bir aksilik çıktı filan :/​

Tanımadan nasıl evine gideceksin kadında tuafmış ama bunu düşünmesi gerek

evden ziyade ilk dışarıda buluşun derim ben.. :26:

Teşekkür ederim, evet ben de bir yandan öyle düşünüyorum.

Tanımadan nasıl evine gideceksin kadında tuafmış ama bunu düşünmesi gerek

Aslında ben ona söyledim, babam böyle bişeye izin vermez ama ona söylemem şeklinde filan. O da babama hak verdi. Tabi insanlar bunu benim açımdan düşünemez böyle konularda..

Bencede ilk dışarıda buluşun

Teşekkür ederim cevabınız için.

Ama ne söylemeliyim bahane olarak şimdi ? :/

kesinlikle evdebuluşmayın, bakın her iyi görünene inanmayın,neler duyup okuyoruz görmüyor msuunuz. Dışarda görüşün.

KArarlaştırdığınız gün içn şunu söyleyebilirsini..

ablacım hani gelecektim ya (Sallıyorum) pazartesi günü. Ya o gün bi misafirliğe daha gitmem gerkiyor ama seni de kırmak istemiyorum. Ev işini başka zamana ertelesek de ortak bir noktada bi saatliğine buluşsak. Çok vaktim yok ama seninle bir saat bile olsa görüşmek istiyorum..

de mesela.. (bence)

olmaz derse bişe vardır bence.. İlla eve gel diyorsa yani. buluşursanız da zaten görürsün nasıl olduğunu ama yine hemen güvenme. Gübvenmezzsen ilişkiyi kesersin. Hoşuna giderse tekrar dışarda teklif et. bu 3. 4. ye kadar uzanabilir. Hemen eve gitmek hoş olmazz :20: Baktın sorun yok. Bir arkadaşını al git evine.. sonra sıkıntı yok diyorsan evine de gidersin. O ablayla dışarıda buluşucanı söyle babana da .. Güvenini de kazanmış olursun :)

yanına tanıdığın birini alsan olabilir.birisiyle gideceğini de haber ver:34:

KArarlaştırdığınız gün içn şunu söyleyebilirsini..

ablacım hani gelecektim ya (Sallıyorum) pazartesi günü. Ya o gün bi misafirliğe daha gitmem gerkiyor ama seni de kırmak istemiyorum. Ev işini başka zamana ertelesek de ortak bir noktada bi saatliğine buluşsak. Çok vaktim yok ama seninle bir saat bile olsa görüşmek istiyorum..

de mesela.. (bence)

olmaz derse bişe vardır bence.. İlla eve gel diyorsa yani. buluşursanız da zaten görürsün nasıl olduğunu ama yine hemen güvenme. Gübvenmezzsen ilişkiyi kesersin. Hoşuna giderse tekrar dışarda teklif et. bu 3. 4. ye kadar uzanabilir. Hemen eve gitmek hoş olmazz :20: Baktın sorun yok. Bir arkadaşını al git evine.. sonra sıkıntı yok diyorsan evine de gidersin. O ablayla dışarıda buluşucanı söyle babana da .. Güvenini de kazanmış olursun :)

Evet mantıklı ! Çok teşekkür ederim uzun yorumunuz için. Zaten eve gelmen şart değil dışarda görüşürüz demişti babamın öyle söylediğini dediğimde.
Dediğiniz gibi yapabilirim. Ama o diğer kızda oraya geleceği için benle dışarda bir saatte olsa görüşemez. Olsun , en kötü ertelenir...

yanına tanıdığın birini alsan olabilir.birisiyle gideceğini de haber ver:34:

Evet aslında bu da çok mantıklı. Ama o gün için benle gelebilecek bir arkadaşım yok. Yani var da , söyledim gitme diyor. Dolayısı ile o da gelmez :)

Evine gitme babamdan izin alamadım kusura bakma de bitsin gitsin. Sonra bir ara dışardı buluştuğunuzda konuşmasına davranışlarına bakarsın arkadaşlığını ona göre sürdürürsün internet üzerinden bilemezsin kimin ne olduğunu canım.

Canım diğer kız da bu ablayı tanımıyor değil mi? Yani tanıdığın birini yanına alıp gtmen çok daha iyi olur.Arkadaşını ikna etmeye çalışmalısın.Kaldı kii gelmedi ve gittin.Arkadaşına adresi ver.Sürekli bildir durumunu msj çek arkadaşına.Ama tabii en iyisi arkadaşınıda yanına alman.Ev konusu ise bilemiyorum bende daha önce hiç tanımadığım birinin evine gitmezdim ama dışarıda buluşabilirdim belki.

gitmemelisin tabiki. kimseye güven yok bu devirde... dışarda buluşun...

Son düzenleme:
Ne işin var tanımadıgın insanın evinde....

Karsı taraftakı senın kadar ıyı olmayabılır..

Buluşmana gerekte yok acıkcası o çok ısrar edıyorsa bir tuhaflık var bence

Ben olsam giderdim. Bir arkadaşına haber ver ama orada olduğundan haberdar olsun, adres falan da ver, ne olur ne olmaz... Bir şey olacağını sanmıyorum.

Evine gitme babamdan izin alamadım kusura bakma de bitsin gitsin. Sonra bir ara dışardı buluştuğunuzda konuşmasına davranışlarına bakarsın arkadaşlığını ona göre sürdürürsün internet üzerinden bilemezsin kimin ne olduğunu canım.

Evet, dışarda buluşup tavırlarına bakmak çok daha iyi :)

Ben olsam giderdim. Bir arkadaşına haber ver ama orada olduğundan haberdar olsun, adres falan da ver, ne olur ne olmaz... Bir şey olacağını sanmıyorum.

Aslında ben de, bir şey olacağını sanmıyorum ya... Bakalım burda fikir alıp yarın karar vericem.:)

Canım diğer kız da bu ablayı tanımıyor değil mi? Yani tanıdığın birini yanına alıp gtmen çok daha iyi olur.Arkadaşını ikna etmeye çalışmalısın.Kaldı kii gelmedi ve gittin.Arkadaşına adresi ver.Sürekli bildir durumunu msj çek arkadaşına.Ama tabii en iyisi arkadaşınıda yanına alman.Ev konusu ise bilemiyorum bende daha önce hiç tanımadığım birinin evine gitmezdim ama dışarıda buluşabilirdim belki.

Yok tanımıyor canım. Dışarıda her şekilde buluşurum zaten de, bu ev meselesi biraz karışık işte :)))

gitmemelisin tabiki. kimseye güven yok bu devirde... dışarda buluşun...

Teşekkür ederim, evet devir maalesef güvensizlik devri, haklısınız.

Ne işin var tanımadıgın insanın evinde....

Karsı taraftakı senın kadar ıyı olmayabılır..

Buluşmana gerekte yok acıkcası o çok ısrar edıyorsa bir tuhaflık var bence

Evet insanlar bizim kadar iyi olmuyor maalesef.
Yok dışarda buluşurum, çünkü gerçekten çok yardımcı oldu bana bugüne kadar.

Bence arkadaşınızla gitmeyin, çünkü kadın kötü niyetliyse zaten farketmez arkadaşınızın olup olmaması.
Sadece olan ona da olur...
Bence bir bahane de bulmayın, açık açık söyleyin.
Bahane bulursanız karşı taraftan anlaşılabilir gelmek istemeyip bahane aradığınız ve bu abla gerçekten iyi biriyse daha sonra üzülebilirsiniz dürüst davranmadığınız için.
Bence dürüstçe açıklayın, babama yalan söyleyince yaptığım hiçbir şey içime sinmiyor, bir bildiği vardır mutlaka bu yüzden dışarıda buluşalım şeklinde.
Sonuçta tanımadığınız bir insan...
Evine gitmediniz diye ayıp olacak biri değil, tanısanız ayıp olur o başka.

Bence arkadaşınızla gitmeyin, çünkü kadın kötü niyetliyse zaten farketmez arkadaşınızın olup olmaması.
Sadece olan ona da olur...
Bence bir bahane de bulmayın, açık açık söyleyin.
Bahane bulursanız karşı taraftan anlaşılabilir gelmek istemeyip bahane aradığınız ve bu abla gerçekten iyi biriyse daha sonra üzülebilirsiniz dürüst davranmadığınız için.
Bence dürüstçe açıklayın, babama yalan söyleyince yaptığım hiçbir şey içime sinmiyor, bir bildiği vardır mutlaka bu yüzden dışarıda buluşalım şeklinde.
Sonuçta tanımadığınız bir insan...
Evine gitmediniz diye ayıp olacak biri değil, tanısanız ayıp olur o başka.

Evet bence de en iyisi doğruyu söylemek. Açıkça söylerim. Nolacak ki :) Zaten anlayışla karşılayacaktır iyi biriyse değil mi :)

Evden eve gideceğimize, dışarıda vakit geçirmeyi tercih ettiğinizi söylersiniz; bencede dışarıda buluşmalısınız.

Evet bence de en iyisi doğruyu söylemek. Açıkça söylerim. Nolacak ki :) Zaten anlayışla karşılayacaktır iyi biriyse değil mi :)

Kesinlikle öyle, ve sırf tanımadığınız için evine gitmediniz diye gönül koyacaksa hayatınızda olmayıversin zaten. :)
Tam tersine bu durumu doğru bulmalı bir insan, çünkü doğrusu budur.
İnternetten tanışmaya asla karşı değilim, internetten çok dost edindim..
Ama ilk buluşma evde olmamalı diye düşünüyorum, hatta bu abla niye ilk buluşmayı bir cafede istemedi diye düşünmedim de değil.
Sonuçta o da sizi tanımıyor.
Büyük cesaret doğrusu...

Back
X