Sizce evine gitmelimiyim ? Babamın izin vermeyeceği bir şeyi yapmalı mıyım ?

canım arkadaşlar çok mantıklı yorumlarda bulunmuşlar, bende bişeyler söylemek istiyorum..

öncelikli olarak şunu söylemeliyim face üzerinden her ne kadar hayvanlar konusunda yararlı faliyetler bulunsada çok iğrenç olaylarda dönebiliyor..

bunlara defalarca şahit oldum ki kimi dernekler bile çatışma içerisinde..

bende bulunduğum şehrin hayvanseverler derneğine üyeyim, üyeler toplanıp barınağa gideriz, dernekte buluşuruz, kermesler düzenlenir buluşuruz..

ancak bu zamana kadar dernekten kimsenin evine gitmedim, birbir evine gidenide görmedim..

bu hanımefendi her ne kadar hayvanseverde olsa evine gitmen ilk tanışma için mantıklı değil..

dışarıda bi buluşma düzenleyip görüşebilirsiniz..

mesela köpüşlerini sahilde dolaştırma fikri gibi..

Canım bence gitme derim sonuçta hiç yüzyüze görüşmemişsin. Tanımadığın insan neticede
O kişiyede babam izin vermiyor deyip teklifini geri çevirebilirsin bunda bşey yok .

İlk olarak dışarıda buluşmanız daha mantıklı

Arkadaşlar merhaba. Bu bir dert değil. Ama size danışmak istedim.Fikrinizi almak istiyorum.
Şimdi benim küçük köpeğim var biliyorsunuz.
Ve bir siteden tanıştığım bir abla var. Evcil hayvanları olan insanların ortak noktası olan bir site.
O ablayı çok seviyorum. Bana bir çok konuda da yardımcı oldu ve hala oluyor sağolsun.
Çok iyi bir insan, yani konuştuğum ve tanıdığım kadarıyla, açıkçası iyi bir insan olduğunu da düşünüyorum.
Onun sayesinde veterinerimiz ile tanıştım. Ama daha, o ablayla görüşemedik yüzyüze ama telefonda konuşuyoruz ve facebookta.Bu cumartesi için beni evine çağırdı, yine aynı siteden köpeği olan benden 2 yaş küçük bir kızda gelecek o gün.
Ama çevremdekiler , çok tanımadığım birinin evine gitmemi pek doğru bulmuyorlar.
Açıkçası babama söylesem izin vermez.
Ama ben babama , o taraftaki bir arkadaşıma gidiyorum deyip, giderim , söylemem diye düşündüm.
Ve o ablaya da geleceğimi söyledim.
Sizce evine gitmelimiyim ? Yoksa dışarıda görüşmeyi mi beklemeliyim ?
Ve de ben geleceğimi söyledim.
Eğer gitme derseniz, nasıl bir şekilde geri çevirmeliyim, fikir verebilir misiniz ?
Açıkçası babama ne olursa olsun yalan söylemek hiç hoşuma gitmiyor.
Erkek arkaadaşım varken bile, Alsancak'a diyip Karşıyaka'ya giderdik erkek arkadaşımla. Ama babama kız arkadaşımlayım derdim de, yine içim rahat etmezdi. İçimde böyle bir tedirginlik olurdu.
Böyle şeylerde bile asla yalan yanlış şeyler söylemek hiç içime sinmiyor çünkü ben yalandan gerçekten hoşlanmıyorum ve rahatsız oluyorum. Bilemedim, yardımcı olur musunuz ?
Ablayla bayadır da dışarda görüşücez diyip görüşemiyoruz. Çok uzadı, sürekli bir aksilik çıktı filan :/​
bana böyle bir hikaye anlatıldı yeni.bayanın kendisi anlattı.iyi biridir oysa .zarar gelmez.istanbulda.
özelden mesajım gitmedi sana.

Kesinlikle öyle, ve sırf tanımadığınız için evine gitmediniz diye gönül koyacaksa hayatınızda olmayıversin zaten. :)
Tam tersine bu durumu doğru bulmalı bir insan, çünkü doğrusu budur.
İnternetten tanışmaya asla karşı değilim, internetten çok dost edindim..
Ama ilk buluşma evde olmamalı diye düşünüyorum, hatta bu abla niye ilk buluşmayı bir cafede istemedi diye düşünmedim de değil.
Sonuçta o da sizi tanımıyor.
Büyük cesaret doğrusu...

Doğru diyorsunuz, iki taraf içinde büyük cesaret.
Ortak tanıdığımız bir veteriner var, belki de ondandır bana güvenişi.

canım arkadaşlar çok mantıklı yorumlarda bulunmuşlar, bende bişeyler söylemek istiyorum..

öncelikli olarak şunu söylemeliyim face üzerinden her ne kadar hayvanlar konusunda yararlı faliyetler bulunsada çok iğrenç olaylarda dönebiliyor..

bunlara defalarca şahit oldum ki kimi dernekler bile çatışma içerisinde..

bende bulunduğum şehrin hayvanseverler derneğine üyeyim, üyeler toplanıp barınağa gideriz, dernekte buluşuruz, kermesler düzenlenir buluşuruz..

ancak bu zamana kadar dernekten kimsenin evine gitmedim, birbir evine gidenide görmedim..

bu hanımefendi her ne kadar hayvanseverde olsa evine gitmen ilk tanışma için mantıklı değil..

dışarıda bi buluşma düzenleyip görüşebilirsiniz..

mesela köpüşlerini sahilde dolaştırma fikri gibi..

Facebook değil. Petlerimizle ilgili bir site. Kesin biliyorsundur canım, çaktırma:)
Ama anladım demek istediğini ben senin :)
Doğru söyllüyorsun, mantıklı değil gerçekten... Teşekkür ederim ilgin için.

Canım bence gitme derim sonuçta hiç yüzyüze görüşmemişsin. Tanımadığın insan neticede
O kişiyede babam izin vermiyor deyip teklifini geri çevirebilirsin bunda bşey yok .

İlk olarak dışarıda buluşmanız daha mantıklı

Evet, babamı devreye sokacağım. Dediğiniz gibi,sağolun...

bana böyle bir hikaye anlatıldı yeni.bayanın kendisi anlattı.iyi biridir oysa .zarar gelmez.istanbulda.
özelden mesajım gitmedi sana.

Anlamadım desem ? :( Mesajınız nasıl gelmedi kiiii ?

Evet mantıklı ! Çok teşekkür ederim uzun yorumunuz için. Zaten eve gelmen şart değil dışarda görüşürüz demişti babamın öyle söylediğini dediğimde.
Dediğiniz gibi yapabilirim. Ama o diğer kızda oraya geleceği için benle dışarda bir saatte olsa görüşemez. Olsun , en kötü ertelenir...

Evet aslında bu da çok mantıklı. Ama o gün için benle gelebilecek bir arkadaşım yok. Yani var da , söyledim gitme diyor. Dolayısı ile o da gelmez :)

Rica ederim canım, umarım istediğin gibi gelişir herşey :)

canım bence evine gitmemelisin!
yanına bir arkadaşını da alıp halka açık bi yerde bir cafede buluşun derim.nolur nolmaz.ben o kişiyi karalamıyorum ama o kadar iyilikle yakalaşıp inasnların güvenini kazanıp altında kötülük planlayan insanlar var ki!
nolur nolmaz tedbirini al..ve bence babandan da bişi saklama derim.Allah korusun olumsuz bi durum olduğu anda baban nereye bakacağını ne yapacağını bilebilsin..benim de kızkardeşim ve kızım var.seni kızkardeşim gibi gördüm şuan;kızımın yerine koydum;lütfen bi abla gibi dinlersen öyle tanımadığın insanların evine gitme sakın.değil telefonla aylarca yıllarca da konuşmuş olsa bişi değişmez...dikkat et derim.
o kişiye de babanın izin vermediğini dışarıda buluşabileeğinizi söylersen sorun olmaz.ısrar ediyorsa sonra eve gidelim diye yine de dikkatli ol derim..kafe de olsa içeceğine de dikkat et derim.

Son düzenleme:
ay canım ortam cok bozuk Allah korusun neler duyuyoruz dısarda bulus canım o gun için ıptal et olmazsa ananem hastalandı yada cok samımı arkadasımın canı cok sıkkın yannda olmalıyım vs uydur bieyler baska bır gunde dısarda bulusursunuz..

Kesinlikle gidilmemeli. Kimse kırılmasın diye hayatınızı riske atmaya gerek yok.
İleriki günler içinse ortak amacınıza daha uygun bir yerde buluşma teklif edebilirsiniz. Atıyorum hayvanat bahçesi, barınaklar, veterinere kontrole giderken vs gibi.

Doğru diyorsunuz, iki taraf içinde büyük cesaret.
Ortak tanıdığımız bir veteriner var, belki de ondandır bana güvenişi.

Facebook değil. Petlerimizle ilgili bir site. Kesin biliyorsundur canım, çaktırma:)
Ama anladım demek istediğini ben senin :)
Doğru söyllüyorsun, mantıklı değil gerçekten... Teşekkür ederim ilgin için.

Evet, babamı devreye sokacağım. Dediğiniz gibi,sağolun...

Anlamadım desem ? :( Mesajınız nasıl gelmedi kiiii ?
şekerim ben istanbulda yaşıyorum.özel şirkettte çalışan bir bayan bana köpeği için kendisine şehir dışından gelineceğini söyledi.yalnız yaşayan orta yaşlı biri.dünya küçük.aynı kişi olmasın.özelden size mesaj attım bayanın adını ve işini söyleyecektim.yani aynı kişiyse iyi bir insandır.

Babama söyledim ve izin vermedi demeniz bence yeterlidir.
Sizi anlıyorum, insan güvenmek istiyor...Ancak kime güvenileceğini çok iyi saptamak lazım.
Buluşmanızın ilkini dışarıda yaparsınız, ailenize de söylersiniz. Sonrası zaten anlaşılır...

Arkadaşlar, herkese çok teşekkür ediyorum yorumları için.
Aradım ablayı ve söyledim gerçek şekilde.
O da anlayışla karşıladı sağolsun.
Ben anlayışla karşılayacağını biliyordum zaten.
Herkese teşekkür ediyorummm...​

Back
X