sizce evlenmeden önceki tanıma evresi kaç yıl olmalı ???

cup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
118
0
96
İstanbul
slm ark lar..benim birlikteliğim 2 yılı geçti.şuan kendisi askerde gelene kadar 3 yıl olacak.onu iyi tanıdığımı düşünüyorum iyi biri ama her kızda olduğu gibi benimde kafam karışık.acabalarla boğuşuyorum.ya yanış tanımış sonradan mutsuz olursam?? yada zaman aşımına uğrarmı.uzun süre sevgili kalmak doğrumu?? :teselli:

Bence kendinizi hazır hissetmeniz önemli.
2 sene olsun 5 sene olsun demek yanlış diye düşünüyorum.
Bu tamamen çiftler arasındaki iletişime, ilişkiye bağlı.

uzun süreli ilişki evlilikten soğutabilir diye de düşünüyorum :sm_confused:

Hayırlı işlerinizde acele ediniz diye bir söz ama..
Tanıyamıyosun ki kaç sene geçerse geçsin,
evlenceğin kişiyi de geçtim ailesini de tanıman lazım, yoksa olan kadına oluyo :umursamaz:

sahsen arkadaslarim hemen baglamislardi okul bitince olayi..
bencede en dogrusu bu..
kadin cok yipraniyor beklerken yok su bitsin yok bu bitsin..
yillar gecip sonrasi evlilik olmazsa zamana yazik oluyor..
erkek evlilikten bahsetmiyorsa bile mutlaka kafasina sokman gerekir..
ona birakirsaniz isiniz zor oluyor..
herkese gore degisir ama beklemek cok sacmaymis evlenince birliktede her zorluk asilir olmasi gereken zaten bu aslinda..:1hug:

bence erkek işini gücünü bulduysa,karakteride saglamsa fazla beklemeye gerek yok.bekledikce işler karısıyor.hem uzun yıllar sevgili kalmakla birbirini tanımanında bi alakası oldugunu sanmıyorum ben.bi insanla aynı evi paylasmadan nasıl biri oldugunu anlamak cok zor.senelerce sevgili olup evlenince anlasamayıp bosanan çift cok var..

bak bu dogru bircok kisi bunu soyluyor ayni evde yasamadan gercek kisilik ortaya cikmiyor istisnalar haric tabiiilmaz:

Acele etmeye hiç gerek yok ,senin ilişkinin süresi normal bence,tamam aynı eve girmeden evlenmeden tanıyamayız ama böyle diyede kısa sürede evlenilmesini doğru bulmuyorum,o insanın huyunu suyunu birlikte bir ömür geçirilebilinecek biri olup olmadığını ,ailesinin nasıl olduğunu vs görmek gerekiyor,zaten ilk aylarda toz pembe oluyor herşey,zaman ilerledikçe belli oluyor ...

bence geç yada erken değil o askerden gelir toparlanır sonrada ewlenirsiniz... çok bekleme bence çünkü uzadıkça uzuyo..

bunun bir kıstası yada şu kadar yıl diye bir miktarı olmaz
bu tamamen ilişkinin seyrine ve birbirini tanıma sürecine bağlı
bizde 3,5 yıl sonra evlendik ama benim 1,5-2 yıl sonra bile hiç "acaba"m yoktu
en önem verdiğim şey budur,kesinlikle acaba kalmayacak,evlilik bu,
koca bir hayatı paylaşmak için söz veriyorsunuz,
acaba kalmaması içinde biribirini
yeterince
tanımak gerekir..ve bu da farklı ortamlarda vakit geçirmekle doğru orantılıdır..

ılişkinin ne kadar olduğuna değil, nasıl olduğuna bağlıdır evlilik kararı almak..

sevıyorsan anlasırsın gıbı, ama yıllar gecıp evlenmeyebılırsınız de
kader hep

bence değil uzun süre sevgili olmaktan yana değilim benim ilişkimde 3.5 seneyi doldurdu adam kötü olduğunu sonrada gösterir hemnde bu tanıma evresinin yıllara dayanması hiç hoş değil adam almıyorki anacım:çok üzgünüm:

baktin evlilikten planlardan bahsetmiyor resti cekeceksin ki zamanin gitmesin..
en azindan sende ona gore asker yolu beklersin..
bazi kizlar evlenmeden asker beklemiyor aslinda en iyisi isini garantiye alacaksin..
bu isler evlenene kadar strateji tamamenn...

ciddi düşünüyo.gitmeden istemeye gelseydik dedi ama bn dönmeden bişeyler olmasını istemedim..sadık anlayışlı sosyal çalışkan ama maddi olarak çok iyi değil..hani derler ya şukdr sürdü ama yarısı kavgayla geçti işte bizim hiç öyle olmadı.zamanı iyisiyle kötüsüyle tanıyarak geçirdik..birbirimize destek olduk..bunları düşününce tamam işte ömür boyu birlikte olunabilinir diorum.snra da acaba mutlu edebilirmi.değişirse yapılan fedakarlıklardan pişman olma korkusu başlar ya genelde..bende o pişmanlığı yaşarmıyım diyorum hep tıkanıyorum kafamçokkarıştı

canım karsındaki kim olursa olsun bu düsüncede hareket edersen sürekli karamsar olursan mutlu olamazsınki.sevdiginin seni mutlu edeceginden eminsen,onu iyi tanıdıgına eminsen bence cokta karamsar olma.ama tedbiride asla elden bırakma kaydirigubbakcemile5

yaşa işe duruma kişiye göre değişir...

kişilikleri oluşmuş ne istediğini bile işini kurmuş iki olgun insan varsa birbirleriyle yaşlanmaya karar verdikleir an evlenebilirler.

ama asklerlik okul vb. şeyler varsa önce hayat yoluna konulmalı sonra insan ne istediğine nerede durmak istediğine karar vermeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…