Sizce evli bir kız anne evine ne sıklıkla gitmeli

Ya ben giderim ya annem gelir hergün, günaşırı. Birgün bile duymadım annemden bu lafı. Hatta bazen annemde kalırım, bayram eder, özel yemekler yapar, akşam otururken seviyorum diye cipsler, çikolatalar alır. Canım annem...

Hayır şunu da anlamıyorum. El kızına laf denmez diye diye kendi evladını neden kırar insan? Hep bundan kaybettik zaten. Aman el kırılmasın ama çocuğum/annem/babam yabancı değil nasılsa, kırabilirim.

Bence en önemlisi kendi canımız. Boşa dememişler once can sonra canan...

babam hep anlatır benim nenem kac toryn giderdik karnımız ac olmasada ille yumurta kırar cay yapar yediridi diye bunuda neden diye ananme pek insan seven tip degil annemlerin hatta tüm sülalesi öyle annemde bazı seylere soguk anlasırız ama hani o anac kadınlar vardırya aman cocuguma bisey olmasın diyen annem öyle degil meselaa

babanneme giderdik simdi rahtmetli ben cok yemek secen biriydim dedeme sürekli hergun sunu al bunu al kızım herseyi yemez derdi 70 yasında ama bana kendi hazırlardı herseyi biz geldik yanına diye yani o sevgi baska bisey

ben mesela allah nasip etsin bi kız evladım olsa var yok yanımda olsun isterim o evlensib calıssın yemeyını yapıyım cocuguna bakıyım alt katımda yada aynı sokakta olsun cok isterim ki ona faydam olsun

ama annem öyle degil iyi olsun uzak dursun kafasında aile bagları dayımlarla ananemle pek iyi degiller mesela amca hala babamları görüyorum onlar cok farklı daha samımı sıcak annemin taraf soguk ve mesefeli annemde öyle tabi

ben takmıyorum takılıyorum istedigim gibi ama isterdim babannem gibi anac bi kadın olsa annem

Bir yaşıma daha girdim
YUH
Bu ne böyle yahu

Valla biz de hep bir yasimiza giriyoruz ama bizi ilgilendirmiyor o yuzden karismiyoruz. Abimle oyle anlasmis. Daha onceden anneme gondermiyorsun diye deli gibi kavga cikartiyordu bizi de araya katiyordu, ailesi bosaticaz bilmem ne diyordu. Abim artik bakti ki huzuru bozuluyor artik hicbir sey demiyor.. varsa yoksa ailesi. Daha bir gun bizi bi caya cagirmamistir. Hep annesi kiz kardesleri bu kadar. Ha dedigim gibi biz karismiyoruz valla ne yaparsa yapsin sonucta kendi hayatlari..

Bu arada eşi ne yapıyor kendi evinde mi kalıyor?
Bu nasıl evlilik derim eğer öyleyse.
in

Evet abim kendi evinde kaliyor. Baska yerde kalamaz ki.. Valla benim bu yengem basli basina cok tuhaf zaten. Biz karismiyoruz onlarin hayatina ama hep bizi araya katmak istedi hep. Anlatsam roman olur da neyse öyle iste...

Tabiki bizde annemize nazımız geçer ,
Anne & kayınvalide nasıl farklıysa ,
Gelin & kız da farklı bence . .

İstediği sıklıkta gider, bunun süresi olmaz.
Ama bence haftada 2 kereden fazla gitmek aileye zorluk oluyor.
İşleri güçlerini bırakıyorlar evlatları geliyor diye, yemekler yapılıyor daha fazla yorgunluk sebebi.
Ailelerimizin de ayaklarını uzatıp dinlenmeye hakkı var, her şeyden önce kendilerine ait bir hayatları var ve bu düzeni sürekli eşelemek bence doğru değil.

Gelin ve evin kızı muhabbetinde ise, anneniz ne kadar tatlı bir kadın, ellerinden öperim.
Çok doğru söylüyor, gelin hanım yanlış anlayabilir, kırılabilir.
Kendi kızına da görüşlerini belirtemeyecekse, aralarında bu samimiyet yoksa ne diye habire gidiyor ablanız anlamadım.

Annen de olsa belli bir yasa gelmiş kadın çok sıkmaya gerek yok.
Gelinizi çok sevdiğinden yada onemsediğinden değil kadın doğru söylemiş gelinize söylese aaa kızım cocuguna dikkat et dese kardeşinize annen bizi istemiyor olarak yansıyabilir.
Onu bildiginden sozu size geçiyordur.
Annenize de hak verin.
Şahsen ben haftada bir gidiyorum.
Annem çocuklara karışmıyor.
Kalmam da çok nadir oluyor.yormak istemiyorum.canı isterse kendi de geliyor.
Çok sıkıntı vermek istemiyorum zira gorumcem kvde de bir iki hafta aralıksız kalıyor.kadın çok bunalıyor sıkılıyor ama bişey de diyemiyor.
Bende kimseyi sıkmak istemiyorum sonuçta herkesin kendi hayatı var.

Benim annemler Ankara'da ben İstanbul'dayım. Valla ayda bir gidiyorum. Ne gitme diyen var ne kalma diyen var. Eşim sağolsun çok anlayışlı bu konuda

He bu arada soruya cevap vermeyi unutmuşum. .
İstediğim an gidiyorum. .
:KK39::KK55::süslü:

Bence haftada bi gun anne bi gun kiz gelse yeter :)
Gerci ben gurbetteyim pek deneyimleme sansim olmadi. Ya annem gelir 1 ay kalir. Ya ben gider 1 ay kalirim.

Annene acıdım. Kadın tam kafa dinleyecek gelini kızı hurra her gün onlarda. Ben çekemezdim şahsen. Aile ziyaretleri önemlidir de suyunu çıkarmamak lazım bence...

Cnm bende anneme çok sık gidemem çünkü benim annemde senin annene benzer özelliği var.ben tek kızım,niyeyse çok sık gelmemi istemez 1 hafta 10 günü geçince de hem beni hem çocukları ozluyorlar çağırıyor.büyük olunca bişeyde diyemiyorsun.hastane isim olsa çocukları bırakacak olsam kabul eder ama burun kırın ederek.bugün en küçük bebeğim hastanede simdi yaninda kalıyorum diğer iki çocuğumu bırakmak için eltime görümcelere söyledim onlarda müsait olmayinca kendi anneme zar zor söyledim sanki yabanciyiz.bu duruma bende çok üzülüyorum,mesela evimde bisey düzenlenecek olsa veya çocuğumla ilgili bisey yapılacak olsa derki gelinin olsa yaparım ederim der ama sen elde olunca yapamıyorum diyor falan filan.aslında bende çok dertliyim de amaaan bosver.
Cocuklarınızı bırakmak ıcın annenıze zar zor soyleyebılmenız benı cok etkıledı. Allah yardımcınız olsun, cok gönulden dıliyorum...

Cocuklarınızı bırakmak ıcın annenıze zar zor soyleyebılmenız benı cok etkıledı. Allah yardımcınız olsun, cok gönulden dıliyorum...

Saol cnm bugün iyice doluyum,herkesin gerçek yüzü bugün belli oldu.görümceleri aradım herkesin isi gücü var bayram onu dedi.anneme derken çekindim Allah çocuklarımın başından eksik etmesin beni inş,dua edin cnm

Annene acıdım. Kadın tam kafa dinleyecek gelini kızı hurra her gün onlarda. Ben çekemezdim şahsen. Aile ziyaretleri önemlidir de suyunu çıkarmamak lazım bence...

Cnm aile ziyareti dediğin annesi babası,arkadaşda hergun gidecek değil herhalde.ama yanlız kalıncada gelini kızı yaninda istiyorlar

babam hep anlatır benim nenem kac toryn giderdik karnımız ac olmasada ille yumurta kırar cay yapar yediridi diye bunuda neden diye ananme pek insan seven tip degil annemlerin hatta tüm sülalesi öyle annemde bazı seylere soguk anlasırız ama hani o anac kadınlar vardırya aman cocuguma bisey olmasın diyen annem öyle degil meselaa

babanneme giderdik simdi rahtmetli ben cok yemek secen biriydim dedeme sürekli hergun sunu al bunu al kızım herseyi yemez derdi 70 yasında ama bana kendi hazırlardı herseyi biz geldik yanına diye yani o sevgi baska bisey

ben mesela allah nasip etsin bi kız evladım olsa var yok yanımda olsun isterim o evlensib calıssın yemeyını yapıyım cocuguna bakıyım alt katımda yada aynı sokakta olsun cok isterim ki ona faydam olsun

ama annem öyle degil iyi olsun uzak dursun kafasında aile bagları dayımlarla ananemle pek iyi degiller mesela amca hala babamları görüyorum onlar cok farklı daha samımı sıcak annemin taraf soguk ve mesefeli annemde öyle tabi

ben takmıyorum takılıyorum istedigim gibi ama isterdim babannem gibi anac bi kadın olsa annem

Benim annemde ayni öyle

Ablanız haklı bende olsam çok kırılırdım.iyi niyet gibi görünsede değil oğlancılık bu... Gelinin çocuğuna bakan annem benim çocuğumdan rahatsız olursa çok kızardım kesinlikle...

Evini, eşini ihmal etmediği sürece gidebilir.

Anneniz ablamızın iyiliği için konuşuyor, haklı.

Kızlar ablam var anneme cok sık gelırdı ama annem evınde dur kızım geldıgınde erken çık eşine çocuklara yemek vs yap dıyordu ablam da kırılıyordu. Ablama da hak verıyorum anneme de . Birde gelin süreklı bizde oda çocuklarını bırakır annem bısey demez gelındır dıye bakar çocuklarına ama ablam a der siz benım kızımsınız size herseyı dıyebılırım geline dıyemem kırılsa eskisi gibi olmaz der onyuzdn annem gelinlere laf demek pek idare eder . Ablam da biz de buranın kızıyız der Nıye bıze oyle davranmıyosun anne der . Kırgınlıklar olur . Herkese hak verıyorum . Sizce durum Nasıl olmalı ?
Evimi esimi cocugumu ihmal etmemeye ozen gostererek her cAnim istediginde giderim. Canim da hep ister :)

Evet abim kendi evinde kaliyor. Baska yerde kalamaz ki.. Valla benim bu yengem basli basina cok tuhaf zaten. Biz karismiyoruz onlarin hayatina ama hep bizi araya katmak istedi hep. Anlatsam roman olur da neyse öyle iste...

Cok ilginc. O zaman evlenmeseymis zaten bu kadar ayri kalacaklarsa.

Back
X