çok geçmiş olsun canım durumunu çok iyi anlıyorum bende geçen sene eylül ayında düşük yapmıştım kürtaj olmadım olmak istememiştim içimde olduğu surece hala umudumu kaybetmemiştim 2 gün kıvrandım durdum düşük ağrısı çok kötüydü ALLAH kimseye yaşatmasın sonunda parça düştü söylesem inanmassin o parçayı alıp yutucaktım tekrar içimde olsun canlanır diye kafayı baya yemiştim kaç kez ALLAH affetsin ama bileklerimi kesmiştim her seferinde eşim yetişmişti travma çok ağırdı dediğin gibi hep suçlu aradım vajinal bakan doktoru, ben hamieyken bile kendi zevkini düşündün ilişkiye girdin diye eşimi, yanımda olmadın tam gerekli zamanında diye annemi en çokta daha dikkatli olabilirdin diye kendimi,.... ama dediğin gibi ALLAH ona ömür yazmamiş ama bide şöyle düşünmeden edemiyosun ALLAH bana hediyesini göndermişti ben koruyamadım diye. Çok şükür geçti o günler tekrar bana o mutluluğu verdi sanada en hayırlı zamanda tekrar sağlılkı uzun ömürlü bebek nasip eder güzel ALLAHIM. Düşükten veya kürtajdan sonra hemen tekrar kalamıyormuşsun doktor 3 ay korun demesine rağmen hiç korunmadım her yolu denedim ama olmuormuş rahim yerine gelmeden olmuyormuş 6 ayda toparlıyormuş ancak bende 6 aydan sonra tekrar hamile kaldım sadece idrar testi yaptım 2. çiziği görünce hemen işten ayrıldım annemi çağırdım eşimle yatağimi ayırdım gece uyurken sağı solu belli olmuyor tekme atıyor farkında olmadan ultrasona kesinlikle gitmedim ne alttan ne karından hep internetten hesapladım kaç haftalık olduğunu... belki haklısındır ultrasonun zararı yoktur ama ben korkuyorum cinsiyetini öğrenecek zaman geldı ama gidemiyorum doğunca örenirsin diyorum napiyim bu korkumu yenemiyorum... biraz uzun oldu ama kendimi ifade edebildim sanırım. sana tekrar geçmiş olsun...
Sen oldukça büyük bir travma atlatmışsın, intihar etmeye meyil vs...O kadar da büyütmemek, Allah'a isyan etmemek gerek. Şu söylediklerini okuyunca kendimi çok güçlü hissettim şu an. 3 gün çok yıprandım, her an her dakika aklıma getirip getirip ağladım. Gözlerim balon gibi oldu ağlamaktan. Ağlamasam, dişimi sıksam içim acıyordu... Ama özellikle bugün iyice toparladım kendimi. Yeni bir sayfa açtım. Hayırlısı Allah'tan artık. Çünkü suçlu yok aslında. Sakın o kadar pimpiriklenme, korkma. Kendine güven biraz. Cinsiyetini de öğren bebişinin. Böyle korkarsan olmaz. Doktorum bana o son muayene günü 2 ay sonra düşünebileceğimi söylemişti. Bayram sonrası ilk pazartesi günü pataloji sonuçlarını alacağız ve rahmim kontrol edilecek. Eğer her şey yolundaysa ve toparlanmışsam ilk adet sonrası korunmayı bırakıp bırakmamayı soracağım. Bir ay dinlenme taraftarayım rahmim için. Eğer stres yapmaz ve ruh halimi iyi tutarsam o kadar beklemeyeceğimi düşünüyorum. Biliyorsun hamile kalmayı stres büyük ölçüde engelliyor... Bir de geçen yıl çok yakın bir arkadaşım da 8. haftasında kaybetmişti bebeğini, ama 2. ay bir öğrendim ki yine hamile... Onu kendime örnek aldım. Demekki hamile kalınabilir hemen. Yeterki güçlü olayım. Yıpratmayayım kendimi...
Seni çok çok iyi anlıyorum. Ama eşinle yatağını falan ayrıma sakın. Bir de ondan uzaklaşma. Onlar ağlayamıyorlar belki ama en az bizim kadar üzülüyorlar. Zaten onlar da ağlar sızlarsa olmazki. Birileri güçlü, soğukkanlı olmak zorunda. " Bana eşin mi bebek mi diye sorsalar tabiki eşim derim. Bana sen lazımsın öncelikle. Bebek olmasa bile önemli değil, sen yanımda ol yeterki" diyen adama nasıl kıyarım ben? Lütfen sen de şu kuruntularını at artık kafandan. Doktoruna görünüp tahlillerini yaptırmaktan kaçma. Allah büyüktür. Bak uzun bir dönemi atlatmışsın maşallah. Bebeğin seninle. Hep olumlu düşün ki olumlu gitsin her şey. Sakın kendini de, bebeğini de, eşini de ihmal etme. Hadi bayram sonrası gel de cinsiyetini öğrendiğini söyle bize buradan bağıra çağıra
kızlar birşey merak ediyorum. beni aydınlatırsanız sevinirim. ben 7 haftalık gebeyim inşallah... ben altdan baktırmak istemiyorum karındanda sadece gebelik kesesi cookk silik gözüküyor. bebiş gözükmedi degerim 69 bin küsürlerde yani degerlerim artıyor ama bebiş gözükmüyor KARINDAN. sizce normal ilerliyormudur gebeligim beta hcg artması gebeligin normal olduguna işaretmidir. bideeeee hersey kokuyor acaba piskolojikmi
evet o günler aklıma gelınce bende kendimi tanıyamıyorum ama o anki psikoloji çok farklıydı kendimi bebeğimin katili gibi görmüştüm keyfine düşkün kötü kadınmışım gibi, eşimde üzüldü tabi ama o kadar değil zaten erken olduğunu düşünüyordu hem böyle düşünmemın sebebi düşük yaptığımın 3. günü odaya kendimi kapatmıştım günlerdir dişari çikmiyordum ne olduda o gün salona girmiştim bi baktım eşim müzik açmış halay çekiyor hayal kırklığına uğramiştim onunda çocuğu üzülmüştür muhakkak ama bir anne kadar kimse üzülmez.
Bu dönemde gerçekten çok guçlu olmalısın mantıklı hareket etmek gerekır ben hep duygusal davrandım bir bebek gördüğüm zaman gözyaşlarıma hakim olamiyordum En pişman olduğum ise ALLAHA isyan etmemdir defalarca tövbe ettim affetmiştir umarim... herkesın bünyesi farklı benim komşumda düşükten sonra hiç adeti gelmeden hamile kaldı İNŞALLAH en hayırlı zamanda bebeğin gelir...
Cinsiyetini örenmeye bayramdan sonra değilde 18-19 haftalık olduğunda giderim belki göstermez tam belli olmaz falan tekrar gel diycek biraz bekleyimde öyle gidiyim.... ama mutlaka burdan duyururum :)
selam kızlar yeniyim aranızda
ben dün kan testi yaptırdım değerim 65,20 gibi bir şey çıktı 1-2 haftalığa denk geliyor. son adet tarihim 26 haziranda başlangıçtı
doktor buna göre 5 6 hafta çıkması gerekirdi dedi ama çok ilgilenmedi açıksası dış gebelik olabilirmi bu durum
birde vajinal ultrason istedi ısrarla ben baktırmadım sizce durum nedir 2 gün sonra bir daha yaptırcam test
Ben de aslında çok duygusal biriyim. Ama mantıklı düşününce kendimi toparlayabildim. Artık biri sorduğunda sesim çatallaşıvermiyor... Açıkçası ben de ilk adetten sonra korunmak istemiyorum kesin olarak, ama korkuyorum da, rahim daha toparlanmadıysa diye... Senin o bahsettiğin komşunun ikinci hamileliği nasıl geçiyor ya da geçti? Hemen düşük riskini varsayarak mı müdahale etti acaba doktoru? Yani öğrenir öğrenmez progestana başlamak gibi... İnsanın kafasındaki bir milyon soru hiç gitmiyor of...Seni de Allah inşallah affetmiştir,ondan ümit kesilmez. Ona sığınmak lazım...
Bu arada bebişinin hayırlısıyla cinsiyetini öğrendiğinde özel bir başlık bekliyoruz ona göre
bahsettiğim komşumun çocuğu 3 yaşina girdi bile :) ikincisini bile doğurdu :) valla ayıptır söylemesı ama kendiside deve gibi bişey iri bişey :) büyük ihtimal bünyesi çok guçlu, zaten sen korunsanda korunmasanda rahim kendine gelmeden hamile kalamıyorsun. ne zaman rahim hazır olursa o zaman hamile kalınabiliyormuş doktorum demişti. Bana 3 ay korun dediinde sizi dinlemiycem korunmayi düşünmyorum dedim şuanda korunmasanda hamile kalamassın demişti... istisnalar var tabi ama dediim gibi bünye meselesi... ama stres çok önemli bebeği düşünmeden ilişkiye girmek lazım her defasında sırf hamile kalıyım diye girdim tam bir eziyet olmuştu sonra 1 aylığına yurtdışına gitmiştim kuzenım doğum yaptiği için o 1 aylık özlemle sırf aşkla yumurtlama gününü de hesaplamadan birlikte olduğmuz günlerde mucizem gelivermiş :)
Ahh ne güzel işte, maşallah. Eee stres olmayınca, onu düşünmeyince oluyor Allah'ın izniyle. Tabi ne kadar düşünmüyorum dese de düşünüyor insan. O yüzden unutturacak bir şeyler olması şart. Senin yurtdışına gitmen gibi :)
Hahaha komşunun da maşallahı varmış ciddenBen öyle iri yarı değilim ama -kendime de maşallah diyeyim :) - çok şükür sağlığım yerinde. Dirayetliyim de. O yüzden çok umutluyum tekrarı için. Bakalım göreceğiz ne olacak. Allah tekrar nasip eder inşallah. Zaman çabuk geçsin istiyorum. Ne acı... bebeğimin hareketlerini göreyim diye zaman hızlı geçsin istiyordum 1 hafta öncesine kadar. Şimdi ise tekrar hamile kalabilmek için...
ah canım benim seni o kadar iyi anlayabiliyorumki bende düşük yapmasaydım nisan ayında doğum yapıcaktım hep bunlari düşündüm ama kader kismet 1 ay sonra mayısta hamile kaldım senin şuanda yapabileceğin şey sadece sabretmek hayırlısın dilemek... çevrende çok önemli bu zamanda hamile veya bebekli arkadaşların veya akrabaların varsa fazla gitme onlra ister istemez aklına gelir başka şeylere yönel... benim çevremde çoktu hamileler bebekler çok yıprandım hem annemde sureklı bir bebeğe sahip olamadin diye hep yüzüme vurdu... o yüzden çevrende hep seni mutlu edecek kişiler olsun... tekrardan hatırlatmak istemem ama ne olmuştu senin bebeğine kaç haftalıktı?
Sevgili rosaleda, gecen yıl agustos ayında hamile oldugumu ogrendim ve cok sevinmistim. Ama malesef 9. Haftada kalp atıslarini duyma ümidiyle hastaneye gittigimde ne bebek ne kalp atisi vardi. Bos gebelik oldugunu ogrendim ve malesef dahada kotusu kurtaj ile sonuclanmasiydi. Doktorum kotu yumurta ve kotu spermden olabilecegini eger alilede kalitsal problem yoksa hemen tekrar hamile kalabilecegimi soylemisti. Tahmin edecegin gibi dunyam yikildi cok agladim ama doktorum cok teselli etmisti. Kurtaj isleminden sonra hemen adet olmamistim hafif kanamalar birkacgun surmustu ve ekim ayinda regl oldum. Doktorum 1 adet doneminden sonra tekrar hamile kalabilecegimi soylemisti ama ben 1 ay daha beklemek istedim ve hemen hamile kaldim. Simdi 38 hafhalik hamileyim ve cok saglikli gidiyor insallah oyle tamamlanir. Doktorlarin diger bebek icin bekleme suresi hamileligin ne kadar surduyse ona gore bekletiyorlar. Mesela 3 ay surduyse en az 3_4 ay bekletiyorlar. Gonlunu ferah tut moralin yuksek olsunki tekrar saglikli bir hamilelik geciresin insallah.
Çevremde evli arkadaşlarımın çoğu bebişli. Hem de en sık görüştüklerim... Ama en azından bana büyük destek olan eşim ve ailem var. Kızma ama annenin tavrı da çok çirkinmiş. Sanki sen istemiyordun... Neyseki annem öyle tavırlarda değil. Zaten kürtaj olacağım gün benimle o da ağladı. O gün hastaneye girdiğimizde ağlamayayım diye kendimi sıka sıka bir hal olmuştum zaten... Doktorun odasına gittik ama yoktu henüz. Asistanına durumu söyledik. Kız " Kendi isteğiniz mi, kalbi mi durdu?" demesin mi? Ne kolay söyleyiverdi; "Kalbi mi durdu?" . O an filmler koptu bende. Zaten dişlerimi sıkarak zor duruyordum, bir anda darmadağın oldu her şey. Anneciğim de benimle birlikte ağlamaya başladı. Kürtaja da ağlayarak girdim. Hatta kürtaj anında çok kısa bir süre uyanıp "Bir şey olur mu?" dediğimi hatırlıyorum. "Olmaz, merak etme" dedi biri. Sanırım doktorumdu... Offf çok kötü gerçekten... Bebeğimin kalbinin durduğunu 8+2'de öğrendim ben. O gün kontrolümüz vardı. Belki hareketlerini bile görürüz ümidi ile tatlı bir şeyler yiyerek ve tabi idrara sıkışık gitmiştim. Oysaki miniğim 1-2 gün önce zaten ölmüş ve kesenin içinde büzüşüvermiş...Kalp atışlarını duyduktan sonra gerçekten çok zor. Gerçi her şekilde zor. Sonuçta annelik hissi o karnına düşer düşmez başlıyor...
aynen erkekler bebek doğduğunda baba olduklarını anlarlad ama bir kadın o 2 çizgiyi görür görmez başlıyor bebeğini sevmeye ALLAH en sevdiğinle imtihan edermış bundan büyük acılar yaşatmasın. o yurtdışında kuzenım doğum yaptı gittim dedimya o kuzenımınde ilk kız bebeği vefat etmişti hamileliği çok iyi geçti doğum zamanı olunca normal doğumda ısrar etmişti doktorlar her ne kadar sezeryan desede hayır demişti tam bebeğin kafası çikarken ıkınacak guçu kalmadı ve bebek oksijensiz kaldı mecbur sezeryan yaptılar ama bebek ölmüştü ne kadar acı düşünsene 9 ay karnında taşı hareketlerını hisset kıyafetler al odasını hazırla sonuç çok çok acı hem sezeryandan sonra doktoru 3 sene koruncaksın dedi 3 seneyı çok zor geçirdi kaç kez ölümden döndü ama şuan bir erkek bebeği var... Hem bak buraya yazan bir arkadaş hemen hamile kalmış çokta sağlılkı gidiyormuş MAŞALLAH RABBİM bu bebeğinin ömrünü de diğer bebeklerine versın. Dediğn gibi yeni sayfa aç belki ufak bir tatil yapın balayının devamı olsun :) orda yeni maçlara bakın :)
Amin, Allah daha büyük acılar vermesin gerçekten. 9 ay taşıyıp kaybetmek çok acı. Allah kimseye yaşatmasın. Yine buna şükür. Şu bayram geçsin, bir göreyim doktorumu da bakalım. İnşallah daha da rahatlayacağım. Tatil de yok bize bu sene. Eşimin izni olmayacakAma bir şekilde bir uğraş bulacağım, ne yapayım... Muhabbetimize bak yaaa, nerdeeeen nereyeee :) Allah iyi dostları, arkadaşları da eksik etmesin. İçini dökmek gibisi yok :)
aynen dertleşmek güzeldir özellikle aynı acıyı yaşadiğimiz için bir birimizi daha iyi anliyabiliyoruz... hadi bakalım bayramdan sonra doktorunla konuş bende sana dua edicem hamilelerin duasi kabul oluyormuş gerçek adın ne kaç yaşındasın?
Canim ben hemen hamilemoldugumu ogrendim tam adet zamani geldiginde ama henuzkese olusmust u ve embryo yoktu. Araya bayram girdi tatil girdi tam 9. Haftada kontrolde ogfendim. Benim doktrorum sifa hastanesinden yasemin yakut'tu ve beni cok teselli etti. En azindan sunj soyleyeyim ya sakat olsaydi aldirman gerekseydi vs. O yuzden hayir.isi boyleymis dedi. O bekleme suresini ben cok arastirdim hamilelik surenegoe degisiyormus kay ah hamilelik yasadiysan okadar bekletiyorlar. Ama ben 1 ay daha fazla bekledim. Rabbim dualarimj kabul etti insallah 10 gune kalmadan dogum yapacagim. Gonlunu ferah tut bende cok uzuldum ama allah beteri den korusun daha kotu seylerde olabilirdi. Hatta yasemin yakutsun hurriyet bebek yada milliyet bebek sayvasinda yeni bir roportaji var okumani tavsiye eeri . Ayrica bos gebelkk yasayan kisilere tekrar etmesi cok dusuk bir ihtimalmis rabbim baska acilarla sinamasin bizi.
Çok mutlu olurum canım dua edersen... Gülşen ismim, 30 yaşındayım. Sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?