Sizce Geçmiş Geçmişte Kalır mı kızlar?

serife05

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2013
169
307
103
Amasya
Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar merhabalar. Eşimin geçmiş hayatının biraz kabarık olduğunu biliyordum ama gecen aksam iftardan sonra balkonda çay içerken geçmişiyle ilgili yeni bişeyler öğrendim ve sinir oldum kaç gündür de sinirim geçmedi. Konumuz şu ki Teyzemin kızı aldatıldı ve boşandı. Bizde eşimle bu aldatma meselesinden konuşuyorduk. Bir ara dedim ki “erkekler neden aldatmaya meyilli” eşimde gülerek ne dese beğenirsiniz “Bence bekarlığını doyasıya yaşayamayan erkekler aldatır. Bak bana mesela bekarlığımı yaşayabildiğim kadar yaşadım. İçimde hiç ukte kalmadı. Benim gibiler aldatmaz kesinlikle” dedi. Tabi ben bu hal ve tavırlarına fitil oldum. Kalktım gittim uyudum. Sahurda gönlümü almaya çalıştı. Kaç gündür kafama takıyorum ya acaba eski yaşadığı ilişkileri aklına getiriyor mudur? Birde benden önce çok sevdiği bir nişanlısı varmış. Onu filan düşünüyor mudur? Benden çok sevmiş midir? Siz de eşinizin veya nişanlınızın geçmişini kafanıza takıyo musunuz benim gibi.

Bence eşin doğru söylemiş. Geçmiş geçmişte kalır, kıskançlık yaparak kendini de eşini de bunaltma bence.
Seni sevmiş ve herkese tercih etmiş ki seninle evlenmiş.
Benim eşimin de geçmişi çok kabarık ama hiçbir zaman kafama takmadım. Benden önce ne olmuşsa olmuş. Göbek bağı benimle kesilmedi ya😄

Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar merhabalar. Eşimin geçmiş hayatının biraz kabarık olduğunu biliyordum ama gecen aksam iftardan sonra balkonda çay içerken geçmişiyle ilgili yeni bişeyler öğrendim ve sinir oldum kaç gündür de sinirim geçmedi. Konumuz şu ki Teyzemin kızı aldatıldı ve boşandı. Bizde eşimle bu aldatma meselesinden konuşuyorduk. Bir ara dedim ki “erkekler neden aldatmaya meyilli” eşimde gülerek ne dese beğenirsiniz “Bence bekarlığını doyasıya yaşayamayan erkekler aldatır. Bak bana mesela bekarlığımı yaşayabildiğim kadar yaşadım. İçimde hiç ukte kalmadı. Benim gibiler aldatmaz kesinlikle” dedi. Tabi ben bu hal ve tavırlarına fitil oldum. Kalktım gittim uyudum. Sahurda gönlümü almaya çalıştı. Kaç gündür kafama takıyorum ya acaba eski yaşadığı ilişkileri aklına getiriyor mudur? Birde benden önce çok sevdiği bir nişanlısı varmış. Onu filan düşünüyor mudur? Benden çok sevmiş midir? Siz de eşinizin veya nişanlınızın geçmişini kafanıza takıyo musunuz benim gibi.
Eşinizin sözleriyle sizin eski nişanlısını düşünüyor mu sorusunun arasında bağ kuramadım.

Eşinize bir yerde katılıyorum. Gençliğini doyasıya yaşamış, tadını çıkarmış (sadece cinsellik değil) insanlar (sadece erkekler değil) evlenmeye karar verdiklerinde duruluyorlar. Çünkü belli şeyleri yaşamış, tatmış, belki sıkılmış oluyorlar ve evliliğe hazır hissettikleri, gerçekten evlenecekleri insanı buldukları için evleniyorlar. Evlilik amaç değil sonuç oluyor böylece.

Ayrıca sizden önce yaşadığı şeyler yüzünden kıskançlık yapıp huzursuzluk yaratmak zamanla eşinizi sizden uzaklaştıracaktır. Değiştirilemeyecek şeyler yüzünden sorun çıkartmak çok sağlıklı değil bence.

Eşiniz dışında düşünmeye de ger şöyle şeyler var hayatta
Acaba ben mutlu muyum
Bu bir kere bana bahsedilmiş hayatı güzel deneyimliuor muyum
Kendimi nasıl daha geliştiririm
Hayatıma neler katabilirim.

Eşiniz dahi olsa onun duygularını düşünerek vakit kaybetmek çok anlamsız degil mi? Diger insanlarla ilgili konularda Hic bir seyden kesin emin olamayiz. Aklıma geliyorsa ne olmuş yani . Benimde bazı eski sevgililerim aklıma geliyor kalbim yumuşacık oluyor . Umarım mutludur diyorum . Sonra geçiyor . Kimsenin geçmişini dümdüz etme şansımız yok . Kendi hislerinizle ilgilenin bence.
Bunları dusunmeyi bırakıp hayatınızın ve ilsikinizin tadını çıkarın.

Eşinizin dediginde dogruluk payi var.
Kendi eşimin gecmis iliskileri beni ilgilendirmez, adi ustunde gecmis ben mi vardim da bana sadik olacakti geçmişte..
Hayat kisa, bunlara vakit,enerji harcamayın

Benim esimin gecmisi de kabarık ama hic aklıma gelmedi valla eskileri dusunup dusunmedigi.
Cokta onemsemiyorum.
Gelmiyordur ya da geliyordur cokta onemli degil.
Bosver dusunme bunları esinle mutluysan hic kafanı bulandırma.
Gecmis gitmis iste.

Saçma düşünce. Eşim de aynısını söyler ki haklı buluyorum. Benim için de geçerli.benim içimde de ukte yok. Ki o ya da ben hala eskilerden birini seviyor olsak birbirimizle evlenmezdik. Sen de böyle düşün bence, gereksiz tribe girmeye gerek yok

Eşinizi çok haklı buldum ben. Başımdan bir evlilik geçmemiş olsaydı şu an ki nişanlımın kıymetini asla anlayamazdım. Düşünülmesi gereken şeyleri düşünemezdim ve muhtemelen de saçma sapan şeyler yüzünden kavga ederdik.
Deneyimler insanın kendisini bulmasında büyük katkı sağlıyor.
Ama bunu sadece flört etmek ve ilişki yaşamakla sınırlandırmamak lazım. Ayrıca eski nişanlısında aklı olsa ESKİ olmazdı adı .

Esiniz cok dogru soylemis , aldatmak karakter meselesidir o ayri birsey ama bazi erkekler ve kadinlarin gozu de evlenmeden once hicbirsey yasamadigi icin cok disarda oluyor
Ve uzulmeyin gecmisi aklina falan gelmiyordur , benim de cok erkek arkadasim oldu , esimin de cok kizarkadasi oldu , kesinlikle aklimiza gelmiyor emin olabilirsiniz , gecmis gitmis , birine sevgiyle bagli olan insan dusunmez gecmisi

Çok teşekkürler arkadaslar bir nebze de olsa içimi ferahlattınız ☺️ Hayır olmuş olabilir ama ne bileyim bunu övünür gibi anlatmasına fitil oldum resmen

Eşine kızmakla haklısın. Maalesef toplumumuzda erkek yaparsa şanındandır, kadın yaparsa ....’dır. Yani erkeklere hersey normal ama bizlere anormal. Yok öyle bir dünya. Tam tersi olsaydı sen ballandıra ballandıra anlatsaydın gecmişini ne tepki verirdi?

Bence eşin doğru söylemiş. Geçmiş geçmişte kalır, kıskançlık yaparak kendini de eşini de bunaltma bence.
Seni sevmiş ve herkese tercih etmiş ki seninle evlenmiş.
Benim eşimin de geçmişi çok kabarık ama hiçbir zaman kafama takmadım. Benden önce ne olmuşsa olmuş. Göbek bağı benimle kesilmedi ya😄
Ayy ne güzel keşke senin gibi düşünebilsem 😞

Back
X