• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gelin kaynanasina yakın oturmak zorunda mi

Başliktaki soruya cevap olarak tabii ki, yakin oturmalisiniz, hatta ayni evde yaşamali, calişiyorsa isten cikip erkek ailesine hizmet etmeli, misafirlerini guleryuzle karsilamali, kv ile akrabalari gezmeli, erkek ailesi ne dese tabii ki, siz ne dersiniz odur demeli. Gelin dediyiniz full hizmet yapmali.

Niye zorunlu olasınız ki. Siz mutlu olmazsanız ne o evliliğe ne de çocuğa faydanız olur. En güzel zamanları böyle mi geçireceksiniz? Yaşlanınca zaten hastalık dert çoğalıyor. Şimdi nerde nasıl istiyorsanız öyle yaşayın

Benim esim kendi ailesini minibus uzaklikta olmasini istiyordu .ben de abartma diyordum
Adam hakli cikti
Biliyor cunku ne olacagini..ve oldu da.

Evlenmeden önce eşim bana annem gile yakın oturalim dedi hayr dedim ne benimkine ne seninkilere arada saygı olsun dedim. Tm dedi. Evlendik 5 yıl geçti çocuk doğunca eşim yakın oturalim sen çalış annemde çocuğa bakar dedi karşı çıktım ama kaynnm biz biseyinize karışmayız vs dedi taşındım tm dedim. Nereden taşındım tabi. 2 yıldır oturuyoruz yakın. Ben taşınmak istiyorum kayinbabamla en ufak sorunum yok. Ama kv beni delirtir bir gün gitmesem ertesi gün nerdesiniz ne gelmiyoruz neyse daha bir sürü laf sokmalari uzatmicam. Eşim de sözde tm der taşınmaya icraatta bişey yok ve bazen bana sana napyolar niye tassincaz der. Umursamaz ve bu yüzden aramız açılmaya başladı. Huzurum kalmadı. Alınıyor eşim. İslami olarak hukuki olarak ben burada eşimin hatri için yakın oturmak zorunda mıyım sizce???? Taşınmak istiyorum deme hakkim yok mu. Bana ozamn niye tm dedin diyo eşim ne biliyim böyle olcagini. Kararsizdım ozaman bile. Demek ki beni sevmiyor eşim:KK43:
Bende çok yakınım 3 dkkada gidilir ama gitmem oraya giderken bile eşimin eve gelme saatinden 1 saat önce giderim öyle alıştırdım Kayınvalidede hiç gelmez misafirlikten misafirliğe eminim bu durumdan mutsuz da herkesin kendine göre bi işi bi planı var yakınlık uzaklık önemli değil yani eşine yansıtma bence bu kadar çünkü genel olarak bişey becerebildikleri yok kendin hallet boşversene

Ne hikmetse hep erkek ailesinde arızalar oluyor hiç bi kere de kız tarafının ailesi yakın olupda sorun yaşayana rastlamadım neden çünkü kız tarafı öyle herşeye maydanoz olmaz
gelip gitmeleri bile seyrek olur ama erkek tarafı öyle değil sanki kendi evleriymiş gibi ve sanki o evde özel hayat yokmuş gibi işin suyunu çıkarırlar. Kimse mecbur değildir yakın oturmaya bence eşini ikna etmeye çalış huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yok
Sonuna kadar katılıyorum

Evini düzenini bozmana gerek yok bence he he de her gün çağırıyorsa haftada 1 git her hafta çağırmanı bekliyorsa ayda 1 çağır torunlarını sık görmek istiyorsa eşin de sık gitmek istiyorsa ver çocuğu eline gitsin görüşsünler sen de evde kafanı dinlersin

Back
X