- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi Ponciginannesi
Son zamanlarda duydugum en guzel laf.Tabii ki taşının
Ne demişler? En iyi ev ailelerin zırt pırt gelemeyeceği kadar uzak,gelince kalmayacaklari kadar yakın olmalı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Son zamanlarda duydugum en guzel laf.Tabii ki taşının
Ne demişler? En iyi ev ailelerin zırt pırt gelemeyeceği kadar uzak,gelince kalmayacaklari kadar yakın olmalı.
Yok ama öyle olmuyor.
Sizi büyütürken sizi o kadar şımartmıyorlar ama toruna gelince işler değişiyor.
Mesela bizimkilerden örnek vereyim, orta hallinin biraz altında maddi durumları vardı dolayısıyla biz yoku bilerek yetiştik el mahkum, şimdi maddi durumları iyi, e toruna da yok diyemiyorlar, al al al... sonra bu çocuklar niye böyle doyumsuz oldu!
Ya da benimkiler hasta olunca anena babaanneyi görmeniz lazım, oturur ağlarlar, yahu sizin çocuklarınız hiç hasta olmadı mı derim, öyle de torun farklı derler.
Yani tamamen farklı bir yetiştirme stiline geçiliyor torunda :)
Canim yaa.....Allah sana huzurlu bir yuva boncuk gözlü güleç bir bebek versinHaklisiniz galiba. Ben en iyisi bu konudan kaçım. Ne çocuğum var nede onu şımarticak annem. Benimde işde böyle annem çocuğumu şımartiyor diye konulara icim gidiyor.
Ben biraz aşırı "çöpsüz üzüm" olduğum için gözüme batmiyor galiba...
Ama ceken bilir
Goha nin sozunun ustune cevap vermeyeyim cok guzel anlatmis.Zaten ilk mesajimda daha cok detay var demistim yani 7yilin ozetini tek mesajla anlatamam:)
Haklisiniz galiba. Ben en iyisi bu konudan kaçım. Ne çocuğum var nede onu şımarticak annem. Benimde işde böyle annem çocuğumu şımartiyor diye konulara icim gidiyor.
Ben biraz aşırı "çöpsüz üzüm" olduğum için gözüme batmiyor galiba...
Ama ceken bilir
Yok olur mu sizin önerileriniz ve bakışınız da ayrı fikir oluyordur konu sahibine. Her yönüyle değerlendirmek gerekiyor.
Canim yaa.....Allah sana huzurlu bir yuva boncuk gözlü güleç bir bebek versin![]()
Ne bilim. Benim sadece televizyon telefon konusuda alerjim var.
Dediğim gibi çocuğum yok ama bence doya doya aile sevgisiyle büyümek şekersiz bir beslenmeden daha önemli.
Ben mesela 0 şekerle büyüdüm annem ve babam şeker hastasiydi ve evde şekeri pastayi birak meyva bile olmazdi. Korkuyorlardı bizdede cikacak diye. Ekmek, makarna, börek yokdu...
Sonunda 74 kilo bingir olmayi başardım :) ne annemin sucu ne anneannemin :)
Fazla takmamak gerek
İşte ipin ucunu da tutmak lazım ama.
Mesela benim çıldırma noktam babamın oğluma 2 koca gofret yedirmesi olmuştu yiyecek mevzusunda. Bir gofretle yetişkin birinin şekeri çıkar, 2 gofret 3 yaşındaki çocuğa yedirilmez. Bilmiyor mu çok iyi biliyor ama torun konusunda zayıf. Hem çocuğu hem babayı kontrol etmek de bana düşüyor.
Ben suçlamıyorum ama yeri gelince oğlumun da babamın da kulağını çekiyorum:)
Şimdi bu konuda sınır tanımaz bir anane varsa eğer anne bir şekilde önlem almak zorunda. Bakıcıyla ilgili mevzular beni rahatsız etmedi mesela, olağan geldi, ama eşiyle arasında sorun olacak kadar ne yaşandı önemli.