• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce gereksiz mi ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Doğum. Emzirme derken maalesef 24 kilo fazlam var şu an . Ve vermeye karar verdim.
Yalnız kafama takılan şey şu : devlet hastanesinde de diyetisyen var hani ona da gidebilirim ama bi arkadaşım özellikle hani bana özel listeler hazırlayan bir diyetisyen ile çalışmamı tavsiye etti. Yani kendisi sürekli irtibat halinde 4 ayda 20 kilo vermiş ancak liste sürekli degisiyormus ve cok.ilgili imiş.
Bende görüştüm bu diyetisyen ile. Devlette herkese aynı liste veriliyor ben kişiye özel hazırlıyorum şeklinde konuştu.
Aylık ücret 200 tl yani hani odeyebilirim ama gereksiz bulanlar var bunu.
Sizce De gereksiz mi
Kişiye özel. Olması çok önemli bir nokta değil mi

Aylık 200 liranın sizin için ne ifade ettiğine bağlı.
Ödenebilir bir rakamsa neden olmasın?

Ama diyetisyen kendisi iyiyse bile meslektaşları hakkında peşin hükümlü olması etik olmamış.
Devlet hastanesinde diyetisyen kişiye özel liste hazırlayabilir, işini yapan hazırlar da.
Sadece siz istediğinizde irtibata geçemezsiniz.
Aynı ilgi alakayı bulamazsınız.

Kişiye özel olması önemli bence.
Arkadaşım gidiyor,baştan söylemiş 2 küçük çocuğum var,kendime öyle teferruatlı yemek hazırlayamam,kolay,bulunabilen şeyler olmalı diye. Listeleri ona özel hazırlanıyor. Kolayca hazırlayabileceği tarzda şeyler veriyor. Güzelde kilo verdi bu sayede.

Diyet listesi hem sağlıklı hem de ac kalmadan kilo vermenizi Sağlar . Kendi başınıza Salı verebilirsiniz .
Ödeyebilecek durumda iseniz azminizde varsa kilo vermeye verilir o para.

24 kilo az buz degil özel diyetisyenle vermesi daha kolay olur diye düşünüyorum.onunla irtibat halinde olacaksınız takip edecek sizi.
Öderim diyosanız verin gitsin.

Bence devlettekini deneyip olmazsa özele geçebilirsiniz. Ayrıca bir süre sonra zaten kendiniz şekillendiriyorsunuz o listeyi. Ayda bir iki haftalık liste veriyordu diyetisyenim. Sürekli aynı şeyleri yemekten fenalık basıyordu bana.

Doğumdan sonra gittim ben de, aylık 180 lira, üç kontrol ve yapılan tahliller dahil.
Yani haftalık görüşüyordum diyetisyenle.
Her hafta nasıl geçtiğini, ne zaman zorlandığımı, hangi yiyecekleri özlediğimi vs vs hepsinş uzun uzun konuşuyorduk. Yeni listeyi buna dayanarak hazırlıyorduk birlikte. Hedef ayda 2-3 kiloydu ( bebeğim 3 aylıkt ve sadece anne sütü alıyordu)
Ben haftada 1 kilodan fazla verdim, aç kalmadım, sütüm etkilenmedi.
Şiddetle tavsiye ettim herkese de.
Gebelik diyabetinden ötürü tıp fakültesinde herkese göre verilen standart listeyle bir haftada beslenememekten hastanelik oluyordum nerdeyse. Kadın doğum doktorum başlarım onların verdiği diyete diyerek kendi hazırlamıştı listeyi yeniden.
Uzattım ama devleti tavsiye etmiyorum, onların verdiği listelere internetten de ulaşabilirsin.
Yaz 1800 kalorilik diyet diye google doktorun vereceği liste aynen karşına çıkar

Eğer İstanbul' da yaşıyorsan Bezmialem hastanesini tercih edebilirsin. Vakıf hastanesi olduğundan 50 tl ücret talep ediyor şimdilerde ve kişiye özel liste veriyor. Tavsiye edebilirim.

Doğum. Emzirme derken maalesef 24 kilo fazlam var şu an . Ve vermeye karar verdim.
Yalnız kafama takılan şey şu : devlet hastanesinde de diyetisyen var hani ona da gidebilirim ama bi arkadaşım özellikle hani bana özel listeler hazırlayan bir diyetisyen ile çalışmamı tavsiye etti. Yani kendisi sürekli irtibat halinde 4 ayda 20 kilo vermiş ancak liste sürekli degisiyormus ve cok.ilgili imiş.
Bende görüştüm bu diyetisyen ile. Devlette herkese aynı liste veriliyor ben kişiye özel hazırlıyorum şeklinde konuştu.
Sizce De gereksiz mi
Maddi durumunu bilemem ama 200 TL bana uygun geldi. Kesinlikle verdiğin paraya değer. Ayrıca işin püf noktalarını da böylece öğrenirsin. Sorular sorarsın. Aklında kalırsa bir ömür o bilgileri hayatına uygularsın.
Devlet hastanesinden bu verimi alabileceğini sanmıyorum.

Maddi durumunu bilemem ama 200 TL bana uygun geldi. Kesinlikle verdiğin paraya değer. Ayrıca işin püf noktalarını da böylece öğrenirsin. Sorular sorarsın. Aklında kalırsa bir ömür o bilgileri hayatına uygularsın.
Devlet hastanesinden bu verimi alabileceğini sanmıyorum.
Bir de insan kendi düzenini kuruyor zaten. Ben 1 defa para verdim, diğer ay gitmeye ihtiyaç duymadım. Çünkü sistemi öğrendim.
Kaçamağı bile nasıl yapacağına kdsr yol gösteriyorlar

Sizce De gereksiz mi
24 kilo gereksiz mi,
Benim bile gözüm korktu, ben olsam biran önce başlardım

Diyetin direkt kendisi gereksiz bence .
26 yaşındayım 3 kere 20 25 kilo verip aldim .
Zihnin değişmesi gerekiyor, diyetle degil bununla ilgilenmeniz daha faydalı olur kişisel fikrim

özelin illa farkı oluyordur ama devlet hastanesindeki diyetisyenlerin de donanımlı olduğunu düsünüyorum kendi alanlarında. zaten sınava hazırlanmak gibi bir şey bence %40 'ı beslenme ise %60 'ı kişinin kendisinde bitiyor.

bazal metabolizma hızından almam gereken kalori miktarıma kadar hesaplıyorum, bir kaç kilo aldığımda protein ve basit olmayan karbonhidratlara ağırlık veriyorum ve aldığım kiloları sağlıklı şekilde veriyorum. vücudunu tanımakta önemli bunun yanı sıra.. bence

hayalimdeki meslekti diyetisyenlik ah ah..:mad:
ama yer yer memnun olabildiğim bir kurumda memur oldum ola ola.

Back
X