bana göre içine sinmeyen evi almak kira vermekten daha çok can sıkar.
sonuçta kendi evin de olsa kira da olsa ömrün orada geçiyor.
bir iki yıl sabredip gönlünüze göre bir ev almanızı tavsiye ederim.
eşiniz vardiyeli çalışıyorsa gürültü konusu onu da etkileyecektir bebek kadar.
Merhaba arkadaslar en son evime dozer girmisti. Tasinmaya karar verdik yalniz icinden cikamadigimiz bir konu var. Ev satin alalim dedik ama paramiz giris kata yetiyor. Herkes giris katin tozu pisligi gurultusu cok olur diyor. Boyle olunca acaba esimin is yerine yakin bi sitede bikac yil kiraci olarak otursam bi yandan da para biriktirsek diyorum. Esim vardiyali calisiyor ve sitenin guvenligi filan var. Siz olsaniz ne yapardiniz? Acaba giris kat daireyimi tercih ederdiniz siteyi mi?
Hepinize ayri ayri tesekkur ederim arkadaslar. Suan oturdugumuz ev kira. Daha oncede kirada otururken baya para biriktirmistik. Sanirim yine biriktirebiliriz. Size bahsettigim giris katin balkonu yok. Tam onu e 5 binanin onunde de cocuk parki var. Tecrubeli arkadaslar gurultuden kapi calmasindan bahsetmis bu beni cileden cikarirdi cunku oturdugumuz yer birinci kat ve herkes zilime basiyordu sinirden zili koparmistim. Emlakciyi arayip vaz gectigimizi soyledi esim. Onumuzdeki ay tasiniriz. Hem gidecegim site annemlere de yakin en azindan cocuguma bakar bende calisirim. Hepinize tekrar tesekkur ederim. Kk nin hatunlari iyki varsiniz...
Hepinize ayri ayri tesekkur ederim arkadaslar. Suan oturdugumuz ev kira. Daha oncede kirada otururken baya para biriktirmistik. Sanirim yine biriktirebiliriz. Size bahsettigim giris katin balkonu yok. Tam onu e 5 binanin onunde de cocuk parki var. Tecrubeli arkadaslar gurultuden kapi calmasindan bahsetmis bu beni cileden cikarirdi cunku oturdugumuz yer birinci kat ve herkes zilime basiyordu sinirden zili koparmistim. Emlakciyi arayip vaz gectigimizi soyledi esim. Onumuzdeki ay tasiniriz. Hem gidecegim site annemlere de yakin en azindan cocuguma bakar bende calisirim. Hepinize tekrar tesekkur ederim. Kk nin hatunlari iyki varsiniz...
bu da çok mantıklı aslında. teşekkürlerkiradayken pek para biriktirilmiyor.Evi alıp,kiraya verip,siz sitede oturup,gelen kiraya biraz fark koyarak kiranızı bu şekilde ödeyebilirsiniz.İlerde durumunuz biraz daha düzelince o evi satıp,üstüne koyup daha iyi ev bulabilirsiniz.
aslında tamda düşüncelerim o yöndeydi ama ben bu daireden çıkmak zorundayım eve dozer girdi ve oğlum o kısma giremiyor korkuyor. camdan bakınca bi dozer görse ağlıyor ve daha 15 aylık. onuda geçtim karşı komşum ev sahibinin akrabası ve sürekli daire kapısı açık oturuyorlar gece yarılarına kadar onların kahkaha seslerini dinlemekten bıktım. sonucta bebeğim var gece bazen mama yepmem gerekiyor ben muslugu açsam duvarı yumrukluyorlar. bide kadına bi kere kapını kapatırmısın çocuk uyusun yine açarsın dedik kadın sen iyi olsaydın kiracı değil ev sahibi olurdun dedi bana çok üzülüp ağlamıştım. halılarımı dışarı çıkarsam balkona filan duvarlar eskiyo diye bağırıyorlar. yani bu dairede mutlu değilim sadece 6 ay oldu taşınalı. galiba ev alma konusunda birazda acele davrandım hep şu karşı dairedeki cadoloz yüzünden.Kirayada çıkma giriş katı evde alma
benim kendi fikrim daire alabilecek durumun varsa madem üst katlardan hatta ara katlardan al elindeki nakdini yatırımın neyse onu peşinat ver üstüne kredi çek öde kredin bittiğinde ev senin olucak
kiracıyken para birikmez Allah herkese kendi evinde oturmayı nasip etsin
kiraya verilen para çöpe atılan para demek
şimdi şartlar daha koaly eskiye göre bankalar kredi veriyor mortage felan onları araştır bence
birde çocuğunuz var sanırım kiracıyken yatırım çok zor
aldığınız evin içinde rahat etmeniz lazım içinize sinmesi lazım
düşünmeden hareket etmeyin bence
eşiniz vardiyalıymış giriş katta geceeri yalnız kalmak çok daha zor olur
hırsız kolayınla girebilir
ses toz pislik sizi rahatsız eder gün geçtikçe daha çok
sonra tuvalet taşabilir apartmanlarda genelde oluyor bu sorun herkes dikkatli değil özenmiyor
pişman olup evi satılığa çıkartsanız zarar edebilirsiniz acele ile
kiraya çıksanız hem kira aidat evin temel masrafları derken para birikmiyor
heleki tek maaşla geçinmeye çalışıyorsanız
daha iyi daha güzel bir ev düşünün bulun elinizdekini peşinat yapın kalanına kredi çekin derim ben
Aminn. teşekkürler canım.Allah gönlüne göre versin inşallah, rabbim en hayırlısını versinn hepimize. tekrar hayırlı uğurlu olsun.
Amin. evet bencede biraz daha para biriktirmek en iyisi.Biraz daha bekleyip,para biriktirme fikri bence de mantıklı.
İçinize sinen bir yuva sahibi olmanızı nasip etsin Allah'ım inşallah.
Teşekkürler canımhem kirada oturup hem para biriktirebilecekseniz bence de içinize sinecek bir ev alın.
kredi çekince peşinatın üzerine ancak giriş daire kadar ediyor aslında bir kaç tane ara kat bulduk ama bizden önce davranıp aldılarcnm kredı ceksen konunun hepsını okumadım ama???? yada rutubetı olmayan yuksek gırıs cok guzel daıreler var ıkıncı kat gıbı neredeyse yada soyle sıkısmıs bırısı denk gelse paranıza gore ıyı arastırın derım
saol canım. aslında kafamda bi hesap yaptım bu hesaba göre ben 10 yıl sonra bu evi satsam bankanın aldığı faiziyle tam para elime gecer hiç bi karım yok çektiğim kredi kadar evi satarım. çektiğim eziyet bana kalır.Bence ev alırken, satmayıda düşünerek almalı,
sizin yerinizde olsam almazdım. içinize sinmeyen teredüt yaşadığınız evi almayın
Şöyle yapın ev araştırın beğendiğinizde elinizdeki parayı peşinat olarak kullanın kalanına kredi çekip
kira öder gibi krediyi ödeyin. Bence böylesi daha mantıklı gibi geliyor.
Allah kolaylık versin
bende biraz daha peşinat biriktirip öyle yapacağım sanırım.Giriş katı alma.Sanırım elinde nakit para var onu peşinata say.
Kredi çek kredi öde.Hem istediğin evde oturursun,kiraya vereceğin parayı krediye verirsin.Hemde ev senin olur.
bi arkadaş daha önermış bu fikri bi eşimle görüşmem lazım. yinede kısmet artık. teşekkürler fikrin için.Canim eger giris katta oturmak istemezsen alin yinede kiraya verin 200 300 fark odeyip sitede oturup bi yandanda para biriktirrsiniz sonunda giris katida satip istedgnz gibi bi daire alirsiniz
eşim emlakçıyı aramış bilekira vermektense kendi evinde otur para biriktir evini amorti et. sonrasında yeni bir yere çıkarsın.
ikinci bir alternatif de üstüne kredi çekmek ve istediğin şekilde bir ev almak.
ama giriş kat dahi olsa yetecek paran varsa bankada duracağına ev al içine gir derim.
ya bende o böceklerden zile basmalarından filan vazgeçtim zaten. bide en alt kat düşünsene önünde de park var çamaşırların bile leş gibi olur dışarı asınca. bide balkonda yok. ay en iyisi içime sinen bi ev bulana kadar bekleme galiba. ama bu evden de mutlaka taşınmam lazım. tam karşımda bilardo salonu var hep kavga gürültü çamaşırı bile eşim asıyo balkona bile çıkamıyorumBenim de alt katta bi evim var orayi kiraya verdim kendim de kirada oturuyorum.eger bikac sene daha orda otursaydim sinir hastasi olacaktim.
Yeni binadan aldik 8 sene oturdum.ne tozu bitti ne gurultusu son zamanlarda karincada basmaya baslayinca kafama koydum cikmayi.
He bide gelen senin zile basar.yani kendi evinde olsa muntazam olmayinca olmuyor...
Ama senelerce kendi evinde oturupta kiraya cikmakta zor geliyor insana.
Artilari eksileri dusyn kendin karar ver arkadasim.
Merhaba arkadaslar en son evime dozer girmisti. Tasinmaya karar verdik yalniz icinden cikamadigimiz bir konu var. Ev satin alalim dedik ama paramiz giris kata yetiyor. Herkes giris katin tozu pisligi gurultusu cok olur diyor. Boyle olunca acaba esimin is yerine yakin bi sitede bikac yil kiraci olarak otursam bi yandan da para biriktirsek diyorum. Esim vardiyali calisiyor ve sitenin guvenligi filan var. Siz olsaniz ne yapardiniz? Acaba giris kat daireyimi tercih ederdiniz siteyi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?