sizce giris kat mm? kira mi?

Tesekkurler canim. Bende oyle karar verdim.

kiradayken pek para biriktirilmiyor.Evi alıp,kiraya verip,siz sitede oturup,gelen kiraya biraz fark koyarak kiranızı bu şekilde ödeyebilirsiniz.İlerde durumunuz biraz daha düzelince o evi satıp,üstüne koyup daha iyi ev bulabilirsiniz.

Kirayada çıkma giriş katı evde alma
benim kendi fikrim daire alabilecek durumun varsa madem üst katlardan hatta ara katlardan al elindeki nakdini yatırımın neyse onu peşinat ver üstüne kredi çek öde kredin bittiğinde ev senin olucak
kiracıyken para birikmez Allah herkese kendi evinde oturmayı nasip etsin
kiraya verilen para çöpe atılan para demek
şimdi şartlar daha koaly eskiye göre bankalar kredi veriyor mortage felan onları araştır bence
birde çocuğunuz var sanırım kiracıyken yatırım çok zor
aldığınız evin içinde rahat etmeniz lazım içinize sinmesi lazım
düşünmeden hareket etmeyin bence
eşiniz vardiyalıymış giriş katta geceeri yalnız kalmak çok daha zor olur
hırsız kolayınla girebilir
ses toz pislik sizi rahatsız eder gün geçtikçe daha çok
sonra tuvalet taşabilir apartmanlarda genelde oluyor bu sorun herkes dikkatli değil özenmiyor
pişman olup evi satılığa çıkartsanız zarar edebilirsiniz acele ile
kiraya çıksanız hem kira aidat evin temel masrafları derken para birikmiyor
heleki tek maaşla geçinmeye çalışıyorsanız
daha iyi daha güzel bir ev düşünün bulun elinizdekini peşinat yapın kalanına kredi çekin derim ben

Son düzenleme:

Allah gönlüne göre versin inşallah, rabbim en hayırlısını versinn hepimize. tekrar hayırlı uğurlu olsun.

Biraz daha bekleyip,para biriktirme fikri bence de mantıklı.
İçinize sinen bir yuva sahibi olmanızı nasip etsin Allah'ım inşallah.

Son düzenleme:
hem kirada oturup hem para biriktirebilecekseniz bence de içinize sinecek bir ev alın.

cnm kredı ceksen konunun hepsını okumadım ama???? yada rutubetı olmayan yuksek gırıs cok guzel daıreler var ıkıncı kat gıbı neredeyse yada soyle sıkısmıs bırısı denk gelse paranıza gore ıyı arastırın derım

Bence ev alırken, satmayıda düşünerek almalı,
sizin yerinizde olsam almazdım. içinize sinmeyen teredüt yaşadığınız evi almayın
Şöyle yapın ev araştırın beğendiğinizde elinizdeki parayı peşinat olarak kullanın kalanına kredi çekip
kira öder gibi krediyi ödeyin. Bence böylesi daha mantıklı gibi geliyor.
Allah kolaylık versin

Giriş katı alma.Sanırım elinde nakit para var onu peşinata say.
Kredi çek kredi öde.Hem istediğin evde oturursun,kiraya vereceğin parayı krediye verirsin.Hemde ev senin olur.

Canim eger giris katta oturmak istemezsen alin yinede kiraya verin 200 300 fark odeyip sitede oturup bi yandanda para biriktirrsiniz sonunda giris katida satip istedgnz gibi bi daire alirsiniz

kira vermektense kendi evinde otur para biriktir evini amorti et. sonrasında yeni bir yere çıkarsın.
ikinci bir alternatif de üstüne kredi çekmek ve istediğin şekilde bir ev almak.
ama giriş kat dahi olsa yetecek paran varsa bankada duracağına ev al içine gir derim.

Benim de alt katta bi evim var orayi kiraya verdim kendim de kirada oturuyorum.eger bikac sene daha orda otursaydim sinir hastasi olacaktim.
Yeni binadan aldik 8 sene oturdum.ne tozu bitti ne gurultusu son zamanlarda karincada basmaya baslayinca kafama koydum cikmayi.
He bide gelen senin zile basar.yani kendi evinde olsa muntazam olmayinca olmuyor...
Ama senelerce kendi evinde oturupta kiraya cikmakta zor geliyor insana.
Artilari eksileri dusyn kendin karar ver arkadasim.

bu da çok mantıklı aslında. teşekkürler
aslında tamda düşüncelerim o yöndeydi ama ben bu daireden çıkmak zorundayım eve dozer girdi ve oğlum o kısma giremiyor korkuyor. camdan bakınca bi dozer görse ağlıyor ve daha 15 aylık. onuda geçtim karşı komşum ev sahibinin akrabası ve sürekli daire kapısı açık oturuyorlar gece yarılarına kadar onların kahkaha seslerini dinlemekten bıktım. sonucta bebeğim var gece bazen mama yepmem gerekiyor ben muslugu açsam duvarı yumrukluyorlar. bide kadına bi kere kapını kapatırmısın çocuk uyusun yine açarsın dedik kadın sen iyi olsaydın kiracı değil ev sahibi olurdun dedi bana çok üzülüp ağlamıştım. halılarımı dışarı çıkarsam balkona filan duvarlar eskiyo diye bağırıyorlar. yani bu dairede mutlu değilim sadece 6 ay oldu taşınalı. galiba ev alma konusunda birazda acele davrandım hep şu karşı dairedeki cadoloz yüzünden.
Allah gönlüne göre versin inşallah, rabbim en hayırlısını versinn hepimize. tekrar hayırlı uğurlu olsun.
Aminn. teşekkürler canım.
Biraz daha bekleyip,para biriktirme fikri bence de mantıklı.
İçinize sinen bir yuva sahibi olmanızı nasip etsin Allah'ım inşallah.
Amin. evet bencede biraz daha para biriktirmek en iyisi.
hem kirada oturup hem para biriktirebilecekseniz bence de içinize sinecek bir ev alın.
Teşekkürler canım bende aynen öyle yapacağım.
kredi çekince peşinatın üzerine ancak giriş daire kadar ediyor aslında bir kaç tane ara kat bulduk ama bizden önce davranıp aldılar
saol canım. aslında kafamda bi hesap yaptım bu hesaba göre ben 10 yıl sonra bu evi satsam bankanın aldığı faiziyle tam para elime gecer hiç bi karım yok çektiğim kredi kadar evi satarım. çektiğim eziyet bana kalır.
Giriş katı alma.Sanırım elinde nakit para var onu peşinata say.
Kredi çek kredi öde.Hem istediğin evde oturursun,kiraya vereceğin parayı krediye verirsin.Hemde ev senin olur.
bende biraz daha peşinat biriktirip öyle yapacağım sanırım.
Canim eger giris katta oturmak istemezsen alin yinede kiraya verin 200 300 fark odeyip sitede oturup bi yandanda para biriktirrsiniz sonunda giris katida satip istedgnz gibi bi daire alirsiniz
bi arkadaş daha önermış bu fikri bi eşimle görüşmem lazım. yinede kısmet artık. teşekkürler fikrin için.
eşim emlakçıyı aramış bile vazgeçtiğimizi söylemiş. içime sinmeside önemli demiş arkadaşlar. su basması filan oluyomuş he bide böcek möcek diyolar valla öyle olacaksa en az 2-3 yıl kirada kalır para biriktiririm daha iyi olur ama dediğinizde de haklısınız. insanın kendi evi olması başka olur. babamın bana verdiği bi daire var aslında ama eşimin işyerine uzak annemlerin üst katı satamam o yüzden beklemek en iyisi galiba.
ya bende o böceklerden zile basmalarından filan vazgeçtim zaten. bide en alt kat düşünsene önünde de park var çamaşırların bile leş gibi olur dışarı asınca. bide balkonda yok. ay en iyisi içime sinen bi ev bulana kadar bekleme galiba. ama bu evden de mutlaka taşınmam lazım. tam karşımda bilardo salonu var hep kavga gürültü çamaşırı bile eşim asıyo balkona bile çıkamıyorum

Çok geçmiş olsun..

Konuya gelince ben giriş katta oturmak istemem..
Allahım hayırlısını nasip etsin ama kayınvalidemlerin evi giriş kat ve çok karanlık.
Bunalıyorum ben.. Sıkıntı geliyor bana..
Kendi evime geldiğimde oh be diyorum..

Tabi senin için durum böyle midir bilmem. Daralır mısın sıkılır mısın bilmem..
Hayırlısı olsun..

bebeğinde varmış giriş katı alma derim daha küçük daha ucuz bi ev olsun ama giriş katı olmasın su basma durumu var hayvanları sevmiyorsan kedi falan girer eve rahatsız olursun binanın pisliği hep sana gelir bi çok sorun yaşarsın bence

ah cnm kıyamam ya ınsan evınde mutlu olamıcaksa nerde olucak demı ama... bende aynı yollardan gectım sık dısını yıne cıkar ara katlar kıracılık cekılır gıbı degıl hem tasınırken esyalarda asınıyor maalesef

Kirada oturur,para biriktirirdim.Giris katlara onyargim var,apartmana her gelen bizim eve dalacakmis gibi hissederdim.Pimpirikliyim biraz

Evlendigimden beri giris katinda oturuyorum.
Sokak arasi ve yerlesimi tamamlanmis bir yerdeyim diye herhalde oyle aman aman toz olmuyor.
Cift cam var kapi pencerelerde, gurultu cok fazla iceri girmiyor.
Hic su basmadi, lagim tasmadi, bu gibi aksilik yasamadik ama ya yasarsak diye paranoyalarim oldugu icin ayda 10 ₺ ye sigorta yaptirdim.
Kirada oturacagima, baskasinin evine para odeyecegime kendi evimde oturur para biriktirir sonra daha begendigim bir eve cikardim acikcasi.

Allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin.
Ilk etapta giris kati uygun fiyata alip ilerleyen zamanlarda tekrar satarak insaAllah orta kattan bir daire alirsiniz.
Bence kiraya gitmektense böylesi daha mantikli olur

ben de 3 sene giriş katında oturdum. perdeyi açınca bahçeyi izlemek falan güzeldi fakat o sokak kapısının açılıp kapanma sesi, hele de otomat sesi yok mu, yıldırıyor insanı. benim uykum çok ağırdır ama benim bile rahatsız olduğumu düşünürseniz bebeğiniz çok huzursuz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…