SIZCE HAKLI KİM

Verilmeyecek bir kilo değilki seninki
Ameliyat kolay geliyor onunda bisürü riski var
Ayrıca kesin çözüm değilki
60 kilo verip 40ını geri almış insanlar var çevremde
Ondada iradeli olmasan kiloyu geri alıyorsub yani sağlıklı bir şekilde vermeye uğraş bence yaşın küçük
Her yolu denedim ama olmadi si son 1 aydir heleki hiç gitmiyor

Y
Ben bu ameliyati yurt disinda en iyi ozel hastanede bedavaya olabilecekken olmadim.
Her gun 40 km bisiklet surdum 2.5 ayda 23 kilo verdim. Yemedim evet asla ve asla saglikli degil ama mide ameliyati olunca da ayni mantik. Yiyemedigin icin veriyorsun.

Nefsine hakim olamadigin icin Allahin sana verdigi organi kesip atiyorsun. Hem de hayati tehlikesi var.

Kolay degil biliyorum ayni sureclerden gectim. Surekli yeme istegi varsa - tokken bile yemek istiyorsan- bunun altinda yatan psikolojik bir durum var demektir.. Terapi ile cozmek gerek diye dusunuyorum.

Ketojenik diyeti arastirdin mi? Insanlar ac kalmadan cok ciddi kilolar veriyorlar. Bir bak istersen..
Yemedim demissiniz biraz acarmisinz

Konunun başında bi 150 kilo faln olduğunu düşündüm 107 kilo hayli hayli verilir..sadece bir ay ekmek ve tatlı yeme ve olanları gör şaşıracaksın..boş yere sizi seven adamla aranızı bozmuşsnz iyi bir eş kolay bulunmuyor..heleki kilo yüzünden insnın içi sızlar valla..
Peki gönlünü nasıl alacagim

Obezite polikinligine gittiniz mi bi çok şehirde devlet hastanelerinde bu polikinligi özel olarak açıldı.baya inceliyorlar bende yeni başladım buraya bu arada 118 kilo 158 boyum var siz düşünün :)

Ekmegi kestim sekeri azalttim yürüyüş yaptim ama insulin direncim yuksek.oldugu icin çok zor oluyor
Bir diyetisyene gidin. Karatay diyetine bakın.
5 kilo verdikten sonra germeye devam ederseniz tabi ki kilo alırsınız.
Besleme düzeninizi değiştirin.
Şekeri hayatınızdan çıkarın. Ben meyve dışında hiç bir şekerli yiyecek yemiyorum. Pirinci de çıkardım. Patetesi asla yemiyorum. Akşamları salata yapıyorum kendime şöyle en okkalisindan. Sabah mevsim sebzeleri ile 1 dilim çavdar ekmeği yiyorum. Öğlen ekmeksiz yemekhanede cikan yemeği yiyorum. (Patates, pirinç, tatlı dışında)
Günde en az 2 litre su içiyorum.
Sizde bir yerden başlayın.

Obezite polikinligine gittiniz mi bi çok şehirde devlet hastanelerinde bu polikinligi özel olarak açıldı.baya inceliyorlar bende yeni başladım buraya bu arada 118 kilo 158 boyum var siz düşünün :)
Burda yok malesef

Arkadaşım her yol hangi yol bi anlatırmısın
3 gün diyet yapıp 4üncü gün bozup sonra tekrardan başlamaksa mesela o öyle olmuyor
Ciddi emek vereceksin, diyetini asla bozmayacaksın, sporunu ihmal etmeyeceksin. Gerekirse tontondan ter akana kadar yürüyeceksin.
Ben iki doğum sonrası 25 kilodan fazla kilo verdim. Kilo zor veriliyor biliyorum. Bi dönem tekrar 10 kilo aldım, 3 ay boyunca hergün evime diyetyemekleri geldi(diyetsiyenin hizmeti) onlarin dişına çıkmadan ve hergün sporla 15 kilo verdim.
evet malesef alıcı bir bünyem var benimde
Dikkat etmesem hemen aliyorum
Ama vermek zor diyede hepten salarsam bende 1 sene sürmez ameliyat olacak kiloya ulaşırım hiç zor değil benim için.

Yemiyeceksin kime kolay ki kilo vermek çok zor. Önüme koysalar abur cubur dünyaları yerim ama yemiyorum. Ben de istahlıyım dikkat etmezsem alıyorum. Tüp mide ameliyatı olarak vücudunun dengesini bozma eşin haklı kolaya kaçıyorsun .

Peki gönlünü nasıl alacagim
İnsğln direncimi e ne güzel sebebi de belliymiş.. gidiyosun dahiliyeye bi güzel test yapıyorlar alıyosun ilacını hooop kaymak gibi gidiyor o yağlar..benimde var ben ilaçla verdim sonra devamını getirdim..hiiiiç kolaya kaçma bence o kadar acı çekmene değmez..

Yemiyeceksin kime kolay ki kilo vermek çok zor. Önüme koysalar abur cubur dünyaları yerim ama yemiyorum. Ben de istahlıyım dikkat etmezsem alıyorum. Tüp mide ameliyatı olarak vücudunun dengesini bozma eşin haklı kolaya kaçıyorsun .
Ama bu kar kizacak ne var okdr hakarete ne gerek var

Neden tahlıllerinizi yaptırmıyorsunuz
Tamam tüp mide okey kilo verdiniz sonradan almayacağınız ne malum
Bunun devamlı olması lazım

İnsğln direncimi e ne güzel sebebi de belliymiş.. gidiyosun dahiliyeye bi güzel test yapıyorlar alıyosun ilacını hooop kaymak gibi gidiyor o yağlar..benimde var ben ilaçla verdim sonra devamını getirdim..hiiiiç kolaya kaçma bence o kadar acı çekmene değmez..
Nasıl bir ilaç adı ne

Neden tahlıllerinizi yaptırmıyorsunuz
Tamam tüp mide okey kilo verdiniz sonradan almayacağınız ne malum
Bunun devamlı olması lazım
Tahlillerde insulin yüksek ondan da zor veriliyor bide tatliya çok yatkinlik var

Y

Yemedim demissiniz biraz acarmisinz

Cok basit yemedim 🤣 Bazen gunu iki haslanmis yumurta ile bitiriyordum.Genelde protein tuketiyordum. Tavuk, et, yumurta, peynir vs. Bir sure sonra aclik hissi yok olup gidiyor zaten.
Kimseye onermiyorum boyle yapin diye ama mide ameliyati olunca da yiyemediginiz icin kilo veriyorsunuz. Bence ayni mantik..

Ben size ketojenik beslenmeyi oneriyorum. Cidden insanlar yiyerek veriyorlar. Yalniz baya arastirip kafa yormak gerek uzerinde. Makrolar falan var onlari asmamak gerekiyor..

Diyetin cogunlugunu yag olusturuyor. Inanabiliyor musunuz? Bize yillarca yag icin kotu dediler. Ama bu insanlar bildigin bol yagli yiyerek kilo veriyorlar. Tabi ki karbonhidrat yok. Baklagiller, un, meyve ve yuksek karbonhidran iceren sebzeler bu diyette yok.

Karnabahardan pizza tabani yapip, ustune bol mozerella, sucuk vs doldurup pizza bile yiyebiliyorsunuz bu diyette. Bol tereyagli omlet yapabiliyorsunuz. Bol zeytinyagli salata tuketebiliyorsunuz. Bir arastirin derim ben.

Insulin inatcidir. Ama siz taviz vermesseniz bi sure sonra kırılıcaktir.
Sabir ve imtina etmelisiniz.
Asıl kilo vermek midede degil beyinde başlar.

Tahlillerde insulin yüksek ondan da zor veriliyor bide tatliya çok yatkinlik var

Tatlıya yatkınlık ne ya 😬
Bahanelere sığınıyorsun
Eve alma, yapma
Olmayınca yiyemessin
Ona bakarsan Benim çikolataya yatkınlığım var günde 1 kilo yesem kesmez ama yemiyorum. Arada Yediğim zaman dengeliyorum falan.
Kimin sevdiği birşeye yatkınlığı yokki

Benimki de yüksekti 10,5 ti insülin direncim
Kandaki insülin oranım da 37, bir şeydi hatırlamıyorum ama

ben kendim eğer başka yolla verseydim kilomu kendim yer yine alırdım
Şimdi azla doymayı öğrendim

Back
X