Sizce haksız mıyım?

sansliguzellik

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
84
92
8
Merhaba arkadaşlar, Allah izin verirse 9 ay sonra düğünüm olucak.
Annemin tavırları canımı sıkıyor. Öncelikle babam yurtdışında çalışıyor maddi durumumuz iyi. Öğretmenim ama atanamadım, okulda hizmetli olarak asgari ücretle çalışıyorum. Babamın kazancı kuruş değmez bana, annem kendine evine harcar. Annem bu ay yatak odasını yeniledi salona bi kaç bişey aldı kafasına göre eşya değiştiriyor kısaca neyse. Ben asgari ücretle çalışıyorum çeyizimi yapıyorum bi yandan. Anneme yatak odasını biz alalım dedim, çoğu arkadaşımın ailesi hep destek oldu destek beklemem anormal değil diye düşünüyorum. Kesinlikle durumları olmasa istemem bu arada. Bana dedi ki, Saçmalama kız tarafı bişey yapmaz, sende kendini atma ödemeye onlar yapacak dedi. Nişanlım öğretmen ailesinin durumu pek iyi değil çoğu şeyi karşılayacaklar ama sağolsunlar. Biz bir yuva kuruyoruz nasıl elim kolum bağlı oturayım. Ödemeyi yapacağımı söyledim az da olsa. Ne yaparsam yap ben bişey yapmam dedi, üzüldüm. Ne diyim Allah yardım eder inşallah. Bu durumda olan var mı? Yapmak zorunda değiller evet ama bu kırıcı olmaları anlamına gelmemeli diye düşünüyorum.

benim bir arkadaşım böyle evlendi
onun da aileis "bizde kız tarafı bişey yapmaz" dedi, gerçekten de hiçbir şeye ellerini sürmediler, erkek tarafı düğünde ailesinin kaldığın oteli bile ödedi

erkek tarafı kızı seviyordu, zaten evlenin diyen erkeğin annesiydi gayet ayıla bayıla yaptılar çok güzel boğazda düğünle filan evlendi...
ancak

ailenizi bugün mü tanıdınız?
yani ben şaşırdım mesela o düğünde kız tarafının bişey yapmamasına ama arkadaşım gayet rahat "bizde kız tarafı bişey yapmaz" dedi (ki gayet eğitimli doktoralı, yabancı dilli, kariyeri açık, çalışan filan bir kız)

hani aileniz, bişey yapmayacaksa sizin bunu biliyor olmanız gerekmez miydi ? -ben hakketen şaşırıyorum böyle düğün öncesi ailem böyle diyor diyenlere...

Bu süreçte çok değişti. Önceden sen canını sıkma herşeyi hallederiz diyordu. Nişandan sonra farklı bir kafaya girdiler maalesef.

Babam zamanında aldattı annemi, annem ise kahrını ben çektim parasınıda ben harcayacağım diye dolanıyor. Banada kazan kendine harca dedi. İş bulamadığım için öğretmen olarak gururumu kenara bırakıp hizmetçi oldum. Bi ara dedim ki çok gücüme gidiyor anne öğretmenleri görünce dedim. Bana para kazanmak zor yapacak bişey yok dedi. Halbuki duygusal bir destek beklemiştim anlamadı ne diyim.

Annen kafayı yemiş evladım babanla direkt konuş sana para yollasın

Yani ailenin tutumu yanlış kendilerince bir şeye yardım etmeler gerek. Ayrıca niçin özelde, dershanelerde iş bakmıyorsun hadi öğretmenliği geçtim hademelik yapana kadar bir sürü iş var.

annenin bence tedavi görmesi gerek babanla sorunlarını aşamamış.

ama öğretmen olarak atanamadım bari hademeliğini yapayım mantığını anlayamadım cidden. özel ders vermeyi neden denemedin?

babanla konusursan daha iyi olur maddi konuları da.

Hiç para biriktirmediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…