- 3 Ağustos 2025
- 234
- 199
- 18
- Konu Sahibi sansliguzellik
-
yapmak zorunda değiller ne demek ? O senin ailem tabiki de yapmalılar ama onlar yapmamayı tercih etmişler. Bazı aileler öyle maalesef kız tarafı bir şey yapmaz hep erkek tarafından beklerler. Ama sizin bu kafada olmadığınızı varsayıyorum. Ben olsam kendim çalışır her istediğimi alırdım kimseye de eyvallahım olmazdı ailem olsa bileMerhaba arkadaşlar, Allah izin verirse 9 ay sonra düğünüm olucak.
Annemin tavırları canımı sıkıyor. Öncelikle babam yurtdışında çalışıyor maddi durumumuz iyi. Öğretmenim ama atanamadım, okulda hizmetli olarak asgari ücretle çalışıyorum. Babamın kazancı kuruş değmez bana, annem kendine evine harcar. Annem bu ay yatak odasını yeniledi salona bi kaç bişey aldı kafasına göre eşya değiştiriyor kısaca neyse. Ben asgari ücretle çalışıyorum çeyizimi yapıyorum bi yandan. Anneme yatak odasını biz alalım dedim, çoğu arkadaşımın ailesi hep destek oldu destek beklemem anormal değil diye düşünüyorum. Kesinlikle durumları olmasa istemem bu arada. Bana dedi ki, Saçmalama kız tarafı bişey yapmaz, sende kendini atma ödemeye onlar yapacak dedi. Nişanlım öğretmen ailesinin durumu pek iyi değil çoğu şeyi karşılayacaklar ama sağolsunlar. Biz bir yuva kuruyoruz nasıl elim kolum bağlı oturayım. Ödemeyi yapacağımı söyledim az da olsa. Ne yaparsam yap ben bişey yapmam dedi, üzüldüm. Ne diyim Allah yardım eder inşallah. Bu durumda olan var mı? Yapmak zorunda değiller evet ama bu kırıcı olmaları anlamına gelmemeli diye düşünüyorum.
Beni darp ettiniz, 40 yerimden bıcakladiniz şu cumlenizle. Çok kırıldım gerçekten.Öğretmenim ama atanamadım, okulda hizmetli olarak asgari ücretle çalışıyorum
Bizdede yatak odasını kız almaz. Ama ben almıştım. Hayrınıda gormedım. Calısıosun ceyızını dız evlenıncede borçlara yardım edersın. Yörelere göre degıdıyor yatak odası. 2 anlamda calısandı her seyı eslerı ile beraber odedıler.Merhaba arkadaşlar, Allah izin verirse 9 ay sonra düğünüm olucak.
Annemin tavırları canımı sıkıyor. Öncelikle babam yurtdışında çalışıyor maddi durumumuz iyi. Öğretmenim ama atanamadım, okulda hizmetli olarak asgari ücretle çalışıyorum. Babamın kazancı kuruş değmez bana, annem kendine evine harcar. Annem bu ay yatak odasını yeniledi salona bi kaç bişey aldı kafasına göre eşya değiştiriyor kısaca neyse. Ben asgari ücretle çalışıyorum çeyizimi yapıyorum bi yandan. Anneme yatak odasını biz alalım dedim, çoğu arkadaşımın ailesi hep destek oldu destek beklemem anormal değil diye düşünüyorum. Kesinlikle durumları olmasa istemem bu arada. Bana dedi ki, Saçmalama kız tarafı bişey yapmaz, sende kendini atma ödemeye onlar yapacak dedi. Nişanlım öğretmen ailesinin durumu pek iyi değil çoğu şeyi karşılayacaklar ama sağolsunlar. Biz bir yuva kuruyoruz nasıl elim kolum bağlı oturayım. Ödemeyi yapacağımı söyledim az da olsa. Ne yaparsam yap ben bişey yapmam dedi, üzüldüm. Ne diyim Allah yardım eder inşallah. Bu durumda olan var mı? Yapmak zorunda değiller evet ama bu kırıcı olmaları anlamına gelmemeli diye düşünüyorum.
Allah razı olsun hocam, amin.Beni darp ettiniz, 40 yerimden bıcakladiniz şu cumlenizle. Çok kırıldım gerçekten.
Ben de ögretmenim atanamadım. Ama ailem yanımda en azından diyorum kendime.
Keşke bu konuyu okumamış olsaydım çok üzüldüm sizin için . Allah yardımcınız olsun. Allah feraha çıkarsın sizi.
Öğretmen, bende olduğu şehirde evlenince iş bulacağım inşallah.Nişanlın ne iş yapıyor geçinebilecek misiniz
Olduğum ilçede inanın çok kısıtlı markette de çalıştım günlük işler de yaptım. Dershanenin öğretmene verdiği ücreti duysanız asgari ücret bile değil. Mecburen kısaca.Yani ailenin tutumu yanlış kendilerince bir şeye yardım etmeler gerek. Ayrıca niçin özelde, dershanelerde iş bakmıyorsun hadi öğretmenliği geçtim hademelik yapana kadar bir sürü iş var.
Bazen iş ayırt etmemen gereken durumlar yaşanıyor kimse istemez keşke keyfi olsaydı. Yaşadığım ilçede durumlar kısıtlı emin olun okuldan çıkıp özel derse koştur koştur gittiğim zamanlar da oldu ekstra iş de yaptım.annenin bence tedavi görmesi gerek babanla sorunlarını aşamamış.
ama öğretmen olarak atanamadım bari hademeliğini yapayım mantığını anlayamadım cidden. özel ders vermeyi neden denemedin?
babanla konusursan daha iyi olur maddi konuları da.
Size önerim nasılsa aile yanında yaşıyorsunuz maaşı düşük falan demeyin bir kurs merkezine işe girin evleneceğiniz şehirde çalışmak istediğinizde iş görüşmesine gittiğinde kimse sizin hayat şartlarınıza acımayacak bu yıl yıllardır öğretmenliğe dair hiçbir şey yapmamış diyecekler cvniz iyice zayıf kalacak. Gerekirse 2 kuruş alın ama mesleğinizi yapın kendinize bunu reva görmeyinBazen iş ayırt etmemen gereken durumlar yaşanıyor kimse istemez keşke keyfi olsaydı. Yaşadığım ilçede durumlar kısıtlı emin olun okuldan çıkıp özel derse koştur koştur gittiğim zamanlar da oldu ekstra iş de yaptım.
Şu ekonomide keşke basit olsa, teşekkürler öneriniz için. Aile evinde yaşıyorum fakat herşeyi kendim karşılıyorum evde ayrı yaşantı yaşıyorum diyebilirim. Harcıyorum diye faturalara da ortağım.Size önerim nasılsa aile yanında yaşıyorsunuz maaşı düşük falan demeyin bir kurs merkezine işe girin evleneceğiniz şehirde çalışmak istediğinizde iş görüşmesine gittiğinde kimse sizin hayat şartlarınıza acımayacak bu yıl yıllardır öğretmenliğe dair hiçbir şey yapmamış diyecekler cvniz iyice zayıf kalacak. Gerekirse 2 kuruş alın ama mesleğinizi yapın kendinize bunu reva görmeyin
Niye asgari ücretle hademelik yapmayı tercih ettiniz? Özel okullar öğretmenlere asgari ücretten fazla veriyorlar. Bu daha mantıklı bir seçenek olmaz mıydı?Babam zamanında aldattı annemi, annem ise kahrını ben çektim parasınıda ben harcayacağım diye dolanıyor. Banada kazan kendine harca dedi. İş bulamadığım için öğretmen olarak gururumu kenara bırakıp hizmetçi oldum. Bi ara dedim ki çok gücüme gidiyor anne öğretmenleri görünce dedim. Bana para kazanmak zor yapacak bişey yok dedi. Halbuki duygusal bir destek beklemiştim anlamadı ne diyim.
Baban ne diyor bu işe?Şu ekonomide keşke basit olsa, teşekkürler öneriniz için. Aile evinde yaşıyorum fakat herşeyi kendim karşılıyorum evde ayrı yaşantı yaşıyorum diyebilirim. Harcıyorum diye faturalara da ortağım.
Nerde veriyorlar çok merak ediyorum yıllardır çalışan arkadaşlarım var ders saati kadar ücret alırsınız her zaman böyledir.Niye asgari ücretle hademelik yapmayı tercih ettiniz? Özel okullar öğretmenlere asgari ücretten fazla veriyorlar. Bu daha mantıklı bir seçenek olmaz mıydı?
Bekliyor tabii ki, anne hatırası olarak lif istedim satılıyor alabilirsin cevabını aldım.Mutfak eşyası, yatak odası eşyası, onlara da mı karışmıyor?
Küçük şeyleri ona karşılatın, yatak odasını siz alın.
Yorgan yastık da erkek tarafından beklemiyordur inşallah.
Kendimden biliyorum. Çevremden biliyorum. Maaş bordrosu mu atayım?Nerde veriyorlar çok merak ediyorum yıllardır çalışan arkadaşlarım var ders saati kadar ücret alırsınız her zaman böyledir.
KudrAlobar sizler şanslı kesimdensiniz maalesef her özel okulda öğretmenler asgari ücret üstü maaş almıyor.Kendimden biliyorum. Çevremden biliyorum. Maaş bordrosu mu atayım?
Doğrudur bilemem orasını. Benim branşımda küçük yerler daha avantajlı mesela. Daha yüksek ücretle çalışıyorlar. Özellikle doğu ve güneydoğuda ücretler izmirin neredeyse 1.5 katı. Marmaris, dalaman vs gibi tatil beldeleri de öyle. Ama bir edebiyat öğretmeni, bir tarih öğretmeni için değildir.KudrAlobar sizler şanslı kesimdensiniz maalesef her özel okulda öğretmenler asgari ücret üstü maaş almıyor.
Küçük yerlerde çoğunlukla sen çalışmazsan çalışacak birini bulurum deyip öğretmenlere düşük maaş veriyorlar çünkü iş imkanları kısıtlı yerlerde öğretmenin ha deyince iş bulması kolay olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?