Sizce haksız mıyım?

yapmak zorunda değiller ne demek ? O senin ailem tabiki de yapmalılar ama onlar yapmamayı tercih etmişler. Bazı aileler öyle maalesef kız tarafı bir şey yapmaz hep erkek tarafından beklerler. Ama sizin bu kafada olmadığınızı varsayıyorum. Ben olsam kendim çalışır her istediğimi alırdım kimseye de eyvallahım olmazdı ailem olsa bile

Öğretmenim ama atanamadım, okulda hizmetli olarak asgari ücretle çalışıyorum
Beni darp ettiniz, 40 yerimden bıcakladiniz şu cumlenizle. Çok kırıldım gerçekten.

Ben de ögretmenim atanamadım. Ama ailem yanımda en azından diyorum kendime.

Keşke bu konuyu okumamış olsaydım çok üzüldüm sizin için . Allah yardımcınız olsun. Allah feraha çıkarsın sizi.

Bizdede yatak odasını kız almaz. Ama ben almıştım. Hayrınıda gormedım. Calısıosun ceyızını dız evlenıncede borçlara yardım edersın. Yörelere göre degıdıyor yatak odası. 2 anlamda calısandı her seyı eslerı ile beraber odedıler.

Allah razı olsun hocam, amin.

Yani ailenin tutumu yanlış kendilerince bir şeye yardım etmeler gerek. Ayrıca niçin özelde, dershanelerde iş bakmıyorsun hadi öğretmenliği geçtim hademelik yapana kadar bir sürü iş var.
Olduğum ilçede inanın çok kısıtlı markette de çalıştım günlük işler de yaptım. Dershanenin öğretmene verdiği ücreti duysanız asgari ücret bile değil. Mecburen kısaca.

Bazen iş ayırt etmemen gereken durumlar yaşanıyor kimse istemez keşke keyfi olsaydı. Yaşadığım ilçede durumlar kısıtlı emin olun okuldan çıkıp özel derse koştur koştur gittiğim zamanlar da oldu ekstra iş de yaptım.

Kırılmakta çok haklısın. Anneniz çok garip…
Baban ile konuş bakalım birde. Bazen bir şeyi tek başına yapmak daha hayırlı oluyor. Bizimkiler ayrı, şu yaşıma kadar babamın bir çöpünü görmedim. Evlenirken annemin zoruyla yatak odası takımı için destek istemiştim. (Kendim borçla da olsa alabilirdim fakat annem çok ısrar etti sana bi faydası dokunsun diyerek)
Halamdan, yeğenlerime kadar telefonlar açıldı. “Kaç paralık bir takım bakıyormuşum. İnternette görmüşler 25.000 tl ye varmış. Pahalı bir şey seçmeyeymişim”

25.000 dedikleri yatak yok, baza yok. İki kapılı dolap. Saçma sapan dandik bir şeydi. Malzemesi ne olduğu belli değil.

Bu kız geldi 30 yaşına, koca kadın oldu. Babasının bir çöpü geçmedi bu yaşa kadar demedi kimse, babamın cebinden çıkacak paranın derdine düştüler ne hadlerine ise? O sebeple bazen insan kendi annesine babasına dahi minnet etmeyip yerde yatsam daha iyidir diyor. Umarım çok zorlanmadan bir şekilde halledebilirsiniz işlerinizi.

Size önerim nasılsa aile yanında yaşıyorsunuz maaşı düşük falan demeyin bir kurs merkezine işe girin evleneceğiniz şehirde çalışmak istediğinizde iş görüşmesine gittiğinde kimse sizin hayat şartlarınıza acımayacak bu yıl yıllardır öğretmenliğe dair hiçbir şey yapmamış diyecekler cvniz iyice zayıf kalacak. Gerekirse 2 kuruş alın ama mesleğinizi yapın kendinize bunu reva görmeyin

Şu ekonomide keşke basit olsa, teşekkürler öneriniz için. Aile evinde yaşıyorum fakat herşeyi kendim karşılıyorum evde ayrı yaşantı yaşıyorum diyebilirim. Harcıyorum diye faturalara da ortağım.

Niye asgari ücretle hademelik yapmayı tercih ettiniz? Özel okullar öğretmenlere asgari ücretten fazla veriyorlar. Bu daha mantıklı bir seçenek olmaz mıydı?

Baban ne diyor bu işe?

Mutfak eşyası, yatak odası eşyası, onlara da mı karışmıyor?
Küçük şeyleri ona karşılatın, yatak odasını siz alın.
Yorgan yastık da erkek tarafından beklemiyordur inşallah.

Niye asgari ücretle hademelik yapmayı tercih ettiniz? Özel okullar öğretmenlere asgari ücretten fazla veriyorlar. Bu daha mantıklı bir seçenek olmaz mıydı?
Nerde veriyorlar çok merak ediyorum yıllardır çalışan arkadaşlarım var ders saati kadar ücret alırsınız her zaman böyledir.

Mutfak eşyası, yatak odası eşyası, onlara da mı karışmıyor?
Küçük şeyleri ona karşılatın, yatak odasını siz alın.
Yorgan yastık da erkek tarafından beklemiyordur inşallah.
Bekliyor tabii ki, anne hatırası olarak lif istedim satılıyor alabilirsin cevabını aldım.

Annen korkunç bir insan, keşke herkes anne olmasının en güzel örneği.

Bazı yörelerde yatak odası yoktur - biz doğulu ve Kürt asıllıyız - ablam bundan 25 sene önce evlendi, o zaman bile beyaz eşya kız tarafı alır muhabbeti vardı, yani mobilya ve tv falan hariç her şeyi kız tarafı alırdı.

Biz eşimle her şeyi ortak aldık ortak ödedik gelenek zart zurt muhabbetine pek girmedik. Ben çeyizlerimi aldım. Ailemden beklentim yoktu çinkü babam en düşük emekli alıyor, ne diyeyim, o yüzden onun ailesinden de beklemedim. Şükür ikimizin de görece iyi işleri vardı, hallettik.

Babanızla konuşun belki o biraz gönderir size, ama anneniz bilmesin. Size bir 2000 dolar bile gönderse sizin işinizi çok kolaylaştırır. Her şeyi almak zorunda hissetmeyin yavaş yavaş da tamamlarsınız.

Evlendikten sonra annenizle bağınızı minimuma indirin

Bir öğretmenin okulda hangi görevle olursa olsun asgari ücretle çalışması... Çok şey derdim de konu siyasete girer o yüzden susuyorum.
Allah yardımcınız olsun konu sahibi, inşallah atanırsınız ve yuvanızı kurarsınız. Annenizi de Allah Affetsin ya. Sadece dünyaya getirmekle annelik babalık olmuyor.

Kendimden biliyorum. Çevremden biliyorum. Maaş bordrosu mu atayım?
KudrAlobar sizler şanslı kesimdensiniz maalesef her özel okulda öğretmenler asgari ücret üstü maaş almıyor.
Küçük yerlerde çoğunlukla sen çalışmazsan çalışacak birini bulurum deyip öğretmenlere düşük maaş veriyorlar çünkü iş imkanları kısıtlı yerlerde öğretmenin ha deyince iş bulması kolay olmuyor.

Doğrudur bilemem orasını. Benim branşımda küçük yerler daha avantajlı mesela. Daha yüksek ücretle çalışıyorlar. Özellikle doğu ve güneydoğuda ücretler izmirin neredeyse 1.5 katı. Marmaris, dalaman vs gibi tatil beldeleri de öyle. Ama bir edebiyat öğretmeni, bir tarih öğretmeni için değildir.

Çok siyasete girmek istemiyorum ama öğretmenlerde de suç var. Geçen burada 8 bin lirayı kabul eden vardı. Emeğini o rakama heba etmemeli hiçbir öğretmen. Bir sendikamız var mesela, hiçbir siyasi görüşle alakası olmayan bir sendika. Üye bile olmuyor sevgili meslektaşlarımız. Ben hiçbir şey yapmayayım, ama şartlar düzelsin istiyorlar. Elini taşın altına koyan yok, sadece söylenmek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…